Spår, uppletande och tävling

Det har varit en vecka fylld av olika aktiviteter. I onsdags så var det träningstävling på Botkyrka och jag var osäker på om jag skulle starta Eddie. Jag vet ju med mig att han har svårt för vissa moment i mörker - bla apporteringsdirigeringen. Att ena lampan på planen dessutom var trasig gjorde ju inte förutsättningarna bättre. I övrigt så är jag nöjd. Zyrran va med och socialiserade i klubbstugan.

Fredagen kom och efter jobbet åkte jag och hämtade Sussie och Myzzko. Vi åkte iväg och la spår och körde uppletande medans spåret fick ligga till sig. Mörkret kom snabbt så det va bara och hänga med Zyrran i spåret och det gick som tåget:-) Hon fick även springa runt och busa med Myzzko på fälten. Väl hemma så satte vi oss för att titta på Idol. Gucci´s matte och husse SMS:ade och jag med bihang (Kenneth, Eddie och Zyrran) stack över till dom och drack lite vin. Vi kom hem igen vid halv två på natten.

Lördag morgon och plikten kallade. Städdag i området och sen fick vår framsida en rejäl höströjning även den... hundarna va med ute på tomten hela dagen som avslutades med skogsrally med Gucci. Det va trötta hundar på kvällen som låg i varsin soffa och drog timmerstockar. Vi han även ta en sväng förbi svärmor och fika hela familjen.

I går bar det i väg till Gubbängen för lydnadstävling. Nu har det brunnit i huvudet på sheltie. Taggad och gick på tåspetsarna. Efter vissa moment så skulle han av plan och hämta köttbullar i ryggsäcken. Domaren Gunnel Ferm, log och påpekade i alla fall att vi hade en mycket fin kontakt. Med en viss känsla av irrritation så packade vi oss sen vidare till Botkyrka för nu skulle Sheltie korrigeras och drillas.

Eddie´s träning måste läggas om. Under en period så har jag tränat moment och inte hela programet. Klumpigt men det är lätt att vara efterklok.  Även Zyrran fick sin lilla tid på planen i går. Hon är en liten energiknippe - glad och följsam. Det blev lite blandad kompott med mycket lek och bus.

Väl hemma så fortsatte trädgårdsarbetet på baksidan så nu är den också reodo för vintern. Zyrran for runt som en galning med Eddie. Dom var rätt leriga båda två när vi var klara. Väl inne i värmen med avtorkade hundar så slängde jag mig i soffan och den lilla prinsessan kom och kröp tätt intill och somnade. Där låg vi i över 2 timmar - vem har hjärta att resa på sig när man är "kudde" till något så fint som Zyrran.  Jag är så glad över denna lilla prinsessa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0