Tårgas

Idag har vi förutom att vi har fått ut våra kläder även haft täthetsprov, packning av stridsutrystning, montering av stridsbälte inkl. pistolhölster.... och den fina pistolatrappen i röd plast.

Täthetsprovet var intressant - att kontrollera att skyddsmasken är tät med tårgas känns ju spännande eftersom OM den skulle vara defekt så är det ju inte smärfritt.... Men 1 av 28 masker fungerade inte riktigt.

I morgon ska vi ut och skjuta pistol - ska blir jäkligt roligt.


Bifogar en bild på mig... och Lotta J tyckte jag såg ut som 91:an Karlsson??? Vad menar hon??



Första dagen i militären.

Anlände straxt före 12.00. Intog lunch och sen började korvstoppningen. Vi har gått igenom hur man använder stormköket...... inkl säkerhetsföreskrifter. En massa teori om både det ena och det andra. En av oss skulle väljas ut till "Dagelev" och det blev naturligtvis jag även om det fanns 27 st andra personer.... Dagelev innebär att du har ansvar för att ordning och reda hålls och att gänget står uppställda när befälet kommer. Detta innebär att jag måste delegera och det är ganska svårt när man är ett konstaterat "kontrollfreak".

Nu har Maria/Dusica intagit försvarets sängar och det är dags att släcka - totalt tyst ska det vara kl. 23.00. Uppe ska vi vara före tuppen, dvs kl. 06.00 och uppställning 07.30.

Sov gott alla - för det ska vi göra.

Ekerö, farväl och en lycklig sheltie:-)



På förmiddagen åkte Kenneth, jag och Zyrran till Ekerö för att träffa Susanne och David med hundarna. Vi startade nere vid Mälarö BK och körde lite lydnad. Det var bara snöslask på planen men vi och hundarna jobbade på.


Vi jobbar på med fritt följ...


Rätt gripande utan att surfa på apporten...


..och full fart in...


Jag instruerade Zyrran gällande metallen.... "pilutta dig" sa Zyrran....


...Jag vet hur man gör "morsan"



Vi har tjuvstartat lite på stegen...

Sen bar det iväg hem till Slott-Angemund för intagande av lunch. Efteråt bar det iväg till Barnbyn för spår. Det kändes mycket bra att Susanne och David hade 3 katter kvar även när vi lämnade huset *ler*. Zyrran är väldigt nyfiken på deras katter men tar det lugnt och fint när hon ska nosa på dom..... än så länge!


Nere vid Barnbyn la jag och Susanne varsit spår till hundarna och efter en promenad så var det dags. Mycket nöjd med Zyrran då jag hade gjort en spårövergång över stigen där vi även gick alla när vi rastade av hundarna.... men hon tog spåret över skogsvägen perfekt och sen tuffade det på.

Sen åkte vi hem till Susanne och David igen... plockade ut Zyrran och överlämnade "monster-prinsessan" till Angemunds och dom gick in och vi åkte ner till färjan.


Färjan på väg in....


Det var väldigt tomt i bilen utan Znygg-Zyrran och ännu värre när vi kom hem..... den enda som är överlycklig är Eddie och det kan jag väl bjuda på:-)


Zyrran kommer att få en kanonvecka hos Susanne och David, jag ska nämligen göra min militärtjänstgöring i veckan och eftersom Kenneth jobbar långa dagar så känns det bättre att lämna bort henne. Grabbarna hemma tar hand om Eddie, han är ju lite enklare än en galenpannan:-)


Lydnad och valpning...

Veckan har gått i lydnadens tecken. Vi har även hunnit med bevakning och skott-träning. I lydnaden känns hon mer än stabil. Full fokus och energi.

Tränade på krypet hemma i köket, tog in henne fot och förberedde henne med orden: nu ska vi krypa. Det som händer då är att hon slänger sig ner och kryper iväg själv.... kvar i köket stod jag själv kvar med en hund som krypit ut i hallen, vänder på huvudet och tittar på mig - det så ut som om hon sa: Varför är du kvar där för?

Synd att man inte kunde belöna henne med den underbara kryptekniken..... det var bara till att börja om *ler*


På bevakningen i onsdags hände något som mina vänner har skojat om, vid markering på patrullstigen så åkte jag på mage efter hunden in i skogen. Zyrran behöver inga mer motivationsövningar och jag behöver broddar. Hittade en bild från söndagens träning på patrullstigen. Tack för bilden, Emma.


Idag bar det iväg hem till Ingela och Vizca, valpningen hade börjat.... Lotta J var redan där. När det hade kommit 4 valpar så var jag tvungen att åka iväg hem. Under min resa hem så kom ytterligare en valp och när jag var hemma ytterligare en, tror jag... jag har tappat räkningen och har ingen riktig koll på hur många dom är.....


Mer info finns på Ingelas hemsida.

Nu ska jag återgå till familjen i hemmet:-)

Södertälje är säkrat:-)

Bevakning i Södertälje med samling 9.00. Vi var förutom jag och Zyrran, Håkan/Märta, Emma/Tito/Ella, Maria/Dusica och Samuel/Cent,


Organiserade ihop oss riktigt bra. Ett antal upptagspår lades, jag la ett spår till Cent medans Samuel la ut en längre spår till Zyrran.


Jag och håkan gick upp och rekade patrullstig, la ut vindfigge (lotta-rocken) och markerade var dom 2 ljudfiggarna skulle vara.


2 figgar slängdes ut, ett ekipage gick patrullstigen med en person bakom och en person var startklar med sin hund. Upplägget fungerade riktigt bra och allt rullade på. Zyrrans patrullstigsarbete var perfekt. Tydlig ljudmarkering på första figgen där hundarna "inte" fick springa ut. Längre fram fanns vindfiggen som hon också tog klockrent och där jag kunde jag släppa ut henne - belöningen (köttbular) låg i fickan på rocken så det var bara att belöna på plats.


Vi fortsatt på patrullstigen och sen kom ytterligare en ljudfigge. Klockren markering återigen och nu fick hon springa ut. Figgen var Maria som kampade i 180 med Zyrran.


När alla hade gått patrullstigen var det dags för fika (Maria äter banan) efterföljt av spårarbete.

Sen var det en ny patrullstig på nytt ställe. Om Zyrrans första patrullstig var perfekt så var patrullstig nr 2 gudomlig, Vid ljudfiggen var jag tvungen att släppa henne för jag höll på att rasa omkull av kraften i hennes markering.


Mycket bra träning med bra resultatJ


Våren närmare sig men håller den i sig?

Var iväg och träffade Yvonne/Cobra vid Lida för lite spår. Vilket härligt väder det var. Sol, varmt, ja en riktig vårdag.

Jag började med att lägga två stycken upptagsspår till Zyrran. Dessa tog hon galant . Yvonne la ett spår till Zyrran på c:a 1000 meter. Efter 70 minuter var det dags. Hon tuffade på damen, vid grustaget fick hon det jobbigt. Solen låg på, gegga och grus men hon ger inte upp. I det stora hela så var det ett mycket givande spår. Vi ska träna på att ta spår i grustag och fortsätta jobba på spårupptag och vinklar även om hon inte har några problem med sistnämnda utan bara för att hon skall bli ännu säkrare.

Jag la ett spår till Cobra med udda föremål i spåret, första upptaget var lite konstigt tyckte hon men sen gick det som på räls.

Tog några vårbilder:









När vi kom hem så filade vi lite på krypet ute på framsidan..... det går framåt:-)

Bevakning i Södertälje

Åkte iväg så jag var på Södertälje BK innan utsatt tid. Körde lite lydnad i dagsljus. Emma och Ella kom också ner. Det var framför allt lägre lydnaden vi inriktade oss på. Kändes bra. Hoppet funkade kanon i dag då hon kom ut längre ut från hindret. Inkallning, fritt följ, linförighet och framförgåendet var också med på dagens pass och funkade bra.

Sen blev det patrullstig med ljudfigge. Fina markeringar som vanligt. Sträcka nr 2 funkade bäst då hon nosade betydligt mindre i backen:-) Det var ju 2 veckor sen sist och det är tok för långt uppehåll. Patrullstigen var glashal men med vilja går allt.

Nu är det hopp i sängen som gäller. Ny dag i morgon.

Äventyr i Salem

Zyrran och jag tog en sväng till Lotta J och Vizca (som är på semester). Vi vandrade genom Salemsbyggden i lugnt och sansat tempo - något jag inte är van vid *ler*. Vårsolen sken och vi bara njöt av tillvaron. Bilder från eftermiddagen.


Mor och dotter i solen.



Vilken rolig pinne......


Man måste ta i med kraft..


Hörrö, morsan! Om vi hugger i båda så kan vi nog ta med den hem!!!!

Kvällspromenad med Kenneth

Efter jobbet träffade jag Jenny och Micke nere på Botkyrka BK. Jenny skulle träna Lizza - jätteroligt att se vad dom är duktiga:-) Jag hejar på er tjejer!!!

Det märktes att det var länge sen vi körde lydnad. Zyrran var riktigt taggad och fokuserad. Lizza brydde hon sig inte om utan hon jobbade verkligen för belöningen. Vi körde igenom fritt följ och hennes position har blivit mycket bättre, behövdes bara små korrigeringar. Läggande under gång funkade också utmärkt även om vi nu hade underlaget (slask och gegga) mot oss.

Inkallning med ställande och läggande funkade. När vi körde sättande under gång så chockade hon mig med sin snabbhet. Apporteringen som har varit våran akilleshäl (med surfning etc) gick som en dans på rosor.

Vi tog även och körde hoppet lite för skoj skull.

När Kenneht kom från jobbet så ville han ut och gå - han samlar steg eftersom dom har en tävling på jobbet:-) Detta innebär nog att jag kommer att ha sällskap varje kväll när jag ska ut med hundarna.

Spårdag

Möte vid 10-tiden för en spårdag. Lena, Björn med Tarzan, Elsa och Drama, Marie med Tee och Peg samt Bitte och Olle med Frazer. Spår delades ut och lades till alla hundar.

Bitte fick fria händer att lägga Zyrrans spår och hon var tacksam för att slippa massa regler som skulle följas vid spårläggandet. Längden var det enda jag hade önskemål om (800 m). Antal föremål, vinklar, snurrar etc var fritt val av Bitte.

Jag la även ett kortare spår till Zyrran med en massa vinklar inkl. en spetsvinkel. Drog nytta av snön då jag exakt kan se var vinklarna ligger men man måste vara noga med att inte styra och ha is i magen.

Marie lade även ett kort spår med ett bakspår till Zyrran. När spåren va lagda så högg vi in på korv och fika. Solen sken och både mössa, halsduk och vantar åkte av för min del.

Efter att jag följde med Lena och Drama i spåret jag hade lagt åt dom så var det dags att ta vinkelspår för Zyrrans del. Hon fick full lina för att kunna jobba ostört och för att jag skulle slippa stanna om hon skulle gå över vinklarna. Jag vet ju att även om hon springer över några meter så hittar hon alltid tillbaka för egen maskin och detta är en av hennes styrkor när det gäller spår - får hon tapp så kan hon alltid hitta tillbaka.

Detta vinkelspår gick som på räls, 40 cm över första vinkeln sen var alla vinklar klockrena. Jag hade slängt in en spetsvinkel som också gick hur fint som helst. Sen fick hon en stunds vila för att ta spåret som Marie hade lagt. Zyrran struntade i bakspåret som fanns och tuffade på precis som hon skulle.

Vila för Zyrran (och mig) och sen var det dags för det längre spåret som Bitte hade lagt. Zyrran tuffade på i precis lagon tempo och jobbade jättefint. I slutet var hon lite trött men jobbade klart med bibehållen koncentration.

Tack alla för en trevlig dag.


Bilder från dagen


Zyrran drar iväg med bollen och Biggles efter.


Susanne går dubbelfot med Biggles och Zyrran. Ni är skitduktiga:-)


Stort tack till Susanne och David för en underbar fredagkväll. Alla 3 katterna har ni kvar fast Zyrran var på besök under flera timmar:-).

Hälsa och tacka Zebbe för lånet av sängen, den var kanonhärlig. Promenaden på förmiddagen var en suverän avslutning. Zyrran har inte gjort många knop sen vi kom hem.

Livet går vidare

Under veckan så har det inte varit några hundakviteter mycket beror på att jag håller på att jobba Zyrran på andra bitar. Ibland kommer vissa saker krypande och innan man inser vad som står på så har det blivit början till ett problem.

Under en period så har dagarna varit mindre roliga. En tuff period på jobbet, en tonårsson som ogillar skolan, en bevakningsgrupp som strular och sen en rottweilertik som har haft en matte som blundat lite förlänge.

Det som inte dödar - gör en starkare har jag hört och jag hoppas det stämmer.

Ska nu krypa ner i soffan igen och dra ett täcke över mig för att se på några gamla repriser.





Hemma från årsmöte och utställning i Borås.

I fredags åkte jag och Kenneth iväg med Zyrran för att uppleva Borås. På lördagen skulle det vara årsmöte i Rottweilerklubben och på söndagen årmötesutställning.

Väl nere på fredagkvällen och alla saker var på plats så intog vi (jag, Kenneth och Zyrran) en varsin öl nere i lobbyn. Senare kom även Ullis med pappa Gunde och Anna Gewalt med man och hundar.

Efter en utsökt måltid på en närbelägen restaurang så var det bara att knoppa in. Lördagmorgonen startade med en kanongod frukost på hotellet och sen åkte jag iväg på årsmötetet. Kenneth blev kvar på hotellrummet och vilade upp sig från sin ankomst från USA.

Lördagkvällen bjöds på mycket god Thai-mat också väldigt närbeläget - allt är nära i Borås eftersom det inte är så stort:-)

I morse var det dags att bege sig till utställningsplatsen. Vi hann inte ens ut ur Borås innan det var poliskontroll. Inga problem där utan vi for vidare.

Bedömningen började 9.00 med och med min bedömning så skulle vi inta ringen c:a 11.00. Den beräkningen höll inte. Öppenklass-tikarna fick gå in i ringen 14.30. Det var en mycket grundlig bedömning av varje hårstrå.

När det äntligen var vår tur så fick vi i alla fall en 1:a i kvalitet för att sedan stå och vänta på resterande. Sen var det dags för konkurrensen. Helt plötsligt så var det jag och Zyrran som stod som 1.a (nä, jag fattade inte mycket) med CK.

Vidare in i bästa tik klass där vi placerade oss som 3.a.

Det var en rätt bra start på vår premiär i öppen-klassen. MEN ni ska inte tro att detta var smärtfritt. Min söta lilla prinsessa visade sig även från sin sämsta sida, morr, hopp, bit i mattes arm osv....mellan dessa utbrott så rörde hon sig felfritt.

Nu är klockan lite mycket så vi ska hoppa i sängen och smälta vad som hänt idag.

En hektisk vecka

Något bloggande har det inte funnits tid med under dom senaste dagarna. Lördag, söndag och onsdag gick i bevakningens tecken. Lydnad kördes det under tisdagen och även onsdagen.

Förutom att det har varit en jäkla vecka på jobbet så lyckades jag även drabbas av punktering på bilen under färden hem från jobbet på onsdagen. Skitkul.

Idag kom jag iväg från jobbet senare än beräknat. Plockade in Zyrran i bilen och mötte upp Ingela i Slagsta. Färd över till Ekerö. Vizca, Zyrran och Biggles for runt som troll på golfbanan. Sen blev det fika hemma hos Susanne innan vi åkte hem. Var hemma en timme för att sen åka till Tumba och hämta Kenneth som landat på Arlanda någon timme tidigare.

Här är lite bilder på rottorna på Ekerö:


Zyrran med Biggles och mamma Vizca


Susanne och Zyrran kör freestyle:-)


Zyrran undrar om det ska vara så här!!!


På span....


Vizca, Biggles och Zyrran

RSS 2.0