Cykelträning

På kvällen tog jag cykel och Zyrran och knatade igenom skogen för att komma till motionsslingan. Vi cyklade till F18 - kanonväder. När vi väl var framme så mötte vi Ingela och Vizca. När Zyrran fick se en annan rottis på "hennes" F18 så var det en dam som stolpade fram på stele ben och raggen rest.... när sen "liljeholmens" gick upp för henne att det var mamma Vizca så blev hon den vanliga barnsliga Zyrran igen:-)

På vägen hem så hade hon och jag lite tävling upp för backarna och det var inte jag som vann........ Segraren ligger nu ute på gräsmattan med ett välförtjänt märgben...... och loosern (jag) fick ett glas vin......

Dags att ställa sig in på arbete tills i morgon och jag tycker det ska bli sååå rooligt!!!!!

HVSS

I morse åkte jag iväg för att tjuvstarta med träningen för bevakningen. Tyvärr så var vi bara 2 ekipage som kom. Jag började mitt inträde i gruppen att åka lite fel och var tvungen att ringa för att få guidning....ovanligt:-)

Vi fick även följa med mer erfarna ekipage och se hur dom jobbade på patrullstigen. Under tiden satt hundarna uppbundna i basen. Zyrran lade sig till rätta och somnade - vad säger man? Har hon lätt för att koppla av??

Vi fick även gå patrullstig med våra hundar. Zyrran började med att vinda in ljudfiggen......(jag hörde inte heller nått) och sen när vi kom ner till vindfiggen så hade vinden lagt sig men jag fick peppa henne lite och till slut så tog hon figgen på vind... hon fick springa fram och runt hörnan stannade hon till i ett par sekunder för att sen konstatera att personen faktiskt hade korv - vilken glädje för Zyrran. Även kamptrossen kom upp och jag kopplade loss Zyrran så hon fick kampa rejält. En mycket glad hund hängde med upp till basen igen.

Vi fick även instruktioner på minirutan och hur vi ska gå till väga för att träna upptag av spår..... Vi stack iväg åt ett annat håll och körde minirutan. Föremålet var en liten skinnflärp - inga problem med Zyrran eftersom det påminner mycket om uppletandet.

Sen fick vi även ligga figgar i skogen (ett par timmar) - jag agerade ljudfigge och det är ju en hel vetenskap ska jag be att få tala om. Man ska låta men inte för mycket, hålla koll på ekipagen och ligga lite före parallellt med stigen....

På vägen hem stannade jag vid Biltema och inköpte den kedja vi behöver för att koppla upp hundarna i basen...... måste bara kapa den lite......5 meter är lite långt.

Jag är nog mer mentalt slut än vad Zyrran är efter den här dagen......

Veterinärens utlåtande...

var ganska simpel....en lätt infektion. Eddie hade en aning feber och lite svullen tunga.  Har fått recept utskrivet om feber stiger och han får ta det lugnt i helgen.

Räven har varit i hönsgården!!

Det är exakt så det ser ut i vårat sovrum efter natten som har varit. Blod på golvet efter Eddie och som krydda på moset så finns det en del dun som läcker ut ur täcket.... (tack Zyrran).....


Fram med damsugaren och svabben!!!


Sista semesterdagarna...

I onsdags var vi på ringträning i Flempan. Jag kände mig lite ringrostig i början men sen släppte det. Zyrran var ganska trött efter passet men gnistrade till lite när hon fick träffa mamma Vizca.

Igår åkte jag ut till Susanne och Biggles på Ekerö. Vi tillbringade någon timme på Mälarö BK. Man kan verkligen se att Susanne har kommit igång med träningen. Det har hänt mycket på Bigglesfronten.

Sen tog vi hundarna och åkte iväg så dom fick bada. Jag fick se den "arga" sidan av Susanne igår *ler*..... Jag hade inte velat vara den gubben som kom ner till stranden och hade synpunkter.........

På kvällen gick jag och Zyrran till Micke och Jenny och drack lite vin och hade trevligt. Så långt var allt lugnt.

Väl hemma så var det bara att inse att något tokigt var det med Eddie. Han ligger på ett täcke i soffan som har en stor blodfläck. Under Eddies haka är det massa blod och även på hans ben....... Naturligtvis ska allt hända på natten....

Tvättar rent Eddie och kan inte se var allt blod kommer ifrån. Efter en stund så är det massa blod igen.... Tittar i munnen och kan fortfarande inte se var ifrån han blöder men så fort han börjar slicka på sina framben så blöder han ur munnen.

Tandköttet var första tanken..... men fick det inte riktigt att stämma.....

Hela natten har han slickat och jag har torkat. Jag har försökt att hålla honom under uppsikt för så länge han inte börjar slicka så blöder han inte.

Har ringt till Tumba Veterinärpraktik men tyvär så har dom ingen ledig tid men dom ringer om dom får in något återbud.
Dom trodde att det kunde vara tungan och jag håller nog med.... eftersom blodflödet startar vid slickningar.

Jag har försökt att titta extra noga på tungans undersida men det är ju inte det lättaste. Torrfodret vill han inte ha men mjuka bitar går bra... han är ju annars ett monster när det gäller maten. På morgonsvängen så var han som vanligt och han skäller även på folk som går förbi...........

Stockholms Södra

På förmiddagen igår träffade jag Erica/Zeb, Sussie/Myzzko och Yvonne/Cobra på Stockholms Södra för ytterligare ett lydnadspass. Eddie fick fjärren, rutan, fritt följ och inkallning. Han kändes ok.

Zyrran kördes på med fritt följ, rutan, framförgåendet och även en budföring med störning. Nemas problemas där heller.

På vägen hem svängde jag förbi Mari/Peg för att titta på nytillskottet - Tee. Ett riktigt charmtroll.

Idag ska jag bara vara hemma hela dagen och göra lite nytta:-) I kväll sticker vi iväg till ringträningen för sista gången innan WDS......... Det var längesen vi var där..... ska bli roligt.

Lydnad med skurar

Lydnadsträning på Botkyrka. Idag var det Susanne/Biggles, Maria/Seiko, Sussie/Myzzko och Yvonne/Cobra.

Zyrran fick köra rutan idag. Hon ser så lycklig ut när hon hittar sin target:-) Vi följde sedan upp med framförgåendet..... det kommer ju bli dags att starta apellen i höst.

Vi körde även sittande i grupp och en platsliggning. Sen kom störtskuren.... vi kastade oss upp till klubbhuset och satte oss och åt av tårtan jag hade tagit med mig... man ska ju bjuda på tårta när man har tagit ett första pris........

Efter regnet så gick vi ner på planen igen. Zyrran fick en budföring till Yvonne - passade jättebra eftersom Yvonne aldrig har socialiserat med Zyrran. Budföringen var det inga problem med - bara finslipning.

Eddie fick fritt följ, inkallning, fjärren och dumrutan. Han skötte sig ganska bra när det gäller skällandet.
Eddie fyller dessutom 8 år idag..... tiden går fort....

I morgon ska vi ut till Stockholms Södra och träna - ytterligare en dag med hund:-)

Spår

På kvällen gick jag ut och la ett spår till Zyrran. 500 meter och 6 apporter + slut. Liggtid 50 minuter och det gick i stort sett över både stock och sten.

Hon plockade upp apport 1-.3 utan problem men när vi kom till nr 4 så nosade hon bara på den och ville gå vidare. Hmmm, Zyrran du glömde nått??? Ja, just det sa hon och vände och tog upp den. nr 5 och 6 var inga som helst problem det heller precis som slutpinnen.

Det var en fokuserad hund som spårade lugnt och sansat och det var nog den stora orsaken till att hon plockade pinnarna. Hon har ju förmågan att ha lite bråttom annars.

I övrigt så har vi inte gjort så mycket - varit hemma och pysslat och gjort sånt som man inte hinner med annars.

Zyrran och jag på äventyr!

Det blev inget spår idag...Zyrran och jag startade ett annat äventyr på eftermiddagen istället.

Jag tog med mig busskortet ifall vi skulle få för oss att åka buss eller tåg. Vi gick ner mot Solbo och fortsatte in på Vattravägen mot Uttran. Precis där strandvägen går in finns det tillgång till Uttransjön... där dom lägger i båtarna. Zyrran fick simma ett tag - jag hade varit smart och tagit med mig tennisbollen:-)

Vi fortsatte sen vidare förbi Uttran mot Salem. Ringde mina föräldrar och kollade om dom var hemma och om dom bjöd på kaffe - Nu hade vi plötsligt ett mål att gå mot.

Vid stora ängen vid Tussilagostigen fick Zyrran springa av sig. Vi kastade boll en stund innan vi fortsatte in i skogen mot mina föräldrar. Jag valde att inte gå på stigarna då jag ville att hon skulle få jobba lite på att lyfta benen i snår och ris.

Märks att man har vuxit upp i området - man kan skogen fortfarande.... Vi kom precis ut där mamma och pappa bor.

Väl framme så strechade jag Zyrran innan jag tog för mig av sill och potatis. Eftersom jag inte körde så kunde jag även avnjuta ett par öl på deras uteplats.

Efter ett par timmar startade vi hemfärden. Samma visa, skogen, ängen och bad i Uttran.

Zyrran ligger nu ihopkurad i soffan och sover - jag ska nu gosa in mig bredvid henne och bara ha en lugn lördagkväll!

Midsommarafton

Dagen började med alldeles lagom väder. Jag och hundarna hängde med Jenny och Micke till Statol. Väl hemma så började jag förbereda för kvällen. Gräset skulle klippas och här har man tur som har ett gäng ungar att tillgå:-) Dom hjälpte till utan knorr med både det ena och det andra.
Hundarna trivdes med att bara ligga ute på tomten. Zyrran har hittat en plats som hon gärna använder när solen blir för varm.... i min rabatt..... Blommorna existerar inte längre men jag ska se om jag kan gräva upp knölarna så vi se om det finns något hopp för dom:-)

Gästerna och den mörka himlen anlände nästan samtidigt. Vi grillade och njöt av Kenneths urgoda pastasallad som bland annat innehöll fetaost, mango, soltorkade tomater och färsk sparris. Vädret blev bättre och bättre - vi satt ute på baksidan och lite senare slängde vi på infravärmen.

När klockan blev närmare 3 så skulle gästerna gå hem. Det var en riktigt skön sommarnatt. Jag gillar den tiden på natten då man ser att himlen börjar ljusna.....


Jag har precis hjälpt mellersta sonen att packa i ordning för dagens aktivitet. Mackor och lite god pastasallad kan han behöva när han ska ut och skjuta softairgun.....

Under dagen tänkte jag ta mig ut i skogen och lägga ett spår till Zyrran men hon ska få sova klart först - det blev ju även sent för hundarna.


Resa till Ekerö

Först vill jag tacka för alla Gratulationer som jag har fått i Gästboken och som kommentarer i bloggen. Det kommer nog ta ett par dagar innan jag inser vad vi gjorde:-) Zyrran förstår inte varför jag går här hemma och sjunger!!

Nog om gårdagen, i morse åkte jag över til Susanne/Biggles på Ekerö. Vi startade vårat äventyr på Spannfood och inhandlade lite roliga saker:-) Zyrran fick sin Klövjeväska och lite annat smått och gott!


Vi fortsatte vårat äventyr till lite fina spårmarker och lade spår till våra hundar. Insåg snabbt att det här blir något att bita i för Zyrran eftersom det var ängsår, snustorrt och även en del blåst.... Men det blev ett spår på 300 meter och 6 pinner + slut.

Sen bar det iväg till Mälarö BK för träning med Biggels. Susanne och Biggels är så duktiga och hans förväntan blir starkare och starkare:-) Det var varmt för killen och efteråt var han trött men nöjd.



Sen bar det iväg till spårmarkerna. Vi startade med Zyrrans spår så Bigge fick vila en stund till. Det tog en stund för henne att hitta spåret men sen plockade hon dom 3 första pinnarna utan problem. Sen blev det svår... hon jobbade hela tiden och gav aldrig upp. Tyvärr så missade hon pinnarna då spåret hade blåst iväg en bit och jag fick faktiskt hjälpa henne så hon hittade slutpinnen för den hade hon gått förbi med några meter....

Jag är ändå mycket nöjd med hennes insatts. Nästa spår blir i skogen tills vi hittar ängar med mindre torka..... och jag hoppas att det blir ute på Ekerö för det är så vackert där och framför allt roligt att spåra med dig Susanne (och Biggles)

Bigge jobbade också bra i sitt spår och jag tror med säkerhet att Susanne berättar mer på sin hemsida:-) Biggepojken

Vi önskar alla en trevlig Midsommar:-)




 

Lydnadtävling:-)

Idag startade jag och Zyrran vår första lydnadstävling. Iväg till Apollogruppen i Visättra. Det var 21 anmälda men bara 17 kom.

Jag kände direkt att Linförigheten inte var så som jag ville ha den. Jag var för stel och det blev inte bra. Resten av momenten kändes bättre.

Platsliggabde  10
Tandvisning 10
Linförighet 8,5
Läggande 10
Inkallning 9,5
Ställande 10
Apportering 7
Hopp över hinder 10
Helthet 9,5

Totalpoäng 189 och högst på pallen:-)

Även om jag missade i Linförigheten så känner jag mig mycket nöjd med Zyrran - min prinsessa:)



Det blev en bild på Zyrran med skrynklig rosett:-)

Mer lydnad...

Åkte iväg till Botkyrka eftersom vi skulle ha ett planeringsmöte ang. sekretariatet under hösten. Var där lite tidigare och träffade Maria/Seiko.

Eddie kördes igenom i fritt följ, dumrutan och fjärren. Fjärren börjar bli riktigit bra nu och det märks att vi har kommit en bit:-) Zyrran fick momentträning med belöning och sen senare fick vi även lite kommendering av Maria.

Vid mötet så fick Zyrran följa med och det tog inte många sekunder förrän hon lade sig ner och bara vilade - lilla prinsessan.

 Idag har jag även lagat punkan på min cykel så snart kan vi börja cykla igen.... lite intervallträning kan behövas:-)

I morgon är en ny dag som ger nya äventyr!!

Trötta hundar:-)

Det märks att hundarna inte är vana vid att jag är hemma hela dagarna:-) Klockan är över 8 och dom sover fortfarande.

Zyrran har krypit upp och lagt sig i husses halva av sängen och Eddie ligger utslagen i hallen. Känns konstigt att inte ha någon som rantar efter som man är van vid *ler*


Insåg att det var snålt med bilder på Eddie i bloggen.... Åtgärdar detta på en gång:-)

Lydnad

I morse vaknade jag sent, 08.00...helt chockad!!! Reste mig ur sängen och nackspärren som dök upp igår var kvar och kändes ända ner i ryggen. Någon löpträning på morgonen blev inte av. En sväng på förmiddagen med Jenny och hundarna.

Mitt på dagen dök mamma och pappa upp och tog en fika. Sen bar det av till lydnadslektionen. Vi har ju tränat på hennes (läs "mina") vänstersvängar. Det har gått jättebra i veckan.... och idag så har hon börjat göra ett hopp mitt i svängen......

Jag nötte på och där fanns lösningen. Det blev ny läxa:-) Jag får inte glömma bort att blanda passen med momentträning och hela rasket.... ibland med belöning och i bland utan. Hon skötte sig bra (som vanligt) och lektionen gav mycket både för mig och för Zyrran:-)

Sen bar det av till Botkyrka och den vanliga måndagsträningen. Zyrran fick ligga i skuggan och bara vara söt!!! Vi var många idag: Susanne/Biggles, Lotta/Hector, Jenny och Micke med Gucci o Lizza och även Maria med Seiko. Marie kom ner och hälsade på när hon ändå hade vägarna förbi.

Sussie med Myzzko uteblev eftersom han hade en träff med sin "fästmö" idag och var ganska trött.

Eddie fick fritt följ, inkallning med ställande o läggande, rutan och fjärren. Försökte oss på vittringen och den gick åt skogen... kan det vara för att vi inte har kört den på nästan 6 veckor..... Det behövs en uppfriskning av minnes här *ler*

När Zyrran hade fått vila ett par timmar så tog vi några minuter med vänstersvängar igen..... knepigt, knepigt.

Vi tappra själar som var kvar (Maria, Lotta och jag) körde en platsliggning och sittande i grupp och det gick bra.

I morgon skall jag på kurs på Botkyrka... ska bli spännande. Rapport kommer!

Kalas och fysträning

Igår så firades yngsta sonen som fyllde 13 år. Släkten kom och vi fikade med tillhörande bullar, kakor och tårtor. Till sist var det bara mina föräldrar kvar så vi tog ett glas vin innan dom åkte hem.

I morse tog jag hundarna och joggade 5 km. Det är så skönt att vara ute tidigt på morgonen. Sen var det hem och dricka morgonkaffe med Kenneth. Senare kom Jenny /Gucci/Lizza förbi och jag hängde med dom på snabb-rundan.

På eftermiddagen så åkte vi och badade hundarna vid Brosjön - man får ju passa på när det inte är badväder och stranden fullproppad:-). Zyrran och Gucci jobbade på bra i vattnet.

Nu står Kenneth och grillar, Zyrran övervakar det hela så det går rätt till.

I morgon får vi se vad som händer:-)

Härlig fredag....

Sussie kom förbi när jag hade kommit hem från jobbet - hon behövde plastband till rutan:-) Vi tog en fika och snackade lite. När hon hade åkt så tog jag och hundarna en liten sväng. Vi träffade James och Ilse som vi pratade med en stund.

När sen Kenneth kom hem så åkte vi och köpte födelsedagspresenter till Tobbe som blir 13 år i morgon - min lilla plutt.

Micke åkte till Eskilstuna för att jobba. Han ska filma Bilrace och kommer hem på söndag.

I morgon åkter brorsan Biggels och ställs ut - ska bli spännande och få höra resultatet. Jag håller tummarna för söta Bigge med handlern David och materialaren Susanne:-) Stort lycka till från familjen Wilhelmsson.

Nu ska jag ta min knähund Zyrran och mysa i soffa.

Fredag som övergår till semester:-)

När jag idag går från jobbet på eftermiddagen så börjar min semester. Jag kommer bara ha två veckor till att börja med och sen i augusti blir det ytterligare 3 veckor.......

Det ska bli så skönt!

Bag in da box (eller "sommarens heliga kartong")


Platsläggande med skott

Åkte till klubben för att vara med på platsliggning med skott. Innan det var dags så körde jag igenom Zyrran. Vänster-svängarna börjar sitta riktigt bra:-) och likaså helomvändningarna. Apporteringsmomentet är också på gång - nu tjuvar hon inte apporten utan väntar på kommando. Inlärningen av rutan går framåt så snart kan vi nog gå vidare i inlärningen.


Vi avslutade med att köra igenom hela ettans program utan belöning mellan momenten - hon vet vad som väntar efter hoppet:-) Slutbelöningen, ett grisöra sitter alltid fint efter lite träning.

Eddie fick fritt följ, apporteringsdirigering och fjärren. När det gäller Eddie så ser jag framåt och känslan av hopplöshet har nästan släppt:-)

Sen var det dags för platsliggning. Vi var bara fyra ekipage och jag lämnade bara Zyrran ett par meter. Här skyndar vi långsamt. Hon låg kvar utan problem.

Marie körde också platsliggning med Peg. Vi hann med och ta en fika innan det var dags för mig att åka hem till familjen.

Hundarna ligger och sover och jag ska inta ryggläge i soffan och glo på tv.

Semesterdag

Idag hade jag semester eftersom dom två yngsta grabbarna slutade skolan. Vi har som tradition att alltid bjuda hem mormor och morfar på fika och så även i år. Jag startade dagen med massa hushållsarbete, tvätta, hänga tvätt och skura golv. När fikagästerna hade gått så lade jag mig på soffan och vilade:-)

Vid 17-tiden åkte jag till klubben eftersom det var tävlingar där. Jag skulle inte tävla utan bara vara hjälpreda. Det var väldigt många tävlande på klubben, riktigit roligt att se. Jenny var där med Lizza och Lotta med Hector dök också upp.

Eddie och Zyrran har haft en vilodag idag. Mycket berodde på att även söndagen bar av till Lida med Jenny, Lizza och Gucci (mamma och pappa kom också ner). På måndagen när jag gick till jobbet så var det en tacksam rottweiler som sött sov vidare. När vi sen på kvällen skulle till klubben för träning så var det mening att Zyrran bara skulle ligga i skuggan och få vila men så fort vi gick in på planen så gick hon in i fotposition och blev mer än arbetsglad.

Vi körde igenom momenten i följd med slutbelöning. Slipade sen på fotgåendet, lite rutan och även fjärren. Det var skönt att ha båda hundarna på planen eftersom det blir enklare att skifta hund. Nyttigt för Eddie att sitta uppbunden och se mig köra Zyrran samtidigt som jag kan korrigera hans skällande.

Eddie drillades i fotgående och i fjärren. Har bestämt mig för att starta honom på Öland i Juli. Så nu har jag ett mål i Eddie träning.

Sol och bad

I morse bar det av till Lida. Där har dom en badstrand där det är tillåtet att ha hund med sig. När vi kom ner så var Lotta/Hector/Nikita där . Lotta och hundarna fick bada klart innan vi entrade vattnet. Gud va kul - både Zyrran och Eddie plumsade runt.
Efter ett tag kom mina föräldrar och gjorde mig sällskap.

Jag frågade barnen innan jag åkte om dom skulle med men svaret blev: NEJ! Så nu hade morfar inga barn att bada med så han fick nöja sig med Zyrran.


Senare kom Jenny/Gucci. Det var roligt och se hundarna tillsammans för första gången i vattnet - full fokus på tennisbollarna.

Sitter nu och väntar på att Jenny ska komma över... vi ska ta ett glas vin och umgås.

Värme & Sol

Det har varit underbara dagar under den senaste veckan. När man har kommit hem från jobbet så har det bara varit snabba rastningar av hundarna för att skona dom från värmen. Senare på kvällarna har det blivit längre promenader och även lite lydnadsträning för Zyrrans del.

Jag svävar fortfarande på små moln när jag tänker på tisdagskvällen och inträdesprovet. Jag kan säga att det var mycket livat i basen.... ett konstant skällande. Zyrran och en annan rottistjej var dom som låg lugnt och stilla. Hanteringsprovet med skott gick också utmärkt. När det gällde patrullstigen så blev jag rätt förvånad för jag trodde aldrig hon skulle kunna urskilja något med tanke på oljudet från basen och skotten som brann av hela tiden. Men även här visade skruttan vad hon gick för:-)

Idag hade jag bokat in lydnadspass med instruktör. Det blev tävlingsmässigt och jag kunde känna av tävlingsnerven *ler*. Hon gick jättebra. Sen hann vi med att finslipa och gå igenom läxan till nästa gång. Hon var både arbetsvillig och duktig min lilla prinsessa:-) Jag körde även lite med Eddie - fritt följ (utan pip och skall) och sen tittade vi lite på fjärren.

Sen bar det av till mina föräldrar. Lite fika och socialt umgänge. Väl hemma så var det två trötta hundar som valde att ligga inne och sova eftersom värmen var näst intill olidlig.

På kvällen gick jag och svärmor ut med hundarna en lite längre runda. Vi stannade till hemma hos Astrid som har lite valpar hemma som vi hälsade på.

Nu har barnen fått mat (även om Kenneth inte är hemma) och hundarna gör inte många knop. Nu ska jag inta ryggläge i soffan och göra kväll:-)
 

Stilmallen är klar

och blir inlagd ikväll.......

Nu....

... börjar jag ändra layouten på bloggen!

Om den ser konstig ut så vet ni varför:-)

Oj!!!!!!

Satt och kollade runt på inställningar och mallar på min blogg..... utan att tänka mig för så klickade jag på "Ändra Stilmall" ....... så nu ser min blogg ut så här istället *ler*....

Jag får sätta mig i kväll och fixa till den.... eller ska jag istället ändra hemsidan????

Godkänd och antagen:-)

Vi startar utbildningen i höst för FM-hund.... mer info om provet som vi har gjort i kväll kommer i morgon för jag är helt slut........ *ler*

Måndagsträning med nytt sällskap

På kvällen var det dags för träning på Botkyrka. Erica med Zebbe hängde på. Alltid roligt med nya människor. Vi konstaterade att det är väldigt lite människor som tränar på klubben kvällstid.....det var bara Maria/Seiko, Susanne/Myzzko, Erica/Zeb och jag med Eddie. Zyrran löper ju fortfarande så hon fick stanna i bilen.

Eddie fick sig en rejäl träningskväll. Jag har varit slarvig med hans bit av kakan och det syns direkt. Momenten tom rutan funkar och sen var det dags för apporteringsdirigering. Erica hjälpte mig och lade ut apporterna men Eddie hade ingen aning om vilket moment det gällde. Nästa träning för hans del blir apporteringsdirigering, fjärren, vittringen och hoppet.

Helt plötsligt hade man tränat hund i 2 timmar..... och det var dags att åka hem. När jag kom hem så var maten klar: lammkotletter som var grillade med världens underbaraste pastasallad. Jag har en bra kock hemma:-) Jag blev serverad, fick matsällskap och sen behövde jag inte ens duka undan efter mig. Bortskämd jag?????

Sen tog jag ut Zyrran utanför tomten och körde fritt följ med långa sträckor. Fick jättebra störning av grannen som tog ut Zorro på gatan. Zyrran struntade i honom och gick fullt koncentrerad förbi. Läggande, ställande och inkallning fungerade också. Fjärren körde vi på tomten och hon gör det mer än bra:-) Apporteringen har blivit jättebra - nu tar hon inte apporten i förväg utan väntar på kommando.

I morgon är det en ny spännande dag - vi ska göra inträdesprovet för "bevakningshund".... håll tummarna!!!
Målet är framför allt att bli godkänd - blir vi antagna så är det ett stort plus.

Spår i sol och värme

Idag träffade vi Lena med Elsa (och Tarzan) utemot Pålamalm-hållet. Lena lades ett spår till Zyrran med många pinnar:-) Själv lade jag ett spår till Elsa och ett till Tarzan. Efter en liten fikastund så var det Zyrrans tur:-) Jag är mycket nöjd med hennes insatts. Hon har aldrig gått ett spår i sån här värme och det var mycket torr mark.

Spåret var runt 200 meter och jag såg redan från början att hon hade ett helt annat tempo mot vad hon brukar ha. Hon var ju tvungen att vara mer noggrann i torkan *ler* . Vi jobbade på med pinnarna och lekte och belönade. Man kunde se på damen i slutet av spåret att det var jobbigt men hon gav inte upp.

Sen var det Lena och Elsas tur. Elsa var så duktig. Jag hade lagt ett upptags-spår med 3 pinnar och lilla Elsa tog spåret i rätt riktning varje gång. Pinnarna var absolut inga problem.

Innan Tarzan skulle gå sitt spår så gick jag ut och la ett väldigt kort spår till Eddie med 3 pinnar.

Tarzan jobbade på bra i spåret och tyckte det var så roligt. En mycket trevlig rottiskille måste jag säga. Blev ganska förtjust i honom *ler*.

Sen var det Eddie tur. Inser snabbt att jag hade ju låst hans grind med ett hänglås och nyckeln var kvar hemma. Så jag fick helt enkelt ta spåret själv...... Jag var rätt duktig och fick in alla 3 pinnarna..........

Väl hemma så blev det dusch med vattenslang - efter duschen slänger hon sig ner och rullar sig i den torra jorden..... Vad vacker hon blir.

Jag hade äran att få passa lilla Lizza en stund idag. Hon är söt som socker den lilla damen:-) Hundarna låg mest och sov i värmen så man märkte knappt att hon var här.

Nu är det dags för ryggläge i soffan..... och i morgon är det nya äventyr!


Tack Lena/Elsa för en trevlig förmiddag. På återseende.


Bilder från igår:-)

image170
Zyrran tyckte det var jätteroligt att få träffa Susanne igen. Hon visste inte hur hon skulle visa sin kärlek!!


image169
David ställer Bigge och domaren Mia Sandgren granskar och granskar....

image168
Sen var det våran tur.

image167
Väntar med spänning på kvalitetsbedömningen....



Utställning i Norrköping

Klockan 6 i morse startade jag och Zyrran bilfärden mot Norrköping. Var på plats i god tid och efter en liten stund dök Susanne och David upp med Biggles.

Först ut var Biggles. Han fick se sig slagen i konkurransen av halvbrodern Just Ask Nixon. Domaren Mia Sandgren delade bara ut ett CK så Bigge fick inte vara med i Bästa handund......

Efter hanarna så var det Zyrrans tur. Zyrran vann unghundsklassen men inget CK delades ut men vi fick i alla fall ett HP.

Syskonen Consenzas jobbade på bra i ringen - det var en hemsk värme:-) Jag var glad för hundburen som gav Zyrran en mycket bra svalka.... När vi sen skulle åka hem så hoppade hon in i bilen men var på väg ut lika snabbt igen.... en bastu hade varit rena kylrummet. Det var bara att veva ner rutorna och öppna takluckan för att få in luft. Vi stannade till på Mc Donalds och Zyrran fick sin cheesburgare. Väl hemma så spolade jag av henne med vattenslangen och det tyckte hon var skönt.

Bilder kommer.

RSS 2.0