Växjö

Tog en snabb sväng förbi Växjö och ställde Zyrran i bruksklass (igen). Sedan sista ringträningskursen så är hon riktigt behaglig att ställa.

I kvalitet så blev det en 1:a och i konkurrensen så hamnade vi på en andra placering av tre ekipage. Det bidde inte ens ett litet CK...

Men va é en bal på slottet......

Skulle kunna skriva ner en hel bok om bara resan och händelser runt omkring med allt från avstängda vägar innan man ens har lämnat Tumba till halvnakna karlar på utställningsområdet MEN jag är lite för trött efter 88 mil bakom ratten:-)


Fredagskväll i soffan

Hundarna ligger och sover bredvid i soffan. Jag och Kenneht tittar på Idol och bara myser.

Det har varit mycket lydnadsträning i veckan. Zyrran känns bättre för varje träningstillfälle. Vi jobbar även på stegen och även kryphindret - inser att jag måste nog skaffa mig en tungapport, det börjar bli dags för det.

Ett par dagar bevakningsträning och även en spårdag har vi lyckats klämma in. Idag blev det bara en lite sväng tillsammans med Micke, Jenny, Max och hundarna.

Har även lyckats med att uppdatera hemsidan.... men det är fortfarande lite resultat från utställningar som saknas, men det kommer:-)

Nu ska jag återgå till Idol.

Veckan som gått!

Zyrran och jag har återigen tagit upp lydnadsträningen. Lydnaden har det inte blivit så mycket dom senaste veckorna då det har varit löp, kurser och övningar.

Både måndag och tisdag tillbringades på klubben och återigen blev jag påmind om vilken färskvara lydnaden är - hon jobbade absolut inte dåligt men jag märkte att hon blev trött lite fortare än vanligt.

På onsdag var det bevakningsträning och innan den började så blev det uppletande och spår - nyttigt för mig att patrullera med en hund som inte springer på tåspetsarna.

Igår när jag kom hem från Eskilstuna där jag hade jobbat under dagen så intog Zyrran och jag soffan och vi tillbringade kvällen där på rygg.... rottweiler sov medans jag kliade magen på prinsessan.

Idag efter jobbet sticker jag och har ett lydnadspass med Lotta Linusson - ska bli både roligt och säkert ganska nyttigt för mig.

Gäller ju att ligga i nu när vi ska till Boxholm med Anne och Lotta i slutet av november:-)

För lite tid till allt...

Under dom senaste veckorna har vi hunnit med utställning på Åland som resulterade i 2:a bästa tik och R-CERT och R-CACIB. En mycket trevlig tillställning med goda vänner.

Veckan  efter var jag iväg på spårkurs som arrangerades av SBK för instruktörer inom bevakning. 2 hela dagar med allt från motivationsövningar till dygnsgamla spår. Kanonroligt.

Ytterligare nästan en hel vecka gick och så drog vi iväg på KFÖ - torsdag till söndag och både jag och Zyrran var nöjda efter helgen. Det är ju lite av en dröm att få jobba med bevakning under flera dagar. Att fara fram i Gbåten var rätt häftigt. Själv kunde jag utöka kunskapen om min hund och hur hon fungerar efter ett par dygn i arbete...... Mycket intressant och givande.

Nu i helgen var det för första gången jag inte var uppbokat - vi träffades för lite enkla spår och blandade hundaktiviteter.

Idag tog jag mig ner på klubben för första gången på länge. Zyrran har ju löpt och äntligen kan vi ta tag i lydnaden på allvar.

Tjoss - nu kommer vi igen:-)

RSS 2.0