Pre-Cert

I lördags morse var det samling vid Martin Gul redan kl. 06.45. Sen bar det av för vidare färd mot Malköping/Flen.

Vi började med inomhus-sök i den gamla "Torvbrytarhuset". Zyrran gjorde ett mycket bra jobb och hittade till och med den tidigare figgens lilla "metallpryl" som håller fast byxorna i kängorna.


Basen var under helgen direkt utanför huset. Zyrran trivdes så bra i sin "utställningsbur" som var med att man inte såg skymten av henne - hon låg och sov i sin "koja" och kom inte fram förrän jag tog fram kopplet.

Under lördagen var det även 2 spår. Första spåret 1900 meter där hon gjorde ett mycket bra jobb - det var lite synd att spårläggaren lyckades korsa spåret i slutet och där blev det lite knas för Zyrran. Bröt henne då jag insåg att hon hade börjat om i spåret igen och krafterna började tryta..... 3 av 4 föremål in eftersom vi aldrig kom till slutet.

När jag selade av henne så dök hon ner i närmsta dike och plaskade runt ett tag.

Tillbaka till "basen" för lunch och sen bar det av igen för ytterligare ett spår. Den här gången 800 m och det gick som tåget. Alla föremål in.

Sen var det åter igen återgång till "Basen" och lite middag. När mörkret hade lagt sig drog vi iväg för att köra "sittande bevakning" Zyrran gjorde fina markeringar och hon jobbade bra. Det var en trött tjej som gick in och la sig i buren vid basen när vi kom tillbaka.

Hundförarna "nattade" sina hundar och gick in i huset och sov.

Dag nr 2 bjöd på patrullstig och Zyrran var sista hund ut pga att hon löper. Hon gjorde det hon skulle och markerade fint.

Efter lunchen så fick Zyrran 5 st spårupptag från en ovallad patrullstig. Första blev bakspår men sen kammade hon till sig och jobbade rätt:-)

Det var en trött hund och skitig matte som kom hem till Tumba på eftermiddagen.

Idag tog jag och Kenneth en promenad med Micke och Jenny, naturligtvis så var alla hundarna med. Det blev en lite längre sträcka än vi tänkt oss men det var riktigt skönt.

Nu är det dags att sova - kroppen behöver det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0