Zyrran sprängde oss i luften

Ut på HVSS för att köra hund på Plutonchefsutbildning. Vi startade med en patrullstig. Zyrran jobbar bra och det blir inga starkare markeringar som är något att följa upp.


Framme vid målet och får order om "sök runt byggnad". Kommenderar henne på "leta" och hon börjar jobba. Rätt som det är dyker hon ner i gräset och kommer upp med en dynamitladdning i munnen.

Lugnt och sansat talar jag om för mina kamrater att vi förmodlen är sprängda i luften........... Inser vikten av annan typ av markering som vi måste lära in:-)

Zyrran har under dagen även patrullerat med gott resultat. Nu sover hon i min säng och kommer förmodligen inte resa på sig förrän i morgon.

Laddar inför avresan...

Mycket ska fixas innan jag och Zyrran drar iväg till Marma på söndag. Idag var jag och brände pengar på saker till husvagnen.

Jag lyckades i början på veckan att göra en lista på saker som skall göras innan Marma och jag är stolt att jag ligger i fas. Nu är nästan varje timme planerad för att allt ska hinnas med.

Vi har faktiskt gjort lite hundgrejer i veckan; allt från lydnad-, utställningsträning, fys, bus och lek.

Eddie fyllde 9 år i tisdags, min lilla lurvkille.... tänk va tiden går fort.

Jag kommer att ha internet med mig till Marma och det känns skönt..... måste ha koll på mailen:-) Eftersom dagarna kommer att vara långa, från 07.30 till 21.30 med utbildning finns det ju ändå lite tid till att uppdatera bloggen *ler*.

Nu är det dags för ett sista ryck innan John Blund kommer.


Tror vi börjar vakna igen...

Först vill jag börja att säga ett stort TACK till alla som har hört av sig (via gästboken, bloggen, mail, sms eller ringt) och grattat oss till certningen.

Vi är otroligt stolta och ser fram emot mer övningar och kurser via försvaret - som sagt det är nu det roliga börjar.


Under dom dagarna som har förlöpt så har vi hunnit med en hel del MEN i ett lugnare tempo. Just nu ligger lydnaden i prio - vi har en del att jobba i kapp. Har varit hos Lotta Linusson ett par gånger och Zyrran gör mig lika glad varje gång.

Vi har varit ute med Jenny, Micke, Gucci och Lizza och spårat under förra helgen. Att Jenny orkar med att fara fram i skogen som en pansarvagn med denna mage.... som för övrigt är ett minne blott för under veckan så blev familjen utökad med en liten Max. Stort Grattis till er.


Jag och Kenneth har även inhandlat en husvagn så nu bär det ner till Öland i juli och utställning, samtidigt som vi hälsar på Kenneths släkt.


Eftersom jag och Kenneth har haft semester och tisdagen bjöd på bra väder så åkte vi in till stan. Här sitter vi på Folkungargatan.


Vi stannade även till vid "Oliwer Twist" och smaskade i oss en god köttbit innan vi åkte hem. Detta var ett mycket trevligt ställe sa Zyrran, eftersom dom bjöd på kokt korv.


Igår var det trädgården som fick sig en genomkörare som avslutades med grillning på kvällen. Zyrran håller koll på alla köttskivorna.


Idag fixade jag ordning ett par skaklar till ungarnas gamla skrinda så på kvällskvisten gick vi iväg till affären och handlade. Det var en stolt tjej som drog hem vagnen med matvaror..

Vill samtidigt önska alla en trevlig midsommar......


Villa, Volvo, Vovve och

nu har vi köpt en husvagn - ska hämtas på fredag:-)


Certhelgen = TJH (HV)

Idag på eftermiddagen kom jag och Zyrran hem från Malmköping och våran certhelg. Lördagen inleddes med spår och jag kände mig ganska lugn. Insåg att då inte var fallet när folk började be mig "andas", undra om jag antog en blåaktig ton i nyllet, eller?

När vi fick order om att åka iväg till spåren så slet jag upp bildörren för att hoppa in och inser snabbt att jag är på väg att sätt mig i baksätet  - slängde igen dörren snabbt och hoppade in fram istället..... vem skulle annars köra?

Spåret var det momentet jag var nervös för - jag vet att hon kan spåra och längden är det minsta problemet MEN jag var livrädd för att hon skulle misslyckas just idag!!!!!!

Vi började patrulleringen och tjejen jobbade fint. Vips så tog hon spåret och jag inser snabbt att hon har bakspår eftersom spåret under inga omständigheter kommer att gå ut på grusvägen. Men jag väljer att följa hunden och invänta "ledarens" order att vända hunden. Order kom och Zyrran vändes och fortsatte utan problem. Sen blev det halt och 5 minuters väntan och sele på.

Sen bar det iväg. 16 minuter senare så var alla 3 apporter + slut inne och jag kände tårarna bränna bakom ögonen av lycka. Zyrran och jag fick en stund tillsammans och vi lekte med bollen till hennes stora förtjusning.

Sen var det bara att lämna in hunden i basen och invänta kvällen och sittande bevakning. Har inte så mycket att rapportera där förutom att hon gjorde sina markeringar och jag fick se till att hon inte somnade......hon nästan hängde i halsbandet MEN hon markerade ljudet utan problem.

Söndagens förmiddag skulle förgyllas av patrullstig. 1000 meter och hon skulle markera ljud och vind. Zyrran låg på i kopplet men inte lika mycket som hon brukar - men hur ofta kör vi patrullstig dag nr 2 med en natt i skogen i bagaget.

Även om jag kunde se en tempoförändring i hennes arbete så gjorde hon ett bra jobb. Markerade ljudet och behöll markeringen jättefint.  Några förarmissar gjorde jag och det är ju bara något man ska ta till sig och försöka förbättra.

I basen har hon fått betyg MVG - inte ett ljud, legat och sovit och så fort någon har närmat sig så ville hon kela och bli klappad.

Helgen resulterade i Godkänt i samtliga moment och nu kan min prinsessa titulera sig TJH (HV).


Tack!!

Tack för alla lyckönskningar inför helgens prov. I morgon sticker vi iväg:-)

Lediga dagar

Igår var det första dagen på min 3-dagars semester. Gick upp tidigt för att köra ner bilen till verkstaden. Jag tog med mig hundarna så vi kunde gå hem - då var ju morgonprommisen avklarad.

Hem och la mig på soffan i ett par timmar. Det var så skönt så jag somnade. Mitt på dagen klev jag upp och då fick huset sig en genomkörare. Det var behövligt kan jag säga.

På eftermiddagen var det dags att hämta hem bilen -- en nätt kostnad på 2.300 men nu har jag en hel bil och 2:an från besiktningen är släckt.

Tobbe och jag avslutade kvällen med chips, dipp och en film. Kvalitetstid på hög nivå:-)

Nu ska jag gå upp och väcka Tobbe så han kommer iväg till skolan och själv ska jag senare ta en sväng med jyckarna.


Trött i kroppen

Helgen var mer än intenssiv. Blev uppringd på fredag kväll och fick förfrågan om jag kunde infinna mig på HVSS eftersom Plutonchefsutbildningen behövde hundekipage. Sagt och gjort, den lediga lördagen som skulle vigas åt hus, hem och familj blev istället ett hårt arbete för Zyrrans del.

Att patrullera i 28 graders värme i 50 minuter tog på bruden. Hon gjorde ett bra jobb och efter vila så blev det ytterligare patrullering och även sittande bevakning. Det är tur att hon kan återhämta sig fort.

Dagen gav mig mycket inblick i hur det kommer att vara när vi är certade och framför allt vad mycket mer både hund och jag ska lära oss - detta var beviset på att certprovet endast är en inkörsport för att fortsätta sin utbildning.


På söndagen bar det ut till Berga och resa med båt till Märsgarn för att köra vindsök på öar. Zyrran gjorde återigen ett kanonarbete och jag har nu lärt mig läsa henne i båten och när hon får vind på figgen. Det är ju skillnad mot i skogen där hon har möjlighet att dra ut i kopplet. Känslan var enorm att kunna peka ut var figgen befann sig bara genom att läsa hunden:-)

Zyrran förberedd att jobba mot en av öarna.

Helgen var som sagt tuff för damen och det blev inte så mycket vila eftersom vi hade besök både på fredag och lördag kväll. På söndagen blev det inte heller så mycket lugn eftersom det var "repstuga" i huset och Staffan kom och hjälpte oss med att installera den nya tvättmaskinen som vi hade hämtat i lördags.

Igår blev det inga aktiviteter och så kommer det att bli hela veckan ut. Vi samlar krafter till helgen både Zyrran och jag:-)

Att jag har semester nu i 3 dagar känns kanon. Bara jag och yngsta sonen är hemma och vi har kvalitetstid i mängder medans övriga familjen är ute på äventyr i några dagar.

RSS 2.0