Att göra barn besvikna

image33Väl hemkommen från jobbet så stack jag ner för att hämta bilderna på Zyrran som hade kommit med posten. Bilderna togs i Eskilstuna i oktober. Sen var det bara hem igen och klä om för en hundsväng. Jag har ju alltid min självlysande gula jacka från "Blå Kläder" eftersom jag vet hur dåligt man syns på kvällarna.

Hundarna är dekorerade med blinkande halsband. Eddie har ett vanligt s.k. "Blinkie" och Zyrran bär ett som blinkar i rött, blått och vitt - vi brukar kalla det för disco-halsband:-)

Kommer gående i lugna ro med hundarna när jag möter 2 killar i 8-års ålder. Följande ordväxling utspelar sig:

Pojkarna: Är du polis?
Jag: Nej, det är jag inte.
Pojkarna: Är det där polishundar?
Jag: Nej det är dom inte.
Pojkarna: Varför har dom poliskoppel då?
Jag: Varför tror du det är poliskoppel?
Pojkarna: Dom blinkar ju!!!
Jag: Men det är ju bara för att dom ska synas i mörkret.
Pojkarna: Jaha..... (mycket besvikna barn)

Tänk vilket händelserikt område man bor i:-) Nu ska vi hälla upp lite vin och mysa ner oss i soffan för att om någon timme titta på Idol. I morgon blir det en spårdag - om vädret tillåter!

Avslöjande......

image31I onsdags när Ingela och Vizca skulle åka hem så följde jag och hundarna med ut på tomten. Ingela gick ut genom grinden och jag skrattar och säger:

-Nu ska vi se till att du får rätt hund med dig!!

Tar Vizca och öppnar upp grinden mer och skickar ut henne till sin matte. Kvar på tomten finns Eddie och Zyrran. Ingela tittar lite och säger:

- Är det säkert att det är rätt nu?? Ska du inte titta en gång till!!

Jo, det är sant. Jag hade behållt Vizca på tomten och skickat ut min lilla Zyrran istället:-( Vad ska man skylla på? Stress eller förvirring. Ropade in Zyrran som såg väldigt besviken ut och lät Vizca gå ut(som såg väldigt lättad ut) och sen stängde jag grinden. Jag vet inte om Ingela såg den extrakontrollen jag gjorde innan hon åkte hem.......

1, 2, 3, 4, 5 - spriiing

Ringträning i Flempan var gårdagens aktivitet. Jenny med Gucci åkte med mig och där träffade vi Marie, Susanne och Ingela med sina hundar. Tyvärr så var inte Lotta med Hector med.  Jag märker skillnad på Zyrran redan efter 3 gånger men vi har fortfarande saker att slipa på. Ser verkligen fram emot Stora Stockholm och My Dog i Göteborg.

När vi hade kursat klart och hämtat andan så åkte vi hem. Jenny och jag gick hem till henne och hämtade en flaska vin som vi sen delade hemma i mitt kök. Efter en stund så kom Ingela med Vizca. Gucci och Zyrran fjäskade på medans Vizca gick runt och passade på att vara lite märkvärdig:-)

Ingela hade med sig färgproverna så vi kunde beställa halsband till våra små söta flickor. Zyrran har ju börjat löpa och har alltså kvalat in till den åldern då man kan bära halsband med leopardmönster. Hon ska bli en sex-bomb:-) Nu får hanhundarna i Skäcklinge passa sig.

Till julafton beställdes ett rött halsband med silverbård. Det är så roligt med en korthårig hund där halsbanden syns.

I kväll så händer det inte mycket - förutom att jag ska städa lite.......

Skog, tävling, träning och löp

I söndags drog vi åter ut i skog och mark. Lotta/Elexa, Jenny/Gucci och jag trampade iväg till F18 där vimötte Marie som hade Wilma och Peg med sig. När spåren låg till sig körde vi en liten uppletande ruta. Zyrran kommre in bra med sakerna så länge det inte är Gucci´s roliga leksaker:-) då håller hon sig kvar i rutan och leker för sig själv. Om jag håller mig passiv så kommer hon efter en stund......

Spåret var av det knepigare slaget men Zyrran jobbade på och hittade alla apporterna. Hon är en riktig klippa:-)

När vi kom hem 4 timmar senare så var det bara att ta Eddie med sig till Södertälje för vi skulle starta ytterligare en elittävling. Han har numera träningsförbud. En mycket taggad hund som gick på tåspetsarna, skallade, hoppade och var allmänt galen..... Vilken planet kommer han ifrån???

I går, måndag så drog vi ner till klubben jag och Zyrran. Eddie fick vara hemma. Jenny med Gucci var med och då fick vi jobba:-)  Det finns ju inge roligare än att busa med Gucci....... Men jag tycker det gick bra. Tjejerna blir bättre och bättre. Zyrran fick en budföring, inkallning och fotgående.

Efter träningen så åkte jag och Zyrran till mina föräldrar för pappa skulle hjälpa mig att fixa problemet med att säkringen till cigg-uttaget smäller.....

Det slutade med att nytt cigg-uttag skall inköpas idag.

När vi kom hem så var det ganska sent  och jag sysselsatte mig med kloklippning på hundarna för att sen titta på TV. Kommer ut i hallen och kan konstatera att Zyrran har börjat löpa.....

Spår och uppletande

image30Vid 10-tiden gick Jenny/Gucci, Sussie/Myzzko och jag med Zyrran iväg ut i skogen för lägga spår. Vi gick en promenad och hittade ett kanonställe där vi slog läger. Det fanns både ängar och skog. Sussie la ett spår till Mzzko och koncentrerade sig på markering av spårpinnar. Gucci och Zyrran fick två spår var.

Medans spåren la till sig så körde vi en uppletanderuta. Jo, Zyrran letar mycket målmedvetet och kommer dessutom in med sakerna. Vem kan motstå en korvbit:-) I ett senare skede ska vi även träna på snygga avlämnanden...
image31
Jenny var nöjd med Gucci´s spår och jag var jublande glad över Zyrran. Hon hittade 2 pinnar plus slut utan problem. Den tredje pinnen missade hon eftersom hon precis där slog lite vid spåret. Hon är duktig vid pinnarna. Hon markerar, stannar och tittar på mig. Nu ska vi jobba på att hon ska ta upp dom. Men hon har i alla fall insett vikten av pinnarna:-) Vinklarna var inga problem.

Sen var det en promenad hem igen och just nu ligger Zyrran med ett härligt märgben i hallen och är rätt nöjd.

Fick dessutom samtal från Marie som talade om att broder Biggles hade vunnit juniorklassen, fått CK och placerat sig på R-plats idag. Grattis Susanne och Biggles. Nu har jag inte så stor koll på var dom ställde någonstan mer än att dom är i Småland.

Nu ska vi vila en stund på soffan.....

Vinmarinerad sheltie

Åkte från jobbet och svängde förbi SEA hund och katt i Skärholmen. Här skulle det införskaffas 2 stycken biadynor till bilen. Men som vanligt när jag ska ha något så är just den varan slut..... men, men, jag får väl vänta till Stora Stockholm.

Sen gasade jag vidare till Biltema och införskaffade en kupévärmare som går på cigg-uttaget. Den i kombination med värmedynorna jag köpte på nätet i dag ska nog ge hundarna varmt och gott när dom får sitta och vänta i bilen på klubben. Jag kan ju bara träna en hund i taget och på vintern blir det kallt i bilen.

Tog en sväng med hundarna, barnen fick mat. Själv tog jag vindunken och la den på rygg på köksbordet för att öppna den. Utan att tänka på det så har jag även skruvat upp kranen. 3 sekunder senare greppar jag vindunken och svingar tydligen till rejält på väg till vardagsrummet - hejdar mig i hallen då rödvinet stänker runt.....

Eddie som råkade vistas i köket med mig står nu och blänger på mig medans rödvinet rinner nerför hans ansikte...... fram med disktrasan och torkade av sheltien...... Säger till hundarna att stanna för att kunna svabba golv och slänga in köksmattan i badrummet.....

Zyrran har nu lagt sig i soffan medans Eddie ligger i hallen och blänger på mig.

Ringträning

Idag var det ringträning i Flempan. Zyrran hade lättare för att stå still idag men jag har en del att finslipa själv. Springandet gick sämre än förra veckan. Det var fler hundar idag men jag tycker den sociala träningen är lika viktig. Nu ska vi träna på min uppgift tills nästa gång.

Vi var många idag, Zyrrans bröder Hector och Biggles. Mamma Vizca med tillhörande kennelmamma Ingela och Marie var där med Wilma och Peg. Nästa vecka kör vi igen.

Måndagsträning och långpromenad!

Igår så var det sedvanlig träning på Botkyrka. Vi var några stycken tappra själar. Det var kallt ute och frusen backe. Eddie fick sig lite fritt följ med mycket vändningar och sidoförflyttningar. Valde att inte köra inkallning när underlaget var som det var. Zyrran fick sig också en svängom. Det är roligt att se hennes små framsteg. Även om hon lekte vilt med Myzzko i lördags så fick han bara en blick och sen var han inte intressant något mer. Övriga hundar bryr hon sig inte heller om.

När vi kom hem blev Zyrran överlycklig eftersom min pappa satt i soffan. Pappa blev inte lika lycklig över en rottweiler i knät. Pappa hade rymt då mamma hade tjejträff hemma. Jag lockade med mig Zyrran ut i köket så han fick se på tv.

Idag tog jag och Jenny en långpromenad med hundarna. Dom var inte rena vid hemkomsten så det blev in i duschen med båda vovvarna.....

I morgon ringträning igen.... ska bli roligt:-)

Uställning och spårträning med älgar i hasorna

image28Det har varit en tuff vecka. Förra helgen var jag och Zyrran på utställning i Eskilstuna. Bröderna Hector och Biggles var också med. Det var mellan Zyrran och Hector som skulle kampa om BIR och BIM. Hector drog åter igen längsta strået. Grattis Brorsan och matte Lotta!


Måndagen kom med träning på Botkyrka. Pga kursen så fick vi den planen som var mest blöt och klafsig..... Man var bra blöt när man kom hem. Men träningen flöt bra.


Onsdagen var det åter dags för Zyrran. Det blev ringträning. Några timmar senare var vi hemma med en trött rottweiler och en lyrisk matte. Här ska tränas inför Stora Stockholm.


Det hände inte så mycket under övriga veckan. En lekstund i skogen med Gucci och vips så var det fredag. En mycket efterlängtad fredag eftersom vi hade serverkrash på jobbet som har tagit all tid och andra saker har lagt sig på hög.


Lördag och söndag har sen gått i spårträningens tecken. Att sen även få springa runt på fälten med Myzzko, Cewin och Eddie var ju en höjdare. Stor aktivitet på skjutbanan var det också men Zyrran brydde sig inte och jobbade bra i båda spåren. Sen kan jag inte för mitt liv förstå varför alla älgar kommer när jag är ute i skogen - även i lördags var skogens konung i närheten. Medans söndagens spår lade till sig så körde jag ett litet pass med båda hundarna på klubben.
image27

Nu är det måndag igen och klubben väntar ikväll.


Skogen med spår och däckbyte

image27
I morse var som sagt världen vit utanför huset. När vi skulle ut på morgonsvängen så fick rottweiler fnatt och satte igång och leka med bollen. Snön var kanonrolig. Det är ju som sagt första snön för hennes del.

Den planerade tränings- och spårdagen blev inställd pga sjukdom och uteblivna vinterdäck. Det var ju som sagt is på gatorna så en timme innan vi skulle åka så tänkte jag byta till vinterdäck...... Gick ut och nästan grävde fram min bil och backade ner den från uppfarten för att sen ta och flytta på Kennehts bil som var placerad i carporten.... för där tänkte ju jag stå och byta mina däck. Men då hade Kenneths bil bestämt sig för att inte starta - batteriet var kaputt. Det var ju bara att ringa runt till träningskamraterna... dom inte heller hade vinterdäck och talade om att jag skulle utebli.

image26Jag och Zyrran med Jenny och Gucci tog istället en sväng i vår skog - utrustade med fika och varma kläder. Vi gav oss av och la två spår var för att sen ta en sväng medans spåren lade till sig.

Det var jätteskönt väder med sol - dock lite kallt men med rätt kläder (och mössa) så var det riktigt skönt. Både Zyrran och Gucci tog sina spår galant. Zyrran går lugnare i spåret efter en promenad och är mer noggran.

Sen var det hem och sätta fart på Kenneht för det var nu dags att byta däck. Nu hade Kenneths bil fått för sig att starta igen. Ner till OK:s Gör det själv-hall och hissade upp båda bilarna och sen bytte vi däck så nu är familjens bilar vinterrustade.

Nytt favoritplagg

Jag har hittat ett nytt favoritplagg. Lyckligt lottad så fick jag utav min svärmor som har varit frivillig bilkårist en uppsättning militärkläder.

Så numera springer jag runt i kronans vita långkalsonger här hemma ( och när jag tränar hund ute). Tyvärr så har jag inte hittat någon bild så jag kan dela med mig.... dom är ju ursnygga.....

Tur att min man tycker att jag klär i allt:-)

Fick svar från SVA idag

Det var med spänning jag öppnade breven. Men jag behövde inte vara orolig. Båda hundarna har nu en skydd mot rabies. Det finns alltså inga hinder för oss att ge oss ut på längre resor. Ska ringa Peder i morgon och se när jag kan hämta passen till dom:-)

Att älska...

image29...sin hund är inget konstigt. Det är många med mig som har starka känslor för sina hundar. Sen ska jag inte sticka under stolen med att min familj (läs "barnen och min goa man") går före mina 2 fyrbenta kamrater. Naturligtvis så ingår hundarna i familjen även hos oss.

Men om man nu bortser från barnen och övriga familjen så är det en gränslös kärlek man hyser till hundarna. Men även den största kärleken kan svikta. När jag kom hem från jobbet i tisdags så fick jag ett par sekunders kärleksdipp beträffande rottweilern "Zyrran".  Hon låg på den röda madrassen i hallen, vit om nosen och ett fint hål i väggen. Återigen tackar vi för att vi väntade med att renovera:-) Natten mellan lördag och söndag så mumsade hon duntäcke - en hel ruta tömd på dun som har gått den naturliga vägen. Tror det va uppfödaren Ingela som nämnde något om att "man har aldrig tråkigt med en rottweiler"....så sant, så sant.

image30I måndags så hade vi vår sedvanliga träningsgrupp. Vi var många så vi fick dela upp oss i 2 grupper. Eddie kändes mycket stabil i det fria följet. Marias Seiko har fått en mycket snygg inkallning med galopp på båda sträckorna.

Zyrran fick stå över träningen och bara följa med upp och fika i klubbstugan eftersom hon markerar lite på vänster bak - det gick lite vilt till i valphagen i söndags. Ingen svullnad eller ömhet men lite hård i en muskel.

Nu ser jag en markant förbättring för varje dag. Nu syns det endast om du vet om det..... och tittar väldigt noga. Men det är ju inte lätt att ta korta koppelpromenader med en Turboweiler:-) Vi har lite olika åsiker om detta med lugna promenader.

Köpt tröja till sonen...

image22.....men tror att jag behåller den själv... Den var både snygg och urskön. En lite tjockare variant av munkjacka som dessutom har ett härligt luddfoder.... måste vara perfekt att ha när man tränar hund...

Skulle det vara så att han vill ha den så får jag helt enkelt gå och köpa mig en till.

Jag kan ju avslöja att jag använder den lite i smyg nu på jobbet eftersom våra element är iskalla.

Ja, ja, ska tänka på saken tills jag kommer hem......

Fick ett oväntat samtal...

image21från mina föräldrar. Dom undrade om jag skulle ner till Brukshundsklubben. Frågan är oväntad eftersom jag har en kraftigt hundrädd mamma. Hon har i dagsläget vant sig med Zyrran (som är en blodtörstig ras) och känner sig mäkta stolt när vi har varit och hälsat på och Zyrran springer runt i huset och letar roliga saker.

Naturligtvis så åkte jag ner till klubben som för övrigt hade Stora KM (bruks). Min mamma och pappa kom efter ett tag och som tur e så hade dom fika med sig - klubbens kafeteria hade stängt. I en och en halv timme var vi i valphagen med hundarna. Min pappa sprang och lekte med Zyrran så jag och mamma va lite oroliga över att han skulle halka..... han är faktiskt inte 20 längre även om han tror det.

Klubbens område imponerade på mina föräldrar så hit skulle dom minsan åka fler gånger. Dom ska tydligen titta på tävlingar och träningar.

Mamma med nära på hund-fobi insåg att det här va den bästa platsen eftersom här finns hundägare med ansvar. Vi hoppas hon har rätt!!!

En mysig lördag

image19Igår kom jag ifrån jobbet lite tidigare. Inhandlade present till brorsdottern och sen hem för att kasta in vovvarna i bilen. Vi åkte iväg för att dom skulle få springa av sig. När vi sen kom hem så var både hundarna och jag nöjda.

Med god marginal så var jag klar innan vi åkte till kalaset.  Hundarna fick vara hemma.

I morse så sov jag väldigt länge. Släppte ut hundarna på tomten och konstaterade att det var snö ute,  gick sen och la mig igen. När vi senare på förmiddagen hade fått i oss lite kaffe och jag hade varit ute med Eddie en sväng så åkte jag och Kenneth med Zyrran till Salem för att hämta bilen. Vi tog bussen. Det är många människor som åker buss på helgerna konstaterade vi.

Efter att vi hade fikat hos mamma och pappa så gick vi en gemensam prommenad till min bror för att hämta lite tårta som blev över. Sen tog vi bilen hem..... Nu ligger Zyrran i mitt knä och sover. Den lilla kelgrisen.

Dom flesta jobbar halv dag idag....

men inte på mitt arbete. Undra om det är populärt om man smiter iväg vid 15-tiden........

Men nästa halvdag så är vi istället hellediga:-)

En lite halvstressig dag väntar

Har precis satt på kaffevatten. Har ingen större lust att jobba idag, ovanligt:-) Det kommer vara stressigt på jobbet och måste iväg på lunchen och köpa present till brorsans dotter som fyller år. Vi ska dit i kväll.

Jag vet att det brukar vara köer hem på eftermiddagen så stressen kommer krypande... varje minut är viktig i eftermiddag. Måste även hinna ta ut hundarna så att dom får springa av sig. Jag vet inte än om dom ska vara hemma eller följa med. Vi kommer att vara ganska många hemma hos brorsan. Men det löser sig.

Ska sätta ungarna på lite förberedelser här hemma eftersom dom har höstlov. Ja, det är väl lika bra att sätta fart.... tror jag börjar med kaffet i alla fall:-


En trött rottweiler...

.... ligger nu utslagen på köksgolvet.

Trodde aldrig jag skulle komma hem idag - olycka på E4:an. Det tog bara en och en halv timme mot normala 30 minuter.  Väl hemma så var det bara att slänga om till mer bekväma kläder och packa in hundarna och åka iväg´till klubben. Sussie med Myzzko och Cewin kom också ner. Även om Sussie hade sagt något om vilodag så kunde hon inte hålla sig - men å andra sidan så fick Myzzko mycket passivitetsträning på planen. Men han va glad ändå:-)

Själv så var det dags för Zyrran-aktivering. Eddie fick stå över idag. Vi tränar mycket kontakt och det blir bättre och bättre. Det var skönt att se att Zyrran inte brydde sig om dom andra hundarna på planen bredvid eller hade något intresse för Myzzko. Det var bra fokus på mig istället. 

Jag ville göra en platsliggning och Sussie passade då på att lägga Myzzko också. Hon är duktig Zyrran - Sussie körde lite störning och det var inga problem alls. Men som sagt nu är hon en trött trasa som sover gott.

RSS 2.0