Helgaktiviteter

Lördagen började med lydnadsträning för Lotta Linusson. Position i fritt följ samt fjärren var momenten som kördes. Zyrran är jätteduktig OM bara jag gör rätt:-)


Sen åkte vi hem och la oss på soffan en stund.

Fick senare under dagen ett samtal från en barndomskamrat och åkte för att träffa henne. Vi tog en sväng med hundarna i grustaget vid Kassmyra.

I morse var det bevakningsträning. När jag väntade vid Martin Gul så la jag ett hårt spår på den lilla sträcka av torr asfalt som fanns på parkeringen. Spåret blev knappt 30 meter men en vinkel. Zyrran jobbade bra även i vinkeln.

Sen åkte vi 7 st tappra och körde patrullering på HVSS. 1200 meter. En fäll fick agera vindfigge, 4 st apporter slängdes ut på patrullstigen + en öronpropp. I slutet hade vi en ljudfigge som hundarna fick gå ut på.

Zyrran hittade samtliga 4 apporter och även öronproppen. Hon vindande in ljudfiggen först men det är ju inga problem.

Körde även 2 kortare motivationer där Zyrran verkligen kom igång. Kan det bli bätte än att tillbringa några timmar med att träna hund med goda vänner och dessutom bra väder:-)



Jag är som sagt befriad från matinköp och matlagning i familjen - har en underbar man som sköter den biten - här på bilden håller han på att lära Zyrran att tigga en bit ifrån diskbänken......

I morgon är det en ny härlig måndag.....

Träning på Botkyrka

För första gången så var det ljust när jag tränade Zyrran på Botkyrka, inga lampor behövde tändas. Vi fortsatte arbetet med position i fritt följ.

Vi hann även med inkallning, fjärr och kryp. Hon ger allt på planen och är väldigt fokuserad. En helt underbar och fantastisk liten tjej:-)



Naturligtvis så blev det en del lek och bus också!!

Rasspecial i Borlänge

Jag och kenneth åkte i helgen till Borlänge för att ställa Zyrran - premiär i championklass. För att slippa en lång resa tidigt på morgonkvisten så åkte vi en dag tidigare och sov över hos Irené och Thomas. Kvällen avnjöts med god mat och en massa hundprat.

På söndagmorgonen så var det dags. Jag ska erkänna att jag var lite pirrig av att ställa Zyrran. Dagen gick och sen var det vår tur.

När domaren (Terje Lindström) var nöjd med att känna, klämma och granska våra hundar så var det Zyrran som vann klassen. I bästa tik så blev vi oplacerade.

Zyrran och jag var även med i avelsgrupp med pappa "Gunde" med fina ord på kritiken.

Consenzas hade även en uppfödargrupp där vi blev placerade som 2:a.

Kenneth tog lite kort på mig och Zyrran men eftersom han frös så förbaskat så blev dom lite suddiga - men håll till godo:


Träning och bus

Träffade syskonen Maya och Trolla nere på Botkyrka BK. Det blev mycket bus och lek i snön men även lite annat i form av ringträning.

Uppställningsträningen va inte så jobbig men att springa med vinterkläder i lite lössnö måste ju även ge oss tvåbenta lite fysträning:-)

Efter ett par timmar så var det dags att åka hem och Zyrran springer direkt till matskålen och förstår inte alls varför man ska vänta med maten..... hon är ju hungrig nu. Naturligtvis så finns Eddie bakom och har exakt samma åsikt.



Efter att stått parkerad vid matskålen i 10 minuter så går hon i alla fall och lägger sig, men hon fortsätter att pipa och tycker att livet är orättvist.

 

 

 

 

 


Ny patrullhund i familjen




Patrullhunden "Rulle" har anlänt Botkyrka - nu får Zyrran se upp så hon inte blir utbytt.

I övrigt så kämpar vi på i snöfall och nästintill drivis. Det som har fått stått tillbaka under vintern är lydnadsträningen men nu är vi på gång igen lite smått.



Staketet runt tomten gör inte så stor nytta nu för tiden - man längtar efter barmark så man kan börja spåra igen. Även om det nu har blivit lite hårda spår i diverse garage och även på Alfa Laval´s parkering.


Man undrar ibland om taket håller med all denna snö... Istapparna på hörnan är inte att förakta, undra om dom kommer nerfarande genom kökstaket när dom släpper.



Glädjeruset från helgen har lagt sig och nästa utställning blir redan nu på söndag - rasspecial i Borlänge. Det blir premiär i championklass.

 

 

 


Zyrran tog cert i helgen

502bd3677c78841d59ef06724f87e790.png

Zyrran tog sitt sista cert i helgen och kan titulera sig SE UCH


RSS 2.0