En brottsling i familjen...

Jo det är sant, Eddie som har blivit utackorderad till Lotta J, då det är intensivträning med Zyrrans bevakning den här helgen; har gått och blivit kriminell, han ertappades på bar gärning i samband med butikssnatteri, lik en tjyv om natten smög han sig obemärkt ut från lagret, han avslöjades dock av ljudet från de krachande kexen.

Det totala bytet han kom över var två stora tuggkex och en kycklingkorv.

Som tur var kände Lotta butiksinnehavaren och det hela kunde klaras upp utan polisens inblandning, Phu!!!

Hon lovade dock att kontakta Kris (Kriminellas revansch i samhället) för att komma tillrätta med hans kleptomaniska beteende...


Lotta tycker ändå att han har förmildrande omständigheter då han är pensionär för det är väl allmänt känt att pensionen inte räcker.


Aktivering, vila och kommande aktiva helg

På torsdagen var jag ledig från jobbet. Förmiddagen bjöd på bus i skogen med Jenny och Gucci. På eftermiddagen så städade jag huset och jag hoppades på att Zyrran skulle vila sig i form till kvällen.

Jenny och Lizza plockade upp mig och Zyrran vid 18.00 och vi drog iväg på bevakningsträning. Vi fick leta figgar ute på området i omgångar med ett väldigt bra upplägg som gav minimalt med väntetid.

Sen var det dags för Zyrran och mig och göra inomhus-sök. Det var konstaterat att bovar/banditer hade tagit sig in i huset och förmodligen var kvar....Dörren var låst och endast ett fönster öppet:-)

Det var bara att skicka in nr 2 ( min par-partner) som klättrade in först för att säkra första delen av byggnaden. Sen var det bara att lyfta Zyrran som mottagaren skulle ta emot och lyfta ner, sen kom jag genom fönstret.

Vi startade genomsöket i stora salen, många bord och stolar och har man någon gång sett en elefant i en porslinsbutik så vet ni hur detta var.... en rottweiler tar ingen hänsyn till att eventuella möbler inte är förankrade... för dom går att flytta med hela kroppen.... men andra ord vi var inte ett dugg diskreta.

Förutom att Zyrran markerade gamla legor där figgen befunnit sig med tidigare hundar så hittade hon till slut figgen.

Jag var nöjd över hennes arbete eftersom vi hade varit ute i skogen på förmiddagen och att jag sen varit hemma hela dagen... hon är ju van vid att vila sig i form under dagen då jag jobbar.... Hon låg lägre i intensitet men jobbade som den duktiga tjej hon här.

Fredagens aktivtit bjöd på en tur till Tumba för att möte Kenneth. Väl där så körde vi linförighet "mot strömmen". dvs när alla resenärer kom av tåget så startade vi vår träning och kryssade igenom alla i linförighet. Den kontakten går inte av för hackor - inte ett släpp - det är nästan så man blir tårögd.

Sen blev det bil hem med husse och Zyrran har fått slicka ur dom två dipp-skålarna under kvällen.

Eddie är på klicker-kurs hemma hos Lotta J. Passar utmärkt eftersom helger kommer att bjuda på  bevakningsträning både lördag och söndag.


Bus i skogen med polarna

Bevakningsträningen blev inställd pga för få deltagare.... sportlov och sjukdom var orsaken. Istället hängde jag och Zyrran med Micke, Jenny, Gucci och Lizza ut i skogen.

Det blev massa rottisbus med spring och skutt. När vi hade varit nere på ängarna en stund så kom Lotta J med Eddie:-)
"Äntligen rottisbrudar i klunga", sa Eddie och trivdes rätt bra (efter att han hade snäst av Lizza och Zyrran slutat springa över honom.

Efter ett par timmar var vi hemma och mörkret hade lagts sig över Skäcklinge-skogen.

Lagade mat till 6 tonåringar (LAN) inkl. Lotta J.

Sen fortsatte Lotta med sitt projekt att klicka in Eddie. I morgon ska jag vara ledig så det blir en skogstur på morgonkvisten och sen på kvällen ska det bli bevakning. Lotta ska hämta Eddie och jobba vidare med klickern. Hemleverans av sheltie sker på fredag morgon.

Hade tyvärr bara mobilkameran med mig så dom bilderna får duga....


Lizza och Zyrran.


Jenny kör tandem-fot med Lizza och Zyrran.


Läggande under gång med Lizza och Zyrran.... dom fuskar "bara" lite:-)

Skäcklinge Hills säkrat.

En patrullstig i området är nu gjord. Fina markeringar som håller länge. Hon stannar till ibland för att kontrollera så hon inte missar något men startar själv utan att jag behöver lägga mig i. Hon markerade även 2 spårupptag  klockrent och återgick sen till patrullstigen.

Nu ska tjejen få ett grisöra:-)


Semlor på bordet

Efter att jag hade kommit hem från jobbet i ganska skaplig tid så kom mina föräldrar över - med semlor naturligtvis. Eftersom barnen var hemma, mamma, pappa och jag skulle ha en varsin grädd-bulle så är det ganska lätträknat. Det trodde jag i alla fall. Men det var inte 6 st semlor som kom upp på kökbordet... utan 11 stycken!!!!

Min mor anser att barnen behöver ju faktiskt 2 var och så även morfar, en semla skulle stoppas in i kylen och vänta på att Kenneth skulle komma hem. Så jag kan gott säga att ungarna har frossat i semlor.

Tog Zyrran på en sväng till Tumba C. Vid parkeringen körde vi position och linförighet. Hon jobbade bra och när Kenneht kom gående så kunde jag ta henne i fotgående och gå mot Kenneth, gå i cirkel runt honom och till slut stanna mitt emot honom och sen bryta övningen - hon släppte inte kontakten med mig - kändes rätt bra.

Vi körde även lite på fjärren, från ligg till stå. Krypet hoppade vi över för att köra hemma på mattan eftersom hon har lite svårt att krypa på asfalt och blir då gärna hög i rumpan. Vi får ta den träningen när hon verkligen kan krypet:-)

Väl hemma så satte vi fart. Ett lågt och fint kryp. Även vänstersvängarna fick sig en genomgång och här behöver vi lite mer tid. När vi håller på som bäst så kommer Kenneth gående från köket med en semla. Eftersom Zyrran har en mycket stark dragning till semlor så hade jag en hund som låg och vrålblängde in i vardagsrummet på Kenneth och semlan.

Jag insåg att mina köttbullar var inte värda något i hennes ögon.... Jag bröt övningen.

Snart ska vi ut och köra patrullstig.

Ny layout på hemsidan...

och jag vet inte om den syns överallt. Gå gärna in och titta http://www.pichu.se. och släng gärna in en kommentar:-)

Zyrran ska skärpa sig med pluggandet.

Kristiina: Jag har nu pratat med Zyrran om hennes dåliga engagemang när det gäller att plugga inför dom kommande klasserna. Hon greppade vad jag sa verkar det som för det var så här jag hittade henne när jag kom hem från jobbet:



Zyrran fick ta en paus i pluggandet och vi gick ut och gick. När dom var välrastade och nöjda så lämnade jag in Eddie.

Zyrran och jag skulle gå patrullstig. Patrullstigen gick idag runt vårat bostadsområde, sträckan c:a 500 meter och det var en mycket koncentrerad rottweiler som jobbade sig igenom. Vi fick några naturliga figgar på vägen. Zyrran stannade och gjorde fina markeringar som hon bibehöll länge.

Sen vet jag inte vad grannarna tyckte.... En rottweiler som går 2 meter ut i kopplet stretandes och bakom kommer jag smygandes lite lätt hukad, viskandes och mycket hemlighetsfull:-)

Men vi hittade inga brottslingar eller skumma figurer och det känns ju skönt att vi har säkrat Skäcklinge Hills och kan sova gott i natt.

Bevakning hela helgen:-)

Som sagt helgen har gått i bevakningens tecken... och melodifestivalen SOM VAR I LÖRDAGS... då jag somnade.

Vi har spårat, gått patrullstig på lördagen, söndagen blev de kolonnspår, vinkelspår, kamplek. Väl hemkommen så gick vi en uppvärmingsrunda för att sen dra däck i snön.

Kvällen avslutades men den runda med Jenny och Gucci på 1½ timme.

Efter dagens aktiviteter la sig Zyrran i vår säng och pluggade lydnaden för Lägre spår.

Sen somnade hon gott.

I morgon händer nya roliga saker...

hmmm..

Är det ok om jag ser melodifestivalen i kväll??


Fredag - veckans bästa dag.

Veckan har kantats av både det ena och det andra. I dag var jag hos min instruktör för lite finputsning. Zyrran har börjat gå för långt fram i fria följet och jag har jobbat på detta ett par dagar här i veckan och kunde se en liten förbättring redan i onsdag. Idag fick jag bekräftelse på att det ser mycket bättre ut.

Hon tänker "position" nu och jobbar för att komma rätt. Vi ska nöta vidare på detta och gå långsamt framåt....

Vi började med sättande under gång idag. Här fick hon tänka till och hon till och med försökte sitta med ena frambenet och lägga ner det andra..... en kompromiss eller??

Läggandet på inkallningen ska ju till också. Tror att detta kommer att gå bra. Nöta, nöta, nöta.....

Fjärren var med intriktning på stå från ligg var också nytt för dagen. Jag inser att detta kommer att ta tid men kommer å andra sidan vara skitroligt att lära in.

Krypet jobbades det också på. Vi har börjat med vänstersvängar och jag vet nu hur jag ska gå vidare.....

Ungarna har sportlov nu och detta lov började som alla andra = LAN-helg!! Tobias med kamrater har intagit övervåningen.

I morgon sticker vi ut för att spåra med bevakningsgruppen och jag hoppas att så många som möjligt kan komma.

Straxt börjar melodifestivalen så jag ska slänga mig i soiffan.

Kristina: Jag har inget fuffens för mig och huslig har jag bara varit ytterst lite...Julgranen åkte ner i går:-)

Susanne & David: Alla våra tankar går oavkortat till er. KRAM.

Bevakning

Åter igen bar det iväg för vår söndagsträning med bevakningsgänget. Vi skulle vara vid Hacksjöbanan men det visade sig att det hade kommit upp en bom mitt ivägen och vi kom inte fram. Vi tog oss därför närmare Lida och hittade ett ställe som funkade lika bra. Jag och Lena S gav oss iväg och la varsitt spår - så vi kunde dela upp oss på 2 grupper och köra kolonnspår.

Instruktörs-Barbro och dom andra gav sig ut och rekade patrullstigen. Sen satte träningen igång. Instruktörs-barbro var figge.

Vi körde igenom 3 hundar och sen blev det paus så "figgen" kunde få vila och värmande fika. Då passade vi andra på att köra våra spår. Med Zyrran och mig gick även Maria/Dusica, Emma/Ella och Samuel med Cent.

Attans va bra vårat spår gick. Vi konstaterade att Zyrran och Dusica gick betydligt bättre än gårdagen och mycket hängde nog på att dom inte hade så mycket överskottsenergi - dom kördes ju rätt hårt i går:-) Ella gick som tåget. Vår vän Cent bhöver lite mer grundträning så vi lade ett enkelt näringsspår till honom när vi kom tillbaka till basen. I det spåret funkade Cent riktigt bra.

Zyrrans patrullstig är jag nöjd med. Vi måste öka längden vart efter men jag är nöjd. Hon sprang ut till figgen (kunde gått bättre om matte hade skött sig) och vi fortsatt och hon tog även förmål på vind. Direkt i slutet fanns även ett spårupptag. Zyrran plockade 2 patroner (av 3) och även ett nyckelband som någon tappat. Pannkakorna på slutet var goda sa hon.

En mycket lyckad dag och i kombination med gårdagen så har denna helg tagit mig ytterligare en bra bit erfarenhetsmässigt.


Fick ett par bilder som är tagna uppe i Borlänge i mellandagarna och jag tänkte bara visa har det kan gå när en hund mer än gärna vill ut till figgen.






Jag trodde att jag hade lärt mig något eftersom jag sen dess har hållt mig på fötterna MEN idag hände det igen när hon tog förmål på vind.... jag låg som en fura i backen...

Spårdag i Södertälje

Dagen bjöd på spårdag ute vid Södertäje BK. Vi hämta även upp Lotta J som skulle föja med.


Så här glad blev Zyrran när hon träffade Lotta.

Vi startade med kolonnspår. Zyrrans insats var väl så där.... hon har lite bråttom.


Lotta fick låna Spaniel Ludwig.... jag tror hon ska byta ras????



Alexandra hängde på med Mike -men syns här med "Alva"


Springer- och hoffeägare Barbro - tillika insruktör.


Nalle och Maria (som alltid ska ta kort) va också med.


Lite bus på "skitängen" var en viktig bit...


Här går det undan...



Jag kan svänga....


E´hon normal???


Hemma straxt efter 15.00 eftersom jag lyckade dubbelboka med mina föräldrar som skulle komma och fika.

Anna och Peter kom senare och vi har smågluttad på melodifestivalen som "sög" rätt bra.

I morgon är det bevakningsträning som gäller.

Efterlängtad fredag

När jag äntligen kunde lämna jobbet efter en helvetesvecka så var längtan stor efter hundarna och kunna ta ut dom på lite bus. Idag var det ljust när jag kom hem och det har det knappast varit tidigare i veckan

Det blev i alla fall 45 minuter i grustaget innan mörkret kastade sig över området runt Botkyrka BK. Hundarna kunde i alla fall springa runt och vara utan att halka runt och skaffa sig skador . Skogen hemma är inte att fundera på och ängarna vid Storvreten är ännu halare.

Zyrran har ju varit med mig på jobbet i veckan.


Det var mycket som skulle kontrolleras....


I morgon blir det spår med några ur bevakningen.... har vi tid och ork så blir det även lite lydnad.

Onsdag

Zyrran va med på jobbet i går- hon fick följa med på nåder:-) Hon skötte som som vanligt utmärkt och charmade alla som inte va livrätta för "mördarhunden".

Kvällen bjöd på bevakning ute vid Glömstavägen. 2 figgar hittade hon inne på cementfabrikens område. Sen hade Uffe lagt ett kolonnspår som vi skulle ta. 6 ekipage drog iväg och alla hundarna jobbade bra, på slutet va nog både hundar och förare rätt trötta och vi tappade spåret. Med lite vägledning om åt vilket håll spåret va så kunde vi fortsätta.

Rätt som det va så fick vi order om sittande bevakning och tänk att det fanns 2 figgar i en närbelägen skogsdunge. Hundarna fick springa fram och sen bar det av hemmåt.

Att man inte kom isäng förrän närmare 1 på natten går att leva med MEN jäkligt trögt nu på morgonen.

Nu ska hundarna ut och jag ska vidare till jobbet.

Ingen hemsida utlagd men...



Har pysslat med annat roligt:-)

Profiler, share, rättigheter och skrivare

Dagen var bara ett uns lugnare än i går. Arbetet fortsätter med att "behaga" användarna:-( så att allt ska fungera. Trycket har som sagt varit högt men både jag och min kollega har överlevt. Hemma sen med andra ord och hundarna får nöja sig med mindre aktiviteter idag.

Ska försöka fortsätta på den nya hemsidan i kväll så vi får se om den kanske kommer ut i kväll.



Satt och lekte lite med lite bilder igår.

Zyrran fyller 2 år idag:-)

Stort Grattis till min fina tjej och naturligtvis till alla hennes syskon. Zyrran tackar för alla "Grattis" i gästboken också.

En helsikes dag på jobbet. Fick jobba längre än beräknat eftersom servern hade rasat. Det var bara att ringa återbud till privatträningen som var inbokad. Nu har vi tagit en liten runda och det är dags för mat för både två- och fyrbenta.

Äntligen så kan jag lägga in videon som Maria/Dusica fixade ihop från Bevakningsträningen. Tack Maria:-)




Vilken dag!!

Har precis kommit hem från jobbet. Orsaken är en server som rasade igår på min arbetsplats och det underlättar att fixa en del saker innan alla användarna skall logg in och komma åt sina filer.

Dagen började kl 09.00 på Botkyrka BK med en M1-utbildning och när den avslutades så var det raka vägen till Hammarby Sjöstad för att arbeta. Zyrran fick följa med och utforska nya områden:-)

När nu måste jag hoppa isäng för jag ska upp halv 6 igen - gäller att vara på plats i morgon för att lugna våra användare:-)

Jag vill ha min pokal!!!


Varför ställde du in min pokal här???

Lkl 2 i ridhus


Tävlingen genererade ett 1:a pris och en 3:e placering. Mer info kommer:-)



Vi tar det lugnt i dag:-)

Har precis varit ute med hundarna på morgonsvängen. Plusgrader ute och det blev ganska varmt eftersom jag hade klätt på mig lite för mycket.

Nu ska jag ta ytterligare en kopp kaffe och bara vara:-)

Tåg, centralen, tåg

Hem från jobbet och rastade av hundarna. Sen drog jag och Zyrran in till T-centralen för att möta Kenneth. För ovanlighetens skull så fick jag inte ha 4 sittplatser själv. 2 kvinnor slog sig ner och sysselsatte sig med att gosa och klappa Zyrran hela vägen in till stan.

På centralen så gick vi runt medans vi väntade på Kenneth.

När husse äntligen kom så åkte vi med tåget hem igen. I Tumba körde jag lite fritt följ på gångbron.

Väl hemma så är det fredag och i morgon är det även sovmorgon - inget uppbokat:-)

Ridhusträning:-)

Dagens träning:











Nej, jag har inte bytt sport MEN när vi kom till ridhuset där vi skulle träna "hund" så höll dom på med "löshopping" med stallets hästar. Lena T och jag gick in i ridhuset för att titta lite. Lena håller ju på även med djuret "häst", ngt som jag tyvärr lämnade bakom mig för c:a 20 år sen.

När vi står där i godan ro så kommer det in en tjej och undrar om vi kan hjälpa till och lasta en häst som inte ville in i transporten - sagt och gjort. Efter många försök så fick "Kalle" linas in och då gick det bra. Jag var rejält orolig ett tag när Lena T höll på att få en häst i knät!!!!


Efter att ekipaget med hästtransporten gav sig iväg så tog vi fram lite fika. Pratade med Marie som tyvärr inte kunde komma - vi saknade dig, bruden:-)

Sen återgick vi in i ridhuset och nu började det hända grejer. In kommer stallets två svarta får:-) Det enda som skillde busarna från rottisar var storleken. Samma bus, envishet och charm..... att bita varandra i bakbenen när man sprang runt var tydligen skitkul.

Sen var det dags för oss hundförare. En mycket bra träning med snö som gled av taket med ett brak-i-backen-störning. Jag fick kommendering av Lena genom 2:ans moment och det var gott och ont blandat *ler*

Budföring kördes med både Elsa, Drama och Zyrran.

En mycket trevlig kväll - Tack för alla skratt "Törnkvistan"

Bevakning i massor

I söndags var det bevakning igen. Kamplekar, ljudfiggar, spår och stillasittande bevakning. Att jag sen glömde Zyrrans koppel ute på Almnäs var väl lite tråkigt.

Bilen var på verkstad i tisdags och ska åter i morgon (torsdag) igen. Någon avkännare gällande 4-hjuldriften:-)

Idag har det varit en späckad dag: Tandläkare, Frissan, Kiropraktorn, hundträning och dessutom har jag varit på arbetet.

I kväll var vi alltså ute med bevakningsgänget igen. En udda patrullstig som gick kanon. Zyrran fick även ett spår 3 timmar gammalt på en äng - med massa vind (va bara att hålla i hatten). I bland gillar jag att tänja på gränserna och det gjorde vi med spåret. I det stora hela gick hon bra MEN det var svårt.

DAGENS NYHET!!!!!!

Jenny med Lizza och Gucci har skaffat BLOGG - Gå in och kika här!

RSS 2.0