Fullspäckad torsdag

Stack från jobbet i vanlig tid... Hämtade hundarna och lydnadslektion. På vägen hem stanna till i djuraffären för att leta dragsele till Zyrran - fanns ett men det var för litet. Hem och tog hundarna för att gå ner till Tumba och hämta Kenneths bil. Köpa (läs: laga) Mc Donalds så barnen fick mat. Det var härligt att sitta ute på baksidan och äta:-)

Ett litet fyspass med Zyrran och efter att hon varvat ner så attackerade hon sitt älskade bildäck. Idag fick jag i alla fall kameran *ler*

image163

image162


image164


image165


image166

PM

Nu finns PM:et ute för World Dog Show 2008

http://www.worlddogshow2008.se/wds/

image161

Bildäck:-)

Efter jobbet var jag och hämtade ett bildäck hos Marie som Lillen hade fixat. Gissa om Zyrran blev glad - ny leksak. Jag var så upptagen med att titta på henne att jag glömde hämta kameran för att fota henne:-) Tack för däcket, Marie  - det kommer vi ha mycket nytta av. Nästan så jag ser fram emot vintern.

Jenny och jag tog en sväng i skogen med hundarna och det märks att värmen tar på dom. Vi konstaterade vilken skillnad det är att gå med tjejerna nu mot i höstas *ler* Nu struntar dom i andra joggare och motionärer och bara går förbi. Det gjorde dom inte i höstas...

Nu är det nöjda hundar som ligger och vilar i huset och väntar på mat.

Solig helg och en härlig måndag

Helgen har varit helt underbar. Mycket arbete har blivit gjort på tomten - börjar se normalt ut:-)
image156

I lördags hade vi äran att få passa Lizza. Hon var helt underbar och helt plötsligt så var Zyrran så stor..... man insåg att hon är ganska formad. Hon blev lite extra stor med en valp i huset. När Lizza blev lite busig i kopplet så nonchalerade Zyrran henne totalt - det skulle aldrig ha hänt för  2 månader sen.

image157
Vi var ute på tomten från 8 på morgonen och hade Zyrran en boll så skulle Lizza ha den..... Zyrran vek undan några gånger och sen fick Lizza ta bollen från Zyrran mun. På natten så somnade hundarna så fint och på natten så vaknade jag av små pip. Jag hittade Lizza under sängen... in hade hon kommit men när hon skulle ut igen så gick det inte. Jag fick helt enkelt väcka Kenneth och säga till honom att ställa sig upp för jag var tvungen att lyfta sängen och dra fram Lizza-bäbis:-) Hon gick inte under sängen igen.

image158
Idag så åkte jag ner till klubben och skulle köra Eddie lite... några skick på rutan blev det och lite fritt följ. Jag hade ingen riktig gnista idag så det blev inte så mycket.

image159
Zyrran löper ju så hon fick stanna i bilen så länge vi var på klubben. När vi kom hem så fick hon lite lydnad. Senare på kvällen så cyklade vi en sväng.

Avfallskvaren!

Zyrran började löpa i tisdags. Det innebär att det inte blir något MH på söndag - skittråkigt - men det går förhoppningsvis fler tåg:-)

I och med löpet så har hon börjat äta som en häst min lilla kräsna prinsessa. Det har blivit så illa att hon även försöker att äta all möjlig skit även ute..... En riktig avfallskvarn helt enkelt.

Efter jobbet idag så åkte jag och badade med hundarna. Eddie fick vara med i dag och jag lyckades mycket bra med att hålla ordning på lurv-pelle så det inte blev en massa skällande. Zyrran lyckades även hitta våran kamptross som låg på botten... men å andra sidan försvann en pipleksak.

Nu på kvällen gick jag och hundarna och mötte Kenneth vid bussen. Passade på att gå lite tidigare så vi kunde träna på att bara sitta still och vara passiva. När bussen stannar så kliver Kenneth av vid ena dörren och äldsta sonen vid den andra dörren - gissa om hundarna hade svårt att välja vem dom skulle hälsa på först *ler*

Ska gå och pyssla lite innan jag hoppar i sängen...Fredag i morgon - ska bli så skönt:-)

Lugnare aktiviteter

En snabb sväng med hundarna efter jobbet. Svärmor gick med och eftersom Zyrran har börjat löpa så visslade lillkillen hela vägen:-)

Senare på kvällen gick jag, Micke och Jenny med hundarna till Storvretsängarna. Zyrran fick lite fritt följ, inkallning, ställande och läggande. Med Eddie körde jag dumrutan och vändningar på stället.

Nu står damen och gnäller i köket för hon är vrålhungrig. Hon får hålla sig till tåls ett tag till.

Skogsrunda med jogging:-)

Blev lite peppad efter gårdagens spurt igenom skogen så när jag kom hem så tog jag ut hundarna i skogen och kom på tanken att jogga. Detta trots att jag kände av gårdagen i skenbenen (dåliga skor).

Vi satte fart mot 5 km slingan. Först sträckan uppvärmning och sen satte vi fart. Stegräknaren var påslagen eftersom jag ville kontrollera sträckan och framför allt få en tidsuppfattning.

Zyrran och Eddie skötte sig jättebra. Cyklister och annat löst folk i motionsslingan blev totaldissade av hundarna. Nosen rakt fram och en underbar trav från Zyrrans sida. Eddie fick jag jobba lite med en stund eftersom han har förmåga att hoppa, studsa och skälla men till slut så lärde han sig:-)

Summan av kardemumman blev jogging i 4 km (35 minuter) och resterande var uppvärmning resp. nervarvning.

Jag blev jättestolt över mig själv *ler* eftersom jag inte har joggat på länge och dessutom är storrökare. Nu har jag en tid att jobba på att förbättra. Det underlättar med bra kondis när man ställer hund:-)

image155

Zyrran fick senare låna grannhundens boll - något hon ofta står och blänger efter mellan staketribborna. Efter mat till hela familjen och hundarna kom hon och lade sig med sitt ben i soffan. Hon brukar böka runt lite innan hon hittar rätt läge - så gjorde hon även idag. Jag böjer mig över henne och pussar henne över nosen och ser till min fasa: HON HÅLLER PÅ ATT SLITA MITT CIGG-PAKET I SMÅBITAR!!!! Hennen tuggben låg på golvet.......

Visserligen ska jag inom en snar framtid sluta men inte just nu.

Motionsdax

Hämtade hundarna och åkte ner till Brosjön. Zyrran och jag började med att springa en liten slinga på 2 km. Jag är fullt medveten om att 2 km inte är speciellt långt men som otränad förare så måste man ju börja någonstans. Tempot var inte jogging-takt utan mer full-fart-framåt:-)

Zyrran längtst ut i kopplet travade på med högt huvud med ett driv som är kul att se. Efteråt i andra ändan så flåsade jag med goa glada tillrop: Braaaaa tjeejen. Braaaaa. Framååååt...... Inte så konstigt att folk tittade på oss när vi kom älgande genom skogen.

image154

Sen gick vi ner till vattnet och Zyrran skulle simma lite. Kongen som jag kastade ut vägrade hon att hämta.... den flöt iväg någonstans i vassen och jag inser att vi inte kommer att se den något mer. Skulle precis gå upp så möter jag Marie och Peg. Slängde in Zyrran i bilen och gjorde Marie sällskap medans Peg simmade.

image153

När Peggan var klar så tog vi ut Zyrran.... hon simmade runt bryggan med hjälp av Marie och en roligare leksak. Sen var det fullt ös för att hämta bollen ute i vattnet på det gamla vanliga sättet. Tack Marie för hjälpen:-)

Sen åkte vi till Botkyrka BK och gick en sväng i grustaget. Envis som jag är så joggade jag och hundarna upp för branten med mycket lös sand. Jag hade lite mjölksyra i benen när jag kom upp *ler*

Eddie fick sig ett lydnadspass på planen och sen bar det iväg hem. Nu ska jag se på tv och bara vara:-)

Oj... glömde...

Stort Tack till dig Lotta/Elexa som tog hand om Eddie i helgen.

image152

Hässleholm

Innan vi startade vår resa mot Hässleholm i fredags så var vi iväg på ett lydnadspass. Åkte lite tidigare så att hundarna fick rusa av sig i skogen först.

image145


Trippen till till Hässleholm gick bra ända tills vi kom förbi Brahehus vid Gränna. Tvärstopp på vägen och det var totalstopp. Vi kunde konstatera att det förmodligen hade hänt en olycka och frågan var hur länge skulle vi behöva stå still??
image146

Rätt som det var så rörde sig köerna framåt....sen blev det stopp igen. Så här fortsatte resan i ungefär 1½ timme. Det visade sig vara ett par lastbilar som hade krockat och deras last låg över körbanan. Nu visade det sig att i vårt fall var det tittköer för olyckan var i andra körbanan. Vi körde även om den ena lastbilden som bärgades iväg. Förarhytten var kraftigt demolerad.

image147

Resten av resan gick bra och vi anlände vid 21-tiden på natten. Jenny och Micke kom efter ett tag och vi tog hundarna med oss för att ge oss ut och fixa hämtmat samtidigt kunde vi kolla läget på Hässleholm City by the night. För information så var staden rätt död!!!


Det blev pizza som vi tog med oss upp till våran "lägenhet". Ett par öl och sen var det natti-natti rätt tidigt. Zyrran trivdes i lägenheten.


image149

Lördag morogn och samling vid frukosten. Jenny och jag plockade med oss Zyrran och Gucci och gick till utställningsplatsen. Strålande sol och varmt. Väl framme så var det bara att ta av sig tröjor och jackor. Micke och Kenneth slog sig ner i varsin stol och drack en varsin öl... dom trivdes rätt bra *ler*


image148

Zyrrans resultat på lördagen var ingen skam - 2:a i ukk med Ck. I btkl blev vi inte placerade.


Domare var Petra Junehall och hennes kritik blev så här:


Tilltalande ungtik, utmärkta proportioner och storlek. Femenint, välformat huvud. Korrekt bett. Fina ögon och öron. Mkt bra hals och överlinje. Passande benstomme. Välvinklad. Välkroppad. Tillräckligt förbröst och bröstkorg. Bra kors och svans. Brea välmusklade lår. Välbalanserade rörelser. Ngt mjuk päls med bra färg och tecken.


Sent på eftermiddagen gav vi oss tillbaka till hotellet. Hundarn fick vila i bilarna och vi gick för att äta gott. Man var rejält hungrig efter en hel dag ute i friska luften.


Sen var det dags för en hundrastning för att fortsätt upp hos oss och spela kort och dricka vin. Vi slocknade utan problem på kvällen.


Söndagen startade lite tidigare. Iväg till Brukshundsklubben i Hässleholm för att vara med på Rottweilerspecialen. Lilla Lizza fick en fin 3:e placering med HP i valpklass 4-6 månader.

image150

Zyrran placerade sig som 4:a i  ukk med HP. Domare var Marita Östlund som gav Zyrran följande kritik:


15 månader tik av bra storlek och modell. Fem utrycksfullt huvud och uttryck. Kunde ha mer stopmarkering samt ngt mer utfylld under ögonen. Mörka fina ögon. Ngt stora välplacerade öron. Bra bett m ngt lösa läppfickor. Flott hals. Välmarkerad manke. Bra överlinje. Tillräckligt förbröst för åldern. Aningen brant överarm. Breda muskulösa lår. Bra benstomme. Tendens till övervinklad i has och knäled. Rör sig harmoniskt med kraft bak.


Det är alltid roligt att ställa en hund för två olika domare under två dagar - dom ser inte alltid samma sak *ler*  När vi skulle åka hem så var det en trött och hungrig liten tjej som gladligen hoppade in i bilen. Hon sa inte ett ord under resan hem.

image151

Nu ska vi ladda batterierna för Norrköping om 2 veckor.

Träningstävling

I onsdags körde jag både Zyrran och Eddie på Botkyrkas träningstävling. När det gäller Eddie så jobbar jag på hans pip och gnäll och jag är mycket nöjd med momenten jag gjorde. Att han sen även kunde separera rutan och apporteringsdirigeringen kändes bra:-)

För Zyrrans del så började platsliggningen med ett mindre slagsmål. Hund 1 -5 var upp och röjde och som nummer 6 låg Zyrran - hon låg kvar och det var skönt. Det blev en ny platsliggning och det gick också bra.

I linförigheten fick vi en 7:a, Avdrag pga hopp och studs samt DK. Det var en mycket glad dam som gick linförighet:-)

Läggandet nollade hon. Men en 9:a på inkallninge kändes bra då avdraget var snett sättande. När ställandet kom så plockade hon en 10:a där utan problem. Apporten gav inte mer än 7,5 eftersom hon hoppar fram för att ta apporten.......När hon väl skulle göra hoppet så slog hon i och detta gav en 8:a.......

Summan slutade på 157 p....

Vad lärde jag mig.... Stressa inte ut med hunden på planen..... Värm upp 5 minuter.....

Hennes neddrag i linförigheten handlade om ej förberedd förare:-) Men nästa gång då har jag lärt mig!!



Nu ska jag fixa lite hemma sen ska vi iväg för ett lydnadspass och sen drar vi till Hässleholm:-) Utställning i två dagar som ska bli underbart roligt.


Somnade i soffan:-)

Efter jobbet åkte jag och bytte däck på bilen.... på vägen hem konstaterade jag vilken skillnad det var med nya däck. Bilen gick som på räls *ler* Resan till Hässleholm på fredag kommer att bli väldigt behaglig med den komforten:-)

Efter middag och pyssel så somnade jag på soffan..... Det är skönt med en slapp dag mellan varven.

Måndagen fortsätter...

Jag och hundarna åt Mc Donalds på en gräsmatta utanför kontoret och sen tog vi en prommenad. Kommer hem i rätt hyfsad tid från Eskilstuna och tog svängen förbi Däck Olle vid Dalvägen. Nytt däck måste jag ju ha eftersom vi åker till Hässleholm på fredag.

Snackade med killen som kikade på mina andra däck och han talar om att jag har körförbud på alla mina däck...... jag förstår vad han menade..... mycket lite mönster kvar....

Det var bara att beställa 4 nya däck.....totalsumma 2100:- Tur att man inte har specialdäck......

Hem och fixade lite käk till ynglingarna i huset och sen stack jag och Kenneth iväg till Södertälje BK för informationsmöte gällande Tjänstehund.

Efteråt körde jag Zyrran - passade på när det var nytt ställe. Hon var lika arbetsvillig som alltid *ler*

Nu är det dax att varva ner så man orkar upp i morgon igen.

Herre gud!!!!

Helgen har inneburit massor med arbete på tomten. Hundarna har bara varit och mycket pga värmen som helgen bjöd på. Idag värker kroppen av träningsvärk..... lyfta stenplattor i 2 dagar sättter sina spår. Lönen av mödan blir ett snyggt stengolv i carporten.

På söndagen så fick Zyrran ett spår på kvällen och det var inga större problem. Hon missade en pinne av 7..... annars var tempot helt ok och arbetsglädjen god.-)

I morse skulle jag åka till Eskilstuna och jobba. Kommer till Shell-macken i Alby och bakdäcket var platt - punktering. Eftersom jag alltid tar med mig hundarna till E-tuna så var det bara att stuva om i bilen. Ut med hundarna, galler och grindar... för att få ut reservdäcket... som för övrigt är ett vinterdäck... undra vad lagen säger om det??

När däcket väl var på plats och jag satt i bilen så ringde telefonen...sonens lärare. Jo, han hade hamnat i bråk och gått hem...... undra var han har fått sin tjurskallighet ifrån.....  I morgon så börjar min dag alltså i skolan med sonen för att lösa problemet.....

Känns som en väldigt bra start på veckan.

Lugn Fredag

Hundarna har bara fått vanliga rastningar i dag..... lugnt och sansat... jo, jag skurade golven på undervåningen....men det går ju inte som hundaktivitet.....
bara lugn och ro.... och lite vin  *ler*


Åker snart till jobbet

Känns som en mycket bra fredag:-) Vaknade av mig själv vid 5-tiden så nu har jag hunnit rastat av hundarna med en rejäl sväng och dessutom har jag och Zyrran tagit en cykeltur.

Hon har blivit riktigt duktikg att springa bredvid cykeln. Hon bryr sig inte om andra hundar utan fortsätter rakt fram och är koncentrerad på sin uppgift.

Ska bara avsluta min kaffe så sticker jag iväg till jobbet - det jobbigaste är att behöva gå iväg från uteplatsen......men det blir ju en eftermiddag också:-)

Lydnad och simning

Åkte iväg för lydnadskurs. Allt gick kanonbra. Ska jobba lite mer på hindret och att hon inte ska slå i mina ben när hon kommer in och finslipa på helomvändningarna.

Rutan fungerade bra även när hon inte såg att target-föremålet lades ut. Fjärren fortsätter vi att jobba på så att vi kan behålla dom snabba sättanden och lägganden.

En mycket lyckad träning som avslutades med en halvtimmes simning vid Brosjön.....

Ringträning

Stack i väg på ringträningen i går. Sist var onsdagen före Lilla Sthlm. Zyrran går igång i 180 i garaget. Träningen gav en hel del.... lite nya tips fick man dessutom:-)

Ska bli kul att ställa i Hässleholm nästa helg:-)

Inlines

Väl hemkommen från jobbet så gick jag och Jenny med hundarna till Storvretsängarna. Eddie fick en ruta och Zyrran fick också köra lite rutan inför lydnadsklass 2. Hon gillar verkligen targe-målet.

När vi hade kommit hem så plockade jag fram mina inlines..... det var intressant. I början ville hon bita i däcken och helst springa framför fötterna på mig men på slutet så gick det mycket bättre...... blir lite full i skratt när hon springar till mina inlines och ger ifrån sig ett skall för att sen titta på mig... hon tyckte det var roligt tydligenl.

I morgon blir det ringträning i Flempan..... ska bli roligt eftersom det var ett tag sen.

Lunch...

Ska sticka iväg och äta lite lunch. Har lite svårt att koncentrera mig då tankarna bara går tillbaka till gårdagen och den underbart roliga träningen med Edide....

Jag är så "taggad" att få bukt på skäll, pip och gnäll...

Lyckad träning

I söndags jobbade jag och Kenneth på tomten. Hundarna var med oss hela tiden och hjälpte till så gott dom kunde:-)

I går så var det träning med Sussie och Maria. Vi började med att ställa ut en massa rutor på planen där man kunde skicka från olika håll. Belöningar gömdes och så satte vi igång. Jag tog Eddie först och startade med fritt följ. Vid minsta pip eller gnäll så blev det passivitet. Har har förmågan att "låta" vid sidoförflyttningar och vändingar. När det kändes bra så tog vi ett par rutor. Nu fick han lov att vara fokuserad för att kontrollera vilken rutan jag ville att han skulle springa till. Eftersom belöningen ligger dold (med lock på burken) så syns det att det är rutan han letar efter och inte target eller belöning. Sen blev det fritt följ igen och så här varvades momenten och som slutbelöning fick han kvällens mat:-)

Jag kör samma variant hemma med honom nu, pip, skall eller gnäll = ligg still tills du är lugn..... Känner att jag har fått lite betalt för jobbet eftersom han var knäppstyst i bilen när jag körde Zyrran.

Zyrran jobbade bra och hon hade stora förväntningar på slutbelöningen.....ett grisöra.

Jag var mycket nöjd med kvällens träning och livet blev också mycket roligare när jag hade deklarerat och insåg att det inte var så jobbigt - även om vi skulle ta upp sålda och köpta hus *ler*

Nu är det dags att sätta fart och jobba.....

Lördagens lydnadstävling

Dagens tävling blev som den blev. Pip och gnäll - neddrag på platsliggningen, fria följet och om vi hade fått betyg på rutan så hade det varit samma sak där. Ändå var han bättre idag än han brukar. Vi slog till på en 10 i alla fall på dumrutan och en 9:a på inkallningen. Men som sagt eftger rutan så har det brunnit i huvudet på sheltie:-)

Apporteringsdirigering gav oss en 7:a efter ngt DK och en mycket stor lov innan han hittade apporten och kom in. Hopp med metallapportering var förra gången en 10:a och nu fixade Eddie till en nolla!!!! En ny variant  med att springa förbi hindret på väg ut!!!! Fågelholken Wilhelmsson tog emot en glad hund som hoppade tillbaka med metallen.....

Vittringen gav en 8:a med neddrag för att han sprang förbi pinnarna och sen vända tillbaka och plocka rätt (utan att smaka på dom andra). Så kom fjärren...... han började nysa mitt under momentet varav han inte gjorde ett skifte......eller om det blev två - inte en aning men vi fick en 5.a med lite dk....... När det gäller fjärren så säger jag inget - för den nysattacken var inte att leka med.......

Nu blir det ingen tävling för lurvpäls på ett bra tag..... jag ska först få hunden tyst och fortsätta få ihop rutan.......

Zyrran får starta istället så jag i alla fall får någon tävling under sommaren..... tur att det finns utställning också.
Jag har till och med strukit honom från träningstävlingen på Botkyrka.

Men vad är väl en bal på slottet......


Lydnadsträning

På förmiddagen var det dags för mig och Zyrran att ha lydnadslektion:-) Hon kändes mycket stabil och det har blivit förbättringar från förra veckan. Ytterligare några små förbättringar ska ske och länkningen på momenten jobbar vi på. Externbelöningen körs också stenhårt. Hon fattar nu vad targeten är till för.... inga problem, bra tempo in i rutan och vi ska fortsätta jobba på det till nästa vecka.

Eddie fick sig också en drillning, den här gången på momentet rutan. Förmodligen kör jag morgondagens tävling och sen får han ev. ett tävlingsuppehåll för att befästa vissa små detaljer.

Kristiina med Lilo och Ida kom förbi och fikade. Härligt att träffas igen och man får passa på när hon är i Stockholm och hälsar på. Kenneth skulle åka och handla och backade naturligtvis in i Kristiinas bil...... säger bara: Tur att det inte var jag!!!!!  Lugn, Kristiina... jag betalar dina reparationer på bilen.

Vi åkte sen gemensamt till Botkyrka för att träna. Eddie fick blandad kompott och han hade greppat dagens rutan-övning bättre än vad jag trodde:-) Apporteringsdirigering och vittringen kördes också. Vet inte hur det ska gå i morgon på DM......

Zyrran fick lite fritt följ och mycket vändningar. Avslutade med apporten och sen hoppet för att sen få externbelöningen.

Det har varit en trevlig dag - men det fanns som vanligt tusen saker man skulle ha hunnit med.


Hemkommen från utställningen:-)

Vi stack iväg på den inofficiella utställningen på Hågelby. Zyrran var enorm och skötte sig kanon och som grädde på moset så slutade hon som BIS 4:a.

Kritiken löd: Mkt tilltalande helhet, kraftfullt fem. huvud. Korrekt bett, kraftiga käkar, utmärkt front och förbröst, väl välvd bröstkorg. Välvinklat och välmusklat bakställ, rör sig kraftfullt och lätt. Riktigt trevlig tik.

Prinsessan ligger nu och sover i hallen - inte ens märgbenet orkade hon äta upp:-)

Ska ladda ner filmerna till nätet så lägger jag ut länkar.

Har inte tid att blogga mer eftersom jag måste gå och sätta upp rosetterna *ler*


1 maj

Det vi har gjort sen i söndags är bland annat att bygga på staketet mellan oss och grannen. I går skulle vi ha gjort det sista men så kom regnet - staketbygget blev uppskjutet och vi hamnade i soffan hela familjen istället.

I måndags var jag och hundarna nere på klubben. Båda hundarna fick sig en genomkörare. På tisdagen hände inte så mycket på hundfronten. Vi var en stund hos Jenny och Micke och hundarna fick socialisera.

I går var jag ledig. Började dagen hos mina föräldrar för att byta däck och fika. Sen var det ombesiktning på bilen och det var ok så nu får man köra ett år till. Hem och lämnade in Eddie. Zyrran och jag stack ner till Storvretsängen där skolan hade Valborgsrock. Perfekt tillfälle att socialträna på. Jenny kom med Gucci och Lissa också. Det var många barn som ville klappa hundarna och Lissa var klart den som var mest populär:-)

Sen drog vi ner till Brosjön och hundarna fick bada. Zyrran tycker det är så roligt att hon till och med hoppade från bryggan...... Hon och jag körde även lite lydnadsövningar innan vi gick upp till bilen. Det var en trött tjej på kvällen....

Nu sitter vi och väntar på att klockan ska gå - vi ska iväg på utställning i Hågelbyparken. Det är bara en inofficiell utställning men vi kör som träning. Lissa och Gucci ska också ställas. Ska även bli roligt att se Irene ställa sin lilla Bella.

Hmmm.... det är rätt roligt när man får telefonsamtal från vänner som frågar om man är sjuk eftersom bloggen inte har varit uppdaterat på några dagar. Men så är inte fallet..... bara en släng av lathet. Jag tror att ordningen är återställd igen.... Rapport om utställningen kommer i eftermiddag...


RSS 2.0