Hundtjänstskolan 2010

Hemma från Marma efter 2 veckors utbildning. Känns lite konstigt att sitta hemma i soffan i sommarkläder då man har struttat runt i kängor och grönkläder i den heta sommarvärmen.

Det har varit extremt varmt, massa mygg och broms men det va det värt:-)

Det började med ett ganska tungt ämne "Pedagogik" - intressant och givande. Vi har även gått igenom Stridsteknik och Bevakningsdressyr.

Det har varit teori blandat med praktik och dessutom redovisningar. Dagarna har startat 07.30 med BRAK och vissa dagar har man inte varit klar före 21.00.

Första dagen skulle vi averka 10 km där vi under marschen skulle göra självpresentationer och redovisa på olika stationer. Karta och kompass var väldigt nyttigt. Denna lilla prommenad skulle vara klar på 2 timmar....... i kängor och även packad ryggsäck..... Zyrran fixade det kanon och travade på som aldrig förr.

Vi i GB1 fick en liten nätt utmaning av GB2; Löpning 3 km, tidsgräns 18 minuter..... Jag hamnade på 19.03 och borde nog ha gjort en liten större kraftansträning.....men nästa år då jäklar:-)

Funktionslydnaden var ett mycket intressant inslag. Hinderbana inne med kryp, lyft, gå bakom och fotgående och ligg-stanna-kvar. Banan avslutades med att köra hunden i en skottkärra.

Skulle kunna skriva en hel roman om dessa 2 veckor men jag gör det enkelt för mig och lägger in lite bilder som Jonas Petterson har tagit. Tack Jonas.


Sitt, stanna kvar...


Gå fot även om det ligger fullt med roliga saker på planen...


..rena smörgåsbordet för Zyrran...


Zyrran fixade inte störning med flygande kampstock eller ärm...


...det är bara att hålla i....


..men i andra övningar gick det bättre.....


Figurantlek....


.. och att släppa föremålet....


Full fart.....


Stridsteknik


Hon kan i alla fall vila i basen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0