Hjälp Therese Perlman hitta sin rottweiler!!

Therese Perlmans lilla rottisvalp har blivit stulen. Jag hoppas att jag genom detta inlägg kan få er att lägga upp detta på eran blogg och uppmana era läsare att göra detsamma. Så ni som läser detta, gör detta till en kedjereaktion,få detta inlägg att kretsa på internet så förhoppningsvis kanske någon vet något!
Har ni sett denna hund kontakta personen längst neri inlägget eller polisen på 11414.


Hej, På nyårsnatten försvann min älskade hund Neo ifrån vår gård i Tygelsjö.
Han är en rottweilerhane på 6 månader. Svart med bruna tecken, chippad.
Jag har inte hört nånting om honom, inte nån som sett honom eller liknade på 13 dagar, och jag lider otroligt mkt av detta, för han betydde allting för mig.
Jag tror att någon tagit Neo, och tänker behålla honom, och skulle mitt mail komma till den som har honom, snälla lämna honom tillbaka, jag köper en ny hund åt er, så länge ni bara ger mig min Neo tillbaka.
Har du sett eller hört nånting som kan leda min hund hem igen kommer du belönas generöst.
Jag gör allt för att min älskling ska komma tillbaka.
SNÄLLA skicka detta mail vidare, enda sättet jag kan nå ut i sverige på.
Har gjort allt, polisanmält, anmält på diverse hemsidor, radion, sydsvenskan, kvällposten, lappar överallt där jag bor osv.

Therese Perlman 070-4164073
Tillgänglig 24 timmar om dygnet
[email protected]
Kontaka mig eller polisen på 11414

 

Årsmöte i Östra

Efter att Zyrran hade tagit sitt spår idag på förmiddagen så var det bara hem och ställa sig i duschen. Sen kom Lotta J och det bar iväg till årsmötet i Rottweilerklubbens östra LO.

Efter alla formaliteter så var det dags för att kora årets rottweiler. Ett stort Grattis till Pappa Gunde som tog hem vinsten och titeln "Årets Rottweiler".

Mamma Visca hamnade på en 3:e placering. Zyrran tog 4:e platsen och brorsan Hector 5:e placeringen. Jätteroligt att delar av "familjen" kunde placera sig så bra och tajt.

Grattis till oss alla:-)



Görels hundskola:-)

Ur "Mia och Klara"

Hundtränaren Görel menar att det inte är någon större skillnad mellan människa och hund. Hennes pedagogiska insikter får vi följa i Görels Hundskola. Här förklarar hon för deltagarna varför det är viktigt med klar och tydlig ordergivning.

Gå in och kolla klippet här - höll på att garva ihjäl mig:-)

Tillbaka på banan

Har precis kommit in efter att ha lagt ett spår på c:a 1,2 km i skogen utanför huset.

Rottweilerklubbens Östra LO har idag årsmöte och dit ska jag åka på eftermiddagen så det känns bra att göra något med Zyrran på förmiddagen.

Hon blev helt tossig när jag började räkna upp spårpinnar, det blev ju inte ett dugg bättre när jag satte på mig ytterkläderna. Jag fick förklara för henne att jag först måste lägga spåret och sen är det hennes tur att spåra.....

Vi var inte riktigt överens.... Nu blir det gott med en kopp kaffe.

Tur som en tok

Var inne på Arrak Outdoors hemsida och hittade min träningsväst till reducerat pris - beställde en genast. Den jag köpte för över 1½ år sedan har sett sina bästa dagar.... 3 blixtlås har gått sönder och den är allmänt urtvättad.

Årets modell är jättesnygg men allt för opraktisk i mina ögon.... ljusgrå, det går inte för sig. Jag behöver en som är svart:-)

Så nu väntar jag på leverans.


Träning i ridhus

Jag mötte upp Marie med Tee och Peg för vi skulle träna lydnad i ett ridhus som Marie har fixat. Kanonställe måste jag säga.

Vi plockade in Tee och Zyrran och jobbade upp kontakten för att sen göra en platsliggning, Gick kanonbra. Jag var bergsäker på att Zyrran mest skulle leta hästskit och vara ofokuserad men inte.

Det var roligt att se vilka kanonfina lägganden och snabba sättanden hon gör när hon slipper snön..... än finns det hopp:-)

Rutan funkande kanon liksom apporteringen. Det enda vi inte kunde träna på var hoppet men nästa gång ska jag ta med mig mitt hinder. Ska då köra igenom lkl 2 enligt konstens alla regler.

Hundarna skötte sig bra MEN var väldigt nyfikna på varandras pip-leksaker - då ska man icke förglömma att ROM byggdes inte på en dag:-)

Väl mött nästa vecka, tjejer.

Gårdagen..

bjöd som sagt va på bevakning vid Sätra Båtklubb. Tyvärr så var vi bara 3 stycken som kom från vårat gäng men truppen blev utfylld med ekipage som certade förra året.

Zyrran fick 2 figuranter på ett ganska stort område. Hon jobbade bra (matte ska bara bli lite bättre på att lita på hunden) och till slut så hittade vi en figurant (som var svårast) uppe på ett tak. Kunde tyvärr inte låta Zyrran gå upp då trappan/stegen var för brant och snorhal.....

Hon hittade även en väska, metallrulle och en spårpinne som "någon" tappat.

Jag inhandlade ett par broddar här i veckan, många har skrattat åt mig eftersom dom anser det är "tant-varning" MEN igår kan jag säga att det var nog det bästa jag har inhandlat i år.

Nu när man är över 40-sträcket så är det lätt att halka och rasa...... men med mina urballa broddar så höll jag mig på fötterna. Dom kommer förmodligen även att göra nytta i spårskogen ett tag framöver.

I kväll blir det ridhusträning och lydnad.

Volvo XC70

Jag är mycket nöjd med min bil som jag köpte i juni förra året. Att jag fick två små extra kostnader pga av den kan jag leva med. Servicen kostade 4200:- och sakerna som jag måste åtgärda innan besiktning c:a 14 000:-)

När jag kollade på Svensk Bilprovnings hemsida så såg jag dessutom att just dom felen jag hade på bilen är mer än vanliga just på V40 och XC70.

Men va tusan - jag gillar min bil och vill köra säkert så jag skaffade mig ett Volvo-kort så jag kan fixa allt på en gång.

Hundarna och jag har bara gått småsvängar i dag och så får det bli. I morgon är det bevakning och vi ska ut till Sätra och få någon form av uppdrag...... spännande.


Inga hundaktiviteter

Hem från jobbet efter att ha jobbat lite längre. Packade ut alla hundprylar ur bilen som skulle lämnas på service. Hundarna fick åka med, första stoppet vid Statiol för att tvätta av skiten - vill ju inte lämna in en skitig bil på service.

Eddie och Zyrran hade mycket att titta på i biltvätten, det var synd man inte hade videokameran med sig:-)

Lämnade bilen vid Bilia för att ta en promenad hem med hundarna. Mötte Micke och Jenny med "brudarna" så vi gjorde sällskap hem.

Sen har jag och tvättmaskinen varit osams.... hatar detta hushållsarbete - specieltt när det inte fungerar som det ska.

Hoppas jag får hämta bilen i morgon.

Bevakning vid Almnäs

Grusvägen ner till "Skillnaden" var rena isgatan, man kunde känna hur bilen gled mellan varven. Vi bestämde oss för att inte åka vidare utan vara kvar vid parkeringen. Spår var dagens aktivitet. Alla gick ut och la spår åt olika håll och kanter. Medans spåren låg till sig så kördes det minirutor, för fulla muggar.

Jag ville fortsätta på gårdgens aktivitet, uppletande och vinda-in-övningar. Sagt och gjort, Lasse plocka fram 2 saker från sin bil. Vi gick i väg och kollade så vi fick vinden mot oss och där kastade han ut prylarna en bra bit.

Gick och hämtade Zyrran, på med SBK-täcket och viskade lite till henne "leta", hon började genast att arbeta med hög näsa och det är ju det jag vill. När jag sen släppte henne så sprang hon ut och man såg riktigt när hon fick in vittringen från sakerna i nosen. Det gick kanon. Lasse kastade ut saker igen på ytterligare ett nytt ställe (jag vände bort Zyrran).

Hon jobbade lika bra den här gången. Idag kördes det på ovallat och jag kommer nog att göra det några gånger till. Tror på den här metoden för att få henne sluta spåra i uppletande-rutan. Om det är rätt väg får vi väl se:-)

Sen skulle vi spåra..... och hon var bedrövlig. Hittade slutet och jag tog bort henne till starten igen och fick ge henne ett litet mer bestämt kommando.... nu gick det bättre men jag var inte helt nöjd.

Om orsaken har med hennes skendräktighet att göra vet jag inte men jag har helt enkelt blivit så förbannat bortskämd med hennes förmåga att spåra så dagens arbete gjorde mig inte nöjd. Men även solen har fläckar och jag får inte glömma att "fisan" inte är så gammal.....

Eddie var också med på bevakningen idag.. hans uppgift var tydligen att tigga ätbart från allt och alla...

På kvällen åkte Jenny/Lizza och jag med Zyrran buss ner till Tumba C, bytte buss mot Solbo för att sedan gå hem.

Zyrran sover nu:-)

Träning på Sthlm:s Södra BK

På förmiddagen träffade jag Sussie och Yvonne för att köra uppletande och lydnad. Vi tog pick och pack och knatade iväg. Provade med att köra en korridor med Zyrran. Första skicket gick bra men på andra satte hon igång och spåra igen. Bröt övningen och fick bra tips om att köra vinda-in-övning.

Sagt och gjort. Susanne och Yvonne gick ut och la olika saker som Zyrran skulle vinda in och hämta. Förde fram henne i koppel. På det sättet kunde jag bryta henne när hon spårade (efter Yvonnes fotspår när hon hade lagt ut saker). Hon jobbade på bra och efter ett par saker kunde man se hur hon jobbade med nosen och plockade prylarna på vind.

Sen kördes Myzzko och Cobra. Myzzko vill rata vissa saker och Sussie jobbade som en galning *ler*. Cobra är för nyfiken och vill gärna kolla av "alla" prylarna innan hon kommer in med nått.

Sen var det Zyrrans tur igen. Den här gången gick Sussie ut med sakerna MEN slängde iväg dom in i skogen för att det inte skulle finnas något spår/vittring av Sussie. Jäklar va nöjd jag blev. Hon jobbade med högre nos och fick in alla sakerna. Det här är en övning jag ska fortsätta med under ett tag. Tror att hon klykade ganska snabbt eftersom det påminner lite om bevakningen.

Körde även en budföring mot Yvonne och Zyrran hade lite svårt att sitta kvar hos henne och tjuvade ett par gånger...... till slut blev jag nöjd och Zyrran fick leka med bollen en stund. Sen gick vi in i klubbstugan för att fika.

När dom andra sen skulle köra lydnad så bestämde jag mig för att åka hem. Vi skulle ju hem till Sussie och Raimond för att fira hans födelsedag och innan dess skulla 7 tonåringar ha mat hemma hos oss (Tobbe har LAN-helg).

Väl hemma igen så fick Zyrrans och Edides klor  en genomgång. Idag var Zyrran väldigt samarbetsvillig:-) Träning ger resultat.

Nu ska vi vila upp oss inför Bevakningsträningen ute vid Almnäs i morgon.


Slut på arbetsveckan:-)

I onsdags var det bevakningsträning. Vi var 3 st som kom och Instruktörs-Barbro. Vi körde lydnad tillsammans och Zyrran var väl inte lika taggad som vanligt men å andra sidan taggade hon till senare på kvällen när vi fick låna Luddes boll.

Jag var inte hemma förrän straxt efter 12-slaget och det var ganska jobbigt att gå upp på torsdagsmorgonen. Gick tidigare från jobbet pga av lite privata saker:-) sen åkte jag iväg till min privatträning. Jäklar i gatan, hon jobbade som en tok med Luddes boll som belöning.

Vi jobbade på snabbare sättanden i snön och även på hennes lägganden som blir ganska urusla i snön - men till slut så blev det bra. Kan nog få ordning på saker och ting med lite tålamod.

Körde igenom Lkl 2 och det var fjärren som var bedrövlig.... den har vi inte  tränat på hela jullovet.... och det märktes.

Jobbade även med krypet och hon gjorde precis som hon skulle, en bit i taget - i snön dessutom. Det finns hopp:-)

Körde även igenom vittringen och nästa vecka tar vi nästa steg.

I dag  och igår har Kenneth varit hemma och varit sjuk - när jag ringde och frågade hur det gick med hundarna så berättade han att Zyrran ligger och piper och tycker synd om sig själv.... anledningen är att hon är skendräktig och matransonen har minskats och hon är jättehungrig.....

För att hålla henne sysselsatt så köpte jag tjurmuskel - tror att det är bättre än grisöra.

Nu ska jag fortsätta med att se Let´s Dance och dricka lite vin. I morgon är det uppletande som gäller:-)

Mormor 90 år!

Det är så härligt att se min mormor, hon fyller 90 år idag är en riktig krutgumma. Hon är ute går fler gånger i veckan och då är det till affären för att handla. Hon blir arg på sig själv när hon glömmer bort var köttansvariga på ICA heter och hon måste tänka efter någon minut.

Jag försöker förklara för henne att det är ganska normalt när man är i hennes ålder.

Idag hade bjudit över barn, barnbarn och barnbarns barn...... (tur att våra ungar inte har förökat sig än...) och lagat mat till alla. Hon serverade oss dricka som värsta sprinterkyparen och att skicka runt termosen med kaffe var det inte tal om för hon hade gäster och gäster ska man servera.......

Hon är även mäkta stolt över att personalen på ICA känner igen henne och det beror endast på att hon är stamkund... för hon handlar ju där en gång i veckan......den mängd som går ner i en liten tygkasse för annars blir det för tungt att bära hem. Hon tycker det är pinsamt att behöva ta bussen hem om hon är trött....

Kommer ihåg en episod från förra våren när hon åkte kommunalt från Tumba till Harg (Roslagen) för att ta hand om morfars grav, hon vill inte ha skjuts eftersom hon inte vill besvära och därför smiter hon iväg en vardag så vi inte kan stoppa henne.

När jag sen pratade med henne på kvällen och hon berättade för mig att hon var lite trött (nähä) efter dagens resa så frågade jag naturligtvis om allt hade gått bra.

Jo, sa hon. Allt hade gått bra men hon var lite arg. Då berättade hon med förakt i rösten att vilket kommunalt färdmedel hon än hade klivit på (rusningstrafik) så hade folk rest på sig och erbjudit sin sittplats.

Men va bra sa jag, det är väl tur att folk reser på sig och låter dig sitta efter en lång dag.

BRA. utropa hon.... det betyder ju att jag ser gammal ut.....

Jag förklarade för min mormor att det va ok att se gammal ut när man var 89 år.

Världen är vit igen

Var inte hemma förrän vid 19-tiden från jobbet och mörkt var det. Det var tur att snön lös upp lite så att man fick lite energi till att ta sig ut.

Barnen hade varit hjälpsamma under dagen och släppt ut hundarna på tomten men en riktig sväng skulle dom i alla fall få. Sen när vi kom hem så fick Eddie gå in så tog Zyrran och jag lite kvalitetstid med dragselet och däcket. Stannade på vägen för lite bus med dagens favoritleksak (hon hittade den i badrummet).

När vi hade lämpat av däcket hemma så fortsatte vi på en liten busrunda i området eftersom jag så att hon var full med bus och mycket beror nog på snön.......

Jag håller på med en ny hemsida till hundarna men det har legat på is ett tag - orken och lusten har inte funnits. Ska nog fixa ett par sidor i dag innan jag går och lägger  mig.


I morgon blir det kalas hemma hos min mormor som fyller 90 år - och fortfarande är en krutgumma.


Bevakning ute vid Almnäs

Samling vid 9-tiden, åkte ut till stället vi skulle vara på för att binda upp hundarna. Jag skulle vara förste figgen. När jag sitter där och väntar få jag höra anrop på radion: Lena, till basen, kom!!

Naturligtvis så svarade jag och nästa fråga var: Ska inte din hund vara i basen??
Mitt svar blev: Jo självklart ska hon det men hon har en matte som har glömt henne i bilen!!!
OK
: fick jag till svar. Då tar jag ut henne ur bilen och sätter henne i basen... fortsatte Samuel.

Jag hade varit lite ivrig till att figga så jag hade helt enkel råddat Zyrrans plats men aldrig tagit ut henne...

För Zyrrans del så gick patrullstigen kanon. Hon tog vindfiggen (en tröja) och fortsatte framåt. Gjorde ytterligare en markering åt vänster och min tanke var: Jäkla blindmarkering. Björn som gick bakom viskade till mig: Lena, kolla där!
Jag tittade vart han pekade och insåg att det inte alls var någon blindmarkering utan någon som var ute på söndagsprommenad. Hon gjorde en kanonfin markering på en s.k. gratis-figge.

Sen kom ljudet. Zyrran markerade klockrent. Jag hade gett instruktioner till figuranten att om Zyrran tvekar att gå ända fram så får han absolut inte ropa på henne, hon måste lösa situationen själv. Nu var det så att min hund försvann som en avlöning och där stod jag och Björn kvar på stigen. Efter en stund så undrade jag om hon hittade figgen?? Björn ropade på figgen från radion och inget svar!!!!! Då ser vi något som kommer rusade i 180 med figgens vante i mun..... Jorå hon hade inte tvekat utan dragit rakt ut och Samuel hade dessutom flytt inåt skogen för att tagga henne mer.....

Ett kort litet spår på 60 meter fick hon också, bara en leksak i slutet men det gick bra.

Nu är Zyrran så jäkla trött så hon ligger och visslar i sömnen, inte nog med att vi var ute igår utan det var ett attans rännande på tonåringar hela natten....dom sista gästerna gick vid halv 5 i morse och eftersom Eddie går igång så väcker han alla andra också.

Men jag kan återigen konstatera att min tjej kan jobba till 100% även om sömnen har varit dålig under natten. Hon är bara så bra.

Stackars lilla Eddie

Han är så dålig i magen så det bara sprutar........ han förstår inte varför han inte får någon mat ... Lilla plutten.

Hemma igen:-)

Vi var ett gäng som samlades för att spåra. Zyrran fick ett knepigt spår men jobbade på som bara den. Hamnade fel ett par gånger men det visar ju bara på vad vi ska träna på *ler*.

S.k. omega-spår är ngt vi ska träna på tydligen - hon tog bakspår och det tog ett tag innan hon kom rätt - men jobba det gjorde hon. Vi måste även lägga in mer korsande spår för idag var hon inte lika säker som hon brukar vara. Ska väl även tilläggas att det var ett tag sen vi hade kluriga spår. Men va tusan, Rom byggdes inte på en dag och nått måste vi ju träna på.

Jenny hoppade in i skogen och var ljudfigge till Zyrran - kändes bra då hon fick kommando så gick hon inte ner och började spåra utan visste vad det handlade om - kanon.


Jenny står och väntar på att spåra med Gucci.


Vi hade finbesök av en lite charmig "fralla" idag.
I morgon är det träff med bevakningsgänget ute vid Almnäs - då blir det patrullstig, bastjänst och figge-göra hela dagen.

.


Tyst i hela huset.

Tonåringarna i huset samlades igår med sina kamrater för att köra en LAN-helg hos oss. Just nu är det dödstyst för alla har sover (utspridda i hela huset).

Om några timmar så kommer dom igång igen och det blir mycket rörelse och ljud ihuset igen. Nu tar jag hundarna och hoppar in i bilen för här ska spåras ute på Lida. Fick en förfrågan på SMS på morgonen om jag ville åka och träna (lydnad antar jag) men vi har kört så intensivt i veckan så nu behövs det lite spår som omväxling.

Återkommer i eftermiddag med lägesrapport:-)


Kalla brudar på appellplan:-)

Jag och Zyrran träffade idag Maria/Dusica och Barbro med Ludde & Alva på Botkyrka BK.

Jag började med att rasta av Zyrran i grustaget och hon blev som galen när vi kom dit och det var ju tur att jag hade en tennisboll med mig. Lek och skutt i grustaget innan vi gick tillbaka till klubben.

Jag körde igenom Zyrran innan dom andra hade kommit och när Barbro anlände utnyttjade jag henne som störning med en tennisboll. Det har blivit en stor förändring och Zyrran släppte bara fokus från mig i någon sekund ett par gånger. Den här övningen hade inte gått för 3 månader sedan.

Sen drillade jag och Barbro ekipaget Maria och Dusica - vilka framsteg sedan i början på veckan - det här kommer att bli kanon.

Efter 3 timmar frös vi ganska rejält..... 3 kalla brudar tog och åkte hem till sig:-)

Halleluja moment

Hem från jobbet och tog ut hundarna på en rastrunda. När vi kom hem så fick Eddie gå in och Zyrrans selades på med en kedja i släp. Sen bar det av. För att damen skall kunna trava så får det inte gå för sakta så nu var det till att gå jäkligt snabbt eller jogga.

Att jogga i kängor är tungt och jag vet att mitt höger knä tar en massa stryk när jag inte har mina joggingskor på mig. Men med dagens underlag är det galet att ens gå i gympaskor då marken är frusen och det är slirigt värre på vägarna.

Efter 5 km var vi hemma igen.... selade loss och tog lilla varvet på 1 km för att komma ner i varv.

Under vår fysrunda mötte vi 4 olika hundekipage - alla hundarna gjorde rejäla utfall mot Zyrran - som bara tittade till för att sen trava förbi med en mycket stolt hållning. Hon ger mig "Halleluja Moment" varje dag.


I morgon bär det av till Botkyrka BK för lydnad med delar av bevakningsgänget.


Sedvanlig bevkaningsträning på Södertälje

Var på plats tidigare som vanligt. Körde lydnad med Zyrran. Jobbade fritt följ med position, vändningar och koncentration. Mycket lägganden kördes på den kraftiga frostiga gräsmattan - ngt vi måste traggla när underlaget är "kallt". Framförgåendet jobbades det på med fokus på längd - 150 meter utan problem, skitsnygga stopp med bibehållen riktning (ngt jag är väldigt stolt över).

Raka inkallningar på sträckor över 40 meter. Hoppet fungerade kanon idag, hon kom ut en bra bit på andra sidan.

Sen var det vila i bilen medans bevakningsgruppen samlades. Idag var det en domare med för att kolla vår lydnad som skall vara klar innan certprovet. Jag är mycket nöjd med Zyrrans arbete under programmet. Ser sån stor skillnad på hennes arbete när vi har kört lydnad fler dagar i sträck, bättre koncentration och uthållighet. Hon är en pärla.

På fredag ska vi träffas på Botkyrka BK för mer lydnad så morgondagen bjuder nog bara på fysträning och lek för Zyrrans del.

Lydnad med delar ur bevakningen

Idag träffades Lena/Herman och Maria/Dusica på Botkyrka BK. Vi hade äran att även ha med Lotta J. Lotta kommenderade mig och Zyrran..........hmmmm, glädjs åt dom bra bitarna *ler*. Vid inkallning med ställande så stannade hon utan kommando!!!!!

Jag är noga med att blanda raka inkallningar med ställandet..... men hon anser förmodligen att hon kan LKL 2 bättre än mig:-)

Körde några raka inkallningar tills det kändes bra.

Fortsatte sen med fritt följ med störning (Maria + tennisboll). Hon höll fokus mycket bättre än igår och jag tror att denna träning kommer att ge mycket i framtiden......

Körde lite framförgående (evigheter sen) och jag måste färska upp hennes minne...... med rätt belöning så blev det betydlig skillnad.

I morgon är det bevakning - skitkul!!



Ska tävla under februari och det är i ett ridhus!!!! Jag behöver träna i ett ridhus så om någon där ute har ett över så kan ni väl höra av er!!!!

Lydnad

Åkte iväg till Lydnadspasset med instruktör (Lotta Linusson). Fokus på fritt följ och hålla koncentrationen. Lotta L gick bredvid och bollade med en tennisboll (värd guld för Zyrran) rätt som det är så tappar hon bollen i marken..... Jag fick jobba damen rätt bra och det märktes att det tog på hennes ork.

Jobbade vidare på krypet och nästa steg..... känns bra:-) Gjorde även en budföring på nära 100 meter och Zyrran visste direkt vad det handlade om. Mottagare behövde inte kommendera något utan hon satte sig och väntade på kommandot för att springa tillbaka till mig.

Hon sover mer än vanligt hemma nu när skendräktigheten inträder - men så fort vi kommer ut så ger hon gärnet.  Nu blir det till att dra ner på maten så ingen tror att det är julgrisen som har rymt!!!!


Väck mig inte om det inte är för att jag ska få ett grisöra!!!


Om jag har tur så kryper nog smågodiset närmare mig.....

Bevakning med patrullering

Samling vid Almnäs klockan 09.00. Medans jag väntade på maria/Dusica kunde jag se soluppgången färga himlen röd/rosa - lyckades med att fånga härligheten på bild.



När alla var samlade så placerades hundarna i basen. Zyrran rullar ihop sig och sover i basen som vanligt - det känns bra att hon vilar och hämtar krafter när hon inte arbetar.

Idag skulle Uffe gå bakom oss på patrullstigen för att se hur långt vi har kommit. För vår del gick det bra. Vinden tog hon snabbt och behöll den länge och med mycket dragning . Hästskiten på marken kunde hon inte låta bli så här blev det en rejäl korrigering.

En cyklist kom mot oss men Zyrran struntade i vederbörade och jobbade vidare - samma sak med mannen som var ute och gick om oss var helt ointressant. Känns skönt att hon kan fokusera på det hon ska.

Vi fortsatte sen vår träning i mindre grupper och framför allt jag och Maria/Dusica fokuserade på patrullstig med motivation där hundarna fick springa ut till figgen. En mycket givande dag som återigen har gett en saker att tänka på till nästa gång.

Bra start på nya året..

I onsdags drog vi iväg på bevkaningsutbildningen igen. En herre vid namn Bosse höll föredrag och han har massor av erfarenhet av tjänstehund. Desutom skriver han i bla Brukshunden. Föredraget var enormt intressant och efteråt drog vi ut på "uppdrag".

Vi blev indelade i två lag och skulle bevaka varsin "vattentäkt". Terrorister var i antågande eller hade redan varit där!!!! Vår grupp fungerar bra men vår strategi var väl inte den bästa *ler*. Men man lär sig av alla misstag. Zyrran fick upp ett spårupptag från "busen" och det var bara att hänga på. Att hon sen även hittade föremål med giftigt innehåll som var utslängt är ju bara ett plus.

Föremålet var en träplatta med en dödskalle på. När Zyrran plockade föremålet skrek jag NEJ!!!! Mitt agerande beror ju på att jag lever mig in i "leken" lite för mycket (kanske) - till slut så kom jag till sans och belönade min duktiga tjej.

Tillbaka till klubbstugan och lite utvärdering - hemma var jag inte förrän vid 12-tiden på natten.


Idag började jag med att rasta av Eddie för att sen ge mig iväg på äventyr med Zyrran. Vi startade med nosen mot Tumba C. Stannade till på Storvretsängarna och kastade boll. I Tumba tog vi bussen mot Salem och en fika hemma hos mamma och pappa. Sen bar det iväg igen. In i skogen och jobbade terräng. När två rådjur sprang förbi så tittade Zyrran på mig och jag upplyste henne om att dom fick vara och hon köpte det och vi fortsatte genom skogen.

Vi kom fram vid ängarna i Salem/Uttran. Mer bollkastning och bus innan vi fortsatte längs bilvägen, vek av in mot grustaget, vidare över Segersjö och mot Tumba C. Nu var tjejen lite trött så vi tog bussen från Tumba och hem.

Nu vilar vi upp oss inför morgondagens bevakningsträning.

My Dog 2009

Vi startade resan mot Göteborg i söndags. Anlände runt 17.30. Samling i foajen för samtliga med hundar. Det var en härlig känsla med 8 personer (Susanne/David, Marie/Lillen, Jenny/Micke och  jag/Kenneht) och 7 st rottisar (Biggles, Nova, Peg, Tee, Gucci, Lizza och Zyrran)  liggande runt omkring som skötte sig förträffligt.

Vi intog några öl innan det var dags att samlas uppe i matsalen för att intaga middagen. Man var lite trött efter resan så det var inga problem att gå och lägga sig i tid.

Måndag morgon och vi styrde kosan mot Mässan, gåendes i 19 minus grader. Det kändes inte så kallt men det berodde väl på att det var vindstilla.

Zyrran ställdes i Unghundsklass med resultat en 1:a i kvalitet och hon plockade även hem första placeringen i konkurrensen. Vi blev tilldelade ett ynkans HP - surt sa räven då det inte är första gången vi vinner klassen men bara får HP. Där slutade våran dag i ringen.

Gick upp till hotellet och vi satte oss i foajen tillsammans med Marie och Lillen. Hundarna fick grisöron och var rätt nöjda. På kvällen gick vi till en Grekisk restaurang i närheten och det var inte bara en trevlig kväll utan även fullkomligt galen:-)

Stöp i säng för att ta nya tag på tisdagen. Åter igen så blev det en 1:a i kvalitet och återigen en första placering i konkurrensen - MEN - idag fick vi även ett CK. I bästa tik blev vi inte placerade men dagen kändes ändå bra.

Ett stort Grattis till Marie och Tee som plockade hem BIR:et i valpklass idag, hipp, hipp, hurra!!

Vi kom hem straxt efter 18-tiden och det är skönt att få några lugna timmar innan man hoppar i sängen - jobbdag i morgon. Zyrran får vila upp sig under dagen för på kvällen skall vi har bevakning.

Bilder från måndagens utställning:

Koncentration, gäller att hålla reda på fötter, hund och köttbullar.



 

Man ska även hålla koll på domaren.



Mycket bra mattor på utställningen i Göteborg.


Min lilla pärla:-)

GOTT NYTT!!!

Sen senaste uppdateringen så har vi ägnat oss åt bl.a spår, bevakningsträning och även en liten träningsdag i Borlänge. Taggad till tusen och ser bara framåt under år 2009.

Jag vill önska alla mina vänner ett GOTT NYTT ÅR och stora framgångar under det kommande året.

Nu laddar vi för Göteborg och My Dog. Det är bara att hålla tummarna:-)

RSS 2.0