En vanlig kväll

I morse hade det fryst på och var glashalt utanför ytterdörren. Kände även när jag körde bil att det var halt på sina håll. Jag kom i alla fall fram till jobbet välbehållen. Det fanns det andra som inte gjorde hörde jag på radion när jag satt i bilen. Jag kan inte förstå att halkan kommer som en chock för en del bilister. Blött + kallt = halt.

Satt på jobbet och förberedde en utbildning inför morgondagen. Det ska bli intressant och se hur gensvaret blir.

När klockan hade blivit lite över halv 5 så var det dags att åka hem. Kallt, blött och mörkt men fler plusgrader än i morse även på körbanan. När jag kom hem så var det till att byta om för nu skulle hundarna få sin runda. Jag tog en prommenad med Astrid och hennes hundar Grabben och Lassie + deras lilla valp på lite över 8 veckor. Zyrran tyckte att det va en liten söt figur och såg till att han hängde med. Den lilla valpen Leo svansade efter Zyrran då hon var hans idol för dagen.

Nu blir det inte så många fler knop ikväll. Ska slänga mig i soffan och bara mysa:-)

Veterinär och Botkyrka BK

I morse åkte jag iväg för att ta blodprov på hundarna. Det är nu dags att kontrollera rabiesvaccineringen. Passade på att väga Zyrran och hon landade på 35 kg. Oj, sa våran veterinär Peder, det kan man inte tro.....  

Vi skulle börja med Zyrran. Peder sänkte bordet och Zyrran gick upp. Bordet hissades upp och Zyrran satt som en liten prinsessa. Gummiband runt benet och sen kom rakapparaten fram. Då sa Zyrran - Hej då.

Hon som inte är rädd för något tyckte att rakapparaten var ok så länge den inte var i närheten av henne. Jag, Peder och hans fru satte oss på golvet med Zyrran men någon rakappartat gick hon inte med på. Zyrran klättrade upp i mitt knä och skakade. Peder ville inte tvinga henne utan tyckte det va bäst att ta det lugnt. Jag hittar nog ett kärl ändå sa han och mycket riktigt så gick det som en dans.

När Peder var klar så avslutade Zyrran med att pussa honom i ansiktet. Med Eddie var det inget problem. Resten av tiden i väntrummet så provade Zyrran att tigga godis flera gånger av Peders fru. Nu får vi provsvaren om 7-10 dagar.

Sen åkte vi hem och plockade upp Jenny och Gucci. Vi åkte till Botkyrka och där sprang tjejerna omkring som galningar. Dom har roligt tillsammans. Efter ett tag så dök Maria/Seiko och Sussie/Myzzko upp så vi körde igenom alla hundarna. Efter 3½ timme så åkte jag och Jenny hem med 3 trötta hundar.

Just nu så ligger Eddie och Zyrran i hallen och brottas. Vi ska straxt ut på en kvällsrunda.

Regn, regn, regn

Det var inte roligt att åka från jobbet igår och inse att det redan var kolsvart ute. Jag och min positiva sida hade fått för oss att det skulle bli ljusare på kvällarna efter att vi ställde om till vintertid.... helt fel! Men det är å andra sidan trevligare på morgonpromenaden - ljusare:-)

Hem och bytte kläder för att åka till Botkyrka och träna. Jag och Jenny hade även bokat att vi skulle ses tidigare för att låta Gucci och Zyrran springa av sig i valphagen. När vi tittade upp mot valphagen så insåg vi att där fanns ju inga lampor (det borde jag har vetat) så vi tog och gick ner till stora planen som var upplyst och släppte vildjuren där. Det gick ju bra eftersom vi av någon konstigt anledning var ensamma... varför tränar inte folk i regn?

Det var full rulle på tjejerna. När Jenny och Micke skulle vidare så fick Zyrran hoppa in i bilen så fick Eddie en stund på planen...... När klockan var 7 så var jag, Maria/Seiko och Susanne/Myzzko rejält blöta så vi valde att inte gå upp och fika utan åkte hem istället.  Det var gårdagen.... idag är jag ledig och ska till veterinären med båda hundarna. Vi ska ju ta blodprov för rabies..... det är bara att hålla tummarna för att det är ok:-)

Ha lite tålamod....

Jag håller på att fixa till bloggen med rätt färger - men det var ju ett tag sen jag var inne i stilmallar och bökade runt:-)

Det kommer att bli bättre:-)

Eskilstuna & Globen

I lördags bar det iväg till Eskilstuna och Toto-hallen. Zyrran och Hector skulle ställas. Dom möttes i BIR och BIM och Zyrran fick åter se sig besegrad av Hector. Stort Grattis till Lotta och hennes goa kille Hector.

Utställningen var trevlig men golvet va läskigt halt. I ringarna hade dom lagt ut gångmattor... försök och hålla en kvick rottweiler på mattan:-) Zyrran slog på ändan i finalen men reste sig snabbt och fortsatte. Undra vad som berör denna hund????? Ingen skada skedd.  Jag hade cola på hennes tassar innan vi gick in men efter att ha sprungit på en matta så fanns inte så mycket kvar och ett felsteg utanför så var det kört.....

På plats så fanns även en fotograf som det brukar göra på utställningar. Skillnaden var att här betalade du inte på plats utan du gör din beställning via internet. Ett väldigt förmånlingt paket måste jag säga. Jag blev jättenöjd med Zyrrans bilder och en beställning kommer att göras:-)

Gå gärna in och kika här!

Lotta och Hector placerade sig även i BIG-finalen på en hedrande 3:e placering.

Efter utställningen så åkte vi hem och stannade till i Salem. Där släppte vi hundarna i fårhagen så dom fick leka av sig. Sen var det bara hem och göra ordning sig för på kvällen skulle hela familjen till Globen.

Konserten var kanonbra. Vi hade sittplatser på parkett men när Rush satte igång så var stolarna överflödiga. Vi var stående i 3 timmar. Tobbes (yngsta sonen) första kommentar efteråt på väg ut var:

-Vad bra det va, mamma.... kan jag få en T-shirt.

Klart grabbarna fick varsin tröja. Det var ett trött gäng som klev in i hallen vid halv tolv på natten.

Sen kom söndagen och jag skulle inte åka någonstans. Huset fick sig en genomkörare och tvättberget i badrummet är nu helt borta. Jag hann även med att höja staketet på framsidan - hundarna tillbringade några timmar ute i det fina höstvädret.med mig.

Mitt på dagen så startade mina två äldsta grabbar och deras kamrater sitt LAN:ande. Dvs dom sitter och spelar dator tillsammans i ett rum. När jag titade in i går eftermiddag så var dom 6 stycken. Alla var inte vakna i morse men några sprang jag på i köket , ätandes frukost.. Dom har fått förhållningregler att dom måste gå ner och äta.....

Lugna dagar...

I onsdags hände inte mer än att vi åkte hem till mina föräldrar - jag skulle hjälpa dom med att lägga upp gardinlängder. Mamma fixar ju inte sånt efter strooken och även om min pappa är händig så är väl inte gardiner hans grej:-)

Zyrran och Eddie var med. Jag fick återuppleva perioden när barnen va små... ständigt passande men den här gången var mina vaksamma ögon på Zyrran. Hon kunde inte riktigt förstå varför man inte kunde ligga i soffan som var så skön. Men efter att jag plockat ner henne två gånger så gick det bra sen. Eddie befann sig mest i köket hos min pappa - det kunde ju komma godisbitar farande... I det stora hela så gick allt bra. Den busiag lilla tjejen hittade en bandyboll och lyckan var enorm till jag tog den ifrån henne - vi leker inte inomhus....  Naturligtvis så smälte mamma och gav bollen till Zyrran när vi skulle åka hem.

I går torsdag så tog vi en längre sväng med Jenny och Gucci. Tjejerna är lite uppspelta i början men efter en stund så går det bra. En och annan puss kan dom inte låta bli att ge varandra under promenaden.

Det är lite tråkigt nu när mörkret kommer tidigare och tidigare. Skogen är ju inte att tänka på efter klockan halv sex på kvällen.... samma sak gäller på morgonen..... Men snart vänder det igen.

Min bror kom förbi igår. Han behövde hjälp att installera en ny dator. Konfigurera det trådlösa nätverket och fixa in antivirusprogram var också på listan. Storebror och dotter som skulle ha datorn var båda glada och nöjda.

I kväll blir det inte heller så mycket - ska lägga oss i tid eftersom vi ska till Eskilstuna på lördag morgon för ytterligare en utställning. Efter utställlningen är det bara att fara hem och göra ordning sig för då ska hela familjen in till stan för att gå på Rush-konsert.  Ska bli skönt att vara hemma på söndag och vila upp sig:-)


Stockholms Central

Igår så hade jag tagit ledigt från jobbet. Jag startade med att inhandla virke på brädgården för nu måste staketet höjas på framsida. Innan jag åkte för att träffa Maria/Seiko på Botkyrka så fixade jag till lite hemma. Väl på klubben så körde vi igenom Eddie och Seiko. Dom fick hela programmet:-)

image18Sen var det hem igen. Byta kläder och ta med sig Zyrran. Vi började med att gå ner till Tumba centrum. Satte oss uppe vid pendeltåget. Efter en liten stund så gick vi ner och tog tåget till T-centralen. Zyrran var lugn och följde bara med - hon brydde sig inte om dom andra resenärerna trotts att det var trångt.

gick upp en våning och satte oss i vänthallen efter att vi hade gått ett varv. Zyrran tyckte inte att den hungriga duvan hade där o göra......men jag jobbade på (och alla tittade) och Zyrran följde med. Pizza Hut Express var nästa anhalt. Zyrran lade sig ner och vilade medans jag åt min middag.

Sen tog vi en promenad till Norra Bantorget. Vi skulle vänta på Kenneth som arbetar i närheten. Jag passade på att rasta av Zyrran i parken. Bra park, sa Zyrran mellan tuggorna av kaninbajs. Vi placerade oss sen vid genomfarten i parken och Zyrran lade sig på sidan och somnade...... Andra hundar eller människor brydde hon sig inte om.

När sen husse kom så vandrade vi tillbaka till Centralen och tog pendeln hem. Zyrran var glad över att Kenneth hade bilen i Tumba. Hon var trött.

Som helhet kan jag säga att hon är lugn och sansad men mycket nyfiken:-)

Måndagsträning

image17Eftersom dom envisa älgarna har intagit min skog så måste jag hitta alternativ. Sagt och gjort - iväg tidigare till Botkyrka och släppte dom vilda i valphagen. Zyrran levde rövare. Att springa runt och busa är kul - sen att sheltie inte tycker att det är helt ok längre på samma sätt - spelar ingen roll enligt damen.

Sheltie fick sig några häftiga gräsrullningar men han va lika glad i alla fall:-)

När skruttan hade sprungit av sig så var det Eddies tur att bli drillad på planen. Det gick lysande. Som sagt han ska inte ha köttbullar i belöning. Räcker med torrfoder eller något annat torrt och tråkigt.

Jag drog igenom programet innan vi körde delmoment. Det blev vittring, budföring, sittande i grupp och platsliggning. Idag så var det ett skall i från sheltie - efter korrigering så var han tyst

Som vanligt blev det en gemensam fika i stugan innan hemfärd. Fördelen med att mörkret kommer är att man kommer hem i lite vettig tid.

Det blir ingen ny stegräknare....

image16....det blir något ännu bättre.

Eftersom det är dags att beställa ny mobil så hittade jag en med inbyggd distansmätare... Perfekt eftersom jag helst ska ha så lite saker som möjligt att hålla reda på.....

Den har även FM-radio och MP3-spelare. Kamera finns också men det är inget jag tycker är nödvändigt. Andra saker som kan vara bra att ha är stoppur och mätning av hastighet.

Det tar nog ett par veckor innan den anländer.....

Glömde en sak.....

Stort Grattis till min svägerska Sussie och hennes Kelpie som idag körde Appellspår och blev uppflyttade!!! Grattis!!!!

Sen viskade en fågel i mitt öra att även Lena med Elsa hade gjort samma sak   Grattis!!!

Utställning i Nyköping

image15Stack iväg i arla morgonstund. Utställningen som jag trodde va ute  va istället inomhus. När jag insåg att vi skulle vara inomhus så sprang jag snabbt och köpte en Coca-Cola som jag kunde doppa Zyrrans tassar i. Vill inte vara med om halka som under gårdagen. Det fungerade perfekt och hon stod stilla.

Fick samtal från Lotta/Elexa som kastade sig i bilen och kom till Nyköping.

Zyrran plockade hem BIR:et idag. Ingen gruppfinal utan valparna gick direkt till BIS-final. När vi va 10 ekipage kvar så fick vi gå ut ur ringen. Även om jag gärna hade sett en sån där "jätte-stor" BIS-rosett på väggen hemma så var jag jättenöjd.

Zyrran har skött sig exemplariskt. Hon höll hela vägen ut och hade energi kvar i BIS-finalen.

Tack Lotta/Elexa för hjälpen med Zyrran. Nu vet du vad jag har i kopplet under promenaderna.... inte ens en stackars keps får ligga kvar på marken:-)

Nästa helg så bär det av till Eskilstuna för utställning.......

Utställning i Sollentuna

I morse bar det av till Sollentuna för utställning. Det skulle bli vår första inomhusutställning. Det var halt - Zyrran hade lite problem - baktassarna fick inge fäste och hon slirade en hel del när det var dags att spring. Men det gick bra i alla fall. .Hector vann hanklassen och Zyrran tiklassen. Dom möttes i BIR och BIM. Idag var det Hector som drog det längsta strået. Men det är ju inte illa att vi kom hem med både BIR- och BIM-rosett i samma sällskap. Stort Grattis till Lotta och Hector:-)

Nu ska vi vila upp oss för morgondagen - då sticker vi till Nyköping:-)

Skogen få klara sig utan oss just nu

Jag bestämde mig redan igår kväll för att lämna skogen och älgarna ifred under några dagar.  Får lov att hitta ett bättre ställa där skruttan får springa. Klubben är ju inte så aktuell nu pga ev. löp......

Vi tog en vanlig morgonrunda istället. Hundarna såg lite förvånade ut när vi gick åt motsatt håll i morse.

Mina arbetskamrater ska till och spela bowling i kväll - jag hoppar evenemanget då det är uppstigning tidigt i morgon och utställning i Sollentuna. Lotta/Hector ska också dit. Det blir vår första inomhusutställning. Gäller ju att träna till Stora Stockholm:-)

Mer älgar....

image14image13När jag kom hem från jobbet så tog jag mig en skogsrunda. Det är helt otroligt men dom två älgarna som vi stötte på i morse fanns kvar på kullen. Dom har tydligen flyttat närmare civilisationen nu i älgjaktstider. Eddie noterade dom ståtliga djuren och blåste upp sig lite extra men insåg snabbt att det va bara att följa med matte. Zyrran, den tokfian skuttade runt och märkte dom inte nu heller.

När jag nu har hittat det perfekta stället för hundarna att springa lösa på så kommer det inkräktare:-) Jag tycker nog att dom kan visa lite hänsyn och ge mig i alla fall 2 timmar av dygnets 24 på det perfekta hundrastningsstället.....

Enligt älgarna och övriga djur i skogen så är förmodligen jag och hundarna dom värsta inkräktarna.....

Älgar i skogen

Under gårdagen hände inte så mycket. Gjorde lite nätverksjobb hemma hos en fd granne. Väl hemma så konstaterade jag att Zyrran förmodligen har börjat löpa. I natt har hon varit bedrövlig - vandrat runt och pipit. Väckt framför allt mig ett antal gånger med pussar. Lagt sig på mig och pockat på min uppmärksamhet. For som ett troll och började leka. Jag som inte har haft någon sån jobbig natt sedan barnen var små.

image12Morgonstund med guld i mun anlände med ett ryck. Familjen hade försovit sig och klockan var 7. Upp och på med kläderna. En snabb kopp kaffe och sen bar det ut i skogen. Vi han inte så lång. Rätt som det va så rundade vi en dunge och jag tittar upp. Där står två stora älgar och blänger på oss.

Ingen av hundarna hade sett skogens konungar. Jag vände snabbt på klacken och ropade på hundarna och blev en jätteglad matte. Oj - sa Eddie och Zyrran vad är nu på gång. Vi började leka lite med kamprullen jag hade med mig. Valde sen att gå hem eftersom jag såg älgar i hela skogen. När jag kopp hem så tog jag ytterligare en kopp kaffe.

Personligen så tycker jag faktiskt att älgarna kan hålla sig borta mellan 7 och 8 på morgonen för jag behöver skogen själv.... Eddie är ju inga problem men hur Zyrran reagerar vet jag ju inte.......

Träning utan skall

Kom ner till klubben redan vid halv 6. Riggade ordning planen och körde igång Eddie medans det var ljust ute.  Idag kom inga skall från sheltie under hela programmet - kändes bra. När Eddie var klar så finslipade vi lite på fjärren. Zyrran fick passivitetsträning i mitten av dumrutan samtidigt som jag kommenderade Maria/Seiko.

Det blev även platsliggning och när dom andra körde sittande i grupp medans vi tränade enkelt  "sitt-stannakvar". Även om Zyrran och Myzzko fick leka i fredags så hade hon inget intresse av honom idag och det kändes skönt att hon hade fokus på mig.

Vi körde budföring med alla hundar och varvade mottagare. Zyrran fick en kortare sträcka med två skick till Maria.  Hon tycker det är roligt och springer med bra fart åt båda hållen. Vilken lycka det va när hon sen fick kamprullen som belöning:-) då skuttade hon runt som bara hon kan. När jag sen kallade in henne så kom hon som ett skott.

Vi avslutade med gemensam fika och "skruttan" fick följa med. Eddie fick stanna i bilen med ett grisöra.

Spår, uppletande och tävling

Det har varit en vecka fylld av olika aktiviteter. I onsdags så var det träningstävling på Botkyrka och jag var osäker på om jag skulle starta Eddie. Jag vet ju med mig att han har svårt för vissa moment i mörker - bla apporteringsdirigeringen. Att ena lampan på planen dessutom var trasig gjorde ju inte förutsättningarna bättre. I övrigt så är jag nöjd. Zyrran va med och socialiserade i klubbstugan.

Fredagen kom och efter jobbet åkte jag och hämtade Sussie och Myzzko. Vi åkte iväg och la spår och körde uppletande medans spåret fick ligga till sig. Mörkret kom snabbt så det va bara och hänga med Zyrran i spåret och det gick som tåget:-) Hon fick även springa runt och busa med Myzzko på fälten. Väl hemma så satte vi oss för att titta på Idol. Gucci´s matte och husse SMS:ade och jag med bihang (Kenneth, Eddie och Zyrran) stack över till dom och drack lite vin. Vi kom hem igen vid halv två på natten.

Lördag morgon och plikten kallade. Städdag i området och sen fick vår framsida en rejäl höströjning även den... hundarna va med ute på tomten hela dagen som avslutades med skogsrally med Gucci. Det va trötta hundar på kvällen som låg i varsin soffa och drog timmerstockar. Vi han även ta en sväng förbi svärmor och fika hela familjen.

I går bar det i väg till Gubbängen för lydnadstävling. Nu har det brunnit i huvudet på sheltie. Taggad och gick på tåspetsarna. Efter vissa moment så skulle han av plan och hämta köttbullar i ryggsäcken. Domaren Gunnel Ferm, log och påpekade i alla fall att vi hade en mycket fin kontakt. Med en viss känsla av irrritation så packade vi oss sen vidare till Botkyrka för nu skulle Sheltie korrigeras och drillas.

Eddie´s träning måste läggas om. Under en period så har jag tränat moment och inte hela programet. Klumpigt men det är lätt att vara efterklok.  Även Zyrran fick sin lilla tid på planen i går. Hon är en liten energiknippe - glad och följsam. Det blev lite blandad kompott med mycket lek och bus.

Väl hemma så fortsatte trädgårdsarbetet på baksidan så nu är den också reodo för vintern. Zyrran for runt som en galning med Eddie. Dom var rätt leriga båda två när vi var klara. Väl inne i värmen med avtorkade hundar så slängde jag mig i soffan och den lilla prinsessan kom och kröp tätt intill och somnade. Där låg vi i över 2 timmar - vem har hjärta att resa på sig när man är "kudde" till något så fint som Zyrran.  Jag är så glad över denna lilla prinsessa.


Zyrran har åkt buss

image11När jag kom innanför dörren i dag så tog jag båda hundarna på en promenad till Tumba C för att möta Kenneth. Väl där nere så tog han Eddie och hoppade in i bilen för att åka hem. Jag och Zyrran hade korpat åt oss husses buss-kort och skulle därmed färdas kommunalt hem.

Vi vandrade iväg till bussterminalen och satte oss för att vänta. Sen kom bussen och vi klev på. Jag var tvungen och fråga chauffören var vi skulle sitta och han bad oss vänligt att kliva längst bak och det gjorde vi. Oj, va mycket människor sa Zyrran och svansen gick i 180. Väl på plats så tyckte Zyrran att vi skulle umgås med dom andra som satt längst bak. Men när hon blev tillsagd så la hon sig ner.

När bussen sen startade så vände hon sig om och tittade med frågande blick om det verkligen skulle vara så här.... hon låg ju precis ovanför motorn och det vibrerade en del under skönhetens mage:-) Mest spännande va det när bussen stannade vid dom olika hållplatserna och det pös och lät..... men hon låg kvar och tittade bara nyfiket.

Väl hemma så sprang vi på Gunnel med sina 4 Salukisar. Vi gjorde sällskap en bit och Zyrran tittade nyfiket på samlingen som skuttade och hoppade. Ett och annat litet pip kom från Zyrran men hon höll sig lugn och fin. Det är ju betydligt lättare att gå med en hund i taget och man märker att Zyrran är mer fokuserad på mig när vi är själva utan Eddie.

Måndag på klubben

Som vanligt träffades vi på Botkyrka för träning. Eddie fick fritt följ, dumrutan, vittringen, sittande i grupp och platsliggning. Zyrran fick sin beskärda del och egna tid:-) Hon tycker det är kanonroligt nere på planen.

Eddie var taggad till tusen. Jag märker att hans fria följ har blivit mycket bättre sedan förra helgen. Känns bra. Han hade inga problem med vittringen i dag. På söndag så tävlar vi på Gubbängsfältet i Pudelklubbens regi.

Sussie hade med sig fikabröd eftersom hon tog ett förstapris i lördags med Myzzko. Platsliggningen funkade i dag också:-)

känner mig jättenöjd över kvällen och det gör tydligen hundarna också eftersom dom har somnat utslagna i hallen och i köket.

Lydnad och utställning i Västerås

I morse bar det i väg. Jag, Eddie och Zyrran startade i arla morgon för att ta oss till Västerås. Zyrran kom 2:a med HP. Hon kändes jättebra i dag när vi sprang i ringen, riktigt roligt. Så fort jag var klar så stack jag iväg till lydnadsplanen för att starta Eddie. Tack Lotta för att du tog hand om Zyrran. Vi var dom enda i Elitklass men det gjorde inget. Resultatet såg ut så här:

Sittande i grupp: 10
Platsliggning 9,5
Fritt följ: 9,5
Dumrutan: 9
Inkallning 8,5
Rutan 0
Hopp m metall 9
Vittring 0
Fjärrdirigering 9,5

Tyvärr så komenderade jag Eddie "Stanna" i rutan och jag har missbedömt avståndet. Vittringen nollar han för han tar fel pinne. Det var längesedan. Men det känns bra med en slutpoäng på 232 poäng med 2 nollor. Vi fick även beröm för att vårat program såg mycket trevligt och glatt ut. Sånt värmer:-)

KM på Botkyrka

image10Samling kl. 09.00. Vädret va perfekt. Eddie startade som nr 2 i Elitklass då det hade tillkommit ett ekipage. Själva programet kändes bra. Tyvärr så inträdde härdsmälta på sheltien vid "rutan" och han nollade denna.

Vi slutade på 236,5 poäng ändå. Små avdrag här och där för pip och skall. Summan blev i alla fall ett pallplacering som tvåa totalt. Vi var 8 startande i dom olika klasserna. Det kändes bra att ha ett genrep inför morgondagen i Västerås. Zyrran va med och vi roade oss med lite kravlös lek i valphagen.

Min fina stegräknare

image9Kände mig mycket nöjd med stegräknaren jag köpte idag. Konstaterade att jag hade gått 5 km bara på eftermiddagen på min arbetsplats. Jättekul.

Vi sitter och tittar på Idol och min blick drar sig till Zyrran där ligger hon och tuggar på ett ben - tror jag....  Min nya fina stegräknare hade ramlat av och hamnat i soffan där "hon" ligger.... och ni ser ju hur den ser ut numera....

Lotta.... du får den gamla i alla fall.... för jag kommer att köpa en ny i morgon.....

Zyrran har nu övergått till sina ben igen.


En lugn fredagskväll

image8Hemma från jobbet och en sväng med hundarna. Väl hemma igen så var det ett rent nöje att ta hand om lite tvätt och pyssla lite. I kväll blir det inte många knop. I säng i tid för imorgon är det KM på klubben och vi ska vara där vid 9-tiden. Vi är bara 7 ekipage - lite tråkigt med en klubb som ändå har rätt många lydnadsekipage. Vi gör som vi brukar, tar det som träning.

Förmodligen åker jag och Kenneth sen till Mässa på eftermiddagen för att kolla läget. Ska bli roligt. Söndagens aktiviteter innebär Västerås med både lydnad för Eddies del och utställning med Zyrran.

Det gäller att hålla tummarna för Sussie och Myzzko eftersom dom ska tävla lkl 1 i morgon på Stockholms Södra - hade varit roligt att titta..... men tiden räcker inte till. Vi håller i alla fall tummarna:-)

Ny stegräknare

Åkte iväg på lunchen med mina goa arbetskamrater. Efter en härlig lunchmåltid och så bar det iväg till Stadium för att kolla på en ny stegräknare. Min gamla gick sönder i clipsen och det va synd eftersom jag trivdes med den enkla lilla manicken.

Jag vill inte ha någon med en massa finesser utan en som är enkel och till ett bra pris. Hittade en för 99 kronor och insåg att förutom steg och sträcka så räknar den även kalorier och har även en tidtagning...... men den fick duga. Lättläst manual och hyfsad att ställa in. Vet inte om jag kommer att kasta den gamla eftersom den fortarande fungerar - det kanske är någon som vill ärva den???

Det är så bra med en stegräknare när man lägger spår eftersom jag lätt blir förvirrad och tycker det är svårt och avgöra hur långt jag har gått:-) Nu kan jag återigen ha kontroll på spårlängden till Zyrran.

Golvlister och möbelhörn!!

Det går så bra med att ha Zyrran och Eddie hemma på dagarna. Maxtiden dom är ensamma hemma ligger på 4-5 timmar. Ibland har jag undrat när det ska börja "hända" saker innanför väggarna. Men optimist som man är så har man bara varit nöjd. Här om dagen när jag kom och klev innanför dörren så såg jag något i ögonvrån... golvlisten var sig inte lik. Stannade till och inspekterade, jaha mycket riktigt det var något eller rättare sagt någon som hade kalas på golvlisten under dagen.

image6Tur att vi tog beslut om att inte renovera förrän hon har blivit äldre:-) Prata med Ingela och fick tipset om Tabasco. Smetade på denna kryddiga substans. Den trävita färgen blev lite rödaktig men var gör det. Fröken "Nyfiken i en strut" lufsade fram för att kontrollera vad jag gjorde. Sniffade lite och sen stoppade hon ut tungan för att smaka:-)

Fnys, frust och skakande på huvudet för att sedan övergå i att blänga på den tidigare så goda trälisten. Hon gick där ifrån. Morgonen därpå så smetade jag på ytterligare Tabasco innan jag gick till jobbet. Ha, tänkte jag och försvann genom dörren. När jag kom hem på eftermiddagen så kontrollerade jag om det hade fungerat - och det hade det.

image7När jag sen vaknade i morse och hade varit ute med hundarna så tittar jag till på byrån.... hörnan längst ner ser sig inte lik ut. Den lilla söta prinsessean hade helt enkelt vänt sig om och börjat tugga på möblerna istället... fram med mer Tabasco. Tro det va spännande att komma hem idag?? Än så länge har jag gjort en ganska grundlig besiktning av golv, väggar och möbler och allt verkar ha klarat sig:-)

På kvällen när jag skulle ut med hundarna så kom mellersta sonen ut i köket och tittade på mig frågande och undrade va kanelbullarna va... Jäklar, men eftersom jag ändå skull gå ut med Jenny/Gucci så svängde vi förbi en av matvaruaffärerna på vägen och där slank jag in för att köpa dessa lovade bullar... dom va slut. Hur blidkar man sina barn då - jo man köper en kanellängd.

Hundar och barn i familjen är nu rätt nöjda. Själv ska jag fixa en kopp kaffe och hälla ut mig i soffan.

En hund i taget!!!

image5Hem tidigare från jobbet. Utvecklingssamtal med 16-åringen. Jag blev faktiskt lite förvånad när det tidigare damp ned tid för samtal eftersom han går i gymnasiet. På min tid fanns inte sånt....... (åldersvarning). Min goa son sköter sig bra i skolan och med en frånvaro på 0%. Man har ju inte så stor koll eftersom hans tider inte stämmer med mina. Det fanns bara positiva ord från lärarna. Nu kan man andas ut.

Väl hemma så fick Eddie först en sväng för sig själv eftersom jag skulle ut i skogen med Jenni/Gucci. Kände att det kunde vara skönt och fokusera på en hund i taget:-). Eddie såg lite förnärmad ut när jag och Zyrran sen gick i väg själva. En bit in i skogen så släpptes "dom vilda" lösa för att springa och leka. Att dom orkar:-) Vi tränade lite inkallning. Jag och Jenny sprang åt olika hålla och ropade på våra små troll. Det gick bra. Jag hade ju varit lite förutseende och stoppat på mig köttbullar istället för torra levergodisar.

Leken avslutades med en promenad och det var nyttigt för dom att komma ner i varv.

Olycka på E4/E20

Naturligtvis så händer det alltid när man är ngt sen till jobbet. Det tog över 1½ timme att komma till jobbet. Men det är ju bara att luta sig tillbaka och krypa fram i bilkön samtidigt som man lyssnar på Adam Alsing och Gry Forsell. Det va ju lite synd bara att jag inte köpte kaffe på Statiol när jag ändå va där.... det hade varit gott.

Tanken på att vintern snart är här och att det kommer vara fler olycker och tillstötningar i trafiken än vanligt får mig ännu mer negativ till resvägen till mitt arbete..... även om jag nu har underbara arbetskamrater:-) Dom skulle man absolut sakna om man bytte sysselsättning.

Hemlängtan på jobbet....

Att ha ett arbete är något man ska vara tacksam över - jag vet det. Men samtidigt så har jag sån hemlängtan när jag är där så hälften vore nog. Jag skulle kunna tänka mig halvtid.....ekonomiskt skulle det inte vara något problem mer än att jag fick dra in på shoppandet:-)

image4Men man är väl aldrig nöjd. Det finns många arbetslösa som skulle ge vad som helst för ett arbete även om det skulle vara ett vikariat. Man när man har blivit 40+ så har man lärt sig att leva med att livet inte är rättvist.

Men i alla fall - väl hemkommen så möttes jag som vanligt av två glada hundar.... jag frågade min 16-åring här om dagen om varför inte han kommer springande mot mig när jag kommit hem....... Han tittar på mig med ett litet leende och säger helt kallt: Jag gör inte det för jag har fyllt 16!!!! Så enkelt va ju det!

Nåväl... plockade med mig hundarna för att ta en sväng och bestämmar mig för att gå till Tumba C. Planerna va att möta Kenneth där och han tog Eddie hem i bilen och jag skulle ta Kenneths busskort för att åka buss hem med Zyrran. Jättebra planerat om det nu inte va så att när jag väl kom till Tumba så ringer jag Kenneth för att höra var vi ska mötas och han har blivit försenad för det har naturligtvis strulat till sig på jobbet.

Det va ju bara att ta hundarna och gå hem igen men först satte vi oss på en bänk och bara socialtränade bland alla bussar som kom och gick.  Vi träffade även en av SL:s chaufförer som kom fram med ett leende och hälsade på Zyrran. Han berättade att han själv hade haft en rottis-hane som blev 13 år. Chauffören försäkrades sig om att jag hade köpt en renrasig hund och att alla papperen va ok. 

Några sträckor tränade ringträning:-) Vilken syn det måste ha varit att se en 40-årig kvinna med en sheltie galopperandes bredvid mig vilt skällande samtidigt som Zyrran springer i utsträckt koppel och jag efter, uppmuntrande ropa "FÖÖREE" - "BRAAA" - "DUKTIG TJEJ" - "FÖÖREE" 

Hundarna och alla som såg oss hade nog roligt.

Nu är klockan över halv åtta och mina stackars barn ska få lite mat.... dom blir så tjuriga annars:-)

Måndagsträning på klubben

I morse så var Zyrran så slut efter helgens bravader. Hon ville inte ens äta. Man kan väl säga att hon hade "tur" att det åter va måndag och arbetsplatser och skolor var aktuella för övriga i familjen. Hon överlycklig när jag kom hem,  inte för att jag vill påstå att hon är egoist eller nått... men hon kunde inte förstå varför jag skulle hälsa på Eddie......

Maria/Seiko, Sussie/Myzko och jag drillade och drillades av varandra. Nötte det fria följet med Eddie då han har börjat gå för långt ut.... återigen märks det att lydnad är s.k. färskvara.

Dumrutan, fjärren, platsliggning och sittande grupp kördes också. Maria och jag har gett varandra hemläxa:-) Till nästa vecka så är det hårdträning på fjärren.... hoppas min tid räcker till.

Zyrran fick givetvis följa med till klubben - men utan träning. Hon tyckte det va helt ok då det vankas grisöra när man ligger och väntar i bilen......

RSS 2.0