Sliten på en söndag

Tack vare allt trädgårdsarbete i helgen så har jag en skön känsla av trötthet och värk. Mycket har blivit gjort och en del är kvar att göra.

Just nu så är det återigen repstuga i vardagsrummet där den ena låten efter den andra dras igenom. Zyrran har gått in och lagt sig i soffan - mitt i allt. Hon sover som en stock i tonerna efter all världens hårdrock. Hon sover på rygg som en rottweiler ska, benen spretar åt alla håll och i mina ögon ser hon lite slampig ut.

Är hon en blivande groupie??
Kommer hon snart hem med ett "fett" nithalsband??

Själv undrar jag hur jag i hela friden ska orka gå till jobbet i morgon.

En underbar dag...

...som startade i morse med en sväng i skogen och nere på ängarna. Sen hem och ta en kopp kaffe. La mig en stund på soffan eftersom vi var hemma ganska sent i natt. Sen drog jag, Micke och Tobbe iväg och inhandlade lite saker som behövs för bygget av staket mellan oss och grannen.

Sen tog det fart. Eftersom buskar skulle grävas upp och plintar gjutas så bordrade jag även barnen att vara aktiva. När alla buskar var borta så hade Zorro och Zyrran skitkul eftersom deras tomter hade slagits ihop och det fanns mer plats att busa på. Dom röjde hela eftermiddagen.

Nu sitter jag i soffan och tittar på Körslaget, ett glas vin är upphält och Zyrran drar timmer.


Lägre spår

Fick SMS från Susanne med Myzzko.... dom kör Lägre spår i dag och har lyckats i spåret - alla pinnar in.... Nu väntar vi på rapport från Lydnadsbiten...... Vi håller tummarna:-)

Träningstävling

Hemma vid 3-tiden och solen värmde gott. In med hundarna i bilen för att åka iväg på min lydnadsträning. Idag var hon lite ofokuserad men det är ju inte lätt att vara motiverad när matte är ett UFO:-) En gubbe sprang runt i skogen bredvid planen och det knakade och brakade - en mycket bra störning och jag är glad att det händer på träning så jag vet hur jag ska agera.

Man märker även att värmen tar på prinsessan. Körde därför mycket kortare än vad som var planerat med Zyrran. Eddie fick ta lite tid istället. Har börjat jobba på att få bort pip och oljud.

När vi var klara så var det gasen i botten och sikte på Ekerö. Jag hade naturligtvis dubbelbokat med en träningstävling. Redan på vägen ut hade jag bestämt mig för att är hon lika dan så struntar jag i alla moment utom platsliggning. Susanne hade Nova med sig som tyckte det var jättehärligt att få matte för sig själv*ler*

Ett mycket trevligt gäng på Mälarö BK.  Alla hjälptes åt och allt flöt kanon. När det var vår tur så hade Zyrran fått vila ett par timmar och dessutom hade temperaturen sjunkit. Nu var hon taggad:-)

Jag är mycket nöjd med hennes prestation. Vi har nu några småsaker att fila på - för hon kan lite bättre:-)

Tack Susanne för en trevlig kväll!


Oviktig fakta

Satt och funderade på Trollsjön som vi var och badade vid igår. Trollsjön är en s.k. "dödisgrop" som har blivit vattenfylld.  Sjön är c:a 5 ha stor och har ett maxdjup på c:a 5 meter.

I Botkyrka finns även Sveriges största icke vattenfyllda "dödisgrop" och den ligger vid Pålamalm. Den har ett djup på 31 meter och är 50 meter vid.

På Wikipedia hittar man denna förklaring på  Dödisgrop:

Dödisgrop
, ett geologiskt och topografiskt fenomen som uppstått där den avsmältande inlandsisen lämnat en stor rest i en sänka. Ofta finns dödisgropen i en dal eller inklämd mellan högläntare områden. På sänkans botten finns en myr eller sank mark men även öppet vatten förekommer. Den kvarblivna inlandsisen har ofta format sänkan så att den bildar en plan botten med skarpa, nästan lodräta kanter. Dödisgropens storlek är oftast inte mer än några hundratal meter i diameter.

Dödisgropar finns i hela Sverige utom de sydligaste landskapen och Öland och Gotland.


Årets första bad

Efter jobbet åkte jag och Sussie med hundarna till Trollsjön. Vi satt i solen och hade det skönt medans hundarna roade sig ganska bra själva. Det tog en stund för Zyrran innan hon plumsade i vattnet - viljan fanns och när hon väl vågade så var det jättekul. Fick med mig kameran så jag bjuder på några bilder.

image141
Kan man hoppa här ifrån??

image142
Jesus gick väl på vattnet?

image143
Eddie är inte rädd för vattnet.....

image144
....och tydligen inte Zyrran heller:-)

Informationsmöte

Efter jobbet stack jag och hundarna ner till Botkyrka BK för lite lydnadsträning. Eddie var först ut på planen. Vi fokuserade mycket på rutan och kon-skick. Rutan bytte plats ett antal gånger och även från vilket håll jag skickade.

Tyvärr så hade jag glömt mina apporter hemma så någon apporteringsdirigering kunde vi inte köra. Vittringen fick också vara med ett par gånger. Eddie jobbade på bra och mitt störta problem nu är fjärren. Han har börjat ta steg framåt även fast jag har belöning bakåt..... ska fundera på en lösning.....

Zyrran fick positionsträning och bakdelskontroll. Läggande och ställande fungerade kanon och inkallningen likaså. Planerna var att även köra rutan men eftersom jag såg att värmen tar på henne så bröt jag efter hoppet och vi åkte hem.

På kvällen hade jag fått det efterlängtande mailet. Vi ska på informationsmöte ang. Tjänstehundsutbildningen. Ska bli roligt. Kenneth ska följa med eftersom det angår faktiskt hela familjen då jag kommer att vara borta en del.


Träning på Värmdö

Idag var träning på Värmdö BK. Ullis/Gunde, Ingela/Vizca, Lotta/Hector och Susanne med Biggels. Det blev en liten kennelträff. Även Carina med Ace (hette han tror jag:-) var med.

Vi körde igenom varje hund och det var roligt att titta och se. Tyvärr så missade jag Vizcas träning eftersom jag åkte hem vid 22-tiden. När jag var mottagare till Ace i budföring så bjöd jag upp honom till kamp med rullen. Ace tog nytt tag och där råkade min hand vara i vägen. Lite blodvite och en hyfsad svullen hand i dag skvallrar om hundträning.

Vi körde även platsliggning och sittande i grupp. Jag var nöjd med Zyrran igår. Ny plan och massor med människor som är så roliga och träffa men jag tycker hon fokuser bra på vårat arbete. Hon fick även en budföring och där har hon verkligen förstått att hon ska tillbaka - tom så att hon gärna försöker tjuvstarta.

Men som sagt: Kunde hon alla momenten felfritt så hade man ju inte behövt att träna:-)

En trevlig kväll - även om det blev sent:-)

Årets första Elittävling

Igår åkte jag och hundarna till årets första lydnadstävling. Eddie skulle startas och det var med blandade känslor efter lördagens genrep.

Vi var 9 st i elitklass och vi gick ut som nr 3. Jag var ärligt talat lite nervös eftersom ekipaget före oss hade fått gult kort redan på platsliggningen. Eftersom Eddie har en förmåga att skälla, pipa och låta så var jag beredd på att vi kunde åka på rött kort. Men det var ju bara att ta tjuren vid hornen.

Fritt följ gav oss en 9:a och han kändes lugn och fokuserad.
Dumrutan en 8:a - avdrag för segt sättande och läggande.
Inkallning en 8:a - avdrag för dk vid nedläggande och segt läggande.
Rutan gav oss en 0:a eftersom han gick ut till konen, på kommande drog han ut till rutan för att där vända och springa till baka till konen???? Helt klart en ny variant:-)
Apporteringsdirigering gav oss en 6:a - han var påväg att ställa sig vid "stanna-skylten" (som jag befarade) men där vände han snabb och jag gav honom ett apportkommande till. Han tog i alla fall rätt apport:-)
Hoppet-apport gav en fin 10:a
Vittringen 0:a eftersom han tar rätt pinne utan tveksamheter, spottar ut den för att dubbelkolla.........
Fjärren 7:a avdrag för pip och framflyttning.

Summan blev 202 poäng och jag kunde i alla fall känna mig nöjd med årets första tävling. Nu kör vi på DM den 3 maj.

När tävlingarna var över så fick Zyrran gå 1:ans program - vi blev dirigerade av Lotta/Elexa. Återigen så höll hon programmet utan belöning mellan momenten.... hon vet att bus och lek kommer efter hoppet:-) Har ju planerat in hennes start den 9 juni men förmodligen så löper hon då så jag får se om jag kör henne innan eller efter. Kul ska det bli i alla fall:-)

Ekerö, sol och hundar

Igår åkte jag och Zyrran ut till Ekerö för att träffa Susanne och Biggle. Även Jessica med Eros och Sicco var där.

Vi började med att lägga varsit spår. Det är inte lätt i terräng man inte känner till. Jag höll på att springa in i Susannes spår och att korsa mitt egna vid slutet......  Medans spåret lade till sig körde vi uppletande med Nova, Biggles och Zyrran.
image140

En härlig fikapaus med kladdkaka (som Jessica bakat) i solen. Sen var det spårets tur. Jag kände mig inte riktigt nöjd efteråt. Vet inte riktigt vad det va för hon fick med sig alla 6 pinnarna + slutet.

Jessica med familj åkte hem. Susanne och jag körde lite lydnad och sen var det dags att åka hem. Väl hemma så fick trötta rottweiler gå in och sova. Eddie och jag träffade Jenny och Lissa och tränade lite lydnad.

Eddies träning gav olika resultat *ler*.

Snart ska vi åka till Botkyrka för tävling....  Just nu känns det som om inget kommer att fungera. Rapport kommer.

Glömde gå hem

Jag går ju hem vid halv 3 på dagarna nu när jag jobbar 75%. Skönt, eftersom jag hinner med mer saker samtidigt somj jag hinner gå ner i varv på kvällarna. Men idag, så kom min kollega in tjugo i tre och frågade om inte jag skulle gå hem..... jag var så upptagen av arbetet att jag glömde tiden - helt otroligt.

Handlade på vägen hem så jag och ungarna har lite gott framför TV. En kopp kaffe på uteplatsen och sen kom svärmor och James förbi. Vi tog en tur ner till ängarna där hundarna rusade fritt.

Efter någon timme var vi hamma och då tog jag cykel och Zyrran och vi stack ivägn till Solbo och handlade lite hundmums. Det blev både tjurmuskel, grisöron, baconrullar och ett par pipleksaker.

Nu är det ryggläge i soffan som gäller.

Anfallet kvarstår

I morse 06.15 kunde man se mig stå ute på framsidan och hänga tvätt. jag hade ju 2 maskiner som var nytvättade och ingen torktumlare. Kände mig ganska nyttig eftersom jag även han ta en runda i köket och skura kakel och putsa upp diskbänken.

Ser fram emot eftermiddag/kvällen - hundarna ska få sig en genomkörare och sen efter att vardagsrummet är avklarat ska jag slå mig ner framför TV .

Städanfallet går nog över när Kenneht kommer hem:-)

Torktumle-helvete

Städat hemma och tyckt att det har varit roligt dessutom.... sovrummet är kliniskt rent. En massa tvätt är tvättad och snyggt ihopvikt i köket - bara för barnen att bära upp till sina rum. En massa småsaker är gjorde, sånt som oftast inte ses av övriga familjemedlemmar *ler*.

Skulle precis kolla tvätten i torktumlaren - fanskapet har gått sönder, det blåser en massa varm luft men trumman roterar inte..... JAG ORKAR INTE!!!!!

..och Kenneth kommer inte hem förrän på måndag......

Viltspår för Eddie

Svärmor kom förbi med James och vi tog en fika i solen på framsidan. När det var dags för Eddie och Gucci att få ta sina spår så kom Jenny förbi. Svärmor hängde med ut i skogen och Zyrran blev förvånad över att hon inte fick följa med.

Gucci tog sina spår galant och tyckte det var super. Ska fråga Jenny i morgon om hon har träningsvärk - det gick undan vill jag lova:-)

Eddie var väldigt förväntasfull. Jag har nog aldrig sett honom spåra så bra som idag. Det var nästan så att han ville bära klöven tillbaka.

Väl hemma så fick Eddie gå in och Zyrran fick hänga med på en liten sväng.

Känner mig väldigt nöjd. Köksfönsterna är putsade (på utsidan), mattor är tvättade, barnen har fått mat och nu ska jag ta itu med sovrummet.......


Blodspår

Något avlopp i köket har jag inte fixat än men å andra sidan har jag och Jenny varit ute och lagt 3 stycken blodspår. Gucci ska få två av dom och lilla Eddie ska få ett.

Zyrran härjar runt ute på tomten med "Blå Katten". Vi får se hur länge pipfunktionen i katten fungerar....

Rolig morgontimme...

när man konstaterar kl. 06.00 att man har stopp i avloppet i köket....

Jag vet vad jag ska göra när jag kommer hem!

Många planer för dagen....

men sen gjorde jag det enda rätta - va hemma!

Först var jag inbokad på ringträning men kroppen sa nej. Tänkte att jag kanske skulle orka åka till klubben en stund, det skulle ju vara medlemsmöte.... kroppen skrek nej igen. Tanken for förbi att cykla Zyrran istället men även det projektet lades ner.....

Tog helt enkelt bara en promenad med vovvarna för att sedan lägga 10 minuter på Zyrrans rumpkontroll *ler*

Nu ska jag slänga mig i soffan och inte göra nått!

Lugna gatan

Hem från jobbet, plockade upp sonen från skolan, hämtade hundarna och så åkte vi till Södertäje. Grabben skulle till tandregleringen och jag passade då på att socialträna i Kringelstaden.

Vi tog en liten runda och avslutade med att bara sitta på en stenmur och titta på folk. Hundarna låg bredvid mig på varsin sida och bakom oss var en grässlänt som var knallblå av scilla.

Rätt som det är så stannar en gammal dam på närmare 80 år. Hon tittar på Zyrran och säger: Gud, vad dom är vackra dom här hundarna.

Zyrran tyckte om den gamla damen och tog chansen till en kelstund. Hon försökte även hälsa på Eddie som inte gjorde den minsta ansatts till att gå fram samtidigt som Zyrran trängde sig fram och sa: Här är jag!! Skit i lillkillen, jag är viktigare! Kvinnan skrattade och gosade lite till med skruttan.

Väl hemma så kom mamma och pappa med pizza till mig och barnen (slapp matlagning idag). Senare tog jag och mamma en sväng med hundarna.

Hoppsan...

nu är vi anmälda till utbildningen för Tjänstehund.... ev. startar intagningstesterna i höst!!!

Svärmors lilla sheltie James

Igår lyckades jag föreviga svärmors lilla James med mina huliganer:-)
image139

Hålla koncentrationen

Idag tänkte jag bara köra Eddie eftersom jag var trött och sliten men väl nere på klubben så fick Zyrran sig ett pass. Målet i lydnaden för Zyrran har nu varit att utöka koncentrationen och förlänga tiden mellan belöningarna.

Efter att jag hade tränat henne i alla momenten så dirigerade Sussie mig. Zyrran gick hela Lkl 1 utan belöning och visade ingen tendens till att lägga av. Gnistan i ögonen fanns där hela tiden och hon jobbade koncentrerat under hela programmet.

När sen belöningen kom efter hoppet som är sista momentet så hade hon och jag mycket bus och lek. Vi ska nu börja med externbelöning..

image138
Belsebub var bara prinsesslik idag:-)

Eddie fick fritt följ, rutan, apporteringsdirigering och även en dumruta.... tävling på söndag....

Nu har han åkt igen...

Kennth kom hem från Malta i natt. Själv så åkte jag till jobbet vid 7-tiden.  På förmiddagen så ringde han när han satt på Arlanda Express... nu bär det iväg till USA för hans del.

Inte nog med att jag ska vara utan min man - jag måste även laga mat till barnen också......Jag tycker inte om att laga mat - Finns det torrfoder till "männislovalpar" som är 12-16 år??

3 generationer

Här kommer några bilder från gårdagen.

image133
Mormor Anja, Mamma Vizca och Zyrran

image134
Zyrran, Mamma Vizca och Mormor Anja

Vi provar att gå lite fotgående tillsammans....
image136
Lätt kaos......

image135
...börja ta sig....

image137
...det blir nog inte bättre än så här....



Sovmorgon, spår och släktträff för "Belsebub"

Vaknade havl 9 i morse. Det kan man kalla sovmorgon:-) Hundarna fick en snabbrastning (7 minuter) i området.  Zyrrn tittade på mig med en blick som sa: Du är inte riktig!!

Vid tolvsnåret drog Jenny/Gucci och jag med Zyrran ut i skogen för spår. När spåren var lagda så gick vi vidare till ängarna. Lite lydnad och uppletande. Gucci fick lite ont i sitt ben så Jenny gick hem med henne. Det innebar att Zyrran fick ta Gucci´s spår också.

Innan vi tog spåren så gjorde vi en uppletanderuta. Zyrran fick 4 föremål och det var lätt som en plätt sa prinsessan:-)

Sen gick vi vidare mot spåren. Vi tog Zyrrans spår först. 6 pinnar + slut och en längd på c:a 450 meter. Alla pinnarna hittades och blev levererade till mig *ler* Slutet var inte heller ngt problem. En glad matte med nöjd rottweiler klev ut på gruvägen. Tillbaka för att ta Guccis spår. Även dom 2 pinnarna hittades - även om hon tog den sista i munnen och fortsatte spåra..... när jag påkallade hennes uppmärksamhet så kom hon in med denl... inte lätt när krafterna börjar ta slut. Men det var roligt med Guccis slut - eftersom det var längesen det låg en godisburk där:-)

Sen var det hem och vila för att senare träffa Ingela, Vizca och Anja vid Vattenverket i Norsborg. Zyrran gjorde allt för att visa sitt rätta element...... Vi hade lite olika åsikter damen och jag...... min lilla primadonna....  hon vet när hon har gått över styr.

Hon har just det mostånd och bus som jag tycker är ett plus..... Ta en blanding av Emil i Lönnerberga och Madicken, kryddad med en aning Belsebub.

(Belsebub är enligt Bibeln en beteckning för Antikrist, Djävulen, Satan, Lucifer, Hin håle, Den Onde. Dödsrikets härskare, ledfigur för det onda, det mörka, till motsats från det kristendomen kallar Kristu)

Nu ligger hon och sover i hallen  och är gudomligt söt *ler* och jag skulle aldrig vilja vara utan denna underbara hund.


Lördagsbad

I morse tog vi det lugnt. Var ute på tomten och fixade lite och tog sen tag i golven här hemma - dom fäller båda två och golven är mest täckta av hundhår.

Senare på förmiddagen åkte jag och simmade Zyrran i Haninge. Mamma följde med och var åskådare. Zyrran är en liten fisk i vattnet och har inga problem att återhämta sig vid vilopauserna. Sen blev det fika hemma hos mig.

Nu på kvällen har vi varit och firat Irené/Rex som fyllde år i veckan. Mycket trevligt med god mat. Nu ska jag slänga mig i soffan och inte göra nått....

Trött i mössan

Fixade lite på tomten idag när jag kom hem. Barnen fick faktiskt mat även om Kenneth inte är hemma:-)

Tog en sväng med hundarna och svärmor. Vi gick till Vivo för att handla lite till mina underbara tonåringar.............

I morgon ska Zyrran simma!

2 timmar kvar

Snart får man gå hem och göra fredag:-)

Kenneth sms:ade i natt och talade om att dom hade landat på Malta. Jag och hundarna och riktigt vräkt oss i dubbelsängen i natt.... men det kändes väldigt tomt.



Ett ljus för Engla.

Jag får ont i hela kroppen när jag tänker på lilla Engla som nu har varit borta i 6 dagar. Många tankar går till henne och fhennes familj.

image132

Tänder ett ljus för Engla - gör det du med!

Föreläsning

Nyss hemkommen från en föreläsning med Memea Molin. Mycket intressant och framför allt så hade människan massor av humor:-)

Inköpte en DVD som jag nu ska slänga in i datorn och kika på medans jag ligger i sängen:-)

Solen är tillbaka och snön borta:-)

Väl hemma från jobbet så blev det en kopp kaffe i solen på framsidan. Sen fick jag äran att skjutsa Kenneth till Tumba eftersom han ska på Kick-off med jobbet - till Malta!!! Hem kommer han på söndag natt och på måndag åker han vidare till USA.

När gubben var avlämnad och jag hemma igen så tog jag och Jenny en liten runda med hundarna. Den rundan blev Zyrrans uppvärmning. Sen tog tog hon och jag en liten cykelrunda. Vi blir säkrare och säkrare både hon och jag:-) Nu känner jag inte så ofta att vi cyklar med livet som insatts *ler*

Sen blev det en nervarvningsrunda och vi avslutade med lite massage:-)

Nu ska barnen få lite mat och sen bär det iväg på föreläsning. Ska bli roligt.


Träning och tävling

Privatlektion med Zyrran på eftermiddagen. Nu är det bokat.... Zyrran startas den 10 juni. Momenten är klara och nu ska allt sättas ihop..... Vi hinner med en serietävling den 14 maj på klubben först.

Efter lektionen så bar det iväg till Botkyrka och där skulle Eddie och jag starta årets första serietävling. Av 18 starter så blev vi placerade som nr 4. Resultatet blev 255 poäng med en 0:a på rutan........ Varför springa till höger när matte säger det .... man kan ju faktiskt springa till vänster också.........  Apporteringsdirigeringen som har spökat var klockren.....

Det är med blandade känslor jag startar Eddie den 20:e april *ler*


..så var vintern här igen...

Jag som trodde att regnet som övergick i snö igår eftermiddag skulle ha smält tills idag.

Men jag börjar få en ganska konstig känsla...... varje gång jag har cyklat med Zyrran så kommer det snö dagen efter. Innebär detta att jag borde ställa undan cykeln?

Eftersom jag var så kaxig och la in vårbilder här om dagen så kommer nu en vinterbild i stället:-)

image131

Det känns ju jätteroligt att det är träningstävling i kväll.... i snö och slask!!!

Första mobiltelefonen...

... har nu blivit "illa" behandlad av Cruella De Vill.


Undra vad sonen säger när han uppmärksammar förödelsen.


Botkyrka BK

Som vanligt så var det lydnad på klubben. Såg Maria/Seiko på Statoil men satt upptagen i telefon samtidigt som jag åt en macka och drack kaffe...... Tänkte att vi ses på klubben.....

När vi hade varit på klubben i en halvtimme och Maria fortfarande inte dykt upp så ringde jag henne...   hon var kvar på macken med en bil som gått i baklås och nycklarna var inlåsta. Shit....... som tur var så var hon inte ensam och efter ett par timmar så kom hon ner......

Jag och Sussie hade redan tränat klart. Jag var tvungen att åka men Sussie var kvar och dirigerade Maria.

Sussie hade tidigare hjälpt mig med apporteringsdirigeringen och den gick ok. Rutan var lite spökig idag men vi nöter vidare. Eddies start börjar närma sig.

image130

Zyrran fick platsliggning och sittande i grupp. Nu sitter i alla fall momentet läggande under gång. Ställandet är det en liten bit kvar på *ler*

Inkallning och hopp går också bra. I det fria följet så kommer vi längre och längre. Nu förstår hon även "target". En tass på locket och en blick på mig som säger: Var är belöningen!!!  Så nu kan vi sätta fart med rutan på allvar.

Tog en kvällsrunda med Jenny och Micke (med hundar). Sprang på en granne som var ute - som har skaffat rottisvalp....en liten hane. Söt som socker måste jag säga *ler*.

Våren är här

image128
Små tussilago i gräset!

image129
Fjolårets syren

En aktiv helg

Lördagen startade med en tur ner till ängarna. Zyrran och Eddie springer för glatta livet. Den stora genomgjutna gummibollen är med och Zyrran får verkligen rusa av sig lite energi.

Det var gott med en kopp kaffe när man kom hem. Pysslade lite hemma för att ett par timmar senare åka in till stan och hämta min bil som blev kvar på jobbet i fredags.

Vi började med att gå ner till Tumba och där i från tog vi pendeln till Stockholms Södra. Vi stannade till på Puben som ligger på station. Sen gick vi via Medis till Folkungagatan och genom Vita Bergsparken och tog sen färjan från Norra hammarby hamnen till Hammarby Sjöstad. Ytterligare en promenad till garaget där min bil fanns:-)


image125


4 timmar senare var vi hemma och då tyckte jag att Eddie behövde sig ett lydnadspass eftersom han hade varit hemma hela dagen. Zyrran fick hänga med ner till klubben.

image126


Jag körde igenom hela Elit-programmet med Eddie och det kändes bra. Zyrran fick också några moment då jag även passade på att fota lite.

image127

Senare på kvällen kom Micke, Jenny, Gucci och Lissa och vi snackade och drack lite vin. Det blev inte så sent eftersom vi skulle iväg och spåra idag. Zyrran och Lizza lekte bra ihop.

Iväg bar det vid 10-tiden. Mötte upp Sussie/Myzzko och Yvonne/Cobra på klubben för vidare färd mot Södertälje. Zyrran fick ett spår på c:a 400 meter och 6 pinnar + slutpinne. Eftersom hon inte får vara för het så körde jag en uppletanderuta med 4 föremål (mobiltelefon, 2 spårpinnar och en brandslang). Jag var nöjd med hennes arbete i rutan. Inga problem med att gå ut på nytt och leta när hon har lämnat av. Syftet med spårpinnar i rutan var att färska upp minnet på henne: spårpinne till matte = köttbulle och lek.

Efter ett tag var det dags för spåret. Spårlinan var utlagd och sen fick jag jobba henne lugnt och sansat fram till spårstarten - hon har ju förmåga att rusa fram. Satte ner henne, selade på. Lite klapp och lugna ord... sen bar det av. Jag är kanonnöjd med hennes spår. Hon plockade upp alla pinnarna och kom med dom till mig. Tempot var koncentrerat och hon jobbar jättebra i spåret. Sen gick vi tillbaka till stationen och där blev det lite passivitetsträning.

Körde sen hem Micke, Jenny och hundarna. Hämtade Eddie och ut till Botkyrka BK. Körde åter igen igenom Eliten med galenpannan:-). Zyrran fick två platsliggningar och det fungerade mycket bra.

Efter 6 timmars aktivitet så var det skönt att åka hem och slänga sig på soffan.

En hungrig rottweiler

står i köket och skäller för hon tycker hon ska ha mat. Förstår om hon är hungrig.... hon struntade i maten i går:-)

Men hon får vänta ett tag till eftersom vi precis har kommit in från skogen.....

..mitt lilla face och jag....

Klockan börjar närma sig..... snart åker sminket fram för att fixa till sig lite innan vi på jobbet går vidare ut för att ha trevligt i kväll.

Boule och god mat tillsammans med sina arbetskamrater kan bli mycket givande.

Ska göra ett sista ryck innan vi gör stan osäker:-)

Resultatet ute på SKK

Zyrrans röntgen från i tisdags är nu på morgonen ute på nätet.

Resultatet blev: HD grad A och artros ua (0)


 


Ibland är hon billig

och då menar jag inte slampig:-) Nu på kvällen så var det tyst, väldigt tyst!!! Först reagerade jag inte eftersom hon hade legat i min säng och sovit... men sen så får man den där känslan som alltid bara är så rätt.

Hon hade nosat reda på mina nya kläder jag köpte idag... plockat upp just den toppen som jag var mest nöjd över och dessutom skulle ha i morgon när vi ska ut med jobbet........ tugg, tugg, tugg

Billig hund? - JA!!!

Jag ska nog forska i vad hennes mor (Vizca) gav henne för mat dom första 8 veckorna!!!!!

Bevis kommer *ler*



Slutade i utsatt tid

Idag kom jag iväg hem från jobbet enligt mina nya arbetstider:-) Väl hemma - en runda med hundarna som för Zyrrans del blev uppvärmning inför cykelträningen. Zyrran var duktig, hon fick visserligen syn på en skata som drog över vägen där vi och hon var på väg att sätta efter men jag fick till ett "NEJ" och hon fortsatte framåt.

När vi kom hem så var det dags att gå lite till för att varva ner. Sen tog vi några lydnadsmoment borta på gräsmattan vid vändplanen. Idag fick vi till våra snabba sättanden igen i fjärren *ler*.

Sen blev det bus hemma på tomten... hon roar sig rätt bra själv. Nu har barnen fått mat och tvätten är vikt och ligger i snygga högar på köksbordet - var och en tar sina kläder.......

Om någon timme ska jag och Kenneth ta en lite längre runda med hundarna.


Dela en köttbulle i tolv delar

Det är exakt det jag har lärt mig idag. En mycket viktig detalj i hundvärlden:-)

Äntligen

så fungerar bloggen igen:-) Den har legat nere pga flytt till ny plattform men tyvärr så fick dom återgå till den gamla eftersom det dök upp lite buggar (jag vet hur det är)

I söndags så njöt vi av det fina vädret. Lite träning hann vi med i hemma miljö.

image124

På måndagen var det återigen lydnad på Botkyrka och det fungerade bra. Zyrran fick en budföring till en för henne okänd manlig mottagare men det rörde henne inte ryggen - som vanligt har springer hon ut snabb och när det är dax att återkomma så behövs c:a tre kommandon *ler*  ... om hon kunde allting så skulle vi ju inte behöva träna.

Igår så gjordes AD/HD-röntgen och jag väntar nu på resultatet.

Anmälan till MH är gjort och förhoppningsvis så kommer vi med i maj.

Nu börjar det hända saker.

RSS 2.0