Så blev det spår...

I morse tog jag hundarna ner till ängarna. Lite bus och lek va dom värda. Efter 45 minuters full rulle så ringer Sussie7Myzzko och frågar om hon ska lägga ett spår till Zyrran för hon är ute vid Lida. Självklart sa jag. Tog hundarna och gick hem för att packa oss in i bilen:-)

Medans Zyrrans spår låg till sig så diskuterade jag och Sussie framförgående. Sussie provade några gånger på med Myzzko och jag körde även Zyrran. Skönt när man kan komma fram till en lösning:-)

Nu skulle Zyrran ta sitt spår. Som tur va så hade hon använt lite energi på fältet hemma så jag är jättenöjd med hennes tempo. Sen att jag min dumma nöt koncentrerade mig på mina fötter och missar att jobba henne på pinnarna.... matte står med dumstruten på huvudet just nu. Sista pinnen och slutet gick mycket bättre. Hon stannade även och började dra i något i backen och när jag kom fram så såg jag en benknota...... Ett "Nej" kom och hon bröt sysselsättningen och fortsatte spåra. Kändes bra.

Väl tillbaka så gick jag och la ett mycket kort spår med många pinnar och medans spåret lades till sig så följde vi med i Sussie spår och även Yvonnes.

När det var Zyrran tur så fick jag jobba på vid pinnarna i slutet så greppade hon dom men jag kunde se att hon började bli trött....men hon jobbade på. Nästa gång så ska jag börja med ett kort spår med många pinnar.

Nu väntar vi på lite gäster som kommer och sen drar vi ut på galej:-)

Jag säger bara: Tony Rickardsson!!!

Du är för bra!!!!!!

Lite lydnad:-)

Efter promenaden med hundarna efter jobbet så fortsatte jag med Zyrran och körde lite lydnad. Läggande och ställande under gång. Fritt följ kördes utanför huset. Koncentrationen håller längre och längre. Lite framförgående hann vi också med:-)

Kul när hon väljer mig även när grannarna rör sig på gatan som hon brukar få godis av:-)

Som avslutning körde vi fjärren med belöning bakom henne.

Morgondagen bjuder på något annat:-)

1 flaska vin

vann jag idag på vinlotteriet....

Vinlotteri

Idag klockan 15.00 har vi det sedvanliga "vinlotteriet" på min arbetsplats. Förmodligen så vinner jag inte idag heller.......

Men någon gång kanske....

Lydnad

Igår var det dags för lydnadslektion igen. Jag hade bokat en timme och Sussie/Myzzko timmen efter. Först körde jag Zyrran. Rottweiler och jag fick ta en liten dust på planen - man får inte hoppa och bita matte i armarna!!!

Efter en halvtimme var det dags att stoppa in Zyrran i bilen och det var Myzzko´s tur. Vad jag fick jobba för att få in henne i bilen. Hon skulle till Myzzko tyckte hon och inte in i bilen. Sussie var beredd så hon lyckades aldrig med sitt försök. Damen och jag fick en dust till och in i bilen åkte hon - jag trodde hon skulle riva bilen. Enligt henne så skulle det tränas mer!

När Sussi hade kört en halvtimme så var det Zyrrans tur igen. På det här sättet så får hundarna en paus och man slipper en hund som kroknar efter 45 minuter. Samtidigt är det väldigt bra att se när andra tränar och får instruktioner - man lär sig även där:-)

Läggande och ställande under gång har gjort stora framsteg. Fria följet ska vi köra vidare på och förlänga efter Zyrrans förmåga *ler* Igår så tjuvade hon på hoppet ett par gånger men efter utebliven belöning så insåg hon sitt misstag och gjorde saken rätt.

Inkallningen fungerade bra. Jag har ju kastat boll snett bakåt eftersom hon har förmåga att nästan välta mig med sina bestämda ingångar. Igår körde vi med boll två gånger och sen en inkallning med ingång - vilken skillnad:-)

Apporteringen går även den frammåt - apportering för Lkl 1 är ju redan klar men nu jobbar vi vidare för lkl 2. Rutan är ngt som jag måste ta tag i. Hon går ut fint men har så mycket intresse för boll/leksak att det blir mer likt uppletande när hon har kommit igenom rutan. Men vi har ju tid på oss.

Framförgåendet fungerade bättre än jag förväntade mig och vi kör vidare även här:-)

Kraftigt nerkyld och ganska fullproppad med nya saker så var det skönt att komma hem till familjen - jag somnade i soffan. På kvällen tog jag den vanliga rundan med Micke, Jenny, Lissa och Gucci.

Bara 8½ timme kvar tills man får gå hem!

LAN-partyt fortsätter

Grabbarna på övervåningen sköter sig bra. Dom äter och sovar mellan varven. Idag kom ytterligare en tonåring så nu är dom 8 st som sitter framför varsin dator och spelar. Men jag tycker att det är ganska trevligt. Hur ofta annars har jag sällskap nere i köket klockan halv sex på morgonen??? I morse var det 4 tonåringar som värmde pizza för glatta livet.

För alla föräldrar lägger jag in den här:





och alla WOW-spelare får denna:


Själv har jag inte gjort några knop alls idag:-) (duktiga jag) I morgon är det lydnad som gäller - tror att det kommer att vara en mycket taggad prinsessa på planen.

Tiden räcker inte till

Ut i skogen vid 6-tiden på morgonen, hem för att fixa till sig själv. När det inte är påsklov så ska barnen upp.....I väg till jobbet...... slit och släp (tur att man har arbetskamrater som är kanon)

I väg hem på eftermiddagen - med lite tur så är man hemma vid 17-tiden. Ut med hundarna och eventuella aktiviteter men först lite snabba sysslor hemma....  Har man åkt iväg med hundarna så är klockan för det mesta över 21 på kvällen när man kommer hem. Har jag tur så kan jag gå och lägga mig vid 22-tiden.... men oftast blir det någon timme senare....

Undra varför man är sliten????

Idag kom jag och min arbetsgivare överens om att jag kan gå ner och jobba 75%. Visserligen blir det löneavdrag men jämfört med 2 timmar mer hemma så är det värt det. Vi startar nästa vecka.

Idag åt Kenneth och jag på den Grekiska Kolgrillen i Tumba:-) Mycket gott och magen står i fyra hörn. Sen var det hem och fixa mat till mina 3 guldklimpar och deras 4 kamrater. Det är LAN-dagar hemma hos oss igen.


Födelsedag

Joachim och Kenneht har födelsedag i dag och då har det inte hänt så mycket på hundfronten. Vi startade i morse med en ganska hyfsad promenad där 2x1km var joggandes. Sen var det hem och städa lite innan släkt och vänner skulle kliva in genom dörren.

Gästerna anlände och vi fikade och hade trevligt. Till slut var det bara mamma och pappa kvar. Mamma och jag tog en promenad och pappa fick vila på soffan:-) Mamma går med stavar för att det går lättare för henne att hålla takten efter stroken. Zyrran bryr sig inte alls om stavarna och det är ju positivt:-)

Sen käkade vi pizza och drack lite vin. Kvällsrundan avnjöt vi med Jenny, Micke, Gucci och Lissa.

Nu är det dax att sova - arbetsdag i morgon........


Uppletande

image121Jag åkte hem till Sussie i Salem och så tog vi svängen över åkrarna och bort mot skjutbanan.

Zyrran och Myzzko körde katt och råtta leken på åkrarna. När vi kom förbi skjutbana så gick vi en bit längre in i skogen så band vi upp hundarna och fixade en uppletande ruta.

Zyrran började. När hon hittade nappflaskan var det lite svårt att komma in till en början men sen släppte det. Såg en förändring på henne och det är att hon inte har så svårt att gå ut på djupet.

Första skicket var det 4 saker och hon kom in med dom 3 första sen fick Sussie hålla i Zyrran så tog jag bara en lov ut - utan att röra sista saken. Då drog hon ut och letade igen.

Zyrran fick sen vänta medans Myzzko körde. Han tycker inte om att hålla okända förmål i munnen.

Zyrrans andra skick med 3 saker gick galant hon jobbade bra och framför allt att hon går ut igen på djupet efter att hon har kommit in med saker. Sista skicket gick också bra.

Sen busade Zyrran och Myzzko runt innan vi gick vidare hem. Lite race på åkrarna fick som även på hemvägen

image123
Kan det finnas fler saker där ute????

Vilken dag!!

image119I morse bar det iväg till Älvsjömässan. Hanarna började och åter igen så var det finsk domare med namnet Rune Fagerström.

Biggles och Hector fick först ettor i kvalitet och fortsatte sen med att placera sig: Bigge 1:a och Hector som 2:a i JKK.

Men det var inte slut här. I bästa hanhund så blev dom även 2:a och 3:a.

Sen var det Zyrrans tur. En 1:a i kvalitet även för SysterYster:-) Vi placerade oss som nr 2 i JKK med CK och i bästa tik så blev vi faktiskt 3:a.

Nu är det ju så att jag har en ganska livlig hund.... men detta tyckte tydligen domaren om för på kritiklappen så står det under mentalitet: Glad.

Det är bara att inse att hunden tycker att utställning är skitkul:-)

Krititken löd: 1 år feminin helthet, bra storlek, utm kroppsprportioner. Välformat huvud m härligt uttryck, medelstora öron, korrekt ögonform, marmorerat pigment i läpparna, bra hals. Utm. förbröst, rak överarm, bra bröstdjup, ryggen behöver stramas upp, bra kors, välvinklat bakställ, stramare benstomme till sin storlek, normala rörelser när hon vill, kort päls, bra färgteckning.

image117
Av ungefär 20 tikar så delades domaren bara ut 3 st CK.
Att vara en av dom känns rätt bra:-)

image118
Vilken dag!!! Alla 3 syskonen fick sina CK:n och dessutom placeringar i bästa hane/tik:-)

image120
Väl hemma så blev det bus på tomten - innan det var dags för vila - hon har sovit gott.
Till middag blev det lamm även för Zyrran:-)


Tack alla som var med idag!

Älvsjömässan

20080322.jpg
Älvsjömässan

Förberedelser inför Lilla Stockholm

image114Inhandlade lite lammlever som nu ska stekas och sen torkas i ugnen.

Zyrran och jag håller på att ladda mentalt inför morgondagen. Ska upp ganska tidigt och sen bär det iväg. Jag har redan plockat ihop alla sakerna - då minimerar man risken att glömma något:-)


Zyrran är ganska trött efter dagens äventyr men ser i alla fall till att vara med. Jag blir bara lite orolig över att hon sniffar lite mot levern och sen vänder upp till Kenneth för att tigga grönsaker......

image115
Lite fänkål skulle smaka enligt rottweiler......

Lite bilder från dagen i skogen

Mycket snö och sol på eftermiddagen. Jag, Jenny och Micke tog hundarna en bit in och fotade lite.
image112
Zyrran älskar att skutta i snön - min lilla ekorre:-)


image113
Även en sheltie kan uppskatta snön - även om det är jobbigare med korta ben:-)

image114
Gucci tycker också om snö.....

image115
..och lilla lissa 13 veckor tycker allt är roligt:-)


Mycket snö i Stockholm

image109
Var ute med Jenny, Micke, Gucci och Lissa ner till ängarna. Jag tog bara Zyrran med mig. Zyrran blev glad över att få springa och busa i snön. Sen var det fika hemma hos J och M. Då fick Zyrran vara hemma och så tog jag med mig Eddie i stället. Skulle bli lite vilt och galet med Zyrran, Gucci och Lissa:-)

Vad går hon på???

Zyrran var galen i morse!! Startade klockan 6 och tyckte att hela familjen skulle vakna. Hon plockade upp saker ur korgen med dukar och prylar som ligger och väntar på att strykas.... hopp och skutt, titta matte vad jag har!!!

Hon var jättepopulär!!! NOT!

Klev upp ur sängen halv nio och skulle dricka kaffe. Rottweiler fortfarande "galen"! Eddie försöker undvika henne hela tiden - ut med henne på tomten...... där är hon rolig att titta på. Hittar en pinne och gör sina skutt och hopp. Vi har nu varit och slängt soporna. Hon var så "galen" att hon höll på att flyga upp på motorhuven på en bil som var parkerad..... den här hunden kan göra mig mycket impopulär i vårat område.....

Tog oss i alla fall hem för att fortsätta dricka kaffe - inväntar klockan så att vi kan gå ner till ängarna......satan... nu har hon tagit en duk igen.... eller är det en strumpa???


hörs...


Torsdagen som blev fredag:-)

Åkte lite tidigare från jobbet. Kenneth och jag åkte iväg med hundarna, släppte dom i hundgården (slö-rastning) sen bar det av för diverse ärenden. I djuraffären inköptes lite halsband och tugg till vovvarna. Hämtade ut paketet med Zyrrans fina täcke.....

När vi hade varit hemma en stund så kom svärmor (med James) och lämnade påskägg till barnen. Mina föräldrar hade varit här tidigare och lämnat massa semlor.....

Det är så skönt att James funkar med hundarna. Zyrran tycker att han är ganska rolig men James säger ifrån.

I morgon fyller Gucci 1 år........ Då ska vi träffas och fira:-)


Idag sticker jag......

image108Någon som vill hänga med eller ses vi på Blåkulla?

Känns bra idag, solen skiner, kortare arbetsdag och sen ledig i 4 hela dagar *ler*

1-2-3-4-5 klapp på rumpan och spring

När Zyrran hör den meningen så går hon igång. Men idag har hon skött sig betydligt bättre i travandet än i förra veckan:-)

Jag har inte ont i armar och axlar efter kvällen och det är ju positivt. Hon gjorde ett och annat galloppsprång men gick ner i trav igen. Ett par pass-tillfällen blev det också men vi går ju inte och tränar för att vi kan det här med utställning *ler*

Zyrran glufsade även i sig maten nu när vi kom hem och det är ovanligt. Nu är det en trött prinsessa som ligger bredvid mig.

I morgon skärtorsdag och förmodligen så jobbar vi inte hela dagen!!!!!!! Sen blir det långhelg.................

Zyrran laddar

Vi har nu tagit en sväng med hundarna. Nu far Zyrran runt i köket med aktivitetsbollen - stolarna välter och bollen studsar i allt.... dags att lägga borten den och ställa allt i ordning.  Jag tror att hon håller på med någon form av uppladdning inför den kommande ringträningen i kväll *ler*

Mamma ringde från sjukhuset

och berättade att hjärtkonverteringen som pappa skulle göra på förmiddagen nu var klar och att han mådde bra.
Nu skulle det bara göras ett EKG och var allt ok så kunde han åka hem.

Älskar mitt jobb.

20080319.jpg
Älskar mitt jobb.

Solen tittar fram...

20080319.jpg
Solen tittar fram...

Skogsrunda

När jag kom hem från jobbet så tog Jenny och jag hundarna för en skogspromenad. Det var så vackert ute, snön låg kvar på träden och lite soldis sken igenom molnen. Zyrran fick röja runt på fältet och det ser så härligt ut. På vägen hem så låg Eddie lite före och rätt som det är så ser jag att det är något/någon där framme.

Rätt som det var så var det en svart unghund framme vid Eddie. Gick fram med Zyrran så att Eddie skulle få vara ifred. Efter kom husse vilt ropande och ursäktade sig *ler* Han trodde han skulle vara själv i skogen..... men det trodde faktiskt jag också att vi skulle vara:-)

Allt gick bra och vi fortsatte på stigen hem.

Det som retar mig mest är att jag glömde kameran.... man kanske inte får någon ny chans att fota hundarna i snö.

Snöö!!!

Igår när jag åkte från Hammarby var det regn ute.... när jag kom genom tunneln mot E4:an så var det snöstorm!!!  Hem och hämta hundarna för den vanliga måndagsträningen. Gud va kul med snö sa hundarna.  Tränade med Zyrran på sånt som vi gick igenom i helgen och det fungerade bra.

När jag körde Eddie så kommenderade Sussie mig och vid varje pip och gnäll som kom från hunden så fick han lägga sig och bara vänta.... det tog ett tag och sen var han tyst.

Eddie´s fjärr fungerade bra även på 10 meter - det kanske kan bli något av han!!

Eftersom snön vräkte ner så var man både blöt och kall när man kom hem och att krypa ner i soffan och se på TV var ganska skönt:-)

I morse stack vi ut i skogen och röjde.... det var ganska slaskigt men hundarna njöt av promenaden. Zyrran ser ut som en pigg liten ekorre och Eddie uppfattar Zyrran som något prestsmittat.....

Känslan sitter kvar:-)

image105Igår var det dax för sista passet i ridhuset. Vi blev indelade i grupper på 3 personer. Man jobbade igenom ett ekipage i taget. För att minimera risken att Zyrran skulle ta belöningen och dra ärevarv (som hon kan göra i ren glädje) så satt vi helt enkelt fast hennes kong i kopplet. Vilket ös det blev på henne:-)

Vi har nu gått vidare i ställandet och jag har börjat jobba in henne på vänster sidan - hon gör det riktigt snyggt. Även med belöning bakom fungerar kanon - det gav stor effekt när någon annan kunde stå med leksaken bakom och börja kampa med henne så fort jag ropade "bra"!

Hennes läggande från stå har nu tagit form och och även här kan jag nu backa och kommendera och hon ligger kvar tills belöning kommer. Inkallningen är det som har gett mig ett smärre problem....... hon nästan välter mig när hon kommer farande. Precis när hon är framför mig så hoppar hon upp och vänder i luften för att slå ner rumpan i backen och eftersom hon kommer med sån fart så slår hon i mina ben.

I fotpositionen så märks det att hon verkligen koncentrerar sig för att göra rätt. Dom gångerna hon pendlar lite utåt så kan jag göra en halvhalt och hon återgår till rätt position. I fjärren så jobbar jag på att förminska mina handtecken - riktigt roligt nu när hon slänger sig ner och flyger upp utan att flytta rumpan:-)

Vi körde även igenom hoppet - här kör jag samma variant med att kasta boll snett bakåt.....

Zyrran fick mycket beröm i helgen:-) Framför allt för sin arbetsgläde men också för att hon är så trevlig och "söt"... Gissa om man sträckte lite extra på sig.

När det var en halvtimme kvar så var Zyrran trött *ler* Man märkte en skillnad eftersom det var lite varmare ute - det gick liksom åt mer vatten till hundarna. Zyrran fick gå in i bilen och vila och så körde jag igenom Eddie. Lite fjärr, inkallning, dumruta men även fotposition och "sluta-gnälla-övning".

Ikväll så är det Botkyrkaträning igen. Man har ju blivit lite taggad efter helgen.


Ridhusträning

image104Igår kväll drog jag med Zyrran (och Eddie) och Sussie med Myzzko och Cewin mot Nynäshamn för ridhusträning. Att vi sen åkte fel 2 gånger och fick ringa för att tala om att vi var på väg är inte så mycket att tala om men vi var där ungefär med 2 minuter till godo:-)

Mycket givande kväll hade vi. Många trevliga hundförare och ett ekipage tävlande med mig i Bro-Håbo förra sommaren.... alltid roligt när man känner igen människor:-)

Zyrran hade lite problem med fokus då vi befann oss i ett ridhus. Det går att äta hästskit!!! Efter ett par korrigeringar så gick det bättre. På slutet så var det inga problem alls. Det var ju första gången vi skulle träna lydnad på en matta av godis.......

När vi väl kom hem vid 23-tiden på kvällen så stöp jag och hundarna i säng.

I morse så var det dags igen. Samling vid 8 och i dag var jag och Sussie först på plats. Då kunde vi ta en promenad med hundarna i lugnan ro. Eftersom våran grupp i går hade Lotta som instruktör så körde vi med Ann i dag. Zyrran gick mycket bra idag. Ett par försök med att äta men bara jag är uppmärksam så fungerar det. Mycket kontakt vid fotgåendet.

Vi körde även en platsliggning och det var många hundar. Zyrran hade inga problem med att ligga kvar. Hon är så rolig att jobba med - vilken arbetsglädje:-)

När vi kom hem i dag så tog jag och Sussie hundarna genom skogen till ängarna där dom fick springa av sig. Zyrran sover nu *ler*

I morgon eftermiddag är det dags för ridhuset igen.....

Äntligen Fredag!!

Onsdagens ringträning var enormt rolig. Dom har flyttat tiden till en timme senare för att det ska finnas mer plats. Det var en mycket trött rottweiler som klev över tröskeln hemma. Även om hon öste på i full gallopp som vanligt så kunde jag ändå se en viss förbättring för "travet" kom titt som tätt *ler* Det kanske blir nått av "skruttan" till slut.

Tisdagen och torsdagens simning ställde jag in då jag märkte att jag behöver komma ner i varv. 2 kvällar hemma på en vecka kan ju vara skönt. Man har ju familj också. I går kom Lotta med Elexa över och vi tog en mycket liten sväng med hundarna. Det är skönt att Zyrran kan ta det lugnt inne även om vi inte har haft någon aktivitet för oss.

När Lotta hade åkt hem så informerade jag min familj om "Städschemat" som nu finns i vårt hushåll. Inga barn har protesterat än *ler* även om 16-åringen såg ut som ett UFO när jag talade om att han skulle städa badrummet på övervåningen. Köket fick sig en genomgång som hette duga... saker slängdes och äntligen så satte jag upp vår knivmagnet på väggen så man slipper "knivblocket" som alltid står ivägen när man ska torka av bänken.

Nu på morgonensvängen så blev det en liten joggingrunda (2 km), Zyrran travar så fint med huvudet högt (precis så som jag vill ha det på utställning). Vi måste se roliga ut - längst ut i kopplet travar "prinsessan", efter kommer jag med glada tillrop och bredvid mig en lurvig sheltie som glatt hoppar och skuttar med små skall mellan varven:-)
Helgen kommer att bli mycket intressant. Jag har anmält mig till en lydnadskurs i helgen i ett ridhus:-) Vi kör igång i kväll, lördag fm och söndag em. Eftersom Zyrran förmodligen inte håller 4 timmar i sträck så har jag ju fördelen att även träna Eddie:-)

Bildbevis angående "våren" kommer - jag har nämligen en liten konflikt med min kamera och bilder i RAW-format!!

Vi har cyklat

hela 200 meter igår kväll. Med fara för mitt liv så tog jag chansen:-) Zyrran skötte sig exemplariskt och vi ska fortsätta träningen på hemmaplan.......

Dags att byta bil!

image103

På lunchen skulle jag kolla hur mitt luftfilter i bilen såg ut. Öppnar motorhuven och det första jag ser är solrosfrön mitt på motorblocket!!!!! Det troligaste är en skogsmus som har hittat lite frön för att sen ta sig upp i mitt motorutrymme för att mumsa i sig härligheten och samtidigt värma upp sig. Någon mus såg vi dock inte....

Jag har alltså två saker att välja på:

1: Enligt skogsmusen så är min bil hemtrevlig
2: Det första som överger ett sjunkande skepp är råttorna

Vet inte riktigt vad jag ska tro på.... vi får väl se när jag ska besikta bilen den 31 mars.

Jag ser ljuset....

redan klockan halv 6 när jag kliver upp:-) Blir så glad när man slipper ut och gå i mörket.

Gårdagen bjöd på måndagsträning med Maria/Seiko och Susanne/Myzzko. Jag och Eddie fick till fjärren igår och det kändes att det inte var helt hopplöst. Apporteringsdirigeringen går också bättre och bättre.  Anmälan är gjord till den 20 april och nu är det nötande som gäller:-)

Zyrran har fått riktigt fina sättanden från ligg - flyger upp utan att flytta rumpan *ler*  Roligt när man ser att 5-öringen trillat ner på rätt plats. Target i rutan fungerar bra och igår satte hon tassen på "målet"  och inväntade belöning. Vänstersvängarna i fria följet är jag jättenöjd med - mycket bra rump-kontroll. Ställandet var det som vanligt inget problem med heller - nu ska gå vidare med den biten. Även läggandet från stå börjar ta form.

Var tvungen att åka hem innan träningen var klar eftersom jag skulle hämta Micke som hade varit i Romme och åkt snowboard. När klockan slog 20.00 så var det jag som satt bänkad framför TV:n för att se Vetenskapens Värld och programmet "Den unika hunden" på kanal 2. Ett program som var mycket intressant. Man kan gå in på SVT:s hemsida och se programmet via webben.

I kväll så ska vi nog träna lite på "travandet" igen..... och kanske cykeln kommer fram.....


...å så var helgen slut....

Fredagen bjöd på trava-träning ute på gatan. Den här gången fick mitt ansikte vara ifred:-) Jag plockade fram cykeln i torsdags med resultatet "galen hund"  insåg jag att cykeln får stå på tomten och så kan Zyrran bjuda in till lek hur länge hon vill...... cykeln lär inte svara -inte ens när man sätter tänderna i däcken..... På fredagen var cykeln ointressant så jag tog hund och cykel och började gå.........efter en liten stund så gick det riktigt bra. Det var inga tänder i däcket och inga tokhopp..... vi kanske kan cykla någon gång i framtiden...... utan att det blir fara för mitt liv:-)

Lördagen startade med kanonväder. Ut med vovvarna, rastgården och sen lite lydnad på fotbollsplan. På vägen hem så mötte vi Jenny, Gucci och lilla Lissa.... hängde med dom ner till Storvretsängarna. Vi körde lite ringträning och hade det allmänt härligt i solen.

Sen var det hem och vila en timme för att sedan åka iväg till Haninge och simma. Jag och Jenny hade bokat tiderna efter varandra så vi kunde ha sällskap. Zyrran var lika galen som vanligt och när hon var klar och Gucci skulle i vattnent fick jag jobba med prinsessan..... eller som sagt : jag släpade ut henne.......

Idag söndag bjöd på regn och rusk. Morgonpromenad med lite lydnad..... en pappa med barnvagn stannade och tittade när jag körde igenom Eddie..... han frågade lite försiktigt om Eddie var en "cirkus-hund"..... Hmm.... ser vi så konstiga ut????

På eftermiddagen så träffade vi Ingela och Vizca ute vid Norsborgs Vattenverk. Hundarna fick springa och busa.... När vi kom hem gick Zyrran raka vägen till köket och sa: MAT

Hon har sovit sen dess........

Knockout av en rottweiler

Gårdagens ringträning gick som den brukar, hon ställer sig snyggt och så fort vi ska börja springa så är det 180 knyck. Gallopp eller passgång..... var finns travet. Kände mig faktiskt lite uppgiven - jag vet att hon inte är så gammal men irritationen fanns där i alla fall.

Eftersom jag inte är den som ger upp så bestämde jag mig för att det var just travandet vi skulle träna lite på hemma. Passade bra då hon inte skulle simma idag. Med beslutsamhet i stegen tog jag ut hundarna på en rastning. Väl hemma så fick Eddie gå in.

Ställde upp henne - klapp på rumpan - och så gav vi oss iväg. Varje gång hon travade med blicken frammåt så kom bollen farande över huvudet. Det tog inte så lång tid för henne att fatta "galloppen"

Även när hon fick se Jenny längre fram på gatan så höll hon travet och så kom bollen. Under denna aktivitet så skickade jag bolllen, tappar kopplet och böjer mig ner för att ta upp det - samtidigt som Zyrran fångar bollen och gör ett av sina glädjehopp..... rakt upp med huvudet i mitt ansikte. Ovanför överläppen har jag nu ett snyggt jack som är kantat av en svullnad.

Även om det innebär en del risker så fortsätter vi våra övningar i morgon!!

Promenad i skogen

Zyrran retar sheltie i skog och snår

Och nafsar till honom så fort det går.

Att busa med Eddie är en rolig grej

Här räcker inte ett kraftigt "Nej"


Eddie nosar sig längs stigens kant

Trippar så fint o väldans galant

En rottis smyger sig i mossan fram

Tänker: Jag tar han vid nästa stam


Eddie ställer sig och nosar glatt

Nosen går - anar inte ett skvatt

Då kommer hon farande med sån fart

Ropar högt - jag fångar dig snart


Snappar i luften försöker bita besten

Zyrran fattar den burdusa gesten

Hon hoppar undan vigt och raskt

När hon landar hörs ett jätte plask


Rottisens ögon börjar att tindra

Hon vet att ingen henne nu kan hindra

Bestämt hon nosen i pölen kör

Ropar till Eddie: det är så här man gör


Rottweilerns lek vill aldrig sluta

Sheltie önskar: ge´na en spruta

Hundarna har hittat sitt egna gebit

Matte går och drömmer om start i Elit.


Äntligen rapport:-)

Ja, tröttheten tog över i söndags när jag hade kommit hem från utställningen - somnade redan halv åtta *ler*. Under gårdagen hade jag lovat mig själv att inte starta datorn när jag kom hem och jag lyckades hålla löftet.

Söndagen startade tidigt:-) Var på plats i Enköping straxt före åtta. Zyrran fick sin "etta" i kvalitet och då hade vi nått ett av delmålen. Min önskan var ju att få en placering i juniorklassen men där gick vi bet. Vi åkte ut som hund nr 7. Hon skötte sig bra (som alltid) men har lite förmycket "spring" i benen så travandet blir ju inte alltid så vackert.

Hennes Kritik blev så här:
Femenin tik. Trevlig helt. Önskar mer utfyllt nosparti. Bra hals och rygg. Välformad bröstkorg med bra djup och längd. Kraftfullt bakparti. Välvinklad. Bra benstomme, fina tassar. Ljusa ögon. Väl markerade tan. Rör sig bra bak, brett fram.

Broder Hector tog hem vinsten i juniorklass för hanarna men blev tyvärr oplacerad i bästa hanhundsklass. Zyrran är stolt över sin snygga bror:-)

Mamma Vizca vann championklassen och placerade sig sen som 4:e bästa tik. Men dagen var inte slut än. Vizca med sina barn plockade även hem "Bergårdens Kings vandringspris"  i bästa Avelsgrupp.

image102

Även om jag sov hela natten var måndagen "trög". Tog mig i alla fall ner till Botkyrka BK för drilla hundarna. Eddie kördes igenom och jag kände mig nöjd rakt igenom.  Zyrran fick platsliggning, budföring och fritt följ. Jag får inte riktigt till det när det gäller hennes sättande från ligg... nästa träning är det den biten som gäller. Vi var nöjda när vi kom hem och jag slängde mig i soffan med ett glas vin (som jag missade på söndagen).

Idag känns det som en mycket bättre dag:-)

Regnet vill inte sluta!

Det har regnat konstant hela dagen. Vi tog en liten sväng i skogen och där var det ju inte ett dugg torrare:-) Zyrran for runt som en galning och försökte få igång Eddie som svarade med att visa alla 42! Han tycker att hon är lite förstor för att leka med nu *ler*

På kvällen tog Jenny och jag en sväng med "flickorna" ner till Videobutiken. Nu har jag laddat med godis och chips till melodifestivalen. Det blir till att lägga sig i tid eftersom vi ska på utställning i Enköping:-)

1 mars

Då var vi inne i mars-månad. Klev upp ur sängen och insåg att det var regn och rusk. Tog ut hundarna och plockade upp svärmor på vägen.

När vi kom hem var vi alla blöta och hundarna rejält skitiga. In i badrummet för att spola av dom.... svårast är att få ut Zyrran ur duschen och sen få in Eddie. Zyrran älskar att duscha och Eddie lägger sig platt ute i hallen och försöker att inte synas....... Att sen spola av honom med en hjälpsam rottweiler bredvid kan bli lite trångt.

Efter det obligatoriska "tokrycket-efter-dusch" så har nu lugnet lagt sig i huset. Det är fortfarande bara jag som är vaken:-)


RSS 2.0