Hinner inte med...

eftersom mycket av min tid går åt till andra uppdrag än bloggandet just nu. Vi har varit på 3 utställningar med blandade resultat och det enda dom har haft gemensamt är att vi INTE har tagit något CERT.

Annars tränas det både lydnad, spår, bevakning och även fys.

Ska nu ägna tiden åt lite hemma-fix som lätt blir lidande när man jobbar hund.

Återkommer längre fram i bloggen:-)

Sista semesterveckan

I tisdags var jag och Zyrran på HVSS och jobbade. Plutonchefsutbildningen skulle gå igenom hundarnas roll i hemvärndet.

Zyrran och jag skulle då visa hur hundar används tillsammans med hundtjänstinstruktören Sandra. Det blev en heldag med arbete i skogarna. Rutsök runt byggnad, patrullstig med ljud, vind och även spårövergång.

När vi gick längst med skjutbanan så satt ett gäng soldater igång att skjuta med AK:4orna. Zyrran blev nyfiken och på allt smällande och undrade vad dom gjorde för roligt.

Patrullstigen gick precis bredvid skjutbanan och jag trodde faktiskt inte att hon skulle kunna bryta och börja patrullera men i samma stund som hon fick kommando "pass på" så gjode hon det hon skulle och bakom oss fortsatte det smälla som attan.

Efter en lång dag med arbete drog jag iväg för platsliggning med skott på Södertälje. La henne ner och var kvar bredvid henne. Till skillnad från förra gången på Botkyrka så skulle hon nu inte ligga utan försökte gå mellan mina ben..... det beteendet har hon när hon vill få igång mig i lek..... jag fick då tala om för henne att NU ska vi ligga ner.

Funderar lite hit och dit och det är bara att konstatera att hon går igång på skotten och vill ha aktivitet.

Åkte till Botkyrka igår och körde skott även där efter vårat lydnadspass. Igår försökte hon återigen krypa mellan mina ben men efter en bestämd och vänlig korrigering så låg hon utan att stöka. Hon tycker tydligen inte att regeln "lagd hund ligger"  gäller när skott går av.

Hon är lite rolig för skulle hon vara utan kommando under skotten så bryr hon sig inte. Men det är jobbigt att behöva vara passiv - efter skotten så vill hon gärna dra bort mot skytten för att kolla av.

Men jag såg en tydlig skillnad igår och det går framåt.













Härlig hunddag

Åkte iväg mitt på dagen och la ett spår till Zyrran. Dagens träning låg på många vinklar och en liggtid på 2,5 - 3 timmar. Körde även en uppletande ruta med 3 föremål innan jag åkte vidare till hundklubben nere vid Vattenverket i Norsborg.



Fikade och umgicks med människor och hundar innan jag åkte för att gå spåret. Hon har ett mycket behagligare tempo med lång liggtid och jobbar dessutom noggrannare. På ena sträckan blev hon slarvig och drog över vinkeln men kammade till sig och fortsatte sen spåret.

En snabb lunch ute för att sen sticka iväg till Slagsta och bada. Zyrran och jag var rejält trötta när vi kom hem - simma och leka tar på krafterna.


En glad kamrat med svans :-)

Fredagsaktiviteter

Igår åkte jag till veterinären med Eddie. Jag hade tidigare i veckan plockat bort ett grässtrå som satt fast i tandköttet och nu kom efterdyningarna i form av en inflammation. Han ska även tillbaka om 2 veckor och sövas för att få sig en renovering i munnen. Än så länge sitter alla tänder fast så det är bara att vänta och se vad tandläkaren säger.

Vidare ner till klubben, lite träning i värmen för att sen ta med sig vovvarna ner till trollsjön tillsammans med Lotta och Maya.

Vidare hem för att göra en massa "måsten" -  väl hemma lades dessa "måsten" på en hylla och vi stack iväg till stan för att möta Susanne, David och Biggles.


Vi satte oss i skuggan på en uteservering på Vasagatan


Personalen kom ut och bjöd hundarna på både vatten och frikadeller


Vi fortsatte mot Kungsholmen - Zyrran ville gärna bada


Piperska Muren verkar vara ett intressanst ställe.


Syskonen Biggles och Zyrran poserar.


Matdags på en Italiensk restaurang


En god pastarätt intogs innan vi fortsatte vår promenad



Vi satte oss på den jättetrevliga restaurangbåten vid Norr Mälarstrand


Vi fick ett långvarit besök av två änder - till Zyrrans förtjusning:-)


Vi fick se månen gå upp... väldigt vackert. Synd att inte kameran kan göra bilden rättvis.


Sen tog vi tunnelbanan mot Centralen.


Zyrran ville gärna ha lite godis på vägen hem.... men eftersom hon inte hade några pengar med sig så fick hon vara utan.

Tack David och Susanne för en jättetrevlig kväll.

Semster och sol

Det är otroligt att jag alltid lyckas pricka in det fina vädret på semestern. Det är ju bara synd att jag inte är den där personen som älskar att ligga på stranden.

Dom 3 dagarna har inneburit en hel del arbete hemma. Renovering av kök och hall står på tur. Saker sorteras ut och slängs och resten ska packas ned i flyttlådor. Klinkers till hall- och köksgolv är valt och vi håller på att planera golvvärmen.

Även annat nyttigt hinns med under tiden, plattor som skulle läggas är gjort, sorterat ut gamla jackor och diverse andra prylar. Det kommer att bli många turer till sopsorteringen.

Naturligtvis så har jag tränat hund, lydnad på Botkyrka i måndags, skottträning på tisdagen vid Södertälje och även på onsdagen vid Botkyrka. Stora framsteg:-)

När jag for runt som bäst i går och gjorde nytta hemma så hittade jag en tjej sovandes i soffan som verkligen tog det här med semester på allvar:


Zyrran har en hel del att lära mig då det gäller semester:-)

Utställning i Södertälje

Gårdagen bjöd på utställning. Zyrrans halv-småsyskonen ställdes med fin-fin kritik och sen blev det en lång väntant till det va Zyrrans tur.

In i bruksklass med 2 andra tikar. Zyrran fick sin 1:a och sen placerade hon sig som 2:a i bkl. Inget CK blev det men inget att hänga läpp för :-) Kritiken som Zyrran fick är jag nöjd med och ganska precis som jag hade förväntat mig av den ryska domaren Olga Grin.

Tack all närvarande för en mycket trevlig dag, ingen nämnd ingen glömd.

RSS 2.0