Min telefon

Igår tappade jag som sagt min mobil i skogen. Även om vi letade igår utan framgång så gav jag mig iväg till samma ställe idag. Lotta/Elexa med familj hängde med. Vi hann inte mer än typ 100 meter så låg den där och bara väntade. Tack Simon för att du har såna hök-ögon.

Visserligen kan jag inte ringa eller ta emot samtal för jag har ju spärrat SIM-kortet men alla mina telefonnummer finns kvar:-)

Vi tog sen en promenad längst grusvägen och helt plötsligt så tittar jag och Lotta på varandra och konstaterade att här hade vi gått för några veckor sedan men då kom vi från motsatt håll..... Vi var vid landningsbanan på F18, dvs det skulle ta 30 minuter för oss att gå hem till mig.

Fulla i skratt vände vi och gick tillbaka till bilarna. Lotta la ett spår till Elexa och Zyrran fick köra lite uppletande på 3 föremål/skick. Nu har hundarna fått sitt och nu ska vi förbereda oss inför nyårsafton. Det kommer lite folk hem till oss och gör oss sällskap.

Gott Nytt År på Er Alla!!!


Skog, skog, skog

I går lördags så stack jag först ut med Astrid och hennes hundar. När vi står på fältet så kommer en hund springande som inte lyssnade på sin husse. En whippet, konstaterade vi på närmare håll. Efter Zyrrans inträde i familjen så har jag blivit iskall. Kommenderade mina hundar att stanna kvar och talar om för Eddie att man inte behöver morra. Whippet-killen och Eddie nosade på varandra, nemas problemas.

Zyrran var ju inte heller något problem, men sen kom husse..... Zyrran blir glad och vill hälsa - jag står fortfarande passiv. Men gubben som kommer och ska hämta sin hund är livrädd för Zyrran och går i en båge med blicken fast på min prinsessa. Jaha, sa Zyrran och gav ifrån sig ett lätt morr - gubben blev inte ett dugg lugnare kan jag säga.

Han tar sin hund och vi fortsätter vår promenad på fältet. Väl hemkommen så blev det vila nästan en timme för sen var det dags för nästa sväng. Gucci och Jenny var på tur. Vi gick bara ner och satte oss på fälten och hundarna lekte och vi kastade lite boll.

Väl hemma så var det naturligtvis strömavbrott och med ström blev vi inte förrän närmare halv 3. Men jag var sysselsatt i alla fall. Min kära uppfödare hade kört fast i lera i jakt på bra spårmark som skulle användas i dag. Men med min bil "blåa faran" och Zyrrans spårlina så fick vi upp bilen. Vi var skitsnygga när vi var klara. Jag tog några bilder med mobilen....men hann aldrig föra över dom på datorn för idag i spåret så tappade jag mobilen.... Vi var många som letade men tyvärr.

I morse stack vi iväg ut mot Lida. Det var Ingela/Vizca, Ullis m Gunde och Grim, Lotta/Hector och Marie/Peg. Alla fick varsit spår och sen körde vi uppletande ruta. Själv fick jag mig några extra rundor då jag letade med mobilen.

Zyrrans uppletande är så roligt nu eftersom hon kommer in med prylarna, det är ju liksom en förutsättning. Jag måste jobba henne på djupet så förmodligen kommer jag och Sussie ta ett uppletande på tisdag. Spåret var väl inga större problem. Men jag var noga med att inte plocka henne direkt ur bilen utan jag ville ha uppletandet först..... sen att vi gjorde fler skick mot vi brukar göra gav en mer trött hund i spårslutet.

Zyrran valde att hoppa upp på två stenar för där brukar man få godis. Men vi jobbade på och hon gav mycket av reserven. Jag måste ge henne minst 10 m lina för att hon ska jobba optimalt. Pinnarna gick bra, det är inte perfekt men vi ska väl ha något att jobba med också:-)

Väl hemma, trött, ´lerig, blöt och telefonlös. Kontaktade Telia och jag får nytt SIM-kort på onsdag. Någon gammal telefon kan man ju alltid få tag i.

Så nu kära vänner - jag har inte sagt upp bekantskapen utan jag är bara utan alla telefonnummer....dom fanns ju i mobilen.....

Blöta och nöjda

image61Nu har hundarna fått sitt och allt avslutades med ett rottweiler-ryck när vi kom in. En blöt hund är en glad hund. Sen satte hon fart med att jaga Eddie som rantar runt och ser ut som Ådi:-)

Ingen av hundarna reagerar på raketer och smällare. Den största risken är väl att "ungarna" (läs "busarna) ska få för sig att kasta smällare efter oss och hundarna. Allt kan ju hända i Tumba.

Ett glas vin med gubben i vardagsrummet och helgen kan börja!

Fredag!!!

Äntligen fredag (sa hon som har jobbat i 2 dagar) och nu är vi lediga några dagar igen. Visserligen ska jag jobba på onsdag men sen åker vi till Göteborg på torsdag.

image60Nu väntar jag på Jenny och Gucci för vi ska ut och knata i regnet med vildarna:-) Man är smått galen som hundägare *ler* vad gör lite regn??? Det är bara att slänga på sig bra kläder och gå ut och njuta av promenaden.

Zyrran och Gucci blir så glada när dom ser varandra...vore bra om vi kunde hitta något bra ställe och släppa dom på så dom fick busa lite.... vi får väl se vad vi hittar.

Uppdatering

Jag försöker att få till den gamla bloggen så att man även ska komma åt den från hemsidan..... det finns ju en del härliga valpbilder där. Men just nu så håller jag på att slita mitt hår...... det blir inte som jag vill *morr*

Men jag tar nya tag i morgon så ska vi se om det inte händer något snart:-)


Olika stilar:-)

I morse stack jag och hundarna till Botkyrka BK för en träningsstund. Det var ju några veckor sedan som bl.a. Eddie fick sig en riktig genomkörare. 

image58Vi körde igenom hela programmet och det kändes bra om man bortser från den enorma halka det var på planen för det var inte lätt att springa och göra helomvändningar.

Zyrran fick sig också lite på appelplan. När jag slänger undan "leksaken" för att vi ska träna fritt följ så trodde Zyrran att den kastades för att hon skulle hämta den. Bara det att jag höll i kopplet där bak och hon sprang..... och jag åkte efter i leran..... halt va det:-)

Väl hemma så tog vi det lugnt och mös i soffan. Detta för att samla krafter till långpromenaden som väntade. image59Jag och hundarna gick hem till mina föräldrar i Salem. Det var glada, nöjda och framför allt skitiga hundar som ville in och hämta köttbullar vid diskbänken. En i taget fick spolas av i badrummet innan köttbullarna delades ut.

Sen kom Kenneth och Tobias och vi käkade lite och efter kaffet så åkte vi hem. Nu ligger hundarna och äter på varsit märgben. Jag tog och studerade deras olika stilar.... mycket intressant.

Zyrran fullkomligt våldtar märgbenen medans Eddie mer påminner om den blyga varianten......

Julrapport

Nu kommer en rapport om vad som har hänt sen sist. I söndags så träffade vi Ingela/Vizca och Jenny/Gucci ute på F18. Efter 2 timmar så var hundarna rätt nöjda. Eftersom Zyrran också hade haft ett race på förmiddagen också så sov hon ganska gott.

image56

På julaftons morgon så tog Astrid och jag hundarna ut i skogen. Jag fick faktiskt ropa på Zyrran för att hon skulle kliva upp ur sängen. På slutet av promenaden så träffade vi Zorro och labbetjejerna så det var rätt många hundar.

Väl hemma så bar det iväg till mormor Märta 88 år för att dricka kaffe och vara social. Min mormor vill numera inte komma på julafton för hon tycker hon är för gammal och hon blir bara trött. Jag hade med mig en liten julkorg och kände mig faktiskt som rödluvan.

Sen mitt på dagen så kom mina föräldrar och svärmor och vi hade en underbar julafton, lugn, sansad och med massa nöjda ungar. Kenneth överraskade familjen med en X-box och tillhörande dansmatta och Guitar Hero III.

Jag och mellersta sonen dansade igår kväll så svetten forsade - kul va det i alla fall. Helt plötsligt är hela vardagsrummet fyllt med ungar.

I morse stack jag och Sussie iväg till gamla södertäljevägen och la spår. Sussie fixade Zyrrans spår och jag lade Myzkko´s. Mycket bra när andra lägger spår åt en...... Sen kom Lotta och Elexa och då lade jag ett spår till henne och Lotta fixade ett rent ängspår till Zyrran.

image57Medans spåren lade till sig så körde vi en uppletanderuta och Zyrran var riktigt duktig idag. Hon kom in med prylarna med bra hastighet. Eddie fick träna passivitet medans Zyrran jobbade. Gick bra, skallen har minskat.

Första spåret som Sussie hade lagt så märkte jag att hon är för taggad och slarvar gärna lite i början. Spår nr 2 som Lotta la på ängen gick mycket bättre. Här var jag tvungen att bara lämna ansvaret till Zyrran eftersom jag inte ens hade sett hur Lotta hade gått och några snitslar fanns ju inte. Men hon tog spåret galant.

Prinsessan ska inte ligga i bilen och vänta utan ska först röra lite på sig. Undra vad vi ska hitta på i morgon?? Jag tycker det är så kanon att vara ledig och få gå ut med hundarna i dagsljus.

Zyrran fick godkänt!

Visst låter det bra? I morse skulle jag och Astrid ta våra hundar ut i skogen igen. Men Astrid sov på söta örat och hörde inte när jag ringde. Sagt och gjort - jag tog hundarna och knatade iväg själv. Efter ett tag så kom vi till ängarna och där for vi runt och lekte lite. Jag ser då på avstånd att grannarna kommer och det är bla Zorro som är skitkul enligt Zyrran och sen labbe-tikarna ett par hus bort.

Jag såg på Zyrran att hon mycket väl kände igen Zorra och gärna ville springa iväg men när jag sa till henne att stanna så blev hon kvar. På mitt varsegod så pep hon iväg och så satte Zorro och Zyrran igång att leka. Labbetikarna hängde också på. Men det ser lite löjligt ut när Zyrran som är större i storlek fjäskar som en tok för damerna. Dom hade roligt alla hundarna så nu vilar Zyrran en stund eftersom vi ska till F18 på eftermiddagen.


image55

3 sheltiesar och 1 rottis

I morse så träffade jag Astrid vid 8-tiden på morgonen och vi tog en sväng i skogen. Det såg väldigt roligt ut med 3 sheltiesar och 1 rottweiler....Zyrran liksom påminde om det svarta fåret:-) För nått år sedan var det Eddie som var ensam sheltie med rottisar omkring sig.

Zyrran skötte sig exemplariskt idag. Även när det kom en liten labbe-slyngen springande mot oss så stannade hon vid min sida utan problem. Vi såg en hel del hundar men hon brydde sig inte alls. Att springa och busa med Lassie var roligt. Precis när vi hade släppt alla hundarna så satte alla sheltiesarna igång att skälla - då stannade Zyrran bara upp och tittade på dom och sen så gav hon mig en blick och frågade om dom skulle låta så????

Till och med Eddie hängde på och lekte lite idag, händer ju inte så ofta. I morgon ska vi ta en sväng till med sheltieligan och då ska jag ha kameran med mig. På eftermiddagen så kommer vi träffa Ingela med Vizca och Jenny med Gucci skulle haka på.

Här kommer Eddies julkort för i år....

image54

Julen närmar sig

Som vanligt så har vi inte köpt alla julklappar än.... men å andra sidan så känner jag ingen panik:-) Det hinns med. Har till och med planerat in hundaktiviteter på söndag.

Det har inte hänt så mycket varken igår eller idag eftersom jag har jobbat ganska mycket. Ser verkligen fram emot den kommande helgen och 5 dagars ledighet.

Nu ska jag passa på att göra lite reklam: Zyrrans kullbror "Biggles" - har nu en egen blogg och adressen dit är: http://biggepojken.blogg.se 

Jag vill också hälsa God Jul till alla min vänner - ingen nämnd - ingen glömd!

image53




Hunden som sprang bort igår...

..är nu återfunnen...... Tur att han kom till rätta nu när det är så kallt ute:-)

EFTERLYSNING!!!!

Min arbetskamrat Tua fick hämta sin hund på Arlanda i den 18/12.... från Spanien. Tyvärr så lyckades den lilla filuren att smita på kvällsrundan runt 22-tiden. Allt skedde i Haninge/vendelsö eller närmare bestämt Lyckeby. Tyvärr så hade han koppel på sig när han slet sig........

Om du ser något så ring Tua på telefon nr 0708-839903 eller maila mig på [email protected].

Bilder på krabaten: http://www.julierescue.com/hundar/hundar.asp-visa=kiss.htm


Håll ögon och öron öppna...

Min födelsedag...

.... man kan tydligen byta in mig mot två 20-åringar har jag hört idag - men vem fan vill göra sånt nerköp???

Skämt åt sido. Jag är nog ganska stolt över min ålder:-) det mest jobbiga är att det är 24 år kvar till pension... då jag kan vara ledig hela dagarna ......Men, men, min tid kommer nog också.

I söndags när jag kom hem från Stora Stockholm så somnade jag av någon konstig anledning på sofflocket. Bredvid mig låg min 14 åring (som fortfarande älskar mamma) och på mig låg en rottweiler. Som tur e så förevigade Kenneth oss och jag måste bara dela med mig.

image51

Ledig måndag

Idag har varit en händelserik dag när det gäller hundfronten. Vi (jag, Zyrran och Eddie) tog en promenad med Gucci och Jenny - efter en och en halv timme var vi hemma med nöjda hundar. Det blev en timmes vila och sen åkte vi ut till Högdalen och hundcafét. Vi fikade och hundarna fick umgås. Det fanns en 10 månaders amstaff där som Zyrran inte tyckte va helt ok.

Sen åkte jag, Jenny och Ingela vidare till Älvsjöbadet där dom 3 hundarna fick busa runt. Vizca tyckte det va lite roligt att jaga sin dotter och Zyrran sprang för glatta livet:-)

När vi väl kom hem så gjorde jag en massa nytta..... och när kvällen kom så gick jag och Jenny med hundarna till fotbollsplanen och körde lite lydnad. Det är dags att köra igång igen efter nästan 4 veckors vila.......

När jag kom hem så var det dags att ta ut Eddie för han vill ju också ta en kvällsrunda:-)

I morgon blir det inga hundaktiviteter - vilodag:-)

Stora Stockholm

Idag var det dags för Zyrrans premiär i officiella sammanhang, Stora Stockholm. Det var totalt 88 tikar anmälda. Jag startade min resa hemifrån kl. 06.00 för att hämta Lotta/Elexa. Hon hade varit ute på galej i går och det var en mycket intressant resa till Älsjö Mässan med Lotta i bilen - hon hade inte nyktrat till riktigt:-) Jag behövde inte ha radion på för Lotta sjöng så fint för mig.

Vid alla rödljusen på Huddingevägen så fixade Lotta så att det slog om till grönt. Vi närmade oss och Lotta lutade sig fram lite lätt.... spände ögonen i den rödlysande stoppljuset och blåste och vips så slog det om..... inte konstigt med dom ångorna:-) Sen skrattade hon gott och sa: Jag e bra på det här!!!!

Väl på plats på mässan så hade vi även tid för att träna i ringen och ta det lite lugnt. Mer och mer folk ramlade in. När klockan slog 9 så var det dags. Inte nog med att vi var i första gruppen utan vi var även första hund:-)

Zyrran var jätte duktig - jag blir stolt över henne. Efter vår bedöming kunde vi kliva ut ur ringen med vårat röda band och invänta bedömningen på resterande hundar (30 var anmälda och jag vet att 5 st hade lämnat återbud)

Sen var det dags för placering med resterande hundar som inte hade fått 2:or och 3:or. Det var många som fick gå... tror vi var ett tiotal kvar när det var dags. Här slutade Zyrrans resa. Hon blev oplacerad men kritiken var jag nöjd med - hon måste ju få växa klart:-) Fick även höra att dom finska domarna är hårda i sin bedömning och vi kunde konstatera att idag var det mycket noga - nästan på gränsen till inventering av halsmandlarna.

Zyrrans bröder Hector och Biggles fick också släta 1:or. Nu känner jag mig rätt taggad inför Göteborg och My Dog. Ska bli så himla roligt  även om det är finska domare där också:-)

Prinsessan sover och i morgon blir det skogen efter som jag är ledig:-)

En lugn lördag

Eftersom Irené ringde igår och talade om att hon inte kunde träna så ställde vi in. Jag lyckades med bedriften att sova till straxt före kl. 9. Händer inte ofta. När vi tog morgonsvängen med hundarna så mötte vi en familj med två hundar typ lite större än Eddie. Jag kallar in sheltien och tar in Zyrran. Sätter Eddie ner bredvid mig och han är ju som han är så han sitter och morrar som en tok. Zyrran tittar med sin oskyldiga min och undrar om inte detta kan vara potentiella lekkamrater.

När familjen nästan är framme hos oss så utbrister pappan i familjen, något förvånat: Men det är ju den lilla som morrar!!!! sen börjar han skratta.....

Ja, sa jag det är den lille som morrar.... och hon (pekar på Zyrran) är bara 10 månader. Då skiner hela familjen upp ser helt plötsligt väldigt nöjda ut....... Jag tog då min unga rottis och kampsheltien och fortsatte på min runda.


Kenneth och jag åkte sen hem til min bror för att hämta en takbox. Vi skulle få överta den. Sen tar vi och åker på äventyr och tittar på lite nybyggda hus i området. När vi är klara så stannar vi vid ICA och inhandlar diverse gott till kvällen. Sen tar jag hundarna och går hem medans Kenneth tar bilen.

Återigen så möter jag hundar (vimlar av dom i Tumba). Den här gången är det en kvinna i min ålder med två chihuahuor (går ju inte ens att stava till). När hon ser mig komma så börjar hon titta sig omkring efter flyktvägar. Det finns ingen och hon har inget alternativ - hon måste passera kampunden Eddie (eller Zyrran). Hon plockar helt enkelt upp sina två hundar i famnen. Jag blir lite full i skratt. När vi har kommit tillräckligt nära så kan jag inte låta blir utan det bara hoppar ur mig: Du behöver inte lyfta upp dina hundar för våran skull eftersom dom redan har ätit!!

Kan någon tala om för mig varför hon inte svarade????

Väl hemma så åkte sheltie in och Zyrran och jag tog en sväng i skogen. Det räcker med en lös hund och jag vill fokusera på Zyrran i vår träning:-.) Men hon är go..... full fokus på var matte är......Måste nog arrangera ett hundmöte för att se vad som händer*ler*

Lägger in en bild på kamphunden Eddie.... visst ser han farlig ut????

image50

Håll nu tummarna för vår utställningskarriär officellt i morgon....
Stora Stockholm med Zyrran!!

She´s back....

image48med råge. Nu är hemmet och dess inventarier åter i riskzon. Idag hittade jag det första riktiga tecknet på att hon är på banan igen, damen. Eftersom jag har möjlighet att koppla upp mig till servrarna på jobbet så har jag en s.k. token - en dosa som genererar en sifferkombination och öppnar en VPN-tunnel. Den här helgen kan jag inte koppla upp mig... Zyrran har hittat dosan och den fungerar inte längre.

När jag konstaterade detta så var det bara att koppla hundarna och vi tog oss till Tumba C för att möta Kenneth. Återigen så fick han ta Eddie i bilen så jag fick chans att jobba Zyrran lite själv. Det blir en helt annan hund när hon och jag är ensamma. Hon är kontaktsökande och lyssnar direkt. Zyrran och jag svängde även förbi min svärmor och tog en kopp te innan vi gick hem.

Nu står hon i köket och pratar med diskbänken - hon vill ha mat. Hon kan inte för sitt liv förstå varför hon måste vänta.  Jag kan bara säga det igen, hon är underbar oavsett vilken sida hon sätter till.

Hon har en förmåga att se väldigt oskyldig ut. När man ser denna min så smälter man och förtränger snabbt allt hon har massakerat:-) I morgon ska vi till F18 för träning med Eddie. Zyrran ska få springa lite på fälten när vi är klara.

'

image49

Ute på stan

Kenneth och jag möttes i går på Bull och Bear Inn vid Ösermalmstorg.  Tog ett par öl var innan vi drog vidare till HamburgeBörs. Vi skulle se Nanne med sin show "Vild". När vi kom hem vid ett på natten så var man lyrisk eftersom showen var kanon. Man satt med gåshunden under större delen. Maten var god men som man säger smakar det så kostar det.

Två överlyckliga hundar mötte oss i dörren och Zyrran kunde inte förstå varför vi ville sova..... hon hade ju sovit större delen av kvällen och tyckte att vi skulle aktivera oss..... Rottweiler åkte ut ur sovrummet och efter 10 minuter hade hon lugnat ner sig och kunde komma in och lägga sig bredvid mig igen..... Energiknippen Zyrran är tillbaka fullt ut. I morse på morgonsvängen så var det liv i luckan.... en blomkruka som låg i dikeskanten var roligast i hela värlen och hon skuttade och hoppade, slängde iväg blomkrukan för att fånga den igen.

Det måste ha sett roligt ut - en trött matte med en galen rottweiler som är mest uppe i luften och en sheltie som skäller av lycka utan att veta varför.....

I kväll ska jag ta mina hundar ufo-berra (Eddie)  och grodan (Zyrran) på en långis för att sen komma hem och dricka glögg med familjen.

Bakställ och framställ

I går var det fjärde gången vi var i Flempan för ringträning. Jag märker stor skillnad på Zyrran från första gången vi var där. Hon har blivit jätteduktig på att stå still. Springandet fungerade också bra igår. Det fanns ingen passgång under gårdagen så vi hoppas att den uteblir på söndag också:-)

Det är roligt att träffa Lotta/Hector och Susanne/Biggles på onsdagarna även om vi nu under Zyrrans löp håller oss lite på avstånd. Ingela/Vizca och Marie/Peg var också där. Både jag och Jenny med Gucci beställde naturligtvis halsband av Ingela ...... Zyrran börjar få en fin garderob......

En vacker hund måste ju ha vackra halsband.


I kväll ska jag och Kenneth på Börsen och se Nanne Grönwall - med god mat och gott vin. Mycket trevligt:-)


Vintersolstånd

image47Nu är det bara 10 dagar kvar till vintersolståndet är här. Vinstersolståndet är årets kortaste dag och årets längsta natt. Sen går vi mot ljusare tider - även om det går långsamt. Vintern har knappt börjat och jag längtar till våren.

Det är tur att barnen är stora. Tänk om jag hade haft små barn som längtade efter snö, pulkaåkning och skridskor medans deras kallhamrade mamma står och jublar varje morgon för att snön har uteblivit.

Barmark innebär att man inte behöver lägga spårningen åt sidan..... men när jag tänker efter... så är det ganska vackert med snö. Att se sina hundar springa i en halvmeter snö nere på ängen är också ganska underbart. Lokal snö på utvalda platser vore nått!!


Aktiviteten ökar

image46på damen. Idag när jag kom hem från jobbet så kände jag igen henne:-) Hon var även väldig hjälpsam när vi skulle bära ner en bokhylla från övervåningen. Försök passera en rottweiler som har satt sig i trappan.

Hundarnas pass är nu hämtade. Jocke (mellersta sonen) frågade vad det va. Jag talade om sanningen för honom...... hundarna har pass och kan åka utomlands men inte du:-) Gud, va han älskar sin mamma!

Mina barn är glada för sin snälla och omtänksamma mor - vem skulle inte ha varit det?

Julen närmar sig och vi kan glädja oss med att när den 22 december inträder så är det "vintersolståndet" - och sen går vi mot ljusare tider.

Nä, nu ska jag gå och damsuga sovrummet så vi blir av med alla fjädrarna som av någon konstig anledning ligger på golvet och inte i mitt duntäcke längre.... I morgon är det ringträning:-)

Snart är arbetsdagen slut

Vid 16-tiden åker jag till Skarpnäck för att hämta hundarnas pass. Dom har blivit liggande ett tag eftersom veterinären har varit på semester och mina dagar har varit ganska stressiga. Men nu ska dom hämtas.

När jag sen kommer hem så ska vi väg på en prommis så vovvarna får röra på sig.

Hunden har vaknat!!

image45I dag var Zyrran lite på "G" igen..... men vi har fortsatt att ta det lite lugnt. När vi gick kvällsrundan tränade vi lite på att springa.... det var inte lätt eftersom Eddie envisades med att springa framför oss..... Lillkillen tyckte det var jätteroligt.

Tidigare under kvällen så har hon stått och pipit efter sin kompis "Blåa Katten" - jag försöker låta övertygande och tala om att han har flyttat!!!!

Så på Zyrrans begäran så gör vi helt enkelt en efterlysning:
Är det någon som har sett den brutala och lömska Blå Katten??

Inköp av koppel

Eftersom jag är som jag är så ligger det i min natur att lägga ifrån mig saker och sen åka ifrån dem. Detta hände även i lördags när vi var på F18 och tränade. Zyrrans fina koppel blev helt enkelt kvar på parkeringen. Tyvärr så hade vi inte möjlighet att åka tillbaka så när vi skulle spåra igår så fick jag ta Eddie (tunna) koppel - detta innebar att det inte var lika helt längre när vi kom hem.... men det hade blivit längre och smalare. Ett tunt sheltiekoppel håller inte för Zyrrans bravader.

På kvällen i går så tog jag helt enkelt lastbanden från bilen och kapade till en lagom lång bit och knöt fast i halsbandet. Såg lite kul ut med ett blått, brett nylonband med texten Biltema i stora vita bokstäver på.....  Skitsnyggt.

Hoppas inte folk trodde man kunde köpa rottweiler på biltema!!

Idag på lunchen så bar det av till Sickla för inköp av nytt koppel. Ett rött läderkoppel som garanterat kommer synas när jag lägger ifrån mig det här och där. Ska köpa ett svart på Stora Stockholm på söndag.

Brukshunden drar timmerstockar..

..i soffan som vilken karl som helst.

Vi var iväg i morse på spårdag med hennes bröder Biggles och Hector. Pappa Gunde och mamma Vizca var också med. Alla dom "små" stjärnorna" sköttes sig exemplariskt och när Ullis och Gunde gick sitt spår så var vi (jag, Susanne och Lotta) ett klart bihang bakom Ullis. Mycket prat om spår, om hur vi gjorde och hur vi kan göra.

Med dagens tips är man ju inte ett dugg sugen på att spåra!!! Eller hur!!!! Tyvärr så kommer det att ta ett par veckor innan det blir spår för Zyrrans del eftersom nästa söndag är det Stora Stockholm och på lördagen är det STOR vilodag för Zyrran. Hon är trött nu när hon är i löpperioden och jag tvivlar ibland på att hon är samma hund.....

Efter spårlektionen så var det hem till mina föräldrar för att äta mat. Zyrran hade en del att göra. Hon tycker jag är orättvis när hon inte får vara i säng eller soffa när vi är borta...... ner åker hon direkt - vare sig hon vill eller inte.

När vi kom hem så var det vila och sen kom den mysiga kvällspromenaden. Även här märks en skillnad på Zyrran. Hon blir glad när hon ser Gucci men det är inte samma gnista (läs: hopp, skutt, bus). Hon går lite mer åt det coola hållet.

I morgon får hon vila hela dagen när jag är på jobbet - tror hon är tacksam.

Lydnadsträning med Eddie

Idag hade vi träning på F18. Det var Eddies tur att drillas. Irene/Rex och Erika/Zeb kom också på besök. Jag blev hämtad av Lotta/Elexa eftersom gårdagskvällen var en vinkväll med min kära kollega Ulrika. Jag skulle inte köra bil i morse....

Vi körde igenom våra små filurer och Zyrran fick sitta i bilen eftersom Zeb inte är kastrerad. Man behöver ju inte ställa till det i onödan för Zebbe-pojken. När träningsstunden var över så tog Lotta och jag hundarna och gick en sväng. 

När vi kom hem så fixade jag lite käk till mig och Lotta.... övriga familjen fick också mat. Zyrran har insett att Elexa är hund som man umgås med på det lugna sättet.

Det märks att Zyrran är i (hög)löpet - hon är ganska trött och sover sig igenom hela dagarna. I morgon ska vi träffa kullsyskonen och dess föräldrar Vizca och Gunde för en spårdag. Vi får väl se hur Zyrran sköter sig:-)

Stora Stockholm närmar sig

image43Återigen så var det ringträning i Flempan. Man märker att Stora Stockholm kommer närmare och närmare. Igår var det bl.a. ett gäng med dobbisar som kom för att träna och antalet hundar har ökat.

Eftersom Zyrran fortfarande löper så höll jag henne borta från bröderna. Man behöver ju inte utmana ödet. Jag märkte att hon blev trött lite fortare än vanligt och jag kan ana att det har med löpet att göra. Jag har lite hemläxa till nästa veckas ringträning. Vi måste finslipa på hennes framtassar - hon har för vana att se ut som Charlie Chaplin.... vi får se vad vi kan göra. Lite trav (utan passgång) ska vi nog också försöka oss på.

Nu på lördagen ska Eddie få sig en genomkörare i lydnaden och på söndag ska valparna träffas med Ingela/Vizca och Ullis/Gunde för en spårdag. Helgerna är nästan alltid fullbokade. Tur att jag har en familj där hemma som tycker om att sova på förmiddagarna - då saknar dom mig inte så mycket.....

Är Zyrran oskyldig?

image41Hon påstår det många gånger. Även dom gånger man kommer på henne med en strumpa i munnen och frågar henne vad hon gör - så tittar hon på mig med "den" blicken och bedyrar sin oskuld. Sen att strumpan fortfarande ligger kvar mellan hennes framtassar stör henne inte det minsta.

Som jag tidigare har berättat så har hon gått lös på både det ena och det andra. Vi hade en pratstund här idag om våra väggar - tyckte det var dags för det innan hon tar nästa vägg. Men hon vägrar erkänna. Hon påstår att det är kompisen "blå-katten" som har gjort det. Jag skulle kanske tro på henne om det inte var för att hon tittar på mig med "blicken" som strålar ut "jag-gör-det-igen-så-fort-du-vänder-ryggen-till".

Men med en kanonhund som Zyrran är så får man väl ta lite "plumpar".  Vad är lite materiella saker värt när man har en prinsessa:-)

image40Nog om "destroy-weilern" och hennes bi-sysslor. Idag så hade jag förmånen att få gå till tandläkaren som innebar kompledigt resten av dagen.Tandläkarbesöket gick som förväntat - utan hål. Sen bar det av hem och Jenny och jag tog hundarna ut i skogen, ut på fält och leråkrar. Varsit spår fick hundarna också. Som vanligt kom vi hem skitiga, trötta och nöjda. Nu vilar Zyrran och Blå-katten i soffan.

Tekniker hela kvällen

image38Lotta och Tomas har som sagt köpt ny dator. Lotta kom över med nyinköpet för lite support och installationer. Vi han med en liten sväng med hundarna innan vi satte fart. Zyrran blev jätteglad när moster Elexa kom på besök och Elexa tyckte mest att Zyrran var bökig och fjäskig:-)

Vi hade även tur att middagen var klar av "Farsan Baloo" min eminenta kock:-) Lottas och hennes dator var glada när dom gick hem och Elexa kunde tänkas sig vara kvar och äta mer levergodis och kycklingmage....

När besöket hade åkt hem så satte jag fart och gjorde sista handtaget på Carres dator.... Hon blev glad när jag ringde och upplyste henne om att det var "bara" grafikkortet som hade gått på semester. 

image39När jag sen skulle titta igenom dator nr 3 (Erica - den är snart klar) så skulle jag bara titta på bilderna som vi tog på Elexa och Zyrran... uppdatera bloggen och .... då ringde Lotta och hade frågor igen *ler* 

Nu är det dags att ta ut hundarna en sväng och sen ska vi fixa lite mer datorreparationer.....  ska se om jag samtidigt kan fixa till inställningarna i bloggen eftersom text och bild ligger för nära varandra....

Jag ska säga det igen - jag har inte tid att jobba heltid:-)

Måndag.....igen

image37Måndagar är väl tråkiga. Men det finns något bra med måndagar också - det är väldigt långt till nästa måndag:-)
Ett redigt skitväder med regn - hoppas det slutar att regna tills i kväll. Jenny och jag ska ta med oss hundarna till fotbollsplanen - Zyrran får ju inte vara på klubben nu när hon löper och Eddie står på vila.

Jag måste nog erkänna att det finns vissa drag som "curling-mamma-light"  och även en "curling-matte-light" hos mig. Men första steget är väl att erkänna sina brister:-) Jag och Kenneth fick oss ett gott skratt i helgen. Hundarna var rätt trötta efter lördagens bravader i skogen.

När man öppnar sovrumsdörren på kvällenså går Zyrran direkt upp i min säng och somnar. Normalt när jag går och lägger mig så flyttar jag på henne - om hon ligger ivägen. Men det gjorde jag inte i lördags. Jag klättrar försiktigt över henne så hon inte vaknar. Lägger mig i Kenneths sänghalva och detta resulterar i att Kenneth får ta den platsen som finns kvar:-) Han tycker i och för sig att det är rätt mysigt (jag också) och Zyrran sover gott.

Men å andra sidan är det en obeskrivlig känsla att vakna med ett rottweilerhuvud på axeln, man öppnar ögonen och tittar in i dessa bruna ögon och "slask" så har man fått sig en stor godmorgonpuss. Tittar man ner på golvet så ligger Eddie där och svansen börjar gå direkt man tittar på honom - jo han får också vara i sängen men han tycker det är för varmt och väljer helst golvet.

Bridget Jones

Sitter och tittar på Bridget Jones på TV. Bridget lagar mat precis lika bra som jag:-)



Sheltie på bild:-)

image35I morse blev det en sväng med hundarna för att sedan fortsätta pyssla inom husets väggar. Åkte sen till mina föräldrar för att fixa det sista med bilen. Jag bytte gas-fjädrar till bakluckan eftersom det började bli lite komplicerat att hålla upp bakluckan, öppna grindarna och samtidigt få in hundarna - man behövde va lite av en akrobat med 14 armar. Men nu går det bra att ställa upp bakluckan utan att få den i huvudet. Pappa försökte fixa till tändaren i bilen. I dagsläget så är man ganska beroende av den. Är det inte mobilen som ska laddas så är det GPS:en som behöver ström. Eftersom jag dessutom köpte en kupévärmare till cigg-uttaget så känns det som jag vill ha igång den nu. Gick inget vidare kan jag informera om.

Sen bar det iväg hem igen för att lasta ur Eddie och byta kläder.... F18 var nästa stopp. Jenny med Gucci kom också till mötet med Ingela som dessutom hade både Wilma och sin Vizca med sig.

4 glada rottisdamer skuttade runt och hade det allmänt trevligt. Bollarna som jag hade med mig är numera försvunna men vad gör det... förbrukningsartiklar kallar jag det för:-)

image36

Dun i hela sovrummet

Det var så det såg ut i morse när man vaknade.... Zyrran har tydligen varit aktiv på nätterna och tuggat sönder mitt duntäcke.... Nu har jag med min fantastiska kunskap sytt ihop duntäcket. Hittade även en kudde som såg som den har umgåtts med Zyrran väldigt nära......

Sitter nu och väntar på att maten ska bli klar. Eftersom min äkta hälft är en kanonkock så vet jag att det blir något gott. Tror jag ska överraska honom med att gå ut i köket och ge honom ett glas vin:-)

Skogstur med hundaktiviteter

image34Ut på förmiddagen med Gucci, Jenny och Micke. Vi drog i väg till skogs. Idag fick Eddie följa med. Hittade en jättefin åker där vi släppte hundarna och dom fick köra sitt race. Kom sedan fram till ett hyfsat ställe där vi kunde sätta fast hundarna. När spåren var lagda så blev det uppletande. Zyrran ser inte alls någon anledning till att komma in med vissa saker:-) Roligast är att hoppa runt och slänga iväg sakerna själv. Vi måste nog fortsätta vår träning här. Eddie och Gucci var också med. Eddie är ju van med att komma in med saker så det var ju inga problem.

Zyrran fick i dag ett ängspår. Jag la många apporter (6 st + slut) hon markerade varenda en med att nosa, stanna och ställa sig och vänta på mig. Så fort hon får spårkommando igen så sätter hon igång att jobba igen. Det var ju lite blåsigt och hon slog vid sista vinkeln men hon slutade inte jobba. Vid slut apporten så ser man förväntningen på lek. Hon är duktig lilltrasan.

Det var två skitiga hundar som fick duscha när dom kom hem. Zyrran förstod inte varför eftersom hon redan hade plumsat runt i ett sktigit dike. Nu sover dom gott.

RSS 2.0