Utställning och Lydnad

image5Under helgen har jag äntligen kommit igång med nya hemsidan. Det är en anledning till utebliven bloggning. Den gamla bloggen kommer att läggas i ett arkiv via hemsidan, när det blir klart vet jag inte än.

Förra helgen drog Lotta/Hector och jag med Zyrran iväg till Lindesberg för 2 dagars utställning. Vi lånade mina föräldrars lilla husbil och reste iväg redan på fredagen. Det var en upplevelse kan jag lova, två rottisar på 7 månader och en mycket liten husbil...... När vi väl anlände på kvällen så var det bara att öppna vindunkarna:-) Rätt som det va så var klockan halv ett på natten och vi insåg att det var dags att natta för att orka med lördagen. Tivolit som var uppställt väldigt nära oss störde inte nämnvärt...

På valpsidan så var det endast "Bästa Valp" som utsågs så dom tog in hanar och tikar 4-6 och 6-9 månader på en gång. Det blev inte Zyrran eller Hector som drog längsta strået men vi hade häng på vinnare i alla fall:-)

image6På lördagskvällen så blev det lek på fälten och sen gick vi hem och tog ett glas vin, igen. Lotta haffade några ungdomar och frågade dom om Lindesberg hade någon pizzera. Eftersom svaret var positivt så tog vi våra hundar och körde stadsvandring kombinerat med att springa och sträcka ut - man kan köra ringträning överallt. Sen var det pizza och mer vin för att sedan slockna tidigt.

Söndagen kom med sol och eftersom Lotta redan hade varit och ställt upp våra burar redan vid halv åtta så kunde vi i lugn och ro promenera in med hundarna. Vid entren så mötte vi Irene/Ludde - en av kullsyskonen. Resultatet under söndagen i hanklass var Ludde som tvåa och Hector som trea. Dom fick fin kritik båda två. Zyrran fick under dagen med sig hem en BIM-rosett.

Veckan har sedan gått i sina vanlig spår. Träningsgruppen på måndag och enskild valpträning på torsdagen med Lotta/Hector och Ingela.

I går lördag så bar det iväg till Södertälje och Rottweiler-utställning. Lotta/Hector jobbade kanon i ringen och vann hanvalpar 6-9 månar och avslutade med BIM. Zyrran blev inte placerad men med en fin kritik.

Idag så var det Eddies tur att köra en elit-tävling. Ja, vi hade poäng i alla moment men på grund av min dumhet så lyckades vi med 248 poäng, dvs 8 poäng ifrån första priset......

RSS 2.0