En ganska lugn torsdag

Det började med att jag nästan försov mig i morse. Med en järnvilja och beslutsamhet så lade jag helt enkelt in 5:ans växel när jag hade konstaterat att filservern på jobbet hade havererat. Detta innebar nämligen att jag borde vara på jobbet så snabbt som möjligt. Är inte servern i gång så kan folk inte jobba..... jag kom till jobbet 10 över 8 och efter lite fix och trix så konstaterades det att en av diskarna är mindre hel!!!!

När jag hade varit på jobbet i c:a 15 minuter så ringer Tobias: Mamma, Eddie är dålig i magen......han har bajsat inne......

Fan, tänkte jag. Det är andra gången i hans nästan åttaåriga liv som detta händer. Min 12 åring tog bort skiten och så var det frid och fröjd. 3 timmar senare ringer nästa son och talar om att nu har sheltie diarre!!!!!!! Helvete också!!!

Sonen avancerar i mina ögon eftersom han utan att gnälla tar moppen och svabbar upp eländet. Släpper dessutom ut hundarna för att vara på den säkra sidan.

Jag kan väl erkänna att jag var ganska nyfiken på hur "väl" han hade städat - men jag kan bara konstatera att han ska få moppa fler gånger.

Väl hemma strax efter klockan 6 så kom Sussie med Cewin och Myzzko och vi tog en promenad - ganska rejäl en också. Två timmar senare vid hemkosten så satte jag fart med att grädda våfflor. Barnen är nöjda och hundarna med. Jag ska hälla upp ett glas vin till mig och gubben och slänga mig i soffan.

Platsliggning m skott

Var nere en snabbis på klubben igår och körde lite lydnad med Eddie. Apporteringsdirigeringen gick jättebra - han tvekade inte en sekund när han fick mina direktiv:-) Duktig sheltie.

Jobbade även på det fria följet och sen körde vi fjärrdirigeringen. Återigen känns det roligt att träna Eddie - jag behövde lite nytändning.

Zyrran fick platsliggning med skott på mellanplanen. Skotten är inga problem. Men eftersom hon hade stor förväntan på när hon kom ut på planen och det blev en platsliggning direkt så var hon väldigt taggad. Vi måste alltså träna platsliggning även med en ivrig hund *ler*

Hon var väldigt besviken när vi var tvungna att åka hem........hon tittade på mig när jag bad henne hoppa in i bilen med en blick som sa "tråk-kärring"

I kväll blir det bara en promenad......och lite fjärr-träning med Eddie:-)

Att se världen

Äntligen ser jag allt igen. Var på lunchen och hämtade dom nya glasögonen. Vad världen blev stor. Man kanske skulle införskaffa s.k. "senilsnöre" så jag kan ha dom hänga runt halsen - då kan det hända att det dröjer tills jag tappar dom nästa gång.....

Tråkmåndag och kurs!

I går var en trälig dag eftersom jag inte gillar måndagar.... förmodligen för att det är så långt till helgen. Det var skönt att komma hem och jag hade planerat en hemmakväll. Men då ringde Sussie/Myzzko och naturligtvis så möttes vi på Botkyrka BK.

image88Vi körde lite budföring med hundarna och Myzzko såg man knappt när han var längst bort - han har en lång budföring och träna på:-) Vi slipade lite på momenten fritt följ, läggande under gång, inkallning och framförgående.

När Myzzko tränade på metallen så blev Zyrran mycket intresserad eftersom hon älskar metallföremål. Men hon snodde den inte i alla fall:-) När vi hade kört ett tag så gick vi upp i klubbstugan och tog en fika. Det är härligt nu när det börjar bli lite folk på klubben igen.

Idag hade jag privatlektion och fick mycket bra tips. Det mesta handlade om att förlänga hennes koncentration och finslipa på positionen. Småstartade med target och det ska bli intressant eftersom jag aldrig har gjort det förut. Jag får väl erkänna att jag tidigare ansåg "target" varit lite halvfjolligt. Men man är väl inte bättre än att man kan ändra sig. Mycket intressant.

Eddie fick sig en genomgång när det gäller fjärren. När jag skulle demonstrera hur han gör så gör han naturligtvis perfekta förflyttningar......... fick även små tips här.... blir kul att damma av sheltien igen. Honom startar vi i april och maj på Botkyrka ......

Träning på Ekerö

Även söndagen gick i träningens tecken. Jag tog hundarna och åkte färjan över till Ekerö för att träffa Susanne och Biggels. Susanne hade planer på var vi skulle vara och ett bättre ställe gick inte att hitta.

Vi gick upp och vallade rutan för uppletande med Eddie i släptåg medans rottisarna fick sitta kvar i bilarna. Sen körde vi igång med Zyrran och Biggles. Susanne körde även Nova. Zyrran har fått en bra fart in med grejerna nu men som sagt, jag måste jobba med att få ut henne längre ut på skick nr 2.

Det fans även en jättefin gräsmatta där vi kunde köra lite budföring. Zyrran fick sig lite fotgående också. Det var några  kanonfina timmar med so och trevligt sälskap. Tyvärr så han jag inte gå promenad med Susanne och hennes flock då jag kände att det var dags för mig att åka hem till familjen..... Det hade varit trevligt att se mer av Ekerö.

image86På kvällen kom det några kompisar till mellersta sonen - Zyrran blir så glad och hoppar gladligen upp i soffan för att gosa och pussas med tonåringarna. Man kan se att dom blir ganska förvånade till och börja med men sen inser dom att man kan ha en rottweiler som knähund.

Eftersom jag inte fotade något i dag så lägger jag in en bild från spåret igår. Tack för bilden Erica:-)


Umgänge med en hoffe

Igår var det en lugn hemmakväll för hela familjen. Micke har i alla fall börjat äta och vara vaken längre stunder.

I morse stack jag och Zyrran iväg till Haninge för att utvärdera spårskogen hemma hos Erica och Zeb. Zyrran fick för första gången hälsa på en livs levande katt. Hon var väldigt nyfiken men absolut inte tuff:-) Kaj är som sagt hundvan och hanterade situationen med ett imponerande lugn. Zebbe ville att Zyrran skulle ägna mer tid åt honom än katten - för nu kan vi leka sa han. Men Zyrran knatade vidare till hönsgården och tittade till dom för att sen smaka lite på hönsbajset *mums*.

image85

Efter en kort promenad som var fylld av två vilda lekande hundar så var vi framme. Vi gick och la våra spår och när detta var klart så körde vi uppletande. Det här var kul sa Zebbe. Rätt som det var så kom det en rottweiler inspringandes i rutan....... Oj, sa jag - hon drog nog av kopplet. Det var min första tanke eftersom jag hade glömt hennes koppel men hade Eddies extrakoppel i ryggan. Går upp för att sätta fast henne igen och konstaterar att kopplet var inte av men haken var söndersliten!!!

Lånade Zeb´s koppel och satte fast henne i en stadig björk och så jobbade vi vidare med Zebbe. Återigen så kom en rottweiler farande rakt in i uppletande rutan och ansåg att hon var mycket bättre än Zebbe, snodde föremålet och kom in med det!!!

Hjälp, hade hon dragit av Zebbes koppel.... efter en kontroll så insåg jag att kopplet var helt med ringen till halsbandet saknades....... Uppbunden blev hon igen och nu satt hon fast:-)

Efter Zebbe kördes Zyrran i uppletandet och hon fick 4 föremål. Första gången går hon ut på djupet men sen blir det svårare. Men vi jobbar vidare *ler*.

Erica gick och tog spåret med Zebbe medans jag var kvar med alla sakerna. Sen tog jag och förberedde Zyrran och sen satte hon fart. Jag märker som sagt skillnad på henne om vi kör uppletande först - hon lite mindre fokuserad. I dag hade jag lagt ut många pinnar för det är där fokusen ligger. Hon jobbade bra lilla tjejen och vissa pinnar tog hon upp, några nosade hon på och jag tror det var en hon gick över totalt utan markering. Det var ju inte bara Zyrran som var trött efter spåret - jag var helt slut eftersom många pinnar betyder många "lekstunder". Dessutom gick Erica med i spåret och peppade och hejade på vid leken och då ger man ju det där lilla extra:-)

Vi avslutade med att gå hem genom skogen och "alla" berg - här fick benen jobba vill jag lova. Stora kängor och ryggsäck är tungt för en kvinna över 40 i kombination med uppförsbacke:-)Jag tror det är dags att börja löpträna så man får upp kondisen.

Nu ska jag hälla upp ett glas vin och bara vara - vi får väl se hur lång tid det tar innan jag somnar på soffan!

image84

Eländiga takbox

Historien om takboxen fortsätter. Glad i hågen i går så hade jag tagit med mig mina saker till jobbet för att få hjälp av Janne på lagret. Detta pga att dom delarna jag behövde fanns inte på Mekonomen eftersom min box är för gammal!!! Nyckeln till låset passade ialla fall och den hämtade jag efter att jag hade varit med äldsta sonen på vårdcentralen och han hade fått diagnosen "körtelfeber". Han är inte pigg grabben.

Janne på lagret gav mig lite råd, brickor och muttrar och sen på hemvägen var det av till Tumba Järn för att köpa M6:or (muttrar). Hittade även plattjärn och gav mig av hem för att här skulle det monteras takbox. Väl hemma så konstaterade jag att hålen i järnen var för små (här kom det mycket svordomar) men tänkte till och insåg att jag kunde borra upp hålen. Med ett leende på läpparna tog jag istället tag i moment att montera låset. Trodde jag!!! Någonstans under denna resa med takboxen så har jag tappat en del till låset och det går nu inte att montera!!!!!!

Nu satt jag mig i köket (bredvid takboxen som fortfarande står på köksbordet) och räknar till 173 och svär så det osar. Tog hundarna och gick ut i stället. Takboxen var fortfarande kvar i köket i morse:-(

Idag så var det faktiskt en ganska bra dag på jobbet. Väl hemma så tänkte jag att vad fan..... nu ska takboxen på. Efter konstens alla regler så lyckades jag borra upp hålen och takboxen är nu uppe på bilen. Jag får inte glömma bort att dra åt muttrarna i morgonbitt innan jag åker.

Glad i hågen tog jag Zyrran och gick iväg för lite enskild promenad och träning på gräsmattan i området. Återigen så kom jag hem med ett stort leende. Vilken go tjej hon är - andra människor med och utan hundar passerade och hon tittar till och bryr sig inte mer. Vilken liten prinsessa:-) Träningen går framåt sakta men säkert och jag ser små framsteg på varje träningstillfälle.

Nä, nu är det dags att hoppa i säng och klia rottismage:-)

Vinterna har hälsat på

Igår var det minusgrader. Vad bortskämd man har blivit med plusgrader..... Kylan bet tag i hela kroppen när man gick ut med hundarna. Dagen på arbetet flöt ganska bra. Lyckades till och med gå in på Synsam och beställa nya glasögon eftersom jag har haft bort mina någon gång under hösten. Fick kvittokopia på förra inköpet och även ett kostnadsförslag på dom nya. Upp till kontoret och ringde försäkringsbolaget och eftersom vi (jag och Kenneth) var lite osäkra på om vår hemförsäkring låg på IF eller inte så var det frågan gällde. Mycket riktigt vi hade IF och killen såg till att jag blev inkopplad till en handläggare.

Jag berättade mitt problem och det var inga problem. Att jag sen hade 400 kr i rabatt på självrisken gjorde mig ännu gladare. Jaha, sa handläggaren i andra änden, eftersom du har alla papper och förberett allt så sätter jag in pengarna på ditt konto på en gång, det tar 3-5 dagar så har du dom......

Jag ska nu byta min bilförsäkring till IF för jag tycker dom är så underbara att ha o göra med.... dom har även visat samma service när det gäller hundförsäkringarna. På tisdag nästa vecka så hämtar jag mina nya glasögon och jag kan se världen igen:-)

På hemväg så stannade jag till vid Mekonomen och skulle byta delar till den omtalade takboxen...... Thule´s  kontor hade stängt så han tog mitt telefonnummer, alla delar och ringer mig under dagen istället. Även ny nyckel har nu beställts så jag kan låsa boxen.

Svänger upp på uppfarten hemma, byter om snabbt och tar hundarna till Botkyrka. Eddie jobbade på bra, inte en miss på dumrutan, sändandet till rutan gick också bra. Mest glad är jag över att apporteringsdirigeringen funkade direkt. Det kanske kan bli champion av sheltie så snart....

Zyrran gör en glad som vanligt på planen. Kroppen hoppar och ögonen glittrar på damen. Vi körde lite vändningar på stället för att träna bakdelskontroll. Ibland vänder hon in rumpan med sån fart att jag håller på att åka i backen. Inkallning och apportering kördes också.  Vi har slarvat med apporteringsträningen och hon hade tendens till tugg så det måste vi jobba på. Hoppet var inga problem. Körde små korta platsliggningar och tränade på avslut eftersom hon flyger upp av glädje och ställer sig ibland:-) 

Gick sen upp till klubbhuset för att fika men det var inte öppet så jag fick åka hem. Konstaterade att Micke är kraftigt sjuk - feber och jätte tjock i halsen. Nu på morgonen så ska han till vårdcentralen. Förmodligen så blir det att åka till apoteket också.

Kvällsrunda i Harbrospåret

Jag tog hundarna och mötte Ingemo vid Harbrospåret på kvällen. Vi tog 2 varv i snabb, rask takt. Det blev lite över 6 km och det kgändes bra. Tur att man har 2 hundar som kan hålla tempo:-) Just nu väntar jag på att familjen ska komma hem, dom är hemma hos Sussie och Raymond och äter födelsedagstårta.

Det är rätt lugnt och skönt hemma måste jag säga:-) Ingen tv, inget X-box, bara lugnt och tyst. Det enda som hörs är Zyrrans aktivitet med tjurmuskeln.

I morgon skall jag se om jag hinner till Mekonomen för att byta delarna som var fel.....


Lotta hälsar från Huddinge

20080121.jpg 
Eftersom Lotta "lyckades" bryta benet i går  när hon spårade med Hector så tog jag en sväng upp till henne efter jobbet. När Lotta gör saker så gör hon det utan slarv., läkarna var tvungna att operera henne idag för att skruva ihop benet........ 

Vi tänker på dig Lotta och snart får du komma hem!

Gästboken

Nu säger dom att gästböckerna skall fungera igen......


Takbox i köket

image80Som sagt så var vi och hämtade fästena till takboxen igår. I dag på förmiddagen så hjälptes vi åt att ta in den i köket eftersom jag skulle smörja upp låsen och torka ur den både på insidan och utsidan.

Men med mitt vanliga flyt så insåg jag att fästena passar inte...... så nu står en takbox på vårat köksbord och den tar ju inte plats......

Jag som hade hoppats på att jag kunde få på eländet idag - jag vill nämligen ha alla hundprylarna i boxen istället för i baksätet. Vi är ju dock 5 personer i familjen och det blir en massa plockande med saker in och ut när bilen ska användas.

image81Eftersom vi skulle ut och spåra idag med Jenny och Gucci så hade jag inte tid att ta mig till Mekonomen. Vi stack ut mitt på dagen och styrde ut i skogen. Vi hittade en glänta där solen lös så fint. När vi väl va framme och hade ställt ner ryggsäckarna så försvann solen!!!! Jag la ett spår på ängen runt 400 meter och med 6 apporter. Slutpinnen låg kvar hemma så det fick bli en kampleksak som slut idag.

När spåret va lagt så började det blåsa mer än friskt. Min tanke gick snabbt till spåret och jag funderade på hur detta skulle bli för Zyrran. Men nemas problemas och ångade på båda vinklarna gick kanon, hon var fokuserad. På första sträckan fick jag påminna henne om pinnarna, sträcka nr 2 så körde hon bara på och gick över och tyvärr så hade hon kommit för långt så jag plockade bara upp dom och sa inget. På sträcka nr 3 så plockade hon upp pinnarna och kom till mig!!

Vi lekte extra mycket med spårpinnarna på väg tillbaka....

En liten uppletanderuta gjorde vi också men Zyrran fick endast ett skick idag med 3 föremål. Vi fortsätter att jobba på att plocka in föremål nr 1 och sen gå ut djupare själv utan att behöva friska upp hennes minne. I det stora hela så var det en bra dag. Nästa helg är redan uppbokad för nya aktiviteter.

Problem med Gästboken!!

Vi som har våra gästböcker  via "gastboken.com" har lite problem!  Det kommer mail om att man har fått nytt inlägg men det går inte att så något..... Väntar med spänning på när dom löser problemet. Vet sen tidigare att när det är problem så brukar dom vara hyfsat snabba. Vi avvaktar och ser.

Man kan gå in på deras hemsida och deras forum så får man mer info.


Rockweiler

image79Kenneth och jag åkte iväg och hämtade delarna till takboxen. Det blev lite andra småsaker inhandlade också:-)

Efter lite installationer och organisationer i vardagsrummet så satte yngsta sonen igång och spela "Guitar Hero III". Zyrran agerade värsta groupie´n och somnade vid Tobbes fötter - en äkta "Rockweiler"

Det är bara att konstatera att en rottis hänger med på allt.

Det är väl så här våra helger ser ut, vardagsrummet består av musik, sång eller dans:-) Det är nog dags för en karaoke-kväll igen!!!


Lördag med regn och blåst

image78Igår så åkte jag till jobbet för att ta hand om supporten - jag åkte hem straxt efter klockan 2 då min kropp sa i från. Hundarna fick sig en liten sväng men annars var det bara lugn och ro.

Idag på morgonen stack vi ut till skogs och det är så roligt när vi närmar oss fälten, Zyrran spänner upp sig och vet vad som är på gång. Det är så härligt och se när hon sträcker ut sig i full sprutt. Eddie springer mest runt och vet inte varför, men glad är han:-)

Det kom lite regn men jag var mest förvånad över att det inte blåste mer än vad det gjorde. Jag tror att vi kommer att klara oss rätt bra ändå här i Stockholm.

Zyrran hittar en hel del vattensamlingar som man bara måste hoppa ner i och plumsa runt i - frågan är om hon är en säl? Nu ligger hundarna nöjda med mätta magar och tuggar ben och vi ska sticka iväg till Kungens Kurva för att hämta lite delar till takboxen (om gubben kommer upp ur soffan någon gång)*ler*.

Sjukheten hänger kvar...

och jag får se imorgon om jag fixar att åka till jobbet.

image77Om jag blir hemma så blir det förmodligen att ta telefonsamtal och koppla upp sig snällt. Min chef ska vara ledig (jag unnar honom det) och någon måste ju ta hand om supporten.

Vill bli frisk till helgen.....


Sjuk!!

Igår åkte jag hem tidigare från jobbet, kände mig mindre frisk. Dagen har varit i soffans tecken och hundarna har tagit hand om mig. Det är skönt att ha en varm rottweiler på magen så man inte fryser.

Älskade hundar:-)

Idag när jag kom hem från Botkyrka så hade jag förmodligen ett fånigt leende på läpparna. Eddie gick som en klocka, även apporteringsdirigeringen som inte har funkat på ett tag. Jag har under senaste veckan backat bandet och kört med godisburkar istället för apporter. Fel burk = utebliven belöning. Det är lika bra att titta åt vilket håll man blir påvisad. Funkade bra. Rutan är också på uppgång. Nu ska vi vid nästa träningstillfälle börja flytta runt rutan så att han måste leta på den och verkligen lär sig at titta efter konerna.

Zyrrans arbetsglädje smittar av sig och hon och jag har så roligt. Hon hoppar sina små glädjeskutt in på planen men svansen rätt upp och ser ut som en liten ekorre:-) Platsliggning med Myzzko fungerade jättebra och dom låg c:a 5 minuter och Sussie agerade störning och gick en åtta runt ekipagen. Myzzko har blivit så duktig på platsliggningen och Zyrran ligger stadigt och fint.

På kvällen tog jag en liten kvällsrunda med Jenny, Micke och Gucci. Jenny adopterade Eddie under promenaden men jag glömde upplysa henne om att han blir som en liten huggorm när man ska ge honom godis och framför allt då köttbullar. Jenny har också ont i fingret.........så nu är vi två.


Varning!!

Stoppa inte in tummen i en rottweilermun när denna tuggar på kycklingben.... DET GÖR ONT!


Uppletande, spår och sol

Idag träffades jag med Eddie och Zyrran, Sussie/Myzzko, Lotta/Hector och 2 ekipage som Sussie tränar sök med (Kristin/Dina och dom andra har jag glömt namnet på).

image76Vi började med uppletande. Lotta gick ut på djupet och Zyrran fick synintryck. Vänder henne om (så gott det går) och Lotta droppar 2 saker till närmare på en linje. Första föremålet en leksaksgris (från småbarnstiden) hittar hon ganska snabbt (föremål 2) men som den lilla busfia hon här så måste hon ju bara hoppa runt och leka lite själv först.... innan hon kan komma och lämna till mig. Skickar henne direkt igen. Nu springer hon ut på djupet och hittar föremålet som ligger längst ut och kommer in direkt. Föremål nr 1 som ligger närmast måste vi ge henne mer synintryck på och efter det så hittar hon även denna och kommer in. Kändes mycket bra att hon gick på djupet.

Sen kördes Hector för att han skulle få vila innan sitt spår som Sussie lagt åt honom. Sen tog vi Myzzko. Han hämtade 2 föremål av 4 och sen tog det stopp....... Tog bort Myzzko och plockade ut Zyrran så plockade föremålen utan synintryck - duktig tjej. Sen var det vila för damen medans Kristin körde uppletande med sin malle. Efter ett tag tog jag Zyrrans korta spår med apporter. Jag måste jobba mer när hon hittar apporterna i spåret, ser stor skillnad när hon hittar slutpinnen som vi lekt hejdlöst med....... skärpning matte.

Sen fick Eddie lite apporteringsdirigering, fritt följ, dumruta, och även rutan. Kände mig nöjd med hans insatts.  Innan vi åkte hem så fick Sussie lägga ut 2 föremål till Zyrran och det gick bra, en mobil och en tesked.... hon är duktig stumpan!!!

Naturligtvis så hade jag kameran med mig men när jag började ta kort så la batteriet av.... hade glömt o ladda eländet..... ett enda kort blev det och tyvärr inte så bra men hon jobbar i alla fall:-) Ursäktar samtidigt mina stavfel men jag är så trött......

Dagsljus

Äntligen helg och det innebär som vanligt att man kan träna i dagsljus. Åkte ner till Botkyrka BK och dit kom även Lotta med Elexa. Körde igenom Eddie och hans elitprogram. Vi har backat lite när det gäller apporteringsdirigering och det känns bra. Rutan funkade, inkallningen likaså. Han kändes bra helt enkelt. Sen var det Zyrrans tur. Hon fick en platsliggning med Elexa och sen fortsatte vi arbeta på det fria följet.

image75Inkallning är skitkul men jag undrar varje gång hon kommer ångande om hon ser mig...känns som om hon ska springa omkull mig men varje gång så sitter hon så fint på vänster sida:-)

Läggande under gång är just nu på nybörjarstadiet men även om det var blött i dag så fick hon till riktigt fina lägganden. Hoppet var jättekul och funkar bra. Apporteringen glömde jag bort idag. Lotta hjälpte mig med en budföring och sen tog vi en sväng i skogen vid klubben.

Skitkul sa Zyrran när hon såg småsjöarna..... halva hunden badade och fick tokryck naturligtvis.

Väl hemma lade vi oss i soffan och vilade.

På eftermiddagen lekte jag "Hemtjänst" åt mina föräldrar. Storhandling på MAXI och sen skaka lite mattor och hänga upp lite tvätt. Väl hemma på kvällen så tog jag och Kenneth en liten sväng med hundarna och nu ligger dom och mumsar på varsit märgben. I morgon blir det förmodligen träning på Stockholms Södra.

Fredag :-)

Jenny/Gucci, Micke/Tilde och jag med Eddie o Zyrran tog en sväng så att både vi och hundarna fick röra på sig. Vi avslutade turen uppe vid gräsmattan för platsliggning och lite fritt följ. Hundarna skötte sig exemplariskt med den naturliga störning som råder i ett bostadsområde. Det var både bilar och andra personer som rörde sig omkring oss.

Vi kom på att vi borde stanna till där fler gånger efter våra promenader - träning på fler ställen än klubben är ju bara nyttigt. I morgon förmiddag drar jag ut till Botkyrka för att drilla hundarna. Det känns som en bra start på dagen:-) Förmodligen blir det även en skogstur under dagen:-)

Hon är så rolig att jobba med Zyrran, man blir så glad när man ser hennes arbetsglädje. Ett annat plus är ju att hon nu slukar sin mat med stor aptit. Att hon ser står och tigger vid diskbänken när husse lagar mat gör mig mest full i skratt då det enda som vankas är morötter, palsternacka och andra grönsaker. Hon är just nu en köksweiler.

Uppletande & sjukhus

image74

Eftersom jag var ledig idag pga sonens tandläkarbesök och en del bestyr med mamma så startade vi dagen med skogsaktiviteter. Jag och Jenny drog vi väg och nere vid ängarna fick galningarna ränna runt. Eddie blev överkör av 2 truckweiler ett antal gånger men det hindrade honom inte att haka på i leken påsitt egna sätt.

Sen la jag ett spår till Gucci och medan det fick ligga till sig så gjorde vi en uppletande ruta. Jag hittade en gammal nyckelknippa med 3 nycklar så den var ett av föremålen. En motorcykel i plast från pojkarnas småbarnstid var ett annat.

Zyrran gick ut fint på djupet och letade. Hittade nycklarna men har svårt att efter första föremålet gå ut och leta efter nästa. Får köra lite synretning och då går det bra. Var lite extra roligt att jag kunde sätta henne utanför rutan lägga ut sakerna och sen återgå till henne och sedan kommendera "leta". Men det rycker bra i rottis-kroppen. Måste också få henne att bära in nycklarna ända fram till mig. Efteråt så lekte vi och jag kastade nycklarna och då gick det bra. Eftersom jag köpte ett tjänstetecken till henne i Göteborg så fick hon även använda det och hon såg så stor ut på en gång:-)

Sen var det bara hem och byta om för grabben skulle till S-tälje och tandreglering. Efter att jag skjutsat tillbaka honom till skolan så var till tillbaks till Södertäje sjukhus och hämta mamma för hon skulle handla. Pappa hade dom kört ner till operation för att tömma lungorna på vätska. När mamma och jag hade ränt runt både här och där så var det tillbaka till sjukhuset och upp till pappsen. Han såg "lite" piggare ut än i söndags och han hade lättare att andas nu när vätskan var borta.

Då var det hemgång och mellanlandning hemma hos mamma, bära in kassarna och hjälpa henne plocka upp. Jag landade hemma och när klockan var sju så däckade jag totalt i soffan, vaknade vid elva och gick in i sängen och la mig....helt slut.

I dag är en ny dag med arbete och jag ska försöka ta mig till Botkyrka BK i kväll.

En trött människa!!

Idag tog jag nog helt slut. Var hemma nästan halv sju från jobbet. I morgon så ska äldsta grabben till tandregleringen i Södertälje och då kan jag samköra detta med att mamma behöver hjälp med att handla. Jag får i alla fall sovmorgon till 7 i morgon.

Det kommer att bli en skogssväng med hundarna innan jag sticker iväg. Jag hade stora planer på att vara duktig i dag och göra massa nytta - men jag la ner den verksamheten direkt efter att jag hade tagit en "liten" runda med hundarna. 

Men jag måste i min trötthet dela med mig av följande filmsnutt, skrattade så jag grät tillsammans med familjen:

Äntligen lite lydnad

Eddie har nu fått sig en genomkörare på planen. Det fria följet kändes riktigt bra. Dumrutan gick super första vändan men när Sussie dirigerade mig så fick jag göra en liten korrigering*ler* Inkallning med ställande och läggande gick relativt bra om man bortser från att läggande blev ett sättande..........

Irene med Rex kom förbi klubben och hade med sig sitt nytillskott - Bella. En gudomligt söt shäfervalp på 12 veckor. Eddie tyckte hon va lite läskig när hon kom för nära. Myzzko blev överlycklig när det kom en valp men då tyckte lilla Bella att han var lite läskig:-)

Zyrran hann inte träffa Bella men det kommer nog att hinnas med. Prinsessan fick även hon ett pass på planen. Susanne dirigerade oss i ett fritt följ. Inkallningen fungerade klockrent och hon sätter sig utan problem i rätt position. Vi gick även igenom apporteringen och damen kan nu gå fot med apportbocken i munnen. Vi ska försöka att ta oss till klubben två gånger i veckan i alla fall - passen blir ju inte så långa på kvällstid.

Kvällen avslutades med lite bus och lek tillsammans med Myzzko som för övrigt tyckte att Zyrran luktade väldigt gott:-)

Planen var lite slirig så jag kommer förmodligen ha träningsvärk i morgon.

phu.....

Tempot är högt på arbetet. Några av mina "måsten" är gjorda och som det ser ut nu så kommer jag förmodligen att ta en sväng till Botkyrka BK. Eddie har fått stått åt sidan ganska länge så han och jag ska klafsa runt i snömodd med ett brett leende på läpparna:-)

Vi kommer att köra alla momenten utom apporteringsdirigering pga avsaknaden av ljus: Rapport kommer i kväll.

Härliga söndag

Det var så skönt att vakna i sin egna säng i morse. Vid halv nio tog jag ut hundarna på en sväng i skogen, grannen med Zorro var med också. Zyrran och Eddie fick nu röja runt lösa i snön. Zyrran och Zorro har roigt ihop och Eddie tycker mest att dom är för buffliga. Efter en timme var vi hemma igen.

Han mysa i soffan med en kopp kaffe och gubben. Sen bar det iväg hem till mamma och pappa. Tyvärr så lades pappa in på sjukhuset i fredags när han var där för att ta prover. Lunginflammationen har inte gett med sig, hjärtflimmer och nu dessutom vatten i lungorna.

Jag hjälpte mamma med lite småsaker eftersom hon inte är helt funktionsduglig efter stroken för 2 år sedan. Sen tog vi och åkte till sjukhuset och hälsade på pappsen. Vi kunde inte vara kvar så länge för han blir så trött, en halv timme räcker. Han såg faktiskt sämre ut än vad jag trodde han skulle göra. Känns bra att han är under vård och uppsikt.

Jag har en massa saker jag måste komma i håg i morgon
image73*Prata med pappas läkare
*Anmäla till rasspecialen
*Fixa månadskort till äldsta grabben
*Kolla hotellrum på åland och utställningen där
*Laga Tobias element på övervåningen
*Ringa min mormor
*Eddie ska få en genomgång på Botkyrka
*Försöka laga låset till takboxen

Hjälp, jag har inte tid att jobba heltid....


Hemma från Göteborg

image71Då var vi hemma i Tumba igen. Huset står kvar och barnen lever och mår bra. Dom tyckte nog att det var ganska skönt när vi var på resande fot:-)

Dagens utställningsresultat sopade bort "surheten" från gårdagens 2:a i kvalitet. I dag fick vi vår 1:a och blev sedan placerade som 2:a i junkk. Det var en finsk dommare även i dag så jag måste väl erkänna att jag var lite orolig.

Dagens kritik löd:
En sund tik, borde vara lite kortare i ländpartiet, bra huvud men önskas lite mer stop, mkt bra överlinje, vinklar och tassar. Mkt klara färgteckningar. Hunden är i fin muskelkondition och rör sig lätt och fint.

Jag och Kenneth har haft det underbart i Göteborg sen i torsdags. Hotellet var bra och personalen var så trevliga (men det brukar Göteborgare vara) även om det var vissa hundägare man skulle vilja vrida om öronen på.... dom lät hundarna göra ifrån sig både här och där...... jag hade ruttnat.... Vägen ner till hotellet var helt enkelt "nerskiten" och tydligen så behöver man inte plocka upp efter sin hund.... man fick noga se var man satte fötterna.

Zyrran har gjort en stor resa i hennes ögon. Hon är redigt trött. Åka tåg, spårvagn och sova på hotell..det tar på en prinsessa:-)

Jag gjorde ett tappert försök att blogga från mobilen - men som sagt bilderna blir ju inte alltid optimala och så mycket text kan man inte  få in den vägen:-)


valpuppvisning

20080105.jpg
valpuppvisning

1junkl 2junkk

20080105.jpg
1junkl 2junkk

Resultat Dag1 My Dog

Nu har vi klarat av helgens första utställning.  Zyrran fick följande kritik:

Mkt fem. tik. Rätt storlek. Bra huvudform och uttryck, bra bett och öron, bra hals och rygglinje. Propotionerlig. Rör sig ganska brett fram. Bra hårkvalitet och färg. Rör sig väl bak. Borde ha bättre förbröst. Bra temp.

Denna kritik ger oss en 2:a i kvalitet!!!!!!  Surt sa räven......

Zyrran har i alla fall skött sig exemplariskt och ligger nu och tuggar i sig en tjurmuskel.

Ny rapport i morgon:-)

Nu är vi klara för idag.

20080104.jpg
Nu är vi klara för idag.

Nu är vi på plats!

20080104.jpg
Nu är vi på plats!

En öl i baren

20080103.jpg
En öl i baren

Hotell är trevligt

20080103.jpg
Hotell är trevligt

I göteborg

20080103.jpg
I göteborg

zyrran åker tåg

20080103.jpg
zyrran åker tåg

Zyrran leker

 

Tyvärr så blir inte kvaliten den bästa.......

Nu kan jag blogga med mobilen

Som ni ser så har jag nu lyckats.... Jag kan blogga med mobilen och fixa in bilder..... Tänk vad spännande vi ska ha i Göteborg.... Ni kan alltså få direktrapporter från Rottisringen:-)

Nu slipper jag släpa med mig datorn....

Ingelas bil i lördags!

20071229.jpg
Ingelas bil i lördags!

Nyårsafton och hundaktiviteter

I går så hade vi folk hemma för att festa in det nya året. Lotta/Elexa med familj och Peter med sina två söner. Det var Guitar Hero först som barnen roade sig med men sen blev det allvar.... karaoki-maskinen drogs igång. Det sjöngs ända till småtimmarna. Gästerna tog taxi hem och Skäcklinge fick åter frid:-)

Hundarnas aktiviteter har varit ganska lugna under dagen. Zyrran har gått igenom 1000 olika poser i soffan - hon är trött sen gårdagen och natten. Eddie har man knappt sett till eftersom han har lekt kurragömma och sovit bort hela dagen han med.

Vi ska ta en liten sväng nu på kvällen... undra om jag får släpa ut dom.....

RSS 2.0