Fredagens aktiviteter...

Ryggläge i soffan, märgben, ryggläge i soffan, god mat, en öl och sen har jag och Zyrran åter igen intagit soffan... enda aktiviteten har varit pill i naveln.....


I morgon spår med bevakningsgruppen!


Ringträning, lydnad och bevakning

Gårdagens höjdpunkt startade när jag kom ner till Botkyrka BK efter jobbet. Det är ju dax att jobba upp lydnaden i appellen inför Rottis SM i mitten av september.


Vi började med FF och hon är mycket säkrare på sina vänstersvängar nu än förra veckan. Arbetet med att hon inte ska tappa kontakten med mig fortgår och jag kan även se en förbättring där. Hon dippar inte lika ofta med huvudet vid starterna.


Sen var det dags för "Framförgåendet". Belöningarna hade jag lagt ut innan Zyrran kom ut ur bilen. Eftesom hon förra gången dippade ner nosen och började spåra på planen så hade jag varit ännu listigare den här gången *ler*. Jag tog stora omvägar runt planen när jag lade ut och gömde godisburkarna. På kommando "före" gick hon ut jättefint och efter ordet "stanna" så kom belöningen och hon visste vad hon skulle leta efter.


Jag körde fram och tillbaka flera gånger och på vissa sträckor kom även hennes boll farande över huvudet som överraskningsbelöning.


Lyckades även få tag i en mottagare till budföringen. Den här gången körde vi utan godis och det gick kanonbra. Mottagarna ser lite förskräckta ut när hon kommer dundrande i 180 men än så länge har hon inte vält någon mottagare.


Efter en en paus på 30 minuter så kom min nyfikenhet in igen så jag startade om med FF och följde genast upp med framförgåendet. För att se om hon hade koll på läget så valde jag att köra framförgåendet på en helt annat del av planen och det gick mycket bra.


Fortsatte sen med inkallning, läggande under gång och apportering. Även en platsliggning med avstånd över 30 gick bra.


Efter Zyrrans drillning så plockades Eddie ut ur bilen. Han fick rutan, apporteringsdirigeringen,  fjärren och FF. Idag hade sheltien med sig hjärna nästan hela tidenJ


Känslan när jag satt i bilen på väg hem är obeskrivbar. Zyrrans appelllydnad kändes så underbar och samarbetsviljan gav mig rysningar och även en hel del pirr i magen. Att sen Eddies lydnad också var lyckad gjorde ju inte saken bättre.


Hemma satte jag fart med lite pyssel i trädgården samtidigt som jag lagade mat till barnen. Lotta J kom sen och vi satt på uteplatsen en stund innan vi stack vidare till Flempan för ringträning. Jäklar vad hon går igång..... dom första halva varven försöker hon gräva sig fram men när hon väl går över i trav så blir det kanon.


Har nu anmält mig till en Handlerkurs på 4 tillfällen i Täby. Där kommer det att petas lite mer på detaljer och även en del anatomi. Det är bara att hoppas på att vi kommer med.


Nu är jag nyss hemkommen från Bevakningskursens på Södertälje BK. Jag åkte lite tidigare så jag kunde köra igenom appellen med Zyrran. Framförgåendet gick kanonbra och idag hade jag inga belöningar utlagda utan då och då när hon gick bra så kom bollen flygande över huvudet.


När det gällde bevakningen så fick hundarna fick ligga i basen och vi tvåbenta fick börja träna på förberedelserna inför patrullstigen. Rutiner och tecken och det är ju en del att tänka på. Ser fram emot lördagen då vi ska starta spårträningen.


MH, Lydnad och spår

I söndags var det Zyrrans tur att göra sitt MH. Jag hade fördelen av att Kenneht var med och filmade. Susanne/Biggles tog hand om min kamera och fotade en hel del.... Tack Susanne. Även kullbrodern Hector var där och gjorde MH.

Zyrrans protokoll kommer att kunna läsas på http://www.pichu.se/mh.htm tillsammans med lite bilder... Förhoppningsvis blir allt klart idag.

Måndagen gick i lydnadens tecken. Jag började med att köra igenom Eddie. Zyrrans träning var strikt upplagd med det som vi antecknade på lägret. Senare kom Susanne/Biggles ner till klubben så Lotta J och jag kunde drilla både henne och Biggles:-)

Tjejerna som jag brukar träna med var också närvarande men på en annan plan - det är ju inte så ofta Susanne och Biggepojken kommer så dom fick förtur den här gången.

Idag har jag varit ute och lagt två ängsspår till Zyrran. Det första lades på en äng med torrt gräs som vi började med. Alla pinnar in och vinklarna gick utan problem. Direkt av från och tog spår nr 2 som var lagt på en äng med grönt frodigt gräs. Även detta spår gick som tåget i vinklarna och alla pinnar in.  Eftersom det inte blev någon vila så gick hon straxt över 600 meter och hon gjorde det dessutom väldigt bra.

Det handlar om lite hårdträning nu eftersom jag fick besked om att vi kom med på Rottis SM:s appellspår. Nu blir det nöta på framförgåendet och dom andra momenten..... spåren kommer naturligtvis att underhållas friskt.

Igår fick jag även mail ang vår bevakningsutbildning.... den börjar på torsdag och kommer att fortsätta 2 dagar i veckan augusti och september ut. Därför tog jag beslutet att inte ställa upp på Rottweilerklubbens rasspecial i Karlsoga eftersom jag inte vill missa förmycket. Å andra sidan så har dom bytt domare så den utställningen är inte så intressant längre.

I morgon ringträning.....

Anteckningarna från lägret.

Har gått igenom mina anteckningar från lägret och här kommer en liten summering:

Jag måste tänka på att inte använda mig av min vänster axel... omedvetet så drar jag den bakåt när jag vill ha henne fot.
Vara noggrann med kontakten med hunden. Om jag släpper kontakten så kan jag inte kräva 100% fokus av min hund. Momentet platsliggning börjar när man går in på planen. Vi ska träna på att förlänga kontakten eftersom det kan ta en liten stund innan kommendering sker och en ofokuserad hund "lyssnar" inte och då blir det lätt dubbelkommando.

FF: Träna på våra vänstersvängar som i övrigt har blivit mycket bättre under dom här dagarna. Träna FF och länka ihop med momentet "Läggandet". Sen kommer belöningen. När belöning ges i FF så ska den kastas med vänster hand bakåt.

Inkallning med Ställande
: Befästa ställandet och ingångarna. Externbelöning. Gärna köra backa-övningar.

Rutan: Förbereda med dold belöning bakom rutan när hon inte ser. Befästa momentet.

Apportering: Inte leka med apporten vid gripandet. Köra "Greppa-övningar" på längre och längre avstånd.

Hoppet: Inte hoppa så långt till höger. Innan hon landar ska jag kasta boll till vänser.

Fjärren: Bara jobba på avståndet eftersom hon gör skiftena bra.

I övrigt så jobbar vi vidare på "Framför gåendet" som har skiftande resultat:-) Framåtsändandet har vi också startat lite smått med.


Hittade en bild på Zyrran när hon hoppar - synd att den var lite suddig men det är inte lätt att få en snabb hund att fastna på bild:-)

Lydnadslägret är slut:-(

Hemkommen efter 3 dagars hårt tränande. Vem som är tröttast just nu är svårt att säga, jag eller Zyrran:-) När jag klev in i hallen och tog av mig mina skor och strumpor så var fötterna som russin.... men det var värt det helt klart.

Efter dom här 3 dagarna så har jag två sidor uppskrivna i anteckningblocket på vad jag ska träna på.... vissa saker är detaljer och en del är av större vikt.

Vi var totalt 11 stycken (1 fick förhinder) och det var ett härligt gäng kan jag säga. Många skratt och även diskussioner och ventileringar hann vi med:-)

Sen att jag och Sussie har haft väldigt trevligt tillsammans är ju icke att förglömma. Det finns en mening som vi har kläckt ur oss lite väl ofta: Var/Vart är.... och det kunde vara allt mellan rumsnyckel, mobil, bilnycklar, träningsväst etc... dock kom aldrig frågan upp om vart hunden var!!!

Vädret dom här dagarna har varit väldigt växlande. Sol, mulet och lite regn. Man är så upptaget med träning så inte ens regnet upplevs som jobbigt - man har ju annat att koncentrerar sig på. Blöt blev man men man brydde sig inte direkt förrän man var på väg hem.

Under onsdagen så fick Zyrran låna min regnjacka - vad gör man inte för hunden:-) Även när solen kom fram så tycket damen att det var ganska skönt....

Vi bodde på ett jättetrevligt vandrarhem mitt inne i Köping. Zyrran kröp upp i min säng och tog igen sig på kvällarna.

I morgon ska jag ta upp mina anteckningar och planera min träning för den kommande veckan och jag riktigt längtar. Men vi har en väldigt viktig uppgift på söndag och det är Zyrrans MH. Lördagen kommer alltså att gå i vilans tecken för damen för att hon ska vara utvilad på söndag.

Vilken dag...

Vi startade med lydnaden klockan 9 i morse. Mycket givande (som vanligt). Lite tips om att jobba upp Zyrran rumpkontroll:-) Kunde se förbättring redan efter ett litet tag... tänk va enkelt det är *ler*

Jobbade även med fjärren och den börjar bli grymt bra (stolt) och vi jobbar vidare på avståndet. Apporteringen fick sig också en liten stund.... inte alla gånger så roligt med en apporteringsglad hund......... eller hur man ska uttrycka det.

När det blev dags för lunch så åkte vi ut i skogen. Intog våran föda för att att sedan börja lägga spår. Ett fick vi lägga själva och spår nummer 2 skulle någon annan lägga. Hon tog båda spåren utan problem med pinnar och vinklar. Jag måste erkänna att jag var lite förvånad över att hon fixade dom så jäkla bra:-) När vi kom hem var klockan nästan halv sex och häftigt blöta rakt igenom kan man säga eftersom det hade kommit en hel del regn under dagen.

Det var bara in i duschen och sen bar det av hem till Ann för grillkväll. God mat och framför allt många skratt.

Jag har fotat en del både igår och idag men bilderna kommer förmodligen läggas in i morgon kväll..... det finns inte så mycket ork och hjärnkapacitet just nu för bildredigering.....

God Natt:-)

Jag i ett nötskal!!

Plockar med mig prylarna för att gå att ta en dusch. Tar med mig mobilen (fråga inte varför). Går ut i korridoren och kliver in i duschen.... skönt efter en hård dag. I samma sekund jag stänger av vattnet så inser jag att jag har glömt handduken..... och jag tänker inte gå dyngsur och näck igenom korridoren....

Ringer Susanne (glad öve att jag tagit med mig mobilen) som är så snäll och kommer med handduks-leverans......

Lydnad 9-16

I morse startade jag och Susanne resan mot Köping. Susanne leder när det gäller att köra fel. Jag upplyste henne om att det var mot Göteborg vi skulle.... rätt som det är hör jag i Walkien: Jag körde fel!!!!!

Sussie är nu med i klubben "FBSIH" (=Förvirrade Brudar Som Inte Hittar) Jag och Lotta J är stolta över att Susanne är en av oss:-)

Väl framme i Köping så har vi tränat lydnad hela dagen... många nya tips och vad vi ska tänka på - När klockan var straxt innan 16 så somnade Zyrran och det är väl första gången jag ser henne krokna när det gäller lydnad.... men efter 7 timmar så är det helt OK.

När vi hade packat in oss på Vandrarhemmet så tog jag och ett par till ur gänget och styrde kosan om Köpings svar på "Kolgrillen". Lite mat och en öl - sen gick vi hem igen.

Hundarna är trötta och Zyrran sover gott på mina fötter - snart är det dags för nattkiss och sen är det tajm att sova sött.

Ny dag i morgon med lydnad och spår!

Ingen träning:-)

Idag var det träningsfritt för hundarna. Det kommer som sagt att komma 3 tuffa dagar för Zyrran eftersom hon och jag ska åka på lydnadsläger.

Vi började vår dag med en skogsrunda. Nere vid ängarna plockade jag fram grabbens gamla handboll - en riktig höjdare i Zyrrans ögon. Medans vi trampade på genom ängens lite väl höga gräs så sparkade jag bollen framför oss och ibland bakåt. När vi kom ut på grusvägen bar hon bollen som bara en stolt rottweiler kan:-)

Sen drog vi oss upp i skogen - upp och nerför berg, genom snår och vattensamlingar.... bollen hängde med. Eddie har lärt sig att det är meningslöst att skutta runt och skälla.... han bara hängde med och var nöjd. Hemma så gick hundarna in och lade sig för att vila.

På eftermiddagen så åkte jag till Lida-badet med Zyrran. Plockade upp Lizza och mötte sen Ingela och Vizca - efter en liten stund så kom Lotta. Vi hade en mysig stund vid vattnet. Hundarna röjde friskt. Simmade, skuttade och körde sina rusningar.

Hem igen. Lotta levererade tillbaka lilla Lizza till Jenny och Micke. Medans jag lagade mat till barnen så fikade Lotta och jag. När hon sen skulle åka hem så följde Eddie med till Salem. Han ska förgylla deras tillvaro under dom dagarna vi är på lägret. Måste erkänna att det är tomte hemma med bara en hund.

Nu är det dags att hoppa i sängen. Packningen är färdig och i morgon ska allt ut i bilen... och det är inte lite saker. Förstår inte men det ser ut som om man ska vara borta i 3 veckor!!!!

Lekte lite med kameran i helgen så jag slänger ut lite bilder:


Dom är inte roliga dom små djävlarna i randig pyjamas!!


Björk!!


Jag vill bo i en Zvamp....


Vet inte vad blomman heter - vet du??

Jag kommer ha med mig både dator och kamera (med nya objektivet) nu på lägret och förhoppningsvis så kommer jag att uppdatera på kvällen med både text och bilder:-)

Många spår och lydnad

I lördags blev jag medbjuden ut på en spårdag av Susanne, Yvonne och Maria. Med i bilen var Gucci och Zyrran. Zyrran fick ett spår på c:a 300 meter och med en del vinklar. Spåret gick så där.... Lade ett nytt spår och använde dom tipsen jag fick utav Yvonne och vips så gick det som tåget:-)

Senare kom även Lotta som hade Lizza ut en sväng för att låta Lizza socailträna. Lotta och Lizza hängde även på när Yvonne och Cobra spårade. Efter en mycket lyckad dag så åkte jag och Lotta hem till mig för Kenneth skulle grilla.... och Gucci och Lizza skulle återförenas med Jenny och Micke.
Jag och Lotta passade på att fota dom 3 rottisflickorna.


På söndagen skulle jag vara skrivare när klubben hade lydnadstävlingar. Yvonne kom ut till Botkyrka och vi åkte bakvägen till Lida och la ängspår till Zyrran och Cobra. Zyrrans spår var med 3 vinklar och 4 pinnar + slut. Det gick så bra hon inte behövde extraspåret. Yvonne tyckte Eddie skulle få det.... min lilla sheltie som inte kan spåra!!!  Ja, ja vi provade i alla fall och lurvas spårade som bara den och markerade pinnarna utan problem. Att sen gräset var 3 gånger så högt som han bekymrade honom inte så himla mycket..... Även en sheltie kan *ler*

I dag hämtade jag Lotta i Salem så åkte vi iväg för ytterligare ett ängspår till Zyrran. Återigen så kommer jag sova med ett leende i ansiktet.... Vidare till Salem och körde igenom lydnaden för appellen. Vet vad som ska slipas på och dagens övningar var ingen överraskning.

Hem och fixa (läs vila) och sen bar det av till Botkyrka för lydnadskväll..... Zyrran fick sittande i grupp och platsliggning med delvis dold förare. Körde även lite framförgående. Vi var många ikväll och det var riktigt roligt.

Slänger in lite bilder från spårningen i lördags:


Maria och Starmie skall ut i spåret....


...och här mys med "matte" vid spårslut.


Zyrran har hittat en av pinnarna i sitt spår.....


Susanne och Myzzko startar sitt spår.


Fredagkväll med solnedgång och lite vin

Sitter på framsidan - ett jättelugn har lagt sig över området. Zyrran, Gucci och Eddie ligger utslagna på verandan... Jag har faktiskt gjort massa nytta på tomten idag och även sett till att Kenneth har åkt till tippen med en massa skräp.

Nu ska jag bara njuta av den här kvällen:-)

Lite uppdatering:-)

Efter måndagens bravader så blev det lite lugnare på tisdagen. Kenneth och jag tog hundarna till Kassmyra Krog. Vi käkade och tog en öl. Fortsatte sen hem.

I onsdags tog vi en s.k. vilodag. Hundarna fick sina rastningar och inget mer. Gucci är jättetrött. Vi har TIDIGA mornar och SENA nätter...... Jag hoppas verkligen att Gucci kommer att styra upp saker och ting när hon kommer hem..... dvs gå upp tidigt *ler*. Jenny och Micke ska få jobba sig svettiga för att få henne att sova efter klockan 7 i arla morgonstund.

På torsdagen så tog jag hundarna till Lida - fast den här gången åkte jag bakvägen (på Lottas inrådan) Hade från början inga tankar på att lägga spår eftersom det var ganska blåsigt men vi hade lite tur så fälten låg så vi hade motvind. Zyrran fick 3 små spår med vinkelövningar och jag tror nog att hon går bätte när det är lite knepigare.

Gucci fick ett skogsspår och var kanonduktig. Hon till och med gick över en pinne för att sen tvärvända och markera den. Hon låg på riktigt bra i spåret:-)

På kvällen åkte jag och Zyrran in till Mosebacke för att träffa mina arbetskamrater. Gucci var nöjd med att vara hemma och sova...... det är ett hårt liv i Wilhelmssonska huset!

Idag så hade jag lydnadslektion med Zyrran. Gucci fick hänga med men Eddie lämnade jag hemma. Nu blir det roligare och roligare att träna hund......Fjärren gick kanon och den där härliga känslan inombords när det fungerar går inte av för hackor. På vägen hem stannade jag till på klubben och småpratade lite. Inhandlade även byxor till mig och Kenneth och även en BBK-väst till mig... Ska väl synas vilka man tävlar för när man är ute.

Resten av dagen har jag ägnat åt trädgårdsarbete......och att städa ur bilen.

Långis, spår och Lydnad

På förmiddagen tog jag rottistjejerna och gick till F18. Solen sken men fortfarande var vädret helt perfekt för spår. Väl framme så kom det en regnskur.


Gruppfoto: Lena, Elsa och Drama
 
Marie m Peg och Tee och Lena m Elsa och Drama anlände också. Både Tee och Drama är så söta och man har ju glömt bort att Zyrran har varit lika liten.


Tee kikar ut och undrar vad som pågår.

Zyrran fick två ängsspår och Gucci fick ett litet skogspår. Spåren togs med både gott och med sämre resultat. Vi måste träna lite mer på vinklar på just äng.... Hon har förmåga att få över för långt. Har några övningar som ska ske vid nästa spårning. Pinnarna är i dagsläget nemas problemas.

Tjejerna blev uppbundna i ett träd och fick träna passivitet.

Gucci var jätteduktig i sitt spår. Hon markerade alla 4 pinnarna och slutet (en godisburk) hittade hon också:-)

Vi var hemma 5 timmar senare. Naturligtvis så kom en regnskur precis när vi skulle gå hem men eftersom solen var så vänligt att dyka upp direkt efter så torkade man snabbt:-)

När jag öppnade ytterdörren så var det två tjejer som slängde sig på golvet och sov.

Senare bar det av till klubben för Sussie och Maria skulle bjuda på tårta. Sussie blev som sagt uppflyttad till Högre i söndags och Maria och Seiko har tagit viltspårschampionatet.

Flickorna fick följa med men fick stanna i bilen - dom behövde inget mer tyckte jag. Eddie kördes igenom i fritt följ, rutan, apporteringsdirigering.

Maria ska vara tävlingsledare i helgen så jag med Eddie och Lotta med Vizca var två ekipage som gick igenom lydnadsettan:-)

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra.... förutom att ta det lite lugnare än igår....

Gucci Solar:-)

Gucci tycker om att ligga ute i solen. Undra vad Jenny och Micke säger om hennes nya vanor som att kliva upp före klockan 7 på morgonen.....

Spårtävlingar

I går parkerade jag bilen vid Botkyrka BK straxt före 7 morgonen. Det skulle vara Lägre och Högre spårtävlingar. Jag hade erbjudit mig att hjälpa till lite här och där.

Susanne med Myzzko skulle även tävla Lägre spår. När alla ekipagen hade åkt iväg för att spåra så var det lugn på klubben. Zyrran och Eddie sprang runt i rasthagen och Gucci och jag fikade och umgicks med dom få som var kvar på klubben.

Sen tog jag med mig hundarna ner för jag skulle köra igenom Zyrran. Solen sken och det var så härligt. Gucci och Eddie satt uppbundna på planen så dom också fick vara med.

Jag körde fritt följ, apportering och sen jobbade vi mycket på framför gåendet. Hon gick riktigt bra på båda sträckorna. Dom få gångerna hon gick för snabbt räckte det med ett svagt "sssss" från mig så saktade hon ner. Man blir så himla glad inombords när det fungerar.

Sen stoppade jag in hundarna i bilen och fortsatte göra lite "nytta". När ekipagen och resultaten började ramla in så tog jag med mig Gucci upp till rasthagen så hon och jag kunde strosa runt där.

Lotta kom upp med Lizza och Vizca och det var en ren utmaning att hålla hundarna *ler*. Gucci ville till Lizza och Zyrran till sin mamma....

Det blev en lång dag på klubben - vi var inte hemma förrän vid 15-tiden och det bästa under hela dagen var ju att Susanne och Myzzko blev uppflyttade till Högre i dag:-) Stort Grattis till er och vi ser fram emot tårtan i kväll....

Kelpiespecial

I morse hämtade Sussie mig vid halv 8 och sen åkte vi vidare och fiskade upp Yvonne som väntade vid Slagsta. Väl framme i Almunge så skulle jag ställa Myzzko.

Vi fick gå ut ur ringen med en 2:a för Myzzko tyckte inte att det var helt ok att visa tänderna - men kulorna fick domaren känna på två gånger utan protester:-)

Ja som sagt det kom lite morr (ej acceptabelt) men han försökte ju inte i alla fall hugga i protest. Sussie är nu taggad och ska träna mer på tandvisningen:-)

När jag och Sussie kom hem så plockade jag upp Gucci, vi ska vara hundvakt i en vecka. Sen vidare och hämtade mina två vovvar så gick jag och Sussie med alla 5 hundarna det långa varvet i skogen. Zyrran, Eddie och Myzzko sprang lösa och Zyrran jagar gärna efter Myzzko ett tag sen inser hon att han är för snabb:-) Skogen är full med vatten och Zyrran passar även på att plumsa och plaska så gott det går...

Sen har vi inte gjort många knop. Vi har precis varit ute och tagit kvällskissen och tjejerna har skött sig utmärkt.


I morgonbitt sticker jag och hundarna till Botkyrka Bk för att titta på Lägre och Högre spårtävlingar... kan ju vara bra att kika lite eftersom vi också ska tävla dom klasserna så småning om:-)


Lyckad spårdag i regn och rusk

Idag åkte jag och Lotta J med Zyrran och Vizca för att spåra lite. Eddie var naturligtvis med men han fick inget spår utan fick nöja sig med att vara sällskapsherre.

Hittade en äng och la ett vanligt appellspår med 3 pinnar + slut och sen åkte vi för att leta upp ytterligare en äng och bra spårskog till Vizca. Väl på plats så fixade jag ytterligare ett spår till Zyrran och Lotta hajkade in i skogen för att lägga ett till Vizcisen.

Sen hade klockan blivit tillräckligt mycket för att åka tillbaka till spår nr1. Det både regnade och blåste, gräset var varken högt eller tätt så Zyrran fick jobba och det gjorde hon bra. Lite problem i första vinkeln men hon fick ta den tid hon behövde och löste till slut situationen själv. Alla pinnar in + slutpinne.

Kastade oss in i bilen för att åka till spår nr 2. Zyrran först ut. Märker skillnad på damen när det gäller spårstarter. Hon står stilla och väntar på att bli påselad - hon börjar känna till rutinerna.

Spår nr 2 var nog lite lättare med längre och tätare gräs. Även det här spårupptaget tog hon klockrent. Första pinnen in utan problem.Jobbade jättefint i första vinkeln och forsatte.... missade pinne nr 2, andra vinkeln togs också jättefint och sen plockade hon pinne nr 3 och slutpinne.

Lotta plockade ut Vizca och det var dags för hennes spår. Det gick upp och ner för backar. Vizca (och Lotta) jobbade bra. Jag hängde på där bak och fotade lite.

Nu sitter jag och Lotta i varsin soffa hemma hos mig och mamma rottweiler och dotter ligger och sover. Lägger in lite bilder:-)


Vizca fick åka i baksätet tills Lotta kom......


Zyrran väntar lugnt och fint på att bli påselad:-)


Spårupptag.....


Nu bär det iväg....


....och damen jobbar på....


...första pinnen hittad....


....och första vinkeln....


...och sen gick det som tåget till slutet:-)


Sen var det Vizcas tur och här har hon hittat första pinnen....


.....och så här glad är Vizca när hon har spårat klart.



I morgon ska Zyrran få hänga med på Kelpie-specialen i Almunge.....Jag har fått äran att ställa Myzzko i bruksklass så nu måste ni hålla tummarna:-)

PM för MH

Idag fick jag PM:et för MH:t som ska göras den 24 augusti. Vi går som hund nr 5 och det passar mig väldigt bra:-)

Kvällsträning på Sthlm:s Södra

Åkte och träffade Sussie/Myzzko på Stockholms Södra på kvällen. Sussie kompis Maria var också där med sina två kelpie´s.

Eddie fick hela elitprogrammet och han blir stabilare och stabilare men vi har fortfarande några små saker att träna på:-)

Zyrran fick 2 st budföringar. Två olika mottagare som hon aldrig träffat förut. Båda gångerna satte hon sig rakt och att mottagaren tog på henne berörde henne inte alls. Vi körde även fritt följ, rutan, hoppet och framförgåendet. Tyvärr så var köket stängt så ngt kaffe blev det inte efter träningen.

När jag kom hem så gick jag en sväng med hundarna och då ringde Ingela och behövde hjälp med Vizca. Mor och dotter ligger nu utslagna på mitt köksgolv och jag måste nog erkänna att familjen har lite svårt att se skillnad på dom...

Lägger in några bilder från vår kvällsträning.


Fotposition...



Fritt följ.....


Bus och lek....


Cewin ville också vara med...

Shopingrunda:-)

Kenneth och jag stack iväg till Skärholmen för att handla. Jag passade på att inhandla Walkie Talkie av märket "Twintalker 9100 Long Range". Det är ju något som kommer att behövas under bevakningsträningen. Känns som ett mycket bra köp. Bordsladdare och även billaddare ingick.

Nu står dom på laddning för att kunna provköras i morgon.....det kanske till och med funkar att få med sig någon av grabbarna i skogen *ler*

Vi fortsatte till fotoaffären och där inhandlades ett nytt objektiv till min systemkamera.... nu går det att zooma in betydligt bättre.

Vi fortsatte vår pengakostande runda med Sea Hund & Katt  där vi mötte Sussie som skulle inhandla ett utställningshalsband till Myzzko.... på lördag så ska han ju ställas. Tyvärr så hittade vi inget där men innan vi fortsatte till Tumba Hund och Katt så inhandlades det både hundmat, metallapport och diverse hundgodis.

Av någon konstig anledning köptes även ett "Snake-halsband" till Zyrran i Tumba. Grymt snyggt halsband......


Jag har inte bestämt mig än om hon skall ha det på utställning eller till vardags...... *funderar*

Lite uppdatering:-)

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade bloggen. Förra fredagen tog jag, Kenneth, Jenny och Micke hundarna på en sväng till Kassmyra Pizzeria och tog ett par öl. Hundarna är så duktiga och sköter sig utmärkt.

Lördag morgon var det ut med Lotta J och Gamla Södertälje vägen för spårning med Zyrran. Lotta la två spår och Zyrran har aldrig spårat så illa....... men det är ju inte lätt när hundföraren och även spårläggaren är förvirrad... Zyrran skötte sig under omständigheterna bra i alla fall. Eddie fick ett litet spår men han fattade ingeting och var bara ute på promenad.... rätt som det var så låg en liten huggorm på åkern och blängde på mig.... han var tjock och mätt om magen och orkade varken fly eller attackera.

Söndagen började med att hämta upp Lotta J för att sen åka vidare till Södertälje  - utställningsdags. Vi var ganska många på plats.
Jag fick äran att ställa lilla Lizza i valpklass 6-9 månader och hon slutade på en andra plats - dock utan HP.

Sen var det Zyrrans tur. Hon slutade som nr 5 i unghundsklass med HP.... undra när våra Ck-rosetter kommer????

Måndag och min första semesterdag. Mitt på dagen stack återigen jag, Kenneth, Micke och Jenny in till Stockholms City och den här gången var det Gallerian som var målet.  Den här gången så hade vi bara Zyrran och Gucci med oss. Lizza campade hemma hos Lotta J. Hundarna fick egna glassar som dom slickade i sig inne i gallerian. Det var många som kom fram och ville klappa och hälsa på hundarna. Sen vid 19-snåret så åkte vi hem och drack lite vin på våran uteplats på baksidan. Regnet öste ner men vi höll och torra och varma eftersom infravärmen gjorde en bra insatts.

Tisdagen blev en lugn dag utan hundaktiviteter. Lotta kom eftersom hon skulle lämna Lizza till Jenny och Micke.
Lotta blev kvar hela dagen liggades in min soffa och läste en bok.

Jag skurade och tvättade. Mellan varven så fikade vi och sen på kvällen lagade Kenneth lammgryta och då dök även Thomas upp. Sen blev det en längre hundpromenad och Lotta hängde på och Thomas åkte hem. Hyrde en film på Videobutiken som jag avnjöt med chips och smågodis.

Onsdagen skulle gå i spårets tecken igen. Den här gången så hade Lotta äran att passa Vizca. Vi stack ut till Lidaskogarna. Zyrran fick ett "upptagsspår" och sen ett vanligt appellspår med 3 pinnar och slut. Äntligen kände jag igen min spårhund efter lördagens bedrövelse.

På kvällen så åkte vi hem till mina föräldrar eftersom pappa fyllde år.

Idag var det lydnadslektion i arla morgonstund. Den här gången körde jag bara Zyrran. Hon är så rolig att träna. Har några nya uppgifter och saker som jag ska tänka på tills nästa vecka.

Jag har också anmält mig till Rottis SM i Appellspår... vi får se om vi kommer med eller inte. Mycket kraft går åt till att köra framförgåendet och det går framåt.

Vill ta ett morgondopp....

Igår åkte jag och Kenneth och hämtade upp Lotta i Salem. Vi åkte till Tullarn för att ta ett kvälldopp. Det var visst fler som hade samma tanke. Lotta och jag tog ut Zyrran i vattnet så hon fick simma medans Eddie satt på stranden och avnjöt en kvällöl.

Rätt som det var så dök två hästar upp. Zyrran lugn som en filbunke och bara betraktade dom stora djuren. Två små tjejer lekte och kastade boll med Zyrran. Vet inte vem som hade roligast:-)


I morse efter morgonturen så ville tydligen Zyrran bada mer.... hon klev ner i poolen som låg upp och ner för att torka.... Jag får nog fylla på den i kväll igen......

Dax att sticka till jobbet och göra lite nytta.... för efter den här dagen går jag på semester:-)

RSS 2.0