Hässleholm

Innan vi startade vår resa mot Hässleholm i fredags så var vi iväg på ett lydnadspass. Åkte lite tidigare så att hundarna fick rusa av sig i skogen först.

image145


Trippen till till Hässleholm gick bra ända tills vi kom förbi Brahehus vid Gränna. Tvärstopp på vägen och det var totalstopp. Vi kunde konstatera att det förmodligen hade hänt en olycka och frågan var hur länge skulle vi behöva stå still??
image146

Rätt som det var så rörde sig köerna framåt....sen blev det stopp igen. Så här fortsatte resan i ungefär 1½ timme. Det visade sig vara ett par lastbilar som hade krockat och deras last låg över körbanan. Nu visade det sig att i vårt fall var det tittköer för olyckan var i andra körbanan. Vi körde även om den ena lastbilden som bärgades iväg. Förarhytten var kraftigt demolerad.

image147

Resten av resan gick bra och vi anlände vid 21-tiden på natten. Jenny och Micke kom efter ett tag och vi tog hundarna med oss för att ge oss ut och fixa hämtmat samtidigt kunde vi kolla läget på Hässleholm City by the night. För information så var staden rätt död!!!


Det blev pizza som vi tog med oss upp till våran "lägenhet". Ett par öl och sen var det natti-natti rätt tidigt. Zyrran trivdes i lägenheten.


image149

Lördag morogn och samling vid frukosten. Jenny och jag plockade med oss Zyrran och Gucci och gick till utställningsplatsen. Strålande sol och varmt. Väl framme så var det bara att ta av sig tröjor och jackor. Micke och Kenneth slog sig ner i varsin stol och drack en varsin öl... dom trivdes rätt bra *ler*


image148

Zyrrans resultat på lördagen var ingen skam - 2:a i ukk med Ck. I btkl blev vi inte placerade.


Domare var Petra Junehall och hennes kritik blev så här:


Tilltalande ungtik, utmärkta proportioner och storlek. Femenint, välformat huvud. Korrekt bett. Fina ögon och öron. Mkt bra hals och överlinje. Passande benstomme. Välvinklad. Välkroppad. Tillräckligt förbröst och bröstkorg. Bra kors och svans. Brea välmusklade lår. Välbalanserade rörelser. Ngt mjuk päls med bra färg och tecken.


Sent på eftermiddagen gav vi oss tillbaka till hotellet. Hundarn fick vila i bilarna och vi gick för att äta gott. Man var rejält hungrig efter en hel dag ute i friska luften.


Sen var det dags för en hundrastning för att fortsätt upp hos oss och spela kort och dricka vin. Vi slocknade utan problem på kvällen.


Söndagen startade lite tidigare. Iväg till Brukshundsklubben i Hässleholm för att vara med på Rottweilerspecialen. Lilla Lizza fick en fin 3:e placering med HP i valpklass 4-6 månader.

image150

Zyrran placerade sig som 4:a i  ukk med HP. Domare var Marita Östlund som gav Zyrran följande kritik:


15 månader tik av bra storlek och modell. Fem utrycksfullt huvud och uttryck. Kunde ha mer stopmarkering samt ngt mer utfylld under ögonen. Mörka fina ögon. Ngt stora välplacerade öron. Bra bett m ngt lösa läppfickor. Flott hals. Välmarkerad manke. Bra överlinje. Tillräckligt förbröst för åldern. Aningen brant överarm. Breda muskulösa lår. Bra benstomme. Tendens till övervinklad i has och knäled. Rör sig harmoniskt med kraft bak.


Det är alltid roligt att ställa en hund för två olika domare under två dagar - dom ser inte alltid samma sak *ler*  När vi skulle åka hem så var det en trött och hungrig liten tjej som gladligen hoppade in i bilen. Hon sa inte ett ord under resan hem.

image151

Nu ska vi ladda batterierna för Norrköping om 2 veckor.

Kommentarer
Postat av: susanne m big.

Stort grattis till dig min kära syster"LOVE" Låren och baken har du från mig:) Duger att tackla omkull det mesta med. Kram Big med familj!

2008-05-19 @ 13:22:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0