Lydnad på Botkyrka

Idag var första gången på länge som jag åkte ner till Botkyrka och tränade. Mycket beror på att Zyrran har löpt men nu så kör vi igång igen:-)

FF - Kändes bra, hon hade en riktigt bra rumpkontroll och väldigt följsam.
Läggande under gång - Inga problem - smack i backen.
Inkallning med ställande - Full fokus från damen, inga tendenser till att bara rusa.
Rutan - Akilles-häl-varning. Måste köra mycket belöningar bakom och hon får absolut inte se att dom ligger där. Dom sista skicken gick mycket bättre och hon hade bra tempo och stannade direkt på kommando.
Apportering - Inte ett enda surfande på apporten. Istället lite risk för trav in dom sista 3 m. Men ibland är det väl pest eller kolera?
Hopp - Vad säger man? Kanon, helt enkelt.
Fjärren - Funkade rätt ok.

Jag var jättenöjd med dagens träning. Jenny var på planen bredvid med Gucci och Lizza + en rottishane. Dom lekte och sprang efter boll och Zyrran gjorde ett kanonjobb och behöll koncentrationen mycket bra. Någon enstaka gång tittade hon lite efter dom men gick att bryta med att svagt säga hennes namn. Svårast var nog att göra rut-skick mot dom andra hundarna men det gick till slut:-)

Hade turen att köra en budföring mot en helt ny mottagare. Gick bra även om det var lite jobbigt att sitta på den sura planen:-)

Gårdagens aktivitet var fysträning ner till Tumba och där körde vi även lite socialträning vid busstorget. Inväntade husse som skulle komma med tåget och sen åkte vi bil hem.

Nu ska vi klippa lite klor - blir så mycket enklare när hon har gjort av med lite energi *ler*


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0