Hon intog min säng...

efter halva Let´s Dance. Jag tog hundarna till klubben efter jobbet och började med att köra igenom Eddie. Mycket fokus på position och att inte ligga för långt fram. Rutan och target börjar han greppa. Sussie hjälpte mig med apporteringsdirigeringen och han tog fel apport två gånger. Utebliven belöning och till slut så lyssnade han på vad jag sa.

Zyrran fick sig även hon en "liten" drillning. Position och vänstersvängar . Fortsättningen med target gick bra idag så där ska vi fortsätta. Inkallningen blandades med ingångar och hastighet. En platsliggning med Myzzko hann vi också med. Apporten har hon också förbätttrat, plockar upp och kommer in i rätt position. Vi nöter på.

Nu är det två nöjda hundar i huset var av Zyrran har intagit min säng!!


Hoppande, pipande rottis!!

När vi kom in i Hundkurantens lokaler i går så blev Zyrran galen. Hon hade inte tid och vänta. Svansen gick, skutt och hopp, yl, pip och skall.

Hon såg lite förvånad ut när vi gick förbi rummet till lilla bassängen. Det var första gången vi skulle simma i stora bassängen. När hon insåg att loppet inte var kört så triggade hon till lite extra. det tog bara 2 minuter så var hela jag sjöblöt. Jag kände hur vattnet rann ner efter ryggen och vidare ner i byxorna. T-shirten kunde jag vrida ur och jag var glad över att det inte var minusgrader ute. Jag kan väl erkänna att jag hade tagit med mig en extra T-shirt men när vi skulle där ifrån så skulle jag behövt nya byxor också.

När vi var klara med simningen och jag duschade av henne så kom det in en liten tollare. Zyrran hade ingen som helst lust att gå hem utan ville i badet igen för att leka.

Hundkuranten har så smarta duschplatser för hundarna - dom är lite högre så man står väldigt bekvämt och tvättar av hundarna. Just nu försöker jag övertala Kenneht att just en sån variant borde vara smart att ha hemma - vi ska ju ändå renovera badrummet!!!!!  Min idé har inte gått hem hela vägen.... jag får jobba på den biten.

Ringträningen gick

bra. Det var inte så många hundar som jag hade förväntat mig. Är nöjd med Zyrran och vad hon presterade även om det gick lite väl fort mellan varven. Hon börjar svara på "före" och springer i kopplets längd. Ska bli spännande och ställa henne på söndag i Enköping.


Jag gnäller på älgarna i skogen...

och det är då en himla tur att jag inte bor i Australien....... I aftonbladet kan man läsa om hunden som blev middag till en "liten" orm!

Jag har nog lite av älgskräck men inser snabbt att jag ska vara lycklig för dessa älgar. Det hade varit värre med en orm i den storleken.


Kollaps i soffan

Gårdagen bjöd på sovmorgon ända till halv sju:-) Straxt efter 8 så åkte jag och sonen iväg till tandläkaren. Satt kvar i bilen och läste lite hundtidningar. På vägen hem svängde vi förbi Mc Donalds och mofflade i oss lite mat. När jag ändå skulle hem och lämna sonen och hämta hundarna så hann jag dricka en snabb kopp kaffe.

Iväg för lydnad med Zyrran. Jäklar vilka säkra ingångar hon gör nu. Det enda problem vi har nu är mig själv. Att synka röst, rörelse och belöning är inte lätt...... men jag ligger i hårdträning. Har börjat introducerat henne för "target". Vi ska bara finslipa lite där också så att hon inte tar targeten som belöning....hon springer helst fram för att greppa targeten och springa iväg....... Föremålsintresset är det inget fel på.¨

Sen var det iväg till Haninge och dags för simning. Eftersom vi anlände till Hundkuranten tidigare så passade jag på att gå in och titta på Peg och Wilma som var där passet för oss. Dom får ju simma i stora basängen och det var härligt att se Peg kajka runt själv innan hon tyckte att Marie skulle vara med och kasta boll. Här är en bild på Peg när hon värmer upp...

image101

Zyrran hade bråttom med att komma in och framför altt att komma i vattnet. Ner på rampen, slog med tassen ett par gånger och sen var hon i. Simstilen var galen dom första minuterna men sen simmade hon som en utter:-)

3 x 4½ minut var gårdagens pass. Hon har inte riktigt tid med att vila. Väl uppe ur vattnet så ville hon i igen.

Vår resa för dagen var inte slut här för nu skulle vi till Skarpnäck för vaccinering. Zyrran såg en katt i väntrummet och ville hälsa men kattens matte var inte övertygad över att detta var någon bra idé.

Zyrran gjorde sitt bästa för att imponera. Veterinären blev pussad över hela ansiktet och sen så erbjöd hon sin hjälp till sköterskan som satt och skrev vid skrivbordet..... lite buffande på sköterskans arm och sen en mjuk, vänlig rottweilerblick kan väl få vem som helst att smälta. Vaccineringen gick bra och veterinärens sista kommentar var : Vilken underbar rottweiler, så trevlig!

Väl hemma i Tumba så fick barnen mat (utan brödrost och micro) sen lade jag mig i soffan och somnade med Zyrran på min mage. Vaknade några timmar senare för att förflytta oss in i sovrummet.

I kväll blir det ringträning igen... sista chansen inför Rottweilerspecialen på söndag.

LAN i huset

20080225.jpg
LAN i huset

Kissrunda i mörkret!!

Efter jobbet så slank jag in på Willys i Tumba för att inhandla någon mat till "alla" barnen i huset. Jag har ju fått 3 extra-söner:-) Det är LAN-dagar på övervåningen. Potatisburgare blir bra - lättlagat och går fort *ler*.

Sen var det raka vägen till Botkyrka för att träna med Maria/Seiko och Susanne/Myzzko. Vi kommenderade varandra och hjälptes åt. Idag var Eddie lite mer uppe i varv eftersom han fick sitta och vänta uppbunden på planen. Man ska väl prova allt på träning....... Eddie gick bra och det var bara rutan som var lite knixig.... men det finns en lösning även här:-)

Zyrran fick lite linförighet, inkallning och budföring. Nu behöver jag inte ropa på henne utan hon springer glatt tillbaka till mig även om mottagaren har korv......

Vi avslutade med en liten "kiss-sväng" ner till Vårsta fram och tillbaka. När vi var på väg tillbaka insåg vi att vi skulle gå på den slingrande, mörka bilvägen som går ifrån stora vägen..... skitbra med tanke på att ingen hade reflexer. Jag saknade min pannlampa vill jag lova.

I morgon är jag ledig eftersom Micke ska till tandläkaren..... efter detta uppdrag blir det bara hundaktiviteter:-)

En lugn helg

I morse när jag åkte till jobbet kändes det bra även om det var måndag. Stannade till på Statoil för att göra lite inköp. Personen i kassan är på ett strålande humör och upplyser mig om att det ska bli nästan 15 grader varmt ute..... Tack för upplysningen, sa jag och kände genast hur ångesten kom *ler*

Precis vad jag behöver höra när det är första arbetsdagen och jag skulle helst ha velat vända hem för att ta tillvara på sol och värme. Men det kanske blir fler bra dagar även när jag är ledig.

I fredags så träffades jag och några tjejer från jobbet. Åt en underbar middag med citronkyckling, lagom med vin och dessutom så tog Ulrika fram saxen och fixade till håret på mig. Det var behövligt.

image98Lördagen började med en härlig skogspromenad med Astrid och hennes hundar. Det blåste lite men det gjorde inte så mycket då det inte var speciellt kallt. Kom hem och hundarna fick vila och mat. Mitt på dagen tog jag en sväng till Botkyrka för att drilla sheltien i elitmomenten och han gick återigen kanonbra. Vi får hoppas på att jag har hittat "knappen".

Zyrran fick sig också en stund på planen med mig. Det är en enorm känsla att känna träningsglädje med Eddie igen och sen som grädde på moset även träna Zyrran. När vi var nöjda så åkte vi hem för att dricka lite kaffe ute på tomten i det fina vädret.

Kenneth lagade sladdarna till utebelysningen på uteplatsen eftersom Zyrran hade bitit av dom och jag fixade lite så det såg mindre skräpigt ut:-) Eddie låg och vilade i solen medans Zyrran for runt och tyckte att vi skulle kasta boll. Att tomten är lite för liten för det bryr hon sig inte om ett dugg.

Jenny m Gucci kom förbi och vi tog en kiss-runda. När vi sen gick in så var hundarna rätt så nöjda. En timme senare så pep Zyrran och Kenneth släppte ut henne. Hon var mindre bra i magen........

Fick ringa och ställa in spårträningen vi skulle ha på söndagen. Rottweiler blev satt på svält och sen var det bara att hålla tummarna.  Natten gick bra - hon sov .

Gick en sväng med svärmor och hennes James på morgonen och Zyrrans mage var helt ok men hon fick ingen frukost. Även på eftermiddagen så var hon bra i magen. Hon fick lite ris på kvällen och i morse så var riset utblandat med uppblötta kulor. Barnen är hemma och har sportlov så dom har fått regler om rastning av hundarna.

Hundsim

Nu kvällen är vi precis hemkomna från Hundkuranten. Zyrran har haft sitt första simpass. Vilket spännande ställe, sa Zyrran.

image97Hon inspekterade fiskarna noga i akvariet som var vid kassan. In till lilla bassängen för att duscha av skruttan. På med en flytväst och Zyrran tittade på sin nya baddräkt och frågade om den fanns i blommigt.

Hon ställde sig sen och tittade igenom glasrutan för att låsa blicken på en tennisboll som låg på botten, där fastnade hon. Tog upp henne på rampen och så skulle hon ner i vattnet. För att hon skulle få lite hjälp med att ta sista klivet tog vi fram en tennisboll och vips så simmade hon:-)

Nu är det inget skönsim damen sysslar med i början utan det skvätter rätt bra.....när hon väl insåg att det blev lättare om man tar upp rumpan lite så såg det riktigt bra ut. Hon fick börja med två minuter, vila och sen tre minuter till. Sen släppte dom loss hennes linor och så simmade hon fram och tillbaka efter bollen. Jag blev lite fintad av henne och höll naturligtvis på att stå på huvudet i bassängen men som tur va så var instruktören kvick och fångade upp mig innan jag tappade balansen helt och hållet.

Dom tyckte det gick så bra så efter nästa gång så kan vi ta den stora bassängen. Hon är duktig lilla tjejen.

Vi hade en himla tur att Elexas täcke låg kvar i bilen eftersom jag hade åkt ifrån vårat hemma. Tack för lånet Elexa!!


Ringträningen inställd

image96Ställde in ringträningen idag eftersom jag kände att det var för tidigt med att belöna med en massa godis efter hennes maghistoria. Valde att åka till Botkyrka för att köra lydnad istället. Belöning med boll går också jättebra:-)

Startade med Eddie. Valde momenten inkallning, rutan, apporteringsdirigering. Det är dom momenten han bygger upp stress och inte lyssnar på vad jag säger. Jag har slutat med jubel och överdriven glädje när han gör rätt. Lugna ord och en liten levergodis istället. En tjuvstart från konen till rutan var den enda missen idag och om det beror på mig eller hunden vill jag ha osagt.

Kändes så bra med Eddie. Han var fokuserad även under uppvärmningen som blev fritt följ. Positionerna blev bättre och bättre och framför allt betydligt bättre än i måndags. Det var med ett leende jag satte in honom i bilen efter en timme - och ärligt talat så var det längesen jag kände mig så nöjd med hans träning.

Sen var det Zyrrans tur. Bytte plan eftersom det fanns ekipage jag inte litade på sen tidigare erfarenhet. Det sista jag vill ha är en dålig erfarenhet på träningsplanen. Zyrrans ingång blir bara bättre och bättre, hon släpper inte fokus och har stor förväntan. Jag ser hur hon verkligen jobbar för att komma in rätt  och vad stolt hon blir när hon lyckas.

Ställandet är en rolig lek och hon gör det bra:-) Svansen går i 180 och ögonen bara skriker ut "mera". Inkallningen var inte heller några problem - hon kommer med bra fart, jag kastar bollen bakåt och hon drar förbi för att hämta bollen och kommer tillbaka för att avlämna *ler*.

Rätt som det är så ser jag hur Zyrran stannar upp när hon har hämtat bollen. Följer hennes blick och vad ser jag i hörnan av apellplanen? En harpalt!!!!

Jag han bara tänka tanken: Jobba för i h-e Wilhelmsson - började jobba för att få hennes uppmärksamhet och framför allt att hon skulle komma, kändes som en evighet (5 sekunder), till slut så kastar hon sig om och kommer med bollen och en blick med stor förväntan...... shit - jag vann över harpalten *segerdans*

Fick hjälp med budföringen och den blev riktigt bra. Den här gången så stannade hon inte hos mottagaren utan väntade på kommando och rusade tillbaka till mig. Även om man är vacker så kan man lära sig:-)

Hoppet går också framåt. Hon vet att när hon hoppar så kommer bollen så nu kan jag sätta henne snett framför och även ställa mig själv snett och hon missade inte en enda gång.

Sen gick vi upp i stugan och tog en fika. Köpte även regelboken för Bruksproven - bra att ha hemma. Visst kan man ladda ner den från nätet men då har jag massa lösblad och hålla reda på. Zyrran flörtade med alla och talade om för dom att  "jag vet att du har godis i fickan".  Jag är nöjd med kvällen och det är hundarna också.

Sheltiedrillning

Igår fick Eddie följa med som ensamhund till Botkyrka för att träna. Zyrran var risig i magen och fick vara hemma och vila. Det var jag, Maria/Seiko och Sussie/Myzzko som träffades. Vi körde hela Eliten och vi insåg att det är framför allt en mycket ringrostig Eddie.

Jag måste sätta lite fart och väcka honom så att han vet vad det handlar om i april:-) när första tävlingen för året går av stapeln.

Dagen har annars gått sin vanliga gång, arbete, hem och sen ut med hundarna. Ska slänga mig på soffan en stund för att senare under kvällen köra lite fjärrdirigering med Eddie:-)

Studiebesök i en sökgrupp

image94Idag hade chansen att få följa med Sussie/Myzzko och deras sökgrupp till Lida. Jag hade erbjudit mig att figga eftersom jag aldrig hade sett hur sök ser ut i praktiken. Mycket spännande och trevligt. Jag hann även lägga ett ängspår till Zyrran som inte gick så fantastiskt bra!!! Hon är för taggade och forcerar därför spåret.  Jag har sagt det förr men blir mer och mer övertygad. Slutet hittade hon precis när jag tänkte ta henne tillbaka till bilen.

Lade även ett spår till en av tjejerna i gruppen och det hade tydligen gått bra - jag var tvungen att åka innan........

Jag smet som sagt tidigare eftersom jag skulle tvätta bilen hos mamma och pappa. Vi fick även en stund på deras fotbollsplan för lite lydnad som avslutades med en promenad med mamma.

Väl hemma så dök svärmor med James upp. Det var lite kloklippning och sen tog jag bort ett par tovor på honom bakom öronen - han tycker om mig lite nu för jag hade kyckling och bjuda på *ler*.

I morgon är det lydnad på Botkyrka som gäller.

Årsmöte på klubben

Som vanligt så vaknar man tidigt även när man är ledig. Ut i skogen och en kravlös promenad:-) Det var nöjda hundar som kom hem med mig. Extra skönt att sätta sig ner med en kopp kaffe, hundarna äter mat. När hundarna har lagt sig ner så inser man att man borde pyssla lite i hemme.... In badrummet för att ta hand om tvätten - naturligtvis så hjälper Zyrran till och bär ut strumpor och handdukar..... för att invänta mattes kommando "tack" så hon kan få en bit godis. Man får helt enkelt inse att hunden är smartare än frun i huset!

Efter ett tag sätter jag upp ett kompostgaller till badrummet för ska vi fortsätta med stulna strumpor och godis så kommer rottweiler att rulla fram snart.

Senare på förmiddagen gick jag och Jenny ut med hundarna i skogen och la spår. Kanonväder med sol. Spåren gick bra och det märktes att det var ett bra tag sen vi spårade - hon var het på gröten.

Sen var det bara hem och vända för att åka på årsmöte på Botkyrka BK. Dålig uppslutning som vanligt. Det visade sig också att vi fick hem en skål från Orrefors eftersom vi placerade oss tvåa på KM. Även en lite plakett för att vara en av dom 10 bästa ekipagen i serietävlingarna under det gångna året.

Full fart hem för att plocka ut hundarna och möta svärmor med lilla James. Vi gick bort till hundgården och släppte dom. Zyrran visade inget större intresse för James eftersom hon hittade en boll. James vågade sig fram och nosa på Zyrran idag - men han är fortfarande försiktig:-)

Nu är vinglasen upphällda och lördagskvällen har börjat. Man får ju inte glömma att titta på Melodifestivalen.....

Tjingelin så får vi se vad som händer i morgon *ler*

Höftledsröntgen

image93Igår bokade jag tid för Zyrrans höftleds röntgen. Den 1 april bär det av till Lars Audell i Upplands Väsby. Det är väl bara att hålla tummarna för prinsessan:-)

Onsdag + Flempan = SANT

image92Ja - då var det ringträning igen. Det var mer hundar den här gången men jag tycker att det gick bra i alla fall. Jag hade bestämt mig att koncentrera mig på att springa - några varv gick bra och ett varv "grävde" hon sig fram *ler* Envis som jag är så försökte jag mig på att springa när kursen var slut.

Jag fick några tips på hur jag skall göra för att få henne framför mig - och det ska vi ta till oss och träna på. Misstaget jag gjorde var just det att jag sprang med henne efter kursen - hon var ju redan trött.... och det gav ju inte så mycket  .....

Ett av råden var att "Har hon sprungit bra så avsluta där". Hur självklart som helst men ibland behöver man få informationen instoppad i skallen. Måste väl även tänka på att hon faktiskt bara är 1 år och vi har tid på oss.

När vi kom hem så gick hon direkt in i köket och lades sig och sov.

I mina ögon är hon i alla fall fantastisk och vacker.

Zyrran hade fullt upp med att ha "pusskalas". Dom drabbade var Marie, Ingela och Lotta/Hector. Det pussades helt vilt. En stund med mamma Vizca och brorsan Hector fick hon så nu är hon mer garagegrå än svart i pälsen:-) Hon luktar även damm!!

Susanne med David var där med Biggles också. Tyvärr så han vi inte socialisera eftersom dom måste med färjan hem till Ekerö.

I morgon är det en ny dag - och den ser vi fram emot!

Privatkurs

Var på privatträning idag igen:-) Det tar sig fint och vi har tagit ytterligare ett steg fram i vår träning. Stor skillnad på hennes fokus på mig *ler* och det kan bli ännu bättre. Mycket fokus ligger på mig som förare och framför allt på mina "onödiga" kroppsrörelser och allt småprat......

Men man lever så länge man lär heter det ju och jag känner att får jag bara sova och smälta in dagens information så kan det hända att den kryper in och rotar sig.

Pratade med Maria och Seiko idag och vi återupptar träningen på måndagar igen kl. 18.00. För dom som känner sig manade så är det bara att haka på eller om man vill bara socialisera:-)

Känner att jag börjar få lite struktur på träning och upplägg. Onsdagarna är nu vigda åt ringträningen och på helgerna ska vi försöka lägga ett spår och ev. lite uppletande......

Eddie kommer att startas i april och maj på Botkyrka - så det kommer att bli lite mer träning nu för hans del. Fjärren är ett litet projekt för oss just nu:-)

Pratade med svärmor idag och det går så bra med lilla James. En riktigt kelig kille som hoppar upp i sängen på morgonen för mysa och bli kliad på magen. Svärmor och James verkar trivas bra ihop.

Dax att hoppa i sängen - en ny dag i morgon också!

Domarbyte på rasspecialen

Istället för Nina Karlsdotter, skall Mia Sandgren dömma tikarna den 2 mars....


Lilla James

Ja, som sagt vi gick ner och hämtade James för att sedan gå hem igen. James har tillbringat dom sista två månaderna med löptikar och var rätt skruvad i huvudet. Han blev störtförälskad i Eddie och insåg inte sitt misstag. Eddie tycker inte om att en annan hane försöker sig på ett förspel där han är inblandad. Eddie sa ifrån och sen gick James och småtittade på Eddie hela promenaden hem.

Väl hemma så bytte jag hund och ut i skogen med Zyrran. Vi var inte ensamma i skogen kan jag säga. Men det är alltid roligt när man får beröm av andra hundägare att Rottweiler sköter sig bra. Går på stigen i godan ro, Zyrran släpper kontrollen på mig varav jag ska tvärvända för att springa och gömma mig... trodde jag..... det var en rot i vägen och vips så låg jag på backen. Zyrran blir överlycklig och då har jag henne över mig . Det finns ingen hejd på henne utan hon satte igång och pussade mig i hela ansiktet........ Hon är go prinsessan.

Väl hemma så bytte jag hund igen. Tobias hängde med för nu skulle vi ner och lämna tillbaka James. När vi var klara där nere så började vi gå hem igen.... med James. Svärmor ska ha honom nu på prov en vecka.

När vi kom hem så kändes det att jag i stort sett hade gått sen klockan 8 i morse och fram till 16-tiden...... Det var skönt att få landa hemma några timmar innan det bar av till mina föräldrar. Nu var det Eddie´s tur att vara hemma och Zyrran fick hänga med.  Jag börjar bli lite orolig när jag är där för idag hoppade Zyrran upp i deras säng och mamma och pappa tyckte det var helt ok - För hon är ju så söt!!!! 

Zyrran åkte ner från sängen även om mina föräldrar protesterade. Jag vet vad hon kan göra med täcken och kuddar.......och jag tycker inte om att sy!!!!

Väl hemma på kvällen så fick jag rapport från svärmor. Det går kanonbra. Lilla James är en kelgris och pockar på svärmors uppmärksamhet och går efter henne i lägenheten:-) Svärmor stortrivs.

Dagen efter

Blir så glad när jag tänker på alla som var med i går. Jag glömde säga tack för presenterna som Zyrran fick - hon är överlycklig och står mest och blänger mot skåpet där godsakerna finns.

Tog ut hundarna i skogen en kort sväng och fick Zyrran vara hemma medans jag tog Eddie och gick förbi svärmor. Vi skulle nämligen gå ner och hämta en hund. En 9 årig sheltiehane som ska omplaceras. Det är inte jag som ska ha honom utan svärmor. Hon har pratat om att hon vill ha en "kamrat" och gå ut och gå med.

Av en slump så frågade en sheltieuppfödare som har djuraffär här i Tumba om hon hade någon äldre hund som behövde omplaceras - och det hade hon. Så nu är James hemma hos svärmor, en bedårande liten hane som är söt som socker och kanonhärlig.

Vid 2-tiden ska vi gå ner med honom igen och prata lite. Svärmor är rätt tagen av den lilla killen.

Ny rapport kommer.


PRO

ska väl sova så här dags och inte sitta uppe och titta på melodifestivalen..... Hur i hela friden kan Christer Sjögren gå direkt till globen?????

"Velvet" var klart den som hade bäst röst i kväll (och urringning sa min man):-)

Inget fel på Amy för hon är duktig.....och helt klart värd sin direktplacering MEN inte Christer Sjögren...... Någon måste se till att PRO har bättre nattningsrutiner..................



1-årsdag

Klockan 9 i morse åkte jag och Tobias med Zyrran tillF18. Efter en stund så kom Lena (+ två barn) med Elsa och Hector. Hector har bott hos Lena den här veckan eftersom matte Lotta går på kryckor. Vi gick en sväng först och hundarna fick rasa loss. Sen när klockan var straxt efter 10 så kom resten som skulle vara med och fira.

image90

Susanne hade både Nova och Biggles med sig. Lotta med Elexa, Marie med Peg, Jenny och Micke med Gucci och Ingela med Vizca. Som grädden på moset kom även Erica med Zebbe och ett par barn. Ingelas föräldrar kom också för att se hela ligan.

image91För att få lite ordning på eländet så är det så här: Vizca är mamma till Zyrran, Biggles och Hector. Nova, Peg och Elsa är kullsyskon med Vizca medans Elexa är halvsyster med dom (samma mamma). Gucci är inte besläktad med någon men har blivit lite adopterad av Vizca. Zebbe är absolut inte släkt och vi är glada för det eftersom han är en hoffe...... även om han ser sig själv som en rottweiler....

Vi fikade, umgicks och pratade. Hundarna var ute i lite omgångar och fick socialiseras. Leverkakan jag hade gjort gick åt. Det slutade med att Nova och Biggles åt direkt ur plåten - nästan rendiskad.

Sen var det fotografering av hundar och ännu mer småprat. Lotta/Elexa, Susanne med Nova och Big och jag med Zyrran inkl. Tobbe tog en promenad på F18 som avslutning. Eftersom Susanne hade två hundar så fick Tobbe ta Nova. Man kan se på kortet att dom trivdes rätt bra ihop.

Så långt var allt bra!!!! Nu har jag bara ett litet problem..... Tobias vill ha en rottweiler.......

Tack alla, här finns fler bilder från dagen!

Hon e galen

1-åringen står och gnäller och tjuter vid diskbänken...... där står nämligen "kakan" som jag gjorde igår. Den kakan är för hundarna i dag på F18. Ingredienser: Lammlever, vatten och mjöl.......och tjoss in i ugnen.

Ska bli roligt och se vad dom andra hundarna tycker!


Vilodag:-)

Dagen har inte inneburit någon hundträning - bara "tråkiga" promenader:-) I morgon blir det andra bullar för då fyller Consenzas första kull 1 år. I natt blir det exakt ett år sedan Ingela ringde mig och sa att "det" hade börjat och Kenneth hoppade i kläderna för att skjutsa över mig...... Det är en morgon jag aldrig kommer att glömma.

Dom valparna som bor i närheten, mamma Vizcas med syskon, ev. pappa Gunde och har vi extra tur så kommer även mormor Anja till F18 för att fira med oss.

Rapport kommer i morgon med förhoppningsvis många bilder:-)

Nu ska jag duka in lite gott i vardagsrummet för vi ska se Let´s Dance....

En bra torsdag:-)

Arbetsdagen har faktiskt varit riktigt bra. Sånt som har hängt över mig ganska länge har blivit gjort och vi på avdelningen känner att vi har hunnit i kapp med arbetet. Även om jag var på jobbet 07.40 i morse så när jag skulle åka hem så var klockan nästan 17.00....... jobbade en timmer övertid bara så där utan att veta om det:-)

Hem och byta om för att ta hundarna till Botkyrka BK. Jag var tvungen att lämna lite papper till kassören och varför inte samköra med lite träning *ler*

När vi skulle åka så var jag och Zyrran redan klara medans Eddie for som en raket mellan mig i hallen och Tobias i köket ( som hade köttbullar). Det slutade helt enkelt med att jag och Zyrran gick, stängde dörren och åkte själva. Jag tänker inte tjata för att han skall följa med. Vi får se om han är mer "vaken" nästa gång.

Det var inte så många ekipage på klubben, jag kunde räkna till 3 förutan mig. Min fråga är: tränar bara folk hund under sommarhalvåret när det är "lagom" varmt och sol???

Japp, Zyrran skötte sig som vanligt *ler* och återigen en nöjd matte. Idag dricker jag inte kaffe utan jag har tagit mig ett glas vin. Jagt är värd det!



Amerikanare!!!

Min arbetsplats blev för några år sedan uppköpta av ett amerikanskt företag. Det kan jag leva med. Det började med att dom spärrade MSN. Ok - går att leva med också men det var bra att ha då vi inom arbetet nyttjade MSN flitigt i arbetssyfte.

Att dom sen har spärrat Facebook gör mig ingeting. Sen spärrade dom "Youtube" och det kan jag också leva med - MEN nu har dom spärrat min gästbok... så jag kan inte ens på lunchen kolla inlägg..... Jag får väl leva med det också men trist är det.

Dags att söka nytt jobb......


Ringträningen är igång igen

Som sagt i dag blev det ringträning. Jag hade dessutom turen att kunna kompa på eftermiddagen så jag kunde laga mat tillsammans med min gubbe hemma:-) Fixa och trixa lite i hemmet och sen bar det av till Flempan.

Marie var där med Peg och Biggles var med men den här gången var inte i sällskap av Susanne utan med husse David. Tyvärr så hann vi inte umgås så mycket för det var ett bra tempo idag på ringträningen.

Zyrran har blivit väldigt duktig. Det ser för härligt ut när hon ställer upp sig och svansen går i 180. Känner mig väldigt nöjd med kvällen nu när jag sitter och dricker en kopp kaffe efter kvällsrundan,  klorna är klippta och hundarna ligger nedanför och gör mig sällskap. Vad gjorde man av kvällarna innan man hade hund?

Nu är det ungefär 4 veckor kvar till rasspecialen och jag verkligen längtar dit. Ska bli roligt att få ställa henne igen.

Första rådjuret

image88I morse på morgonpromenaden så gick vi den vanliga rundan. Rätt som det är så stannar Zyrran och blåser upp sig. Jag tittar framåt och ser inget.... Zyrran står som förstenad. Jag ser fortfarande inget.

Rätt som det är så springer ett rådjur över vägen. Gissa vem som visade stort intresse........ Jag fick jobba henne hårt för att hon skulle släppa fokus på skogsdungen. Det tog en stund men sen drog jag det längsta strået.


Besök från Japan

Idag när jag gick igenom loggarna till hemsidan så konstaterade jag hade någon från Japan har varit inne och hälsat på. Undra om personen i fråga förstod något:-) Tror inte det.

I dag efter jobbet så åkte jag och installerade skrivaren på klubben. Samtidigt passade jag på att köra Zyrran på planen. Hennes lägganden är grymt snabba nu och vi får se nästa vecka vad vi ska göra för att gå vidare.

Rump-kontrollen släppte idag, vi får se om den finns kvar i morgon! Hon är riktigt duktig nu när jag bara flyttar ut hälarna - vips så flytter hon efter:-)

Hennes fokus på mig har förbättrats avsevärt - händer inte lika ofta att hon tittar bort. Stunderna blir längre och längre:-) Träningen med ställande under gång har även det gett resultat - frambenen bara låser sig *ler*

Vi körde framförgående också idag - 5 skick och varvade med "boll" och utan. Snyggt och prydligt - stannar på kommando men tittar gärna bak på mig...... Så fort det känns riktigt bra så ska vi börja gå åt båda hållen:-)

Väl hemma så tog vi en sväng - sista rastningen - nu sover rottweiler och hon har inte ätit en smula.....men då måste man förstås räkna bort köttbullarna:-)

Ingen träning i går..

istället tog vi en lång promenad med Astrid och hennes två hundar.  Vi passerade många vattendrag  och varenda gång så går Zyrran igång i turbo-läge och hon nästan skriker "BADA". Här får jag jobba henne och visst kan det bli en del meningsskiljaktigheter men än så länge har jag dragit det längsta strået.

Hon var rätt rolig i går. Kenneht och Tobias var hemma och sjuka. När jag kom innanför dörren så sprang hon och hoppade upp i soffan och lade sig på Kenneth och började pussa på honom hysteriskt...... hade hon övertagit honom nu eller??? Står jag utan man??

Vi får väl se vad hon säger idag - men jag tror jag kan lura henne med att säga att vi ska till klubben och träna lite:-)
I morgon ska vi på ringträning - det var ju ett tag sen.

.. och så kom det snö....

Snöandet startade redan i går. Kvällskissen kunde ske i skogen eftersom snön lyser upp. Eftersom vi hade huset fullt i går och fram till 2-tiden så var det inte så konstigt att jag blev väckt av telefonen klockan 8. Astrid ville ha sällskap i skogen. Självklart, sa jag , hoppade upp och klädde på mig och sen bar det av och det tog 2 timmar innan vi kom hem.

Sen har dagen gått i soffans tecken. Jag har sovit middag och varit allmänt lat:-) På eftermiddagsrundan stannade vi till och körde kontakt och position. Det är så mycket enklare att träna 1:ans moment. Man kan bara stanna till ett par minuter och sen bara gå vidare. Eliten är det ju värre med eftersom det krävs så mycket rekvisita*ler*

Nä, nu ska jag sätta mig och göra lite nytta med datorn - känns ganska lagom:-)

Lydnad och koppelträning!

I morse startade jag med en promenad i skogen. Hundarna blir så glada när man kommer ner till fälten. Det var inte många hundägare ute men flera joggare mötte vi.

Väl hemma så var det lite vila och mat till hundarna. Själv belönade jag mig med en kopp kaffe. Sen bar det iväg till Salem med Zyrran. Eddie fick vara hemma idag eftersom vi skulle träna lydnad och jag hade ingen lust att ha honom uppbunden och skällande.

Lotta/Elexa mötte oss på parkeringen och sen gick vi ner till fotbollsplanen och satte igång. Lånade Lotta och körde en budföring. Hon springer ut som ett skott och jag ser förbättringar på tillbakagången *ler* det är ju svårt att lämna mottagaren när hon har köttbullar.

Även om vi nu var på ny plats så var hennes fokus på mig kanon. Körde lite snabba lägganden, inkallning och även ställande. Apporteringen struntade vi i eftersom jag inte hade apportbocken med mig.

Sen började vi promenaden med koppelträning. Det var behövligt eftersom jag märker att jag har slarvat med detta. Det var en trött prinsessa som följde med hem till mina föräldrar - men där piggnade hon till för där finns det köttbullar:-)

Nu ligger hon i köket och mumsar på sin tjurmuskel.

Vi har kört pälsvård på Eddie eftersom efter kastreringen så började pälsen växa så enormt..... och hans förut så lättskötta päls har blivit ett helt projekt......... Tidigare räckte det att borsta honom 1 gång var 7-14:e dag men nu får det bli 2 ggr i veckan..... Nu är han vacker som en dag igen......

Ikväll kommer det lite folk och vi ska umgås och dricka lite vin......

Ledig fredag

Var hemma idag eftersom Eddie har varit risig i magen. Här på eftermiddagen kunde jag se en betydlig bättring:-)
Dagen har jag fördrivit genom att städa. Gud, va skönt att vara hemma en hel dag. Dom har bara fått korta rundor i dag *ler* men å andra sidan har jag stökat omkring och hundarna hjälper ju gärna till mellan varven.

Zyrran gick som vanligt igång på dammsugaren och det kan jag väl hantera men att Eddie har börjat med dom fasonerna också är väl lagom galet. Rätt som det är så sitter en sheltie i dammsugarröret.....samtidigt som rottweiler tar munstycket.

Ärligt talat så fintade jag in dom i vardagsrummet och sen stängde jag..... passade sen på att även moppa av när jag kunde jobba ostört.

Eftersom jag är hemma så ska jag laga mat??!! Undra om jag kommer ihåg hur man gör..... Jag är ju rejält bortskämd med att slippa sköta handling och matlagning. Kenneth gör sånt mycket bättre.

Nä, dags för ett sista ryck... för dagen. I morgon får vi se vad som händer.


RSS 2.0