Tiden går och räcker inte till.....

Mycket har hänt sedan sista uppdateringen och bevakningen har varit en stor del under våren.

Vi har varit med på GB-kurs på HVSS och agerat hundförare. Även om inte jag har gått kursen så har jag lärt mig en hel del.

En helg uppe på Marma med KU inom flygvapnet var också en givande helg för oss. Även om man nu åkte från ett snöfritt Stockholm och kom till Gävle med en fasligt massa snö så kunde vi arbeta på ljud och vind – spårarbetet valde vi att skjuta på.


Mässen på Marma.

Deltagarna som är under utbildning till patrullhund (som det så fint heter numera) har haft pre-cert och det innebar även en helg i Malmköping för min del. Redan certade hundar körde sin funktionskontroll och det blev även ett och annat spår den helgen.

Vi har även varit en dag ute på Berga och jobbat från stridsbåt – det blåste rejält men hundarna jobbade bra.

Sörmlandsdistriktet har arrangerat DM i Bevakning för Stockholms distriktet och där gick det åt många dagar för förberedelser. Under själva tävlingen så arbetade jag och Marie/Tee i köket och försåg tävlande och funktionärer med mat och dricka.



Zyrran va mycket hjälpsam i köket kan man säga:-)

Lydnaden har vi också arbetat på. Zyrran tar numera bruksstegen utan problem – det har varit mycket arbete med balans och att inte bara forcera stegen. Men nu kan man säga att det sitter.


..i början var det lite knepigt för både hund och förare...

När vi inte har haft bevakningssträning så har många andra aktiviteter kryddat vår vardag och naturligtvis så har spårarbetet kommit igång.

Den långa vintern har gett oss tid till andra små saker att träna – vi håller på att jobba på ”Givakt”.. vi har en bit kvar eftersom jag ska stå riktad rakt fram men hon har börjat förstå vad jag vill.


"Pass-på" kan jag men detta med "Givakt" var lite svårare...

Ett par inomhus-sök har vi också kört – dels med GB-utbildningen och även med Bevakningsgänget – alltid lika roligt med något nytt. Zyrran jobbar bra inomhus och är envis tills hon hittar det hon ska.

I övrigt så har jag inköpt en liten GPS som jag ska använda vid bl.a spårläggning, håller just nu på att lära mig lite nyttiga funktioner men inser vilken nytta man kommer ha av den när man lägger längre spår. Annars brukar jag min kompass flitigt i skogen men det är skönt att slippa räkna steg för att få ut rätt längd.



Även Eddie har varit med ibland och spårat.... och han kan markera pinnarna:-)

För träningens skull så har jag även köpt en Apportkastare – helt perfekt för skott-träning och ingen lincens behöver man.

Zyrran har även varit utlånad under en dag. Det var rekryteringsarbete vid Fredrika Brehmer Gymnasiet och jag behövdes på jobbet men min hundtjänstinstruktör var för tillfället utan hund så han tog Zyrran med sig.

Vi har även varit på Lilla Stockholm i början på april och där slutade Znygg-Zyrran som BIM.


Jag blev BIM idag och får därför göra som jag vill....

I helgen är det ytterligare en KU med flygvapnet och den sker på HVSS. Lite andra moment kommer denna helg OCH vi kan lägga spår.


RSS 2.0