Sjuk...

I onsdags var det bevakningsträning. Jag och Zyrran körde lite lydnad och sen gjorde vi en gigantisk uppletanderuta på appellplanen. Jag åkte hem rätt tidigt eftersom jag var trött.

 Igår morse när jag vaknade så hade jag ingen röst. Hängig och vidrig så det var bara att vara hemma från jobbet.

Idag var det ytterligare en dag hemma i soffan...... kroppen värker av allt ryggläge och jag har avverkat en hel del filmer..... i morgon vill jag ut och spåra....

Härliga vinter

I två dagar har vi bara varit ute på längre rastrundor med bus och fys i kombination. Det är så underbart med snön, synd bara att den ska försvinna någon gång under veckan.

Zyrran är på sluttampen av löpet och det ska bli skönt att kunna åka iväg till klubbarna igen och träna.

Idag på lunchen åkte jag iväg och köpte mig ett par riktiga kängor. Dom var svindyra men när jag hade andvänt dom i 2½ timme ute i snön och var varm och skön om fötterna utan skavsår så kände jag att dom redan hade betalt sig.

Men det va första gången i mitt liv som jag har köpt två par strumpor för 300 spänn..... det ena paret andas och släpper igenom fukt, det andra paret håller värmen - med det priset så undrar jag om dom inte kan fixa en capuccino också!!!

Hundarna ligger utslagna och jag ska hoppa ner i sängen - i morgon är det bevakningsträning.

Världen är vit!!

Under lördagen tog jag ut hundarna på en lång härlig vinterprommis. Vi gick förbi pulkabacken och körde backträning med Zyrran. Härligt väder och hundarna var lite galna.

Hämtade sen Kenneth vid tåget - efter en hel veckas frånvaro från familjen. Han har tillbringat en vecka i Seattle.
Raka vägen hem och fixa till oss för att sen dra in till Tyrol och lite härlig rock - Sweden Rock Kick Off.

Söndagen gick i bevakningens tecken. När jag efter en knapp timme hade plurrat i en bäck så frös jag rejält men eftersom jag hade extra skor och strumpor med mig så var det bara att byta. Sen körde vi på igen.

Fick äran att spåra med Björn´s Digger, en shäferhane som är väldigt pappig:-). Spår nr 2 gick som en dans. Zyrran fick även några spår i snön och det var härligt att se hur hon kollade av viltspåren som hade korsat vårat spår för att sen bestämma sig vilket hon skulle ta - visst fixade hon detta galant.

Hon fick även en ljudfigge och när markeringen kom så släpptes hon för att få sin belöning. En mycket bra dag med nya erfarenheter.

Socialträning i Tumba C

Igår träffades jag, Susanne, Lena och Marie och intog en senare middag på Bamboo Palace och käkade buffé. Vi avslutade med en öl på en pub närmare centralen innan jag och Marie tog en taxi hem. Man va lite trött i morse efter 4½ timmes sömn. Men det gör inget eftersom kvällen innan va mycket trevlig.

Idag jag jag och Zyrran i sällskap med Jenny, Micke, Lizza och Gucci ner till Tumba Station. Socialträning uppe vid Pressbyrån. Zyrran och jag körde lite fritt följ med vändningar och även en fjärr. Platsliggning (i kopplets längd) och människorna som rörde sig runt oss berörde inte Zyrran alls.

Vi avslutade med att ta bussen hem och det va nyttigt för lilla damen eftersom bussarna under dom senaste veckorna har varit lite läskiga. Första halvan av resan tyckte hon var lite si och så men det la sig och när vi klev av bussen kunde jag se en antydan till mindre intresse för bussen.

Nu sitter jag och väntar på Idol för att se vem som åker ut.........

Barnen fick mat idag också!



Väldigt lättlagat måste jag säga.

Bevakning

Återigen ett inslag av mamma-rollen. Ut med hundarna, hängde tvätt (som Tobbe tvättat) och lite allmänt pyssel i hemmet. Efter att jag hade varit och handlat så lagade jag mat till grabbarna (det var ingen överkurs).


Blodpudding till barnen och hönsmage till hundarna:-)


Sen åkte jag och Zyrran iväg till Södertälje och körde lydnad med bevakningsgruppen. Hemma straxt efter 10 och konstaterade att Tobbe hade över 39 i feber. Nu är det dags för sängen för i morgon är det en ny dag.


Aj!!!

I morse när jag gick upp så stapplade jag direkt mot köket. Hjärnans enda tanke va: KAFFE.


Jag blev avbruten i samma sekund jag ska kliva in över trösken, jag kör in tårna i kompostgallret och under den sekunden jag faller handlöst famåtstupad tänker jag:


Jävlar, det här går illa, hur ska bevakningen gå - FAN, jag ska ju ställa hund på Stora Stockholm.


Nu gick det inte så illa men jag fick ju börja med att fläta loss tårna från kompostgallret och inse att alla tossingarna saknar skinn....... blå och vacker om foten går jag för att sätta på mitt efterlängtade kaffe.....


Tisdag....

Helgen och dom efterkommande dagarna har inneburit mycket spår, bevakning och även en del fys. Idag blev det bara en långis när jag tog ut hundarna efter jobbet.

I söndags när vi kom hem från bevakningen såg det ut så här i vår säng. Undra vem som har haft sönder kudden och väggen???

När jag efter dagen runda slitit av mig dom blöta kläderna gick gestapo-morsan upp till ungarna på övervåningen och kommenderade: Nu ska vi städa övervåningen, slänga skräp, dammsuga.... Sätt igång!!!

Efter en timme var vi klara... satans va skräp mina änglar hade samlat på sig.

Även trappen och undervåningen fick sig en övergång med dammsugaren. Men vem har ätit upp väggen??

Dammråttorna i huset var så stora att jag nästan hade börjat namnge dom. Men nu är dom ett minne blott.

Tvätten är vikt och ny maskin är igång. Även sovrummet fick sig en rejäl omgång.Sen klev supermorsan ner i köket och lagade mat!!!


Jag fuskade bara lite. Bulgur med kyckling och sweet and sour sås från Uncle Ben´s.


Eddie har bara tagit det lugnt idag.

Nu är det dax för lite gott kaffe och sen kör vi igång igen. Huset ska se helt ok ut innan helgen.

Farliga bussar

Rastade först av lilla Eddie-skrutten för att sen ta Zyrran ensam ner till Tumba C. På vägen ner så upptäckte något märkligt. Zyrran fick reaktioner på alla SL-bussar, framför allt när dom gasade på och ett rejält pysande kom i från dom hemska monsterna.

Det är en liten märklig reaktion eftersom vi har åkt buss flera gånger och det får mig nästan att tro att det har med löpet att göra..... men allt är väl till för att övervinnas *ler*

Bestämde mig för att vid bussarna i Tumba skulle vi tillbringa en stund. Det är ju ganska rejält med bussar som kommer och åker framför allt vid rusningstrafik. Hon satt bredvid mig och iaktog.... lugn och sansad. Då och då tog vi och gick förbi väldigt nära bussarna som var parkerade. Hon skötte sig bra och till slut så var det inte så märkvärdigt.

När husse kom så tog vi bilen hem. Nu är vi soffplacerade med ett glas rött, fredagen har kommit.

Snygga Zyrran i farten

Igår på vår runda så var Zyrran tvärjobbig. Skulle markera både här och där, drog i kopplet och va allmänt vidrig. Jag fick jobba mig blå men alla vet väl hur det kan vara när man har sällskap och försöker prata samtidigt.....  Lagom seg när jag kom hem.

La mig i sängen och tittade på TV. Soffan va ju upptagen av man och söner som naturligtvis hade köp nya WOW. Tvärslocknade med långkalsonger och raggsockor för att i morse vaknade jag av att telefonen ringer i köket.... Tack Lotta J  för att du väckte mig för annars skulle jag nog sova ännu.

Zyrran fick lite mat och jag ser hur hon plötsligt tittar upp och får syn på sig själv i spegeln i hallen, hon blåser upp sig, blänger för att sedan vika undan svansen..... Snacka om att inte ha någon självkritik!!!!

Nä jag ska ta jyckarna ut på en sväng för att sen göra fredag:-)

Bevakning med fiender i skogen

Gårdagen bjöd på en underbar träning med bevakningsgänget. Vi fick en karta där ett skogsparti var inringat och där skulle det finnas fiender!!!!!

Men det var ju lätt som en plätt efter som vi var 3 rottisar med förare som plockade figgen med hund på vind och även via spår..... och snabbt gick det:-)

Nästa figge (Samuel och Cent) som slängde sig ut i skogen var knepigare att få tag i. Mycket handlade om att han flyttade sig hela tiden. Men jag och Maria/Dusica var inte sämre. Försökte locka till oss rottisen "Cent" med glada tillrop - då hade vi faktiskt jobbat så länge att vi trodde figgen hade gått hem.

Men, men "Cent" sa inte mycket och höll sig lugn så när vi till slut gick ut på vägen för att försöka få upp vind på figgen så hör vi hur hans mobil börjar att ringa, vi fick riktning och sen även vind och där fanns dom till slut.

En mycket roligt kväll. Nu ska jag straxt ta och gå ut en längre sväng med Jenny och hundarna. Det blir ingen träning idag bara slöhet:-) Zyrran har som sagt börjat löpa nu så klubbarna får vi hålla oss ifrån.


Vilken vecka....

Jag har gjort 2 saker under veckan som jag trodde va helt omöjligt. För det första så körde jag slut på Zyrran.... tror att det va lördagens aktiviteter som va värst.... att under en dag gå närmare 2 km spår gjorde min livliga hund till något man kunde pryda soffan med. Bevakningen på söndagen var vi med på men tog det väldigt lugnt.

Den andra saken jag nu har lyckats med är ingen hundträning på två dagar.... den stackars hunden måste ju få vila upp sig eftersom vi ska på bevakning i morgon igen...

Hon har nu blivit sig lik igen och hittar på både det ena och det andra och jag har fått jobba hårt med att ha koll på bus-fia samtidigt som jag har försökt att göra lite nytta hemma. Hon är snart inne i sin löpperiod och det innebär att vi får hålla oss borta från klubbarnas apellplaner.... men vi hittar nog andra ställen att träna på.

I förra veckan hittade Zyrran en dammsugarslang - gissa om hon är stolt över sin "skatt".

Markservice hemma:-)

Redan förra veckan så bestämde jag mig för att dra ner lite i tempo. Gårdagen aktiviteter var endast med Zyrran och det var en inbokad tid hos instruktören Lotta L.

Som vanligt får man kanonråd och pepping. Kan behövas *ler* Sen på kvällen var det en hemmakväll med familjen och jag lyckades till och med rensa ur min garderob..... va mycket konstiga kläder det fanns där:-)

I dag återigen en lugn dag - snabb sväng med hundarna och en fika hos svärmor för att sen sticka hem och ta hand om tvätt, golv, hundhår och mat till barnen.

Jag ska nog ligga på sofflocket lite i kväll också!

Bevakning

Iväg till Södertälje BK i morse. Startade med lydnadsträning och åter igen så drog Zyrran med apporten.... åtgärd i morgon. Framförgåendet gick som en smäck. Rutan, hoppet, och även inkallning gick jättebra. Det blev även en gemensam platsliggning med hela gruppen.

Sen gick vi iväg och fick ta ett gäng spårupptag. Spåren låg en 25-30 meter från vägen och när hunden hade tagit upp spåret och hittat ett föremål så var det bara att kliva av spåret och återgå till vägen. Det gick bättre och bättre varje gång. Sen fick Zyrran även ett spår som gick rakt in och över det andra spåret - syftet var att träna på just korsande spår. Hon ville gärna kliva på det andra spåret men fortsatte sen rakt fram.


När jag blir stor ska jag bli en riktig bevakningshund!


Vidare med pick och pack för att binda upp hundarna i basen och lägga lite längre spår. Maria/Dusica la Zyrrans spår och jag lade naturligtvis spår till Dusica.

Gemensam fika och sen var det dags för spåren. Maria och jag kunde konstatera att våra hundar hade samma små egenheter för sig. Inte lika säkra på föremålen och slog lite. Det var ju mycket frost ute och under dagen försvann den så om hundarna hade lite jobbigt är ju inte så konstigt.

Vi avslutade med gemensam sittande bevakning. Hela gruppen skötte sig kanon. Vi var ju några som fick hålla i lite extra i kopplet ibland eftersom hundarna gärna vill springa ut.

Ska ta en lite sväng med jyckarna för att sen krypa ner i sängen i tid för en gång skull.

Lydnadstävling:-|

I morse åkte vi iväg till Märsta-Sigtunas BK för att ha premiär i lkl2. Vackert väder och en jätteglad rottweiler intog lydnadsplanen. Kommentarerna jag fick av människor runt omkring efter tävlingen var: Vilken härlig hund, pigg och mycket glad!!!

Det ska gudarna veta att hon var välidigt glad min lilla prinsessa. Historien började vid inkallning med ställande. Jag har verkligen inte haft något problem med det här momenten förrän idag..... Hiiit - roppade jag och min lilla dam startade så att grästovorna flög. Staannnna - kommenderade jag men min glada hund fortsatte glatt i 180 studsande och med ett brett flin över hela hennes vackra ansikte.

Vid apporteringen så tjuvade hon (igen) för att hämta apporten. När hon sen galopperar mot mig så väntar jag mig en snygg ingång i alla fall men se där gick jag bet. Hon fortsatte rakt förbi mig och tog ett extra varv på planen bredvid - tur att dom inte hade startat Elitklassen där än!!!

Ropade på min mycket glada hund som kom som ett skott tillbaka för att dra förbi åter igen för att göra ytterligare ett ärevarv åt andra hållet. Vid det här laget så hade folk runt omkring börjat att dra in sina hundar närmare sig för det var ju en livsfarlig galen rottweiler lös.

Vid nästa repa så kom hon in och avlämnade apporten utan problem och med en blick som sa: Det här är skitkul!!

Summan av dagen: Katastrofala poäng med en mycket glad rottweiler.

När vi kom hem så hade Zyrran ett annat mycket viktigt uppdrag: Massakrera 2 gamla ölbackar.... undra varför hon ser så oskyldig ut??


Denna "lilla" damen har sett till att jag numera är tvungen att tona håret för att dölja alla gråa hårstrån!! Men i morgon är det en nu dag!!


RSS 2.0