...mer lydnad....

I tisdags när jag ändå var på klubben för att åtgärda lite datorproblem så passade jag på att även köra Zyrran. Det blev apporteringen och hoppet.... sen fick det räcka. Klockan var närmare 21 på kvällen så den värsta värmen hade i alla fall avtagit.

Annat var det igår. Då var det lektionsdax igen för båda hundarna. Zyrran hade varit hemma på dagen och sovit inomhus för att vara riktigt laddad - och det var hon också *ler*

Båda hundarna gick över förväntan. Eddie hade vrålkoll på rutan och problemet med att hämta höger apport vid apporteringsdirigeringen ska nu åtgärdas efter nya direktiv:-)

I måndags gick ju Zyrran lite långt fram i fritt följ.... även detta är korrigerat.... tänk vad allt är enkelt.......när man kan!!!!
Vittringsträningen har nu startat nu för Zyrrans del och Eddie fick en liten påminnelse av momentet... det går frammåt:-)

På vägen hem stannade jag på klubben för lite supportarbete.... hundarna fick rusa runt i rasthagen. Zyrran hittade en massakerad fotboll... som var stenkul.

Nöjda hundar slängde sig på köksgolvet och sov när vi kom hem. Idag är Zyrran med mig på jobbet igen. Om det blir någon aktivitet idag så blir fysträning på kvällen.


Stackars hund....

Idag på lunchen hade jag och två arbetskamrater styrt mot Luma-parken för att inta våran inköpta sallad. På vägen hem så stannade vi till vid kiosken där jag skulle köpa cigg och även glass. Slänger över kopplet till min kollega Peter med kommentaren "håll i"...... han förstod nog inte innebörden av ordet.....

När jag står i kiosken ser jag hur Zyrran med 40 kg vilja ska in till mig - det var nära att både hon och Peter hamnade på fel sida av dörren..... Ja, jag skrattade gott kan jag säga.......eftersom Peter var tvungen att använda båda händerna för att hålla henne kvar på gatan.

Kioskägaren tittade lite oroat mot rottweilern som ville in i butiken och frågade försiktigt om det är min... Jag förklarade vänligt att hon är min och väldigt mattekär och inte ville bli lämnad utanför..... Han såg lite lättad ut.....

Men synen av Peter som höll på att bli indragen i affären av min lilla prinsessa kommer inte att försvinna på ett bra tag:-)

Lydnad

Igår kom hem från jobbet i god tid. Jag och Kenneth satte oss på framsidan och tog varsin öla-pöla. En halvtimme innan jag skulle sticka till klubben så blev Zyrran lite för nyfiken på en geting som traskade på uteplatsen. Hon dök ner med nosen och getingen stack henne...... hon sa inte ett ord utan försökte ta bort det obehagliga med tassen.

När vi kom till klubben så kunde man ana en liten svullnad på Zyrrans nos... men den gick ner inom en timme.

Jag började med Eddie - han är lugnare nu när vi tränar och om det beror på värmen eller inte har jag ingen aning om. Han kändes bra. Fjärren går framåt efter små nya tips jag har fått.

Zyrran fick sittande i grupp, och platsliggning. Jag har börjat att gå och gömma mig nu men än så länge så försvinner jag endast några sekunder åt gången och hon har inga problem med det.

Vi tränade på våra vänstersvängar.... vi har slarvat med underhållet...... men snart är den skadan reparerad:-) Rutan, inkallning och fjärren kördes också.

Jag och Sussie avslutade med en sväng i grustaget så hundarna fick springa lite fritt......

BadHelg

I helgen har vi invaderat Lida´s Hundbad. Vi fick på lördagen ihop 5 rottisar (+ en sheltie) och 8 personer.... på söndagen var det bortfall av Tobias som hade bränt sig i solen.

Solen värmde (och stekte) så på söndagen så var det ett gäng grillade personer som träffades igen:-) Hundarna var även dom lite mer lugna under söndagen.

Lotta Jägare tog en tur på vattenskidor under lördagen - och vi var imponerade eftersom hon inte ramlade...... Jag undrade nästan om hon hyrde en stuntman????



...men när jag zoomade in bilden så måste jag erkänna att det var Lotta (om hon inte lånade ut sin bikini?)



På begäran så läggar jag även in bildbevis på att  jag badar..... hoppas att Lena (med Elsa och Drama) nu är nöjd eller kräver du fler bildbevis?????


Lilla Lizza startade sin simkarriär i helgen.... Tobbe ställde upp som lekfabror...


..sen simmade Lizza som en liten utter.


Alla hundarna badar.....


Eddie var också med. Även han simmade gladligen efter pinnar i värmen.


Jag badar med Zyrran och Vizca.....(igen)


Mamma Vizca och Zyrran simmar ikapp.

Pubrunda och poolbad

Igår stack jag, Jenny och Micke med hundarna in till stan och mötte Kenneht. Vi gjorde en liten pubrunda och avslutade med god mat innan vi tog taxi hem.....Det var en upplevelse:-)

Hemma i Tumba så dök Jennyn och jag ner i deras pool.. efter ett tag kom Zyrran och senare även Gucci. Zyrran älskade poolbad. Så idag när jag kom hem så kom jag på att vi har faktiskt en pool i förrådet.... Sagt och gjort. Frram med poolen och fyllde på. Zyrran har varit helt galen. Bildbevis ser ni här...


Lite plask och plums till och börja med.....


Eddie vet inte om han ska våga hoppa i.....


Badbollen höll i 2 sekunder.....

En arbetande rottweiler....


Zyrran är som sagt med mig på jobbet den här veckan. Det måste ju innebära att hon är en "arbetande rottweiler" även om det inte syns på bilden - eller så har hon kanske fika-rast!!!

Kvällsbad

Jag och Kenneth tog hundarna och åkte till Uttran så dom fick bada. När jag tog ut Zyrran ur bilen så satte hon av i sån fart så både hon och jag höll på att hamna i vattnet.

Tog lite bilder på badaktiviteterna....


Jag och Zyrran.....


...skönt och skaka av sig mellan simturerna.....


...även Eddie simmar till Zyrrans förvåning.....


..plums och plask ....



..blöt rottis.....


..sheltie kämpar på i vattnet....


...simma i flock......


..vatten, boll och hund väldigt stilla.....


Nääää... nu vill jag åka hem......


Jag vill inte åka hem.......

Lördag morgon stack vi iväg till Ölands BK för lite inofficiell utställningsträning för att vara lite varma i kläderna till söndagens officiella vänstervarvande.

Solen sken men det var inte för varmt - helt enkelt kanonväder för just hundutställning. En kvart efter att vi slagit oss ner i våra stolar så öppnade himlen sig - totalt. Ett paraply hade jag med mig och storhjärtad som man är så fick Kenneht bruka detta:-)

I början gick det bra att ta skydd under träden...... sen blev det värre och värre. Som tur va så hade vi ett par som satt jämte oss som skulle iväg och snällt lånade ut sitt ena paraply till mig..... Det var till stor hjälp kan jag säga.

Som om inte regnet skulle vara nog. Sen kom både åskan och blixten naturligtvis rakt ovanför oss..... det visade sig att blixten till och med slog ut elcentralen för vattenpumpen där vi bodde.

Jag ska göra två erkännanden..... jag är över 40 år och ja, jag är rädd för åskan:-)

Vi överlevde tills vi skulle in i ringen - då hade regnet nästan avtagit helt. Zyrran slog den andra tiken och fick sen möta bästa hane: Thyringens Viggo som gick som segrare och Zyrran fick nöja sig med BIM. Det var rätt skönt att få komma hem och sätta på sig torra kläder.

Senare kom solen fram och jag tog hundarna på en lång promenad längs dom små grusvägarna på öland. 6 km avverkade vi på under timmen..... ett litet fyspass för både mig och hundarna.

Söndag morgon gav en smärre chock när vi vaknade.... regnet öste ner.... Inte en dag till!! var min första tanke.
Vid 9-tiden när jag skulle sticka iväg (Kenneth och Tobbe skulle komma senare pga regnet) så slutade det regna och solen kom....... helt omvänt mot dagen innan......

Mitt på dagen var det dags att gå in i ringen. Zyrran vann sin klass med HP. Domaren var hård och höll i CK-rosetterna under hela dagen. Även om man var lite nöjd så suger det..... Både Zyrran och jag gillar rosa rosetter:-)

Sen blev det hemgång till Stockholm igen..... alltid lika roligt att vara borta men det är skönt när man får komma hem igen.

I måndags tog jag med mig Zyrran till jobbet och vi stack iväg på lunchen och köpte bilbur till Eddie... nu känns den biten avklarad och nästa månad ska vi fixa tonade rutor i bak på bilen.

På kvällen var det lydnadslektioner med både Zyrran och Eddie.... både stora och små framsteg. Eftersom vi fick flytta vår vanliga måndagsträning pga lektioner så träffades vi istället igår på Botkyrka. Träningen med Zyrran och Eddie känns jättebra.

Idag så hade jag en tanke att cykla damen men vi får se vad vi hittar på.

Öland

Igår åkte delar av familjen till Öland - dom andra är kvar hemma:-) Märks att barnen börjar bli stora. Resan gick bra i nya bilen - stor skillnad på komfort. Vi fikade hos Lennart & Karin på kvällen och träffade även Mona och Göran (+ barn).

Idag var vi inne i Borgholm och åt på Kinarestaurang. Tyvärr så regnade det så det blev bara en snabb runda i staden. På vägen hem släpptes jag och hundarna av vid Halltorp. Den 2,5 km sträckan till vårt boende tog vi joggandes. Skönt att få röra på sig.

I morgon är det Brukshundklubben som gäller. Vi har promenadavstånd dit - bättre boende finns inte.

Halva veckan avklarad

Måndagen gick återigen i träningens tecken. Eddie kändes återigen bra. Det var i fjärren som han hade taggat upp förmycket. Övriga moment gick rakt igenom. Zyrran jobbade på i sin vanliga stil:-) Lotta och Hector dök ner och det var jättenyttigt för Zyrran eftersom även Hectors tennisboll är intressant. Hon tittade men stack inte iväg. Kändes bra. Efteråt tog vi syskonen och gick en sväng i grustaget.

Igår smet jag tidigare från jobbet. Kenneht och jag tog hundarna till Kassmyra och käkade en pizza och drack ett par öl i solen. Härligt. Värmen var enorm på hemvägen. När vi gick förbi svärmor så blev vi inbjudna på lite vin och vi var inte hemma förrän vid halv sju.

Idag är det planering inför ölandsresan och utställningen där i helgen. Men innan dess så ska hela familjen åka på konsert - Iron Maiden..... Ska bli mycket trevligt att för en gång skull göra något alla 5:-)

Nä nu är det dags att fortsätta packandet.....

Inget vettigt gjort på hela helgen....

I fredags hämtade vi bilen. Vilken skön känsla att få ta sig fram i en bil som är tyst *ler*. Jag åkte runt på kvällen och avverkade 8 mil bara så där:-)

Lördagens uppgift var att ragga hundbur på blocket... inte lätt. Dom går som smör i solsken och dom som finns kvar passar inte  i storlek. Fick till slut tag på en i Tullinge och vi åkte dit för att prova och då var den en halv cm för hög. Känner att en bur innan torsdagen skulle sitta bra.

Takboxen till forden såldes och gav lite pengar i plånboken - alltid något positivt.

På söndagen klippte jag av gräsmattan på framsidan - och det var på tiden. Jag fick samtal från min mor som glatt utbrister "Grattis" när jag svarar. Hon hör min förvåning och undrar om jag vet varför hon ringer och gratulerar??? Har jag namnsdag? frågade jag...... Min mor brister ut i skratt och säger lugnt: Grattis på bröllopsdagen!!!! Shitt, jag och Kenneth har återigen missat vår dag - och vi pratade ändå om den i veckan......

Vi tog helt enkelt Zyrran med oss och åkte in till stan. Träffade Jenny och Micke med hundarna och gick upp till Mosebacke. Efter ett tag hamnade vi på Medborgarplatsen och Mellanders Fisk.

Väl hemma så grillades det. Svärmor kom förbi och även Sussie svängde förbi när hon hade varit ute med hundarna. Vi tränade lite utställning med Myzzko.

Idag är Zyrran med mig på jobbet och hon sköter sig exemplariskt. Ikväll är det träning på Botkyrka som gäller.

Inget bokat i helgen:-)

Det är första helgen på länge som inte är uppbokad. Ska försöak lägga ner lite energi på hus och hem. I onsdags var jag hemma eftersom utställningen blev inställd.

Morgonen började med bilmekaniker-jakt och resultatet blev negativt... ingen kunde ta emot oss förrän i augusti. Ringer till Kenneth och beklagar mig.... och svaret jag får blev: Jaha... jag kommer väl hem då så åker vi och köper ny bil !!!!!


Sagt och gjort... några timmar senare kommer vi hem och var ägare till en XC70. Leverans skulle ske innan onsdag nästa vecka. Men ibland har man tur som en tok och dom ringde från bilfirman i dag så vi ska hämta hem bilen i eftermiddag.

På hundfronten så tränade jag och Sussie/Myzzko i går på Botkyrka. Rutan, apportering, hopp och fjärr. Längtar lite till nästa privatlektion så vi kan gå vidare:-)

Hemma på vår gård....

......där står en gammal ford, utan hjul och utan däck och motorn den är väck.......

Det är ungefär så det känns just nu - bilen stannade 3 gånger på vägen hem från jobbet. Jag åkte hem vid 16-tiden och var inte hemma förrän nästan 18.30. Min gamla "Bettan" har gått bra med sina 21 år på nacken.... men nu ska den minsan jävlas.... och vi som ska till Öland nästa vecka.....

I morgon skulle jag och Susanne med Biggles till Möklinta.... det blev inställt av andra anledningar men min dag kommer att gå åt till att jaga bilmeck. Önska mig lycka till i semestertiderna:-)

Väl hemma så blev det en rastningsrunda med hundarna och sen kördes Zyrran i lite linförighet, rutan och apportering.....

Susanne och Myzzko slängde förbi eftersom jag ska ställa Myzzko på rasspecialen i augusti (kelpie). Han har fattat att han ska stå och det börjar se riktigt bra ut *ler*..... lilla fina Myzzko!!! Vi ska väl ta någon onsdag i Flempangaraget också:-)

Cykling, spår, uppletande och lydnad

Igår på söndagen så cyklade jag och Zyrran till F18. Vi mötte Jenny med Gucci och Lizza och spatserade lite på F18. Sen var Jenny tvungen och åka hem. Efter ytterligare ett tag så anlände Ingela och Vizca. Zyrran blir en sån liten tjej när mamma Vizca kommer....... pip och gnäll och slickar i mungiporna på mamma...

Jag lade ett spår till Zyrran med 5 apporter och ett slut. Spåret gick kanon. Alla pinnar togs upp utan att jag behövde påminna hennel. Nu ska jag bara öka avståndet mellan mig och den spårande hunden.

Hundarna fick även en uppletanderuta. Vi fikade och hade helmysigt, det var lugnt på F18. Sen bar det av hem igen. När vi kom cyklande på grusvägen for det upp ett rådjur framför oss som fortsatte springandes på grusvägen.... Zyrran reagerade men travade lugnt på och när rådjuret försvann upp i skogen så följde hon med blicken men fortsatt sitt travande.

Idag hade var det dags för Zyrran och Eddie att få varsin privatlektion. Mycket nyttigt har man lärt sig *ler*. Lottas kommentar: Han (Eddie) verkar riktigt rolig att jobba med!!!!! Hmmmm, eller hur????

Zyrrans träning går framåt. Snart sitter lydnadsklass 2:-) Tävling i augusti/september lite beroende på när det finns tävlingar att anmäla sig till.... vi har ju lite saker uppbokade under augusti.

I morgon får vi se vad det bjuds på när det gäller hundaktiviteter..... har inte bestämt mig än.

Circuit-utställningen i Södertälje

Vi var på plats straxt före klockan 8 på morgonen jag och Kenneth. Sen ramlade resten av gänget in en efter en. Tikararna och hanarna gick samtidigt för olika domare. Zyrran fick "bara" en slät 1:a....(Very Good) och fick därför inte vara med i konkurrensen... samma sak för Biggles..... Hector plockade "rosa" och fick en 4:e placering -. Bra jobbat Nicolas:-)

Dagen flöt på och senare på eftermiddagen skulle jag ställa Vizca i championklass. Rosa (excellent) och vidare in i konkurrensen.... där vi tyvärr inte blev placerade.
Torsdagens och fredagens resultat var mycket bra i för kullen.... även om en slät 1:a suger mellan varven så är det ju inte helt galet..... men det svider som sagt.

Under lördagen så har vi inte haft några hundaktiviteter för oss - bara vila. På kvällen var jag och Kenneth med Ingela och såg "Sex and the citiy" på Heron.

I morgon blir det cykling och F18 med lite spår.

World Dog Show 2008

Dagen började tidigt. Köandet för våran del startade 07.00...... men vi var inne rätt snabbt. Klockan 09.00 skulle jag ställa Hector (Zyrrans bror). Framför oss hade vi Biggles (även han Zyrrans bror).

Blev glad när Biggles och Davis var klara med konkurrensen och fick gå ut med rosa band. Sen var det vår tur och även här blev det rosa.

Sen började det att gallras. Första svängen var både Hector och Biggles kvar men i omgång två så fick tyvärr Biggle lämna ringen. Hector blev kvar bland dom 4 som skulle placeras. Domaren plockade ut 4:e och 3:e placeringarna.... kvar var Hector och en till (kommer ej i håg vem). Efter lite springande (eller skuttande) så fick vi en andra placering.

Snabbt byta hund för nu var det Zyrrans tur. I kvaliten så var det även här rosa band som gällde..... sen var det bara att invänta att alla andra hundar skulle få sin bedömning. In i konkurrensen..... vips så var det bara 4 hundar kvar - igen!!!

Det slutade med en 2.a placering även för Zyrran. Jag köpte en ny säng till Zyrran fast hon inte behövde någon men när matte lider av shopping-begär så gör hon:-)

Känns som en mycket bra dag då alla syskonen fick bedömningen "Excellent".

Tack till Lotta/Elexa för all hjälp idag.... hade inte funkat utan dig:-)


Zyrran ligger nu och sover i skuggan på uteplatsen - hon laddar batterierna för morgondagen då det bär av till Södertälje för ny utställning.

Lydnad och F18 igen:-)

I måndags så var det dags för den vanliga träningen. Tyvärr så kunde inte Sussie och Myzzko vara med för dom var på semester.

Jag var tvungen att jobba hela dagen efter som min chef var ledig....... därför var jag tvungen att hastigt och lustigt flytta min lydnadsträning med Zyrran till en senare tid. Först hann jag ner till Botkyrka och köra Eddie lite. Maria och Seiko var också där.

Sen var det dags för min och Zyrrans lektion. Det var momenten för lydnads 2.an som var aktuella. Vi började med rutan och belöning bakom rutan. Inga problem. Fick sen instuktioner på hur jag skulle gå vidare.

Sen blev det inkallning med ställande. Jesus Amalia..... det var nästan så att gräsmattan skrynklade sig när hon stannade....  även här fick jag veta hur jag skulle fortsätta. Apporteringen var nästa moment, gud va roligt sa Zyrran. Jag ser verkligen fram emot våra träningsstunder under kommande vecka:-)

Hoppet är också nytt så det var nästa moment. Ut med hunden på kommando och sen så var det sättandet *ler*... men en sak i taget...... Vi avrundade med framförgående och sen fjärren..... det blir bättre och bättre:-)

I går på tisdagen så cyklade jag återigen till F18 och mötte Ingela och Vizca. Vi körde lite ringträning och fotade mor och dotter.  Återigen så hade vi en liten tävling på vägen hem och jag var inte vinnaren.


Idag har jag jobbat i Eskilstuna så Zyrran fick hänga med. Socialisera med lagerpersonalen kan ju alltid generera i något ätbart..... Sen åkte vi till mitt kontor i Hammarby och gick upp på kontoret för att hämta lite grejer. Mina arbetskamrater som inte sett Zyrran på ett tag blev chockade över hennes storlek......och lugn:-)

Nu har jag packat in allt i bilen inför morgondagen - WDS - Älvsjömässan klockan 07.00.......... Håll tummarna.

RSS 2.0